Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi gondoskodás helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 09. 29

Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi gondoskodás helyi szabályairól

2023.09.29.

Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 180/2022. (V. 24.) Korm. rendelet 4. §-a alapján, a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. §-ának (2) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 45. §-ában, 48. §-ának (4) bekezdésében, 92. §-ában, 132. § (4) bekezdésében és 134/E. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. és 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet célja

1. § (1) A rendelet célja, hogy megállapítsa Tárkány Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) által a helyi sajátosságoknak megfelelő, a szociális rászorultságtól függő, pénzben, valamint természetben biztosított szociális ellátások formáit, szervezeti kereteit, az eljárási és jogosultsági szabályokat, továbbá azok igénybevételének és érvényesítésének módját, feltételeit és garanciáit.

(2) A rendelet hatálya Tárkány község közigazgatási területére, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. § -ban meghatározott személyekre terjed ki.

(3) Az e rendeletben szabályozott támogatások csak akkor biztosíthatók, ha az egyének önmagukért és családjukért kellő felelősséget vállalnak, és elvárható módon közreműködnek anyagi és szociális helyzetük jobbításáért.

2. § (1) Tárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata 38. § (3) előírásaival összhangban az eljárási és döntési jogosultságot az alábbi szociális ellátások tekintetében a polgármesterre ruházza át:

a) a települési támogatások körét,

b) egyéb támogatásokat.

(2) A polgármester hatáskörében meghozott határozat ellen a döntés közlésétől számított 15 napon belül Tárkány Község Önkormányzat Képviselő-testületéhez címzett, de a Tárkányi Közös Önkormányzati Hivatalhoz (a továbbiakban: hivatal) benyújtott illetékmentes fellebbezésnek van helye.

2. Eljárási rendelkezések

3. § (1) Az e rendeletben szabályozott támogatás iránti kérelmeket a hivatalhoz kell benyújtani.

(2) A kérelemhez csatolni, vagy a nyomtatványon szükség szerint igazolni kell a jövedelemre, munkaviszonyra, vagyoni helyzetre, tanulói jogviszonyra, egészségi állapotra, munkaképesség megváltozására, közmű kiadásokra, az együtt élő családtagok személyi adataira, családi állapotra, valamint az ellátás érdemi elbírálásához szükséges egyéb adatokra vonatkozó nyilatkozatokat és igazolásokat.

(3) A kérelmező a kérelem benyújtásakor köteles saját maga, családja illetve a háztartás tagjainak jövedelmi viszonyairól igazolást csatolni. Ha jövedelmi viszonyai más szerv által történő igazolására nincs mód, vagy jövedelme nem mérhető, akkor erre vonatkozóan köteles büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot tenni.

(4) A jövedelem számításánál irányadó időszak:

a) a havonta rendszeresen mérhető jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelme,

b) egyéb jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelőző 1 év.

(5) A támogatások megállapítása előtt a kérelemben, valamint a jövedelemnyilatkozatban szereplő adatok valódiságának kétsége esetén a jegyző környezettanulmány készítését rendelheti el.

4. § Amennyiben az igénylő vagy családja jövedelme túlnyomórészt vállalkozásból vagy vagyonhasznosításból származik, illetve kétség merül fel a nyilatkozat valódiságát tekintve, a hivatal megkeresi az illetékes Nemzeti Adó és Vámhivatalt a kérelmező jövedelemadó alapja tárgyában.

5. § (1) A megállapított települési támogatás folyósítása készpénzben vagy az igénylő költségeinek közvetlen átvállalásával történhet. A készpénzben megállapított települési támogatás a jogosultaknak a házipénztárból kerül kifizetésre vagy postán kerül kiutalásra.

(1a)1 Az igénylő rendkívüli élethelyzetére való tekintettel a polgármester engedélyezheti az ellátás azonnali, készpénzben történő kifizetését.

(2) A kérelemhez benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmát a hivatal ellenőrizheti. Amennyiben a kérelemből vagy az eljárás során kiderül, hogy a települési támogatásra a közüzemi díjak, intézményi térítési díjak fizetése, tüzelőbeszerzés céljából van szükség és feltételezhető, hogy a jogosult a települési támogatás nem rendeltetésének megfelelően használja fel, döntés születhet a fizetési kötelezettség közvetlen átvállalásáról.

6. §2 (1) A pénzben nyújtott települési támogatás felhasználása a támogatás felvételétől számított 30 napon belül ellenőrzésre kerül, melynek során a felhasználás igazolása kérhető, ha a kérelmező összes körülményeire tekintettel feltételezhető, hogy nem a kérelemben megjelölt célra használja fel

a) a pénzbeli szociális ellátás visszafizetésére,

b) a természetben nyújtott szociális ellátás esetén a dolog visszaszolgáltatására, vagy a szolgáltatásnak megfelelő pénzegyenérték megfizetésére,

c) a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás esetén az intézményi térítési díj teljes összegének megfizetésére.

(2) Az ellátást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vevőt kötelezni kell:

II. Fejezet

Települési támogatás

3. Lakhatáshoz kapcsolódó havi rendszerességgel nyújtott települési támogatás

7. § (1) A lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások (villanyáram, víz-, gázfogyasztás, csatornahasználat, tüzelőanyag költsége) viseléséhez havi települési támogatás nyújtható.

(2)3 Lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150 %-át, egyedülálló esetében a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, továbbá ha a háztartás tagjainak az Szt. 4. §. b) pontja értelmében nincs vagyona.

(3) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás havi összege

a) 4.000,- Ft, ha a háztartásban, az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 20.000.- Ft-ot,

b) 2.000,- Ft, ha a háztartásban, az egy főre jutó havi jövedelem 20.000.- Ft felett van.

(4) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatást egy évre kell megállapítani.

(5) A kérelmezőt a lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg.

(6) A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(7) A (6) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

(8) A beiskolázási támogatás iránti igényt az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni. A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell az 1. melléklet szerinti vagyonnyilatkozatot is, jövedelem nyilatkozatot is, valamint a lakás kiadási költségeinek igazolását.

4. Gyógyszerköltséghez kapcsolódó havi rendszerességgel nyújtott települési támogatás

8. § (1) A polgármester gyógyszertámogatás formájában települési támogatást nyújt a szociálisan rászorult azon személyek részére, akik az Szt. 50. § (1) és (2) bekezdés szerinti közgyógyellátásra nem jogosultak, de egészségi állapotuk, diagnosztizált krónikus betegségük miatt rendszeres gyógyszerszedésre szorulnak.

(2)4 Gyógyszertámogatásra az a Tárkányon lakcímmel rendelkező személy jogosult, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 100 %-át, egyedülálló esetén jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150 %-át és a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége eléri a szociális vetítési alap összegének 25 %-át(7.125.-).

(3) A gyógyszertámogatás megállapítása iránti kérelemhez csatolni kell

a) a családban élő személyek jövedelemigazolását,

b) a gyógyszertár által beárazott, a diagnosztizált krónikus betegséghez közvetlenül kapcsolódó gyógyszereket tartalmazó háziorvosi igazolást.

(4) E rendelet értelmében rendszeres gyógyszerszedésnek minősül krónikus betegség kapcsán legalább 6 hónapot meghaladó gyógyszerszedés.

(5) A gyógyszertámogatás mértéke:

a) ha gyógyszertár által beárazott gyógyszerköltsége eléri a 12.000.- forintot abban az esetben a támogatás mértéke 3.000.- Ft/ hó

b) ha a gyógyszertár által beárazott gyógyszerköltsége 12.000.- forint alatt van, abban az esetben a támogatás mértéke 1.500.- Ft/hó.

(6) A gyógyszertámogatás egy év időtartamra kerül megállapításra azzal, hogy amennyiben a jogosult ezen időtartam alatt jogosultságot szerez közgyógyellátásra, a részére megállapított gyógyszertámogatást e naptól meg kell szüntetni.

(7) Az ellátásban részesülő, amennyiben közgyógyellátásra való jogosultságot szerez, köteles erről az önkormányzatot értesíteni.

(8) A támogatás iránti igényt az 2. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni. A települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell az 2. melléklet szerinti vagyonnyilatkozatot is, jövedelem nyilatkozatot is.

5. Rendkívüli települési támogatás

9. § (1) A létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személy rendkívüli települési támogatásra jogosult.

(2) Rendkívüli települési támogatásban, az a személy részesíthető, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg:

a)5 családban élő esetén a szociális vetítési alap összegének 100 %-át,

b)6 egyedül élő esetén a szociális vetítési alap összegének 150 %-át .

(3) A rendkívüli települési támogatás kérelemre és hivatalból is megállapítható.

(4) A rendkívüli települési támogatás a kérelemben foglaltaktól függetlenül - nyújtható természetben is, étkezés, tűzifa, élelmiszer csomag, illetve gyógyszer utalvány formájában, ha a kérelmező összes körülményeire tekintettel feltételezhető, hogy a kérelmező a pénzbeli ellátást nem létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetének, időszakos, vagy tartós létfenntartási gondjának megszüntetésére fordítja.

(5) A rendkívüli települési támogatást úgy kell megállapítani, hogy az adott támogatás minimális összege legalább 1000.-Ft legyen.

(6)7

(7)8 Különösen indokolt esetben jövedelemhatár nélkül a polgármester megállapíthat rendkívüli települési támogatást.

(7a)9 Különösen indokolt eset a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet:

a) a kérelmező vagy a kérelmezővel közös háztartásban élő közeli hozzátartozók valamelyikének súlyos betegsége, továbbá súlyos vagy életveszélyes sérüléssel járó balesete,

b) a kérelmező lakhatását biztosító épületet elpusztító vagy e rendeltetését akadályozó köztudomású elemi kár (pl. tűz, szél- vagy hóvihar, belvíz, más időjárási károsító hatás stb.),

c) a lakáshasználat jogának tényleges elvesztése, hajléktalanná válás.

(8) A támogatás iránti igényt az 3. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni. A települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell az 3. melléklet szerinti vagyonnyilatkozatot is, jövedelem nyilatkozatot is.

6. Kamatmentes szociális kölcsön települési támogatás

10. § (1)10 Települési támogatás – erre irányuló kérelem esetén – pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek nem minősülő kamatmentes szociális kölcsön formájában is nyújtható évente 1 alkalommal, a szociális vetítési alap összegének ötszöröséig, a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő, vagyonnal nem rendelkező azon személy részére

a) akinek az esetében az ellátás megállapításánál figyelembe vehető egy főre számított havi családi jövedelem a szociális vetítési alap összegét eléri, de annak kétszeresét nem haladja meg,

b) rendelkezik olyan egy főre jutó havi jövedelemmel, mely eléri a szociális vetítési alap összegének 150 %-át, amely garanciát jelent a kölcsön visszafizetésére,

c) a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetből fakadó többletkiadása keletkezett.

(2) A szociális kölcsön megállapítása esetén a határozat alapján a jogosulttal szerződést kell kötni. A szociális kölcsön havi törlesztési rendszeresség melletti, legfeljebb 12 hónapos visszafizetési határidővel folyósítható. Az első részlet esedékessége a kölcsön felvételét követő hónap 15. napja, majd azt követően minden hónap 15. napja.

(3) Késedelmes törlesztés esetén a szociális kölcsön visszafizetése – a fennmaradó rész tekintetében – egy összegben, a késedelemtől számított 15 napon belül esedékessé válik. A visszafizetés esedékességétől az önkormányzat által folyósított kölcsön vissza nem fizetett részére vonatkozóan az adós a mindenkori jegybanki alapkamatot köteles megfizetni. Az esedékes és vissza nem fizetett kölcsön és annak kamatai az önkormányzati adóhatóság által behajtandó köztartozásnak minősülnek.

7. Települési támogatás beiskolázási költségekhez

11. § (1) A beiskolázási költségekhez nyújtott települési támogatás célja, hogy a támogatás a gyermeket gondozó családnak a gyermek iskolai tanulmányaival kapcsolatban a tanévkezdésnél jelentkező többletkiadásokhoz részben hozzájáruljon.

(2) Beiskolázási költségekhez települési támogatásban, az a gyermeket gondozó család részesíthető, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg:

a)11 családban élő esetén a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 950 %-át,

b)12 egyedül élő esetén a szociális vetítési alap mindenkori legkisebb összegének 1000 %-át.

(3)13 Az önkormányzat évente egy alkalommal beiskolázási támogatást nyújt – kérelemre – a település közigazgatási területén állandó vagy tartózkodási hellyel rendelkező általános-, vagy középiskolai intézményben, nappali tagozaton tanuló gondviselője részére.

(4) Nem részesülhet tanszertámogatásban az a gyermek, akire tekintettel a családi pótlék folyósítását jogerősen felfüggesztették, illetve megszüntették.

(5) A beiskolázási támogatás iránti igényt az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni, amelyhez csatolni kell a középiskolai oktatásban részt vevő diák esetében, valamint a nem helyi általános iskolai oktatásban részt vevő diák esetében a tanulói jogviszonyt igazoló iratot.

(6) A beiskolázási támogatás igénylésére irányuló kérelmet az adott év augusztus 15. napjától szeptember 15. napjáig lehet előterjeszteni utoljára arra a tanévre, amelyben a gyermek a 18. életévét betölti. A beadási határidő elmulasztása jogvesztő.

(7) A támogatás egy naptári évben egy alkalommal vehető igénybe, összege gyermekenként általános iskolás gyermek esetén 5.000.- ft, középiskolás gyermek esetén 10.000.- ft.

(8) A beiskolázási támogatáshoz nyújtott települési támogatás iránti kérelem ügyében átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(9) A támogatás iránti igényt az 4. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni.

8. Temetési költségekhez való hozzájárulás

12. § (1)14 A polgármester a temetési költségekhez való hozzájárulást adhat az eltemettető részére, amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, egyedülálló esetében 300 %-át.

(2) A temetési költségekhez való hozzájárulásként megállapított hozzájárulás összege a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének (200.000 Ft-nak) 10%-a (20.000 Ft).

(3) A temetési költségekhez való hozzájárulás iránti kérelmet a halálesetet követő 3 hónapon belül lehet benyújtani.

(4) A temetési költségekre tekintettel igényelt támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a temetés költségeiről – a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő hozzátartozója nevére – kiállított számla másolatát.

(5) Nem állapítható meg a temetési költségekhez való hozzájárulás,

a) ha az igénylő a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. tv. alapján temetési hozzájárulásban részesül, illetve

b) köztemetés esetén.

(6) A támogatás iránti igényt az 5. melléklet szerinti formanyomtatványon kell előterjeszteni. A települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell az 5. melléklet szerinti vagyonnyilatkozatot is, jövedelem nyilatkozatot is.

9. Karácsonyi élelmiszercsomagok biztosítása

13. § (1)15 A polgármester évente decemberben települési támogatásként legfeljebb 10 000 Ft összegben tartós élelmiszerekből álló természetbeni ellátást nyújthat a 65. életévét betöltött nyugdíjas, szociálisan rászoruló személyek részére, amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg egyedülálló esetében a szociális vetítési alap összegének 500 %-át, valamint 400 %-át.

(2) A döntés meghozatala során a természetbeni juttatás megállapításánál különösen figyelemmel kell lenni azokra a személyekre, akik rendszeres lakásfenntartási támogatásban, rendkívüli települési támogatásban részesülnek.

(3) A juttatás a képviselők és az önkormányzati dolgozók közreműködésével kerül átadásra.

III. Fejezet

Személyes gondoskodást nyújtó ellátások

10. Gyermekjóléti Szolgáltatás

14. § (1) A képviselő-testület a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 39. §-ában meghatározott szolgáltatást, mint alapellátást megállapodás alapján a Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ útján biztosítja.

(2) A szolgáltatás igénybevételére a Kisbér Város Önkormányzata által e tárgyban alkotott rendeletben foglaltak az irányadók.

11. Családsegítés

15. § Az önkormányzat a családsegítést a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ működésével biztosítja.

12. Étkeztetés

16. § (1) Az étkeztetést a rászorult írásbeli kérelme alapján a Tárkány-Ete Közös Fenntartású Napraforgó Óvoda és Konyháján keresztül napi egyszeri meleg étkezést biztosít az önkormányzat.

a) Az étkezés történhet:

aa) házhoz szállítással, vagy

ab) a jogosult általi elvitellel.

b) Étkeztetésre rászorulónak kell tekinteni azt a személyt

ba) Életkora miatt, aki 65. életévét betöltötte.

bb) Egészségi állapota miatt, aki mozgáskorlátozottsága, illetve krónikus, vagy akut megbetegedése miatt önmaga ellátásáról – részben vagy teljesen, átmenetileg vagy véglegesen – gondoskodni nem tud.

bc) Fogyatékossága, szenvedélybetegsége vagy pszichiátriai betegsége miatt, aki állapotából adódóan az önálló életvitelre nem képes és önmaga ellátásáról – részben vagy teljesen, átmenetileg vagy véglegesen – gondoskodni nem tud.

bd) Hajléktalansága miatt az Szt. 4. §. (3) bekezdése szerinti személyt.

(2) Az étkeztetés ellátásért térítési díjat kell fizetni. A térítési díj megállapítását és a befizetés rendjét külön rendelet szabályozza.

(3) Az ellátások igénybevétele, illetve megszüntetése iránti kérelmet a hivatalhoz kell benyújtani.

(4) Hajléktalansága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik.

13. Házi segítségnyújtás

17. § (1) A házi segítségnyújtást a rászorult írásbeli kérelme alapján a Tárkány-Ete Közös Fenntartású Napraforgó Óvoda és Konyháján keresztül napi egyszeri meleg étkezést biztosít az önkormányzat.

a) A házi segítségnyújtást megelőzően vizsgálni kell a gondozási szükségletet. A szolgáltatás iránti kérelem alapján a házi gondozó megvizsgálja és megállapítja a napi gondozási szükséglet mértékét. A házi segítségnyújtás keretében szociális segítést vagy személyi gondozást kell nyújtani.

b) Az ellátások igénybevétele, illetve megszüntetése iránti kérelmet a hivatalhoz kell benyújtani.

(2) Az intézményi jogviszony megszűnésére, megszüntetésére szociális ellátások esetén az Szt. 100-104. §-ban foglalt rendelkezések irányadók.

(3) A házirendet súlyosan megsérti az ellátott, ha:

a) az intézmény dolgozóival, ellátottjaival szemben durva, agresszív viselkedést tanúsít, egészségüket vagy testi épségüket szándékos magatartással veszélyezteti,

b) a házirendben foglaltakat többször, szándékos magatartással megsérti,

c) az intézménynek szándékosan kárt okoz,

d) az intézményben elhelyezett tárgyakat nem rendeltetésszerűen használja és ezzel szándékosan kárt okoz.

(4) A polgármester külön eljárás nélkül személyes gondoskodást nyújtó ellátást biztosít:

a) ha az egészségkárosodás bármilyen lehetősége felmerül,

b) váratlan esemény (haláleset, baleset) miatt a rászorult ellátása nem biztosított.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

18. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

19. §16

1

Az 5. § (1a) bekezdését a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 6. § a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 7. § (2) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (2) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VII. 4.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 8. § (2) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 9. § (2) bekezdés a) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 9. § (2) bekezdés b) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 9. § (6) bekezdését a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

8

A 9. § (7) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 9. § (7a) bekezdését a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 10. § (1) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

11

A 11. § (2) bekezdés a) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (2) bekezdés a) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 11. § (2) bekezdés b) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (2) bekezdés b) pontja a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 11. § (3) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 12. § (1) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

15

A 13. § (1) bekezdése a Tárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

16

A 19. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.