Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 52/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

a terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 01. 01- 2023. 01. 02

Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 52/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

a terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.01.01.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendelet hatálya a Terézvárosi Étkezési Támogatás tekintetében kiterjed

a) az 1. mellékletben szereplő VI. kerületi, továbbá

b) a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) ingatlanában működő általános iskolák nappali tagozatos, aktív tanulói jogviszonyt létesített diákjaira (a továbbiakban: általános iskolai tanulók) valamint az Önkormányzat fenntartásában lévő, továbbá az Önkormányzattal köznevelési együttműködési megállapodás keretében működtetett óvodákba beíratott gyermekekre (továbbiakban: óvodások) és az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanban működő gimnáziumok nappali tagozatos, aktív tanulói jogviszonyt létesített diákjaira (a továbbiakban: gimnáziumi tanulók),

amennyiben az Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkeznek.”

2. § A terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzat Terézvárosi Étkezési Támogatásban részesíti az óvodákkal aktív jogviszonyban álló gyermekeket, az általános iskolai és gimnáziumi tanulókat, hogy ezzel is mérsékelje a fenntartásában lévő dunabogdányi gyermeküdülőbe (a továbbiakban: üdülő) szervezett erdei óvodák, erdei iskolák, táborok, kirándulások szülők által fizetendő részvételi díját.”

3. § A terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § A Terézvárosi Étkezési Támogatás az 1. §-ban meghatározott gyermekek és diákok számára az ott meghatározott óvodák és iskolák által az üdülőbe szervezett erdei óvoda, erdei iskola, tanítási szünet idejére tervezett tábor és kirándulás térítési díjára fordítható.”

4. § A terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § A Terézvárosi Étkezési Támogatás összegének felhasználásáról az intézményvezetők turnusigénylése és az üdülő gondnokának igazolása alapján a Humánszolgáltatási Főosztály intézkedik a Költségvetési és Intézménygazdálkodási Főosztály felé.”

5. § A terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló 9/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel egészül ki.

6. § Ez a rendelet 2023. január 1-jén lép hatályba.

1. melléklet az 52/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelethez

a terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról szóló9/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló52/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelethez

KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM

KALYI JAG ROMA NEMZETISÉGI SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS AMI