Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete

a városi címek, kitüntetések és elismerések adományozásáról 47/2020. (IX. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 31- 2023. 04. 01

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete

a városi címek, kitüntetések és elismerések adományozásáról 47/2020. (IX. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.03.31.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Hódmezővásárhely városáért folytatott kiemelkedő tevékenység, életmű, illetve a helyi közügyek valamely területén elért kimagasló teljesítmény elismerésére városi címeket, kitüntetéseket és elismeréseket alapít, melyek megnevezésére és adományozásuk rendjének meghatározására a következőket rendeli el:

1. § A városi címek, kitüntetések és elismerések adományozásáról szóló 47/2020. (IX. 11.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A díszpolgári cím és a kitüntetések adományozásáról szóló határozat egy példányát –a kitüntetett életrajzával és fényképével – a vármegyei levéltárnak továbbítani szükséges.”

2. § A Rendelet 13. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A díjazottakra javaslatot minden év október 15. napjáig lehet tenni Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata honlapján (www.hodmezovasarhely.hu) közzétett adatlapon. A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésekre felterjesztett nevét, lakcímét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A javaslatot elektronikusan, vagy postai úton kell eljuttatni a polgármesternek, aki azokat a Bíráló Bizottság felé továbbítja.”

3. § A Rendelet 34. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kitüntetésekre javaslatot tenni Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata honlapján (www.hodmezovasarhely.hu) közzétett adatlapon lehet jelen rendeletben foglaltak szerint. A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésekre felterjesztett nevét, lakcímét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A javaslatot elektronikusan, vagy postai úton kell eljuttatni a polgármesternek.”

4. § Hatályát veszti a Rendelet 1. melléklete.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.