Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 27- 2023. 04. 28

Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

2023.04.27.

Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § Az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 24/2014 (XII.23.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Támogatott által benyújtott elszámolást a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Irodájának munkatársai ellenőrzik, melynek során hiánypótlásra szólíthatják fel a Támogatottat.”

2. § A településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 14/2017 (IV.19.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A polgármester a partnereket a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben foglaltak szerint tájékoztatja:)

„a) az önkormányzat hivatalos közterületi hirdető felületén a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján elhelyezendő hirdetmény kifüggesztésével,”

3. § Az anyakönyvi eljárás szabályairól és egyes díjairól szóló 22/2017 (IX.4.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzat a házasságkötésre alkalmas hivatali helyiséget a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) épületében (4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5. szám) biztosítja.”

4. § (1) Az anyakönyvi eljárás szabályairól és egyes díjairól szóló 22/2017 (IX.4.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 6. és 7. §-ban meghatározott díjat a Hivatal házipénztárába kell megfizetni legkésőbb a házasságkötést megelőző munkanapig.”

(2) Az anyakönyvi eljárás szabályairól és egyes díjairól szóló 22/2017 (IX.4.) önkormányzati rendelet 8. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) Amennyiben a házasulók legalább egyike legkésőbb a házasságkötés napja előtt legalább 3 munkanappal írásban indokolt kérelmet nyújt be a Hivatalhoz, mely alapján a házasságkötést nem kéri megtartani, a 6. és 7. §-ban meghatározott díj teljes összegének visszafizetését kérheti a jegyzőtől.

(4) A visszafizetést a jegyző engedélyezi a Hivatal házipénztárában való felvétel útján, vagy a kérelmező választása szerint a díj - az átutalás költségével csökkentett - összegének kérelemben megjelölt bankszámlaszámra történő átutalásával.”

5. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 9/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 6. § (3) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Térítési díjat köteles fizetni:)

„e) a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja a szociális vetítési alap összegének 250 %-át,”

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 9/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 6. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester a személyi térítési díjat – kérelemre – környezettanulmány, orvosi igazolás, javaslat, valamint jövedelemigazolás alapján csökkentheti, vagy elengedheti, amennyiben a fizetésre kötelezett egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 250 %-át.”

6. § Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás rendjéről szóló 3/2020. (III. 27.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzati vagyon - értéket is tartalmazó - nyilvántartását a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) jogszabályban meghatározott módon vezeti.”

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Tiszacsege, 2023. április 25.

Szeli Zoltán s.k.
polgármester

Dr. Lajter Zoltán s.k.
jegyző