Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (VI. 29.) önkormányzati rendelete

a Jászfényszaru Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (XI.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 06. 30- 2023. 06. 30

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (VI. 29.) önkormányzati rendelete

a Jászfényszaru Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (XI.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.06.30.

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésben foglalt feladatkörében a következő rendeletet alkotja:

1. § A Jászfényszaru Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (XI. 13.) önkormányzati rendelet II. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

„7/A. Az önkormányzati hivatal

23/A. § (1) Az Önkormányzati Hivatal a Jászfényszaru Város Képviselő-testülete és Pusztamonostor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által létrehozott egységes szerv, melynek illetékességi területe kiterjed Jászfényszaru városra és Pusztamonostor községre. Az Önkormányzati Hivatal önálló jogi személy.

(2) Az Önkormányzati Hivatal gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv, gazdasági vezetője a Pénzügyi és Gazdasági Osztályvezető.

(3) Az Önkormányzati Hivatal munkaszervezetének az adott településen munkát végző részszerveit Jászfényszaru Város Polgármestere, illetve a Pusztamonostor Községi Önkormányzat Polgármestere irányítja. (4) A Jegyző rendszeres tájékoztatást ad az Önkormányzati Hivatal működéséről a polgármestereknek

23/B. § (1) Az Önkormányzati Hivatal egységes hivatal, melynek feladata az önkormányzatok működésével, valamint a polgármesterek és a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása, továbbá az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában való közreműködés.

(2) Az Önkormányzati Hivatal működésével köteles elősegíteni:

a) a törvényesség betartását,

b) a képviselő-testület döntéseinek végrehajtását,

c) az állampolgári jogok érvényesülését.

(3) Az Önkormányzati Hivatalnak az ügyintézés során törekedni kell:

a) az anyagi és eljárási jogszabályok maradéktalan érvényre juttatására,

b) a hatékony, emberközpontú és gyors ügyintézésre, az ügyintézési határidő betartására,

c) az ügyintézés színvonalának emelésére, az ügyintézés jogszabályi kereteken belül történő egyszerűsítésére,

d) a gyakrabban előforduló hatósági ügyekben az ügyfelek ügyintézési felkészültségét, tájékoztatását elősegítő tájékoztatók, szórólapok, irat- és nyomtatvány-minták biztosítására.

(4) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselője köteles:

a) ügyfélfogadási időben az ügyfeleket fogadni,

b) az ügyiratokat az ügyvitelei szabályzat szerint kezelni,

c) az eljáró ügyintézők ügykörükben más belső szervezeti egység, külső szakhatóság, társszerv, szakterület ügyintézőjével együttműködni, egyeztetni, az egyeztetés tényét az ügyiratokban dokumentálni, d) A munkaköri leírásában megjelölt feladatkört legjobb tudása szerint ellátni.

2. § (1) A Jászfényszaru Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (XI. 13.) önkormányzati rendelet 4. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A Jászfényszaru Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (XI. 13.) önkormányzati rendelet 5. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

3. § Ez a rendelet 2023. június 30-án lép hatályba, és 2023. július 1-jén hatályát veszti.

1. melléklet a 15/2023. (VI. 29.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet a 15/2023. (VI. 29.) önkormányzati rendelethez