Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által adományozható kitüntető címekről szóló 16/2022. (X.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 01. 27- 2023. 01. 28

Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által adományozható kitüntető címekről szóló 16/2022. (X.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.01.27.

Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat által adományozható kitüntető címekről szóló 16/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelet 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § (1) Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete „Madocsa Község Díszpolgára”, „Madocsa Község Posztumusz Díszpolgára” címeket és „Madocsa Kiválósága Díjat” alapít. (a továbbiakban együttesen: kitüntető címek)

(2) Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete „Madocsa Község Bora” címet alapít.”

2. § Az önkormányzat által adományozható kitüntető címekről szóló 16/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelet a következő alcímmel egészül ki:

„4/A. „Madocsa Község Bora” cím alapítása

10/A. § (1) Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete hagyományteremtő céllal „Madocsa Község Bora” címet (a továbbiakban: cím) alapít.

(2) Az (1) bekezdésben alapított cím évente egy alkalommal az alábbi három kategóriában ítélhető oda az arra érdemes bortermelőnek:

a) Madocsa Község Fehér Bora,

b) Madocsa Község Vörös Bora és

c) Madocsa Község Rose Bora.

(3) A Madocsai Borosgazdák által szervezett borverseny résztvevői közül részt vehetnek az (1) bekezdés szerinti címért induló versenyben

a) azok a borosgazdák, akik madocsai termőhellyel rendelkeznek, vagy Madocsa legfeljebb 25 km-es körzetéből vásárolt szőlőből állítanak elő bort Madocsán és erről nyilatkozatot tesznek,

b) akinek a borát a borverseny zsűrije a legjobbnak értékelte, és

c) akinek írásos nyilatkozata szerint a borversenyre benevezett fajtájú borból legalább 100 liter mennyiségű bor áll rendelkezésre a verseny időpontjában a saját fogyasztásra szánt és az egyéb értékesítésre tartalékolt mennyiségen felül.

(4) A Borverseny zsűrije általi szakvélemény alapján a Madocsai Borosgazdák ítéli oda a „Madocsa Község Bora” címet a pályázati feltételeknek mindenben megfelelő és a címre érdemes fehér, vörös, és rose borokból.

(5) A díjat évente kategóriánként csak 1-1-1 személy kaphatja meg, akinek a nevét és a címmel kitüntetett bor fajtáját a Madocsai Hírmondóban, és a község honlapján közzé kell tenni.

(6) Az önkormányzat a címet elnyert fehér, vörös, és rose borokból évente legalább 30-30-30, 0.75 literes szabvány üveg borospalack mennyiségű bort biztosít az Önkormányzat részére - reprezentációs célú felhasználás végett - a versenyeredmény kihirdetését követő 2 hónapon belül. A palackon fel kell tüntetni a kitüntető címen túl a termelő nevét, a bor fajtáját, évjáratát és termőhelyét is.

(7) A cím mindenkori nyertese részére nettó 30.000 forint jár, és a nyertes reklámozás során hivatkozhat az elnyert címre, de a „Madocsa Község Bora” feliratú palack címkék készítésének jogát az önkormányzat fenntartja saját magának.”

3. § Hatályát veszti az önkormányzat által adományozható kitüntető címekről szóló 16/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelet

a) 16. §-a,

b) 27. §-a.

4. § Ez a rendelet 2023. január 27-én lép hatályba.