Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

a helyi települési támogatásokról

Hatályos: 2024. 04. 19

Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

a helyi települési támogatásokról

2024.04.19.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő – testülete az 1. § - 10. §, és a 13. § vonatkozásában a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában, a 11. § vonatkozásában a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. § - ában, a 14. § vonatkozásában a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében és 32. § (1) bekezdés b) pontjában a 12. § tekintetében a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 48. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § [Támogatástípusok]

A képviselő – testület a rendeletben meghatározott feltételekkel az Újfehértó közigazgatási területén lakó - vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és ott életvitelszerűen élő személyek részére a következő települési támogatásokat biztosítja:

a) rendszeres települési támogatások:

aa) gyógyszertámogatás,

ab) lakásfenntartási támogatás,

ac) házi segítségnyújtás szociális alapellátás intézményi térítési díjához térítési díj kiegészítés,

b) rendkívüli települési támogatások:

ba) születési támogatás,

bb) nevelési - és iskolakezdési támogatás,

bc) fűtési támogatás,

bd) egyszeri lakásfenntartási támogatás,

be) helyi közlekedési támogatás,

bf) tűzifa támogatás,

bg) eseti rendkívüli települési támogatás.

2. § [Gyógyszertámogatás]

(1) Kérelemre gyógyszertámogatásra jogosult a kérelem benyújtásának napjától tárgyév december 31. napjáig,

a)1 akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 550 %-át, egyedül élő esetén a 650 %-át nem haladja meg, és

b) akinek a háziorvos vagy szakorvos által rendelhető, betegségére állandóan szedett, rendszeresen felírt vényköteles gyógyszereinek a költsége meghaladja a szociális vetítési alap összegének 30 %-át, és

c) a jogszabályban meghatározott közgyógyellátásban nem részesül.

(2) A támogatás ugyanazon háztartáson belül több jogosultnak is megállapítható.

(3)2 A támogatás mértéke havonta 5.000 forint.

(4) A támogatás iránti kérelem a tárgyév március 01. napjától kezdődően nyújtható be.

(5) A támogatást meg kell szüntetni, ha a jogosultsági feltételek nem állnak fenn.

3. § [Lakásfenntartási támogatás]

(1)3 Kérelemre lakásfenntartási támogatásra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 550 % - át nem haladja meg, a háztartás egyik tagjának sincs vagyona, és a háztartás egyik tagja sem részesül a lakhatási kiadások csökkentését szolgáló egyéb szociális ellátásban.

(2)4 A lakásfenntartási támogatás havi rendszerességgel nyújtott támogatás, mely havonta 5.000 forint összegben, a kérelem benyújtása hónapjának első napjától egy évre kerül megállapításra.

(3) A lakásfenntartási támogatás ugyanazon ingatlan tekintetében egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül az ott élő személyek és háztartások számától.

(4) A támogatást meg kell szüntetni, ha a jogosultsági feltételek nem állnak fenn.

4. § [Házi segítségnyújtás szociális alapellátás intézményi térítési díjához térítési díj kiegészítés]

(1) Kérelemre házi segítségnyújtás szociális alapellátás intézményi térítési díjához térítési díj kiegészítésre jogosult a kérelem benyújtásának napjától a jogszabály szerinti házi segítségnyújtás szolgáltatás igénybevételének idejére, de legfeljebb tárgyév december 31. napjáig, akinek a háztartásában - egyedül élő esetén is – az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 650 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás folytatólagos megállapítása iránt az ellátásra való jogosultság együttes feltételeinek fennállása esetén a jogosult a lejáratot megelőző 30 napon belül kérelmet terjeszthet elő. A jogosultsági feltételek fennállása esetén az ellátásra való jogosultság a következő naptári év január 01. napjától december 31. napjáig megállapításra kerül.

(3) A támogatás ugyanazon háztartáson belül több jogosultnak is megállapítható.

(4) A támogatás havi rendszerességgel nyújtott támogatás, melynek mértéke az intézményi térítési óradíj 300 forint összeget meghaladó része, de legfeljebb 200 forint ellátási óránként, és jogosultanként.

(5) A támogatást hetente legfeljebb öt ellátási órára folyósítható.

(6) A támogatást a képviselő – testület a szolgáltatóval kötött megállapodás alapján nyújtja, és a szolgáltatónak folyósítja.

(7) A megállapodás alapján a szolgáltató a tárgyhót követő öt napon belül a térítési díj mértékéről, az ellátottakról, és az ellátási napok számáról adatot szolgáltat a hatóság részére.

(8) A támogatást meg kell szüntetni, ha a jogosultsági feltételek nem állnak fenn.

5. § [Születési támogatás]

(1)5 Kérelemre születési támogatásra jogosult az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a gyermeke megszületését megelőzően legalább hat hónapon keresztül megszakítás nélkül Újfehértón életvitelszerűen él, a gyermekét a háztartásában neveli, és a háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 1100 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás iránti kérelmet a szülő vagy a törvényes képviselő a gyermek születését követő 6. naptári hónap utolsó napjáig igényelheti.

(3)6 A támogatás mértéke gyermekenként egységesen egyszeri 60.000 forint.

(4) A támogatás igénybevételére – több jogosult esetén – egy gyermekre tekintettel csak egy személy jogosult.

6. § [Nevelési - és iskolakezdési támogatás]

(1) Kérelemre nevelési – és iskolakezdési támogatásra jogosult

a) az a szülő, törvényes képviselő, vagy nevelőszülő, akinek

aa) a gyermeke, vagy a nevelésében lévő gyermek a háztartásában életvitelszerűen él, és

ab) a gyermeke, vagy a nevelésében lévő gyermek bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesül, vagy 18. életévének betöltéséig nappali tagozaton általános iskolai vagy középfokú tanulmányokat folytat, és

ac) a háztartásában – egyedül élő esetén is – az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 850 %-át nem haladja meg,

b) a középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanulmányokat folytató, a 18. életévét tárgyévben betöltött személy saját jogán, akinek a háztartásában – egyedül élő esetén is – az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 850 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem tárgyév szeptember 1. napjától szeptember 20. napjáig nyújtható be, mely határidő elmulasztása jogvesztő.

(3) A támogatás mértéke

a) gyermekenként 8.000 forint, ha a szülő, törvényes képviselő, vagy nevelőszülő gyermeke, vagy a nevelésében lévő gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,

b) gyermekenként 12.000 forint, ha a szülő, törvényes képviselő, vagy nevelőszülő gyermeke, vagy a nevelésében lévő gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesül.

(4) A támogatás ugyanazon gyermek tekintetében csak egy jogosultnak állapítható meg.

7. § [Fűtési támogatás]

(1) Kérelemre fűtési támogatásra jogosult, aki a 65. életévét betöltötte és a háztartásban – egyedül élő esetén is – az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 650 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem tárgyév november 1. napjától november 15. napjáig nyújtható be. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(3) A támogatás ugyanazon ingatlan esetében csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül az ott élő személyek, egyéb jogosultak és háztartások számától.

(4) A támogatás mértéke 8.000 forint.

8. § [Egyszeri lakásfenntartási támogatás]

(1) Kérelemre egyszeri lakásfenntartási támogatásra jogosult, aki tárgyévben a 18. életévét betöltötte, és a 65. életévet nem töltötte be, legalább 6 hónapja a bejelentett lakó – vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, és az általa lakott háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 800 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem tárgyév április 1. napjától április 20. napjáig nyújtható be. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(3) A támogatás ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül az ott élő személyek, jogosultak és háztartások számától.

(4) A támogatás mértéke 8.000 forint.

9. § [Helyi közlekedési támogatás]

(1) Helyi közlekedési támogatásra, mint természetbeni ellátásra jogosult

a) tanulóbérlet formájában, aki tanköteles, vagy nevelési vagy oktatási intézményben nappali tagozaton tanulmányokat folytat,

b) nyugdíjas bérlet formájában, aki saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rehabilitációs ellátásban, rokkantsági ellátásban részesül,

és az általa lakott háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 800 % - át nem haladja meg.

(2) Helyi közlekedési támogatásként Újfehértó Város közigazgatási területén helyi menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenység végzésére kizárólagos joggal rendelkező autóbuszos személyszállítási szolgáltató menetrend szerinti járataira szóló bérletet kell a jogosult részére átadni,

a) tanköteles, vagy nevelési vagy oktatási intézményben nappali tagozaton tanulmányokat folytató esetében a kérelem benyújtása évének szeptemberétől a következő év június végéig érvényes tanulóbérletként,

b) nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rehabilitációs ellátásban, rokkantsági ellátásban részesülő személy esetében a kérelem benyújtásának hónapjától egy évig érvényes nyugdíjas bérletként.

(3) A tanuló –és nyugdíjas bérletek beszerzési ára egy hónapra vetítve 1.350 forint.

10. § [Tűzifa támogatás]

(1) Kérelemre tűzifa támogatásra, mint természetbeni támogatásra jogosult évente egy alkalommal, akiknek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 500 %-át, egyedül élő esetén 600 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás mértéke alkalmanként öt mázsa (q). A tűzifát a jogosult lakóhelyére kell eljuttatni.

11. § [Eseti rendkívüli települési támogatás]

(1)7 Eseti rendkívüli települési támogatásként alkalmanként 10.000 forintra jogosult, akiknek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 550 %-át, egyedül élő esetén 650 %-át nem haladja meg, ha

a) a háztartásában a kérelem benyújtását megelőzően három hónapon belül kórházi kezelésben, otthonápolásban, vagy szakellátásban részesült,

b) a háztartásában élők valamelyikének a kérelem benyújtását megelőző három hónapon belül a munkanélkülisége következett be,

c) a lakáshasználat jogát ténylegesen elvesztette,

d) hajléktalanná vált,

e) egyedülálló vagy egyedülélő, és szabadságvesztés büntetéséből a kérelem benyújtását megelőző egy hónapnál nem régebben történt az elbocsátása,

f) a háztartásában élő gyermeke tizennégy egymást követő napot meghaladó, de hatvan napot nem meghaladó kórházi kezelésre szorul, vagy a gyermek betegsége miatt a szülő harminc egymást követő napot meghaladó táppénzt vesz igénybe,

g) a kérelmező, vagy a háztartásában életvitelszerűen élő gyermeke társadalombiztosítási szerv által nem finanszírozott gyógyászati segédeszköz használatára szorul és közgyógyellátásra nem jogosult,

h) az adósság miatt kikapcsolt közüzemi szolgáltatás ismételt üzembe helyezésére került sor a háztartásában.

(2)8 Eseti rendkívüli települési támogatásként alkalmanként 30.000 forintra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 850 %-át, ha a kérelem benyújtását megelőző hatvan napon belül elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott.

(3)9 Eseti rendkívüli települési támogatásként alkalmanként 200.000 forintra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének a 750 %-át nem haladja meg, ha

a) az életvitelszerű lakhatását biztosító ingatlant elemi kár lakhatatlanná tette,

b) elemi kárral összefüggésben súlyos vagy életveszélyes sérüléssel járó balesetet szenvedett,

c) bűncselekménnyel összefüggésben súlyos vagy életveszélyes sérülés érte,

d) a háztartásában élő gyermeke hatvan egymást követő napot meghaladó kórházi kezelésre szorul, és a gyermek hazatérését követően további terápiás kezelése indokolt.

12. § [Köztemetés]

A köztemetés költségének megtérítésére kötelezett részére kérelmére részletekben történő megfizetés állapítható meg, legfeljebb tizennyolc hónapos időtartamra, ha az általa lakott háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 700 %-át, egyedélő esetén annak 800 %-át, és az általa előadottak alapján olyan élethelyzetben van, hogy a temetéssel járó anyagi terhek egyösszegű kiegyenlítése a mindennapi megélhetését közvetlenül veszélyeztetné.

13. § [Az ellátások kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályai]

(1) A nem rendszeres pénzbeli települési támogatásokat az annak megállapításáról hozott döntés meghozatalának napját követő hónap ötödik napjáig kell folyósítani. Erre irányuló kérelem esetén a rendelet szerinti települési támogatás kifizethető házipénztárából.

(2) A települési támogatás a jogosult, vagy vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója rendelkezése alatt álló bankszámlaszámra folyósítható, ha ez a körülmény az kérelmező által rendelkezésre bocsátott, a folyószámla hitelt érdemlő igazolására szolgáló iratból vagy adatból kétséget kizáróan megállapítható. Ennek hiányában az ellátás csak házipénztárból fizethető ki.

(3) Rendszeres települési támogatás esetén a jogosult köteles bejelenteni a hatóságnak, ha a támogatás jogosultsági feltételeit érintő bármely körülményben változás következik be.

(4) A hatóság a települési támogatásra való jogosultságot a megállapító döntés meghozatalát követően ellenőrzi, ha a települési támogatás megállapításának jogellenességére utaló körülmény merül fel, feltéve, hogy a megtérítés elrendelésére megállapított határidő még nem telt el.

14. § [Nyilatkozatok, igazolások és a kérelem benyújtásának szabályai]

(1) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmeket az Újfehértói Polgármesteri Hivatalba kell benyújtani. A

a) a gyógyszertámogatás iránti kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon,

b) a lakásfenntartási támogatás iránti kérelmet a 2. melléklet szerinti formanyomtatványon,

c) a házi segítségnyújtás szociális alapellátás intézményi térítési díjához térítési díj kiegészítés iránti kérelmet a 3. melléklet szerinti formanyomtatványon,

d) a születési támogatás iránti kérelmet a 4. melléklet szerinti formanyomtatványon,

e) a nevelési - és iskolakezdési támogatás iránti kérelmet az 5. melléklet szerinti formanyomtatványon,

f) a fűtési támogatás iránti kérelmet a 6. melléklet szerinti formanyomtatványon,

g) az egyszeri lakásfenntartási támogatás iránti kérelmet a 7. melléklet szerinti formanyomtatványon,

h) a helyi közlekedési támogatás iránti kérelmet a 8. melléklet szerinti formanyomtatványon,

i) a tűzifa támogatás iránti kérelmet a 9. melléklet szerinti formanyomtatványon,

j) az eseti rendkívüli települési támogatás iránti kérelmet a 10. melléklet szerinti formanyomtatványon,

k) köztemetés iránti kérelmet és nyilatkozatot a 11. melléklet szerinti formanyomtatványon

kell benyújtani.

(2) A jövedelmet a kérelem benyújtását megelőző hónap vonatkozásában kell igazolni. Jövedelemigazolásként

a) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján szerzett jövedelem esetén a hatáskörrel rendelkező szervtől származó olyan dokumentumot kell a kérelemhez csatolni, amiből a jogosult személye, az ellátás típusa és összege kétséget kizáróan megállapítható,

b) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény alapján szerzett jövedelem esetén az azt megállapító döntést, és a folyósítás tényét alátámasztó dokumentumot kell a kérelemhez csatolni,

c) foglalkoztatásra irányuló jogviszonyból származó jövedelem esetén a munkáltató által kiadott igazolást kell a kérelemhez csatolni,

d) ösztöndíj esetén az oktatási intézmény által kiállított igazolást kell a kérelemhez csatolni,

e) őstermelői, egyéni vállalkozói jogviszony alapján, osztalékból, vagy jogi személyben tagság alapján szerzett jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem azon részéről mely az adóbevallással lezárt (gazdasági) évben keletkezett, az adóhatóság által kiadott igazolást, a fennmaradó időarányos részre a havi nettó átlag jövedelemre vonatkozó, könyvelő által kiállított igazolást, ennek hiányában nyilatkozatot kell a kérelemhez csatolni,

f) gyermektartásdíj esetén bírósági döntést, és a kifizetés tényét alátámasztó dokumentumot kell a kérelemhez csatolni,

g) nem havi rendszerességgel szerzett jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban kapott jövedelem egy havi átlagára vonatkozó nyilatkozatot kell a kérelemhez csatolni,

h) jövedelem hiányában erről szóló nyilatkozatot kell csatolni.

(3) A jövedelem bankszámlakivonattal, a pénzforgalmi szolgáltatótól származó igazolással, vagy adattal is igazolható, ha abból kétséget kizáróan megállapítható a jogosult személye, a jövedelem jogcíme, összege, és a szerzés időpontja.

(4) Az egyes támogatások esetében a kérelemhez a következő igazolásokat, dokumentumokat is mellékelni kell:

a) a gyógyszertámogatás megállapítására irányuló kérelemhez

aa) a havi rendszerességgel szedett vényköteles gyógyszerekről orvosi igazolást, és

ab) a havi rendszerességgel szedett vényköteles gyógyszerek egy havi költségéről a gyógyszertár igazolását,

b) lakásfenntartási támogatás megállapítására irányuló kérelemhez a kérelem szerinti vagyonnyilatkozatot, vagy az ágazatért felelős miniszter által e célra rendszeresített és közzétett formanyomtatvány szerinti vagyonnyilatkozatot,

c) házi segítségnyújtás szociális alapellátás intézményi térítési díjához térítési díj kiegészítés megállapítására irányuló kérelemhez a házi segítségnyújtás szociális alapszolgáltatás igénybevételét igazoló, a szolgáltatóval megkötött szerződést,

d) születési támogatás megállapítására irányuló kérelemhez a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,

e) nevelési - és iskolakezdési támogatás megállapítására irányuló kérelemhez nem tanköteles korú kérelmező, vagy a kérelmező nem tanköteles korú gyermeke, és a kérelmező nevelésében lévő nem tanköteles korú gyermek esetén a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói jogviszonyról az oktatási intézmény által kiállított igazolást, a kérelem benyújtásakor érvényes diákigazolványt, vagy olyan dokumentumot, ami bizonyítja a fennálló tanulói jogviszonyt,

f) helyi közlekedési támogatás megállapítására irányuló kérelemhez

fa) saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rehabilitációs ellátásban, rokkantsági ellátásban részesülő kérelemhez az ennek tényét alátámasztó hatósági döntést, vagy igazolást,

fb) nem tanköteles korú jogosult esetén a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói jogviszony igazolására az oktatási intézmény által kiállított igazolást, a kérelem benyújtásakor érvényes diákigazolványt, vagy olyan dokumentumot, ami bizonyítja a fennálló tanulói jogviszonyt,

g) eseti rendkívüli települési támogatás megállapítására irányuló kérelemhez

ga) a szolgáltató által kiállított igazolást, vagy a szolgáltatás igénybevételét alátámasztó dokumentumot a 11. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben,

gb) a munkanélküliséget alátámasztó hatósági döntést, vagy igazolást a 11. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott esetben,

gc) a lakáshasználat jogának megszűnését alátámasztó dokumentumot a 11. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott esetben,

gd) a szabadulásról a büntetés – végrehajtási intézet által kiállított igazolást a 11. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározott esetben,

ge) a szolgáltató által kiállított igazolást, vagy a szolgáltatás igénybevételét alátámasztó dokumentumot, vagy a táppénz igénybevételét alátámasztó iratot a 11. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott esetben,

gf) egészségügyi szolgáltató által kiállított igazolást a javallatról, és a társadalombiztosítási szerv igazolását arról, hogy az eszköz nem közfinanszírozott, továbbá hatósági igazolást arról, hogy közgyógyellátásra való jogosultság nem áll fenn a 11. § (1) bekezdés g) pontjában meghatározott esetben,

gg) a szolgáltató által kiállított dokumentumot a visszakapcsolásról a 11. § (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben,

gh) a kérelmező nevére kiállított, és részéről teljesített temetési számlát a 11. § (2) bekezdésben meghatározott esetben,

gi) az ingatlan lakhatatlanságát alátámasztó dokumentumot a 11. § (3) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben,

gj) a sérülést alátámasztó, egészségügyi szolgáltató által kiállított dokumentumot, továbbá az azt igazoló bizonyítékot, hogy a sérülés az elemi kárral összefüggésben keletkezett, a 11. § (3) bekezdés b) pontjában meghatározott esetben,

gk) a sérülést alátámasztó, egészségügyi szolgáltató által kiállított dokumentumot, továbbá a nyomozóhatóság által kiállított olyan dokumentumot, ami alátámasztja, hogy a sérülés a bűncselekménnyel összefüggésben keletkezett, a 11. § (3) bekezdés c) pontjában meghatározott esetben,

gl) egészségügyi szolgáltató által kiállított, a kórházi kezelés időtartamát, és tényét, és a terápiás kezelés indokoltságát alátámasztó dokumentumot, a 11. § (3) bekezdés d) pontjában meghatározott esetben.

(5) A házasság felbontása bírósági döntéssel igazolható.

15. § [Záró rendelkezések]

(1) A rendeletben foglaltakat a hatálybalépéskor folyamatban lévő eljárásokra is alkalmazni kell.

(2)10

16. §11

17. § [Hatálybalépés]

Ez a rendelet 2023. október 1-jén lép hatályba.

1

A 2. § (1) bekezdés a) pontja az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 2. § (3) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. § (1) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (2) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 5. § (1) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 5. § (3) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 11. § (1) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

8

A 11. § (2) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

9

A 11. § (3) bekezdése az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 4.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

10

A 15. § (2) bekezdését az Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte.

11

A 16. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.