Izsák Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete

Izsák Város Önkormányzata 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2023. 11. 23- 2024. 02. 14

Izsák Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete

Izsák Város Önkormányzata 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról

2023.11.23.

Izsák Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert Izsák Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendeletének hatálybalépése napjáig a helyi önkormányzat költségvetését megillető bevételeknek a hatályos jogszabályok szerinti beszedésére és az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások időarányos teljesítésére.

(2) Az e rendeletben foglalt felhatalmazás az önkormányzat költségvetési szervei vonatkozásában a költségvetési szerv vezetőjét illeti meg.

(3) A felhatalmazás időtartama alatt beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat a költségvetési rendeletbe kell beilleszteni.

2. § (1) A polgármester jogosult az igazgatási és a területi igazgatási feladatok, az önkormányzati, valamint a városüzemeltetési feladatok tekintetében a működési kiadások időarányos teljesítésére a 2023. évi eredeti előirányzatokon belül.

(2) A személyi kiadások teljesítése az ágazati szabályok és kötelezettségek alapján történhet.

(3) A polgármester jogosult az önkormányzat fennálló szerződései alapján történő kifizetésekre.

(4) A szociális ellátások a határozatok alapján kifizethetők, új jogosultság a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet alapján megállapítható.

(5) A polgármester jogosult a gazdaságfejlesztéshez, településfejlesztéshez kapcsolódó szakmai koncepciók kidolgozására kötelezettséget vállalni.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és Izsák Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendelete hatálybalépésének napján hatályát veszti.