Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati piactartás szabályairól szóló 61/2015. (XII.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 18- 2022. 02. 19

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati piactartás szabályairól szóló 61/2015. (XII.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.02.18.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 14. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati piactartás szabályairól szóló 61/2015. (XII.2.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § E rendelet hatálya Mór Városi Önkormányzat által a 4262/4 helyrajzi számú területen fenntartott és üzemeltetett piacra és a piacon árusítókra terjed ki.”

2. § A Rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

2. melléklet
PIACSZABÁLYZAT

1. A szabályzat hatálya Mór Városi Önkormányzat által fenntartott és üzemeltetett Mór 4262/4 hrsz-ú területen tartott piacra terjed ki.

2. A piac fenntartója és üzemeltetője Mór Városi Önkormányzat, amely piacfelügyelőt alkalmaz.

3. A piacfelügyelő jogosult:
- ellenőrizni a piac rendjét,
- kijelölni az árusításra szolgáló területet,
- beszedni a szükséges helypénzt.

4. A piacon történő árusítás kizárólag a helypénz megfizetése után, a kijelölt árusítóhelyen végezhető, amely nem terjedhet túl a helypénzzel megváltott területen.

5. A piac közlekedési útjai nem torlaszolhatók el, azokon a közlekedési lehetőséget folyamatosan biztosítani kell.

6. A heti piac területén szemetet elszórni, vagy a területet egyéb módon beszennyezni tilos.

7. A piacra bevitt áru megfelelő tárolásáról és annak őrzéséről az árusító köteles gondoskodni. Az árusító köteles az általa igénybevett területrész folyamatos tisztántartásáról gondoskodni, a helyhasználat befejezésekor azt tisztán és rendeltetésszerűen állapotban elhagyni.

8. Az árusítás során be kell tartani a jogszabályok által meghatározott forgalombahozatali, közegészségügyi, élelmiszerhigéniai, állat- és növényegészségügyi, környezet-, munka-, és tűzvédelmi előírásokat és az árusításra vonatkozó egyéb rendelkezéseket.

9. Az árusító az ellenőrzésre jogosultak részére köteles az ellenőrzést lehetővé tenni és annak lefolytatását elősegíteni.”