Pusztaszemes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XI. 16.) önkormányzati rendelete

a helyi szociális ellátásokról szóló 6/2021. (VII. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 17- 2023. 11. 18

Pusztaszemes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XI. 16.) önkormányzati rendelete

a helyi szociális ellátásokról szóló 6/2021. (VII. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.17.

Pusztaszemes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A helyi szociális ellátásokról szóló 6/2021. (VII.22.) önkormányzati rendelet 16. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„16. § (1) Amennyiben az önkormányzat költségvetése lehetővé teszi, a képviselő-testület, a téli időszakban megnövekvő anyagi terhekre való tekintettel, karácsonyi támogatásban részesíti a Pusztaszemesen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen Pusztaszemes élő személyeket.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatásra az a személy jogosult, akinek családjában élők egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap tízszeresét.

(3) Az (1) bekezdés szerinti támogatás megállapítására családonként egy személy részére kerül sor, figyelemebe véve a családjában élő személyek számát.

(4) A támogatásra való jogosultság feltételeinek igazolása a családban egy főre jutó jövedelemre és a családban élő személyek számára vonatkozó nyilatkozat megtételével, valamint a családban élők lakcím igazolványának bemutatásával történik.

(5) A támogatásra való jogosultság feltételeinek igazolására és a támogatás átvételére a képviselő-testület támogatás megállapítása tárgyában hozott határozatában megjelölt határnapig van lehetőség. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(6) A képviselő-testület a támogatás személyenkénti összegét és a támogatás kifizetésének szabályait a támogatás megállapításáról szóló döntésével egyidejűleg határozza meg.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.