Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 11. 25

Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.11.25.

Oszlár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára és az önkormányzatra terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését:

a) 245 806 212 Ft költségvetési bevétellel

b) 284 342 781 Ft költségvetési kiadással

c) -38 536 569 Ft költségvetési egyenleggel[a)-b)]

d) 12 683 732 Ft - c)-ből működési (többlet)

e) 51 220 301 Ft felhalmozási (hiány)

f) 39 623 334 Ft finanszírozási bevétellel

g) 1 086 765 Ft finanszírozási kiadással

h) 38 536 659 Ft finanszírozási egyenleggel [f)-g)]

i) a bevételek és kiadások főösszegét 285 429 546 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a képviselő-testület az 1. melléklet szerint határozza meg.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. melléklet részletezi.

(4) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának felhasználását, továbbá forgatási célú belföldi értékpapírok visszaváltását rendeli el.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9. melléklet szerint határozza meg.

(8) A 2023. évi általános működés és ágazati feladatok támogatását alakulása jogcímenként a 10. melléklet tartalmazza.

(9) A 2023. évben céljelleggel juttatott támogatások részletezését a 11. melléklet tartalmazza.

(10) A 2020. évi tény, 2021. évi várható és 2022. évi terv adatokról szóló tájékoztatót a 12. melléklet tartalmazza.

(11) Többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve célok szerint a 13. melléklet tartalmazza.

(12) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat (kedvezményeket) a 14. melléklet tartalmazza.

(13) 2022. évre vonatkozó előirányzat-felhasználási tervet a 15. melléklet tartalmazza.

(14) 2022. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételeit, kiadásait a 16. melléklet tartalmazza.

(15) Az Önkormányzat a kiadások között 0 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg.

(16)2 A települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló 11/2021. (IX.14.) önkormányzati rendelet 12. §-ában meghatározott támogatás mértéke 10.000.-Ft/fő.

(17) A települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló 11/2021. (IX.14.) önkormányzati rendelet 13. §-ában meghatározott támogatás mértéke 50.000.-Ft/fő.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 15 %-áig vállalható kötelezettség.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(8) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja. A költségvetési hiányt értékpapír eladás útján finanszírozza.

(9) Az (8) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5 millió forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(10) A (9) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról, hiány finanszírozásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

(11) Az önkormányzat egyes kötelező feladatait társulásban való részvétel, illetve a feladat vállalkozásba adása útján valósítja meg. (Közös Önkormányzati Hivatal, Központi orvosi ügyelet, Fogászati alapellátás, Háziorvosi Szolgálat stb.)

(12) Az önkormányzat a társulások fenntartásához, működtetéséhez és az átvállalt feladat ellátásához jogszabály, illetve megállapodás szerint nyújt támogatást.

(13) A polgármester 1 000 000 Ft-ig vállalhat kötelezettséget az Önkormányzat dologi kiadásai tekintetében, melyről a képviselő testületet utólag köteles tájékoztatni.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 1.500.000 Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, negyedévet követő hó végéig, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § Az önkormányzat az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról vállalkozói szerződés útján gondoskodik, melyet Oszlár Község Önkormányzatának polgármestere köt. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezés

8. §3

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

10. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

1.4 2023. évi költségvetés összevont mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

320 373

1 649 568

31 289 468

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

88 138

833 298

10 454 318

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

88 138

1 417 333

28 586 433

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

232 235

232 235

2 703 035

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

66 002 020

66 002 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 612 020

59 612 020

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

1 851 700

75 516 612

110 687 662

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

67 617

67 617

67 617

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

1 784 083

75 448 995

110 620 045

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 591 965

83 214 247

2 260 211

85 386 320

247 978 285

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

202 215 299

83 214 247

2 260 211

85 386 320

287 601 619

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

95 224 192

1 718 195

447 438

2 165 633

97 389 825

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

93 438

1 442 563

22 744 323

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

314 000

683 070

30 447 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

40 000

40 000

13 707 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

40 000

40 000

13 307 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

1 724 635

83 220 687

189 125 029

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

123 735

70 123 279

110 715 170

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

1 600 900

13 097 408

78 409 859

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

201 128 534

83 214 247

2 172 073

85 386 320

286 514 854

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

202 215 299

83 214 247

2 172 073

85 386 320

287 601 619

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-38 536 569

88 138

-38 536 569

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

38 536 569

38 536 569

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

1 329 195

30 969 095

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

745 160

10 366 180

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

1 329 195

28 498 295

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

2 470 800

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

66 002 020

66 002 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 612 020

59 612 020

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 591 965

83 214 247

83 214 247

245 806 212

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

202 215 299

83 214 247

83 214 247

285 429 546

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

95 224 192

1 718 195

1 718 195

96 942 387

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

1 349 125

22 650 885

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

369 070

30 133 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

13 667 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

81 496 052

187 400 394

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

69 999 544

110 591 435

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

11 496 508

76 808 959

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

201 128 534

83 214 247

83 214 247

284 342 781

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

202 215 299

83 214 247

83 214 247

285 429 546

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-38 536 569

-38 536 569

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

38 536 569

38 536 569

2.5 2023. évi költségvetés kötelező feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

320 373

1 649 568

31 289 468

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

88 138

833 298

10 454 318

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

88 138

1 417 333

28 586 433

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

232 235

232 235

2 703 035

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

65 602 020

65 602 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 602 020

59 602 020

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

1 851 700

75 516 612

110 687 662

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

67 617

67 617

67 617

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

1 784 083

75 448 995

110 620 045

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 191 965

83 214 247

2 260 211

85 386 320

247 578 285

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

201 815 299

83 214 247

2 260 211

85 386 320

287 201 619

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

94 824 192

1 718 195

447 438

2 165 633

96 989 825

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

93 438

1 442 563

22 744 323

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

314 000

683 070

30 447 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 267 066

40 000

40 000

13 307 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

40 000

40 000

13 307 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

1 724 635

83 220 687

189 125 029

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

123 735

70 123 279

110 715 170

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

1 600 900

13 097 408

78 409 859

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

200 728 534

83 214 247

2 172 073

85 386 320

286 114 854

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

201 815 299

83 214 247

2 172 073

85 386 320

287 201 619

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-38 536 569

88 138

-38 536 569

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

38 536 569

38 536 569

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

1 329 195

30 969 095

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

745 160

10 366 180

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

1 329 195

28 498 295

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

2 470 800

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

65 602 020

65 602 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 602 020

59 602 020

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 191 965

83 214 247

83 214 247

245 406 212

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

201 815 299

83 214 247

83 214 247

285 029 546

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

94 824 192

1 718 195

1 718 195

96 542 387

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

1 349 125

22 650 885

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

369 070

30 133 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 267 066

13 267 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

81 496 052

187 400 394

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

69 999 544

110 591 435

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

11 496 508

76 808 959

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

200 728 534

83 214 247

83 214 247

283 942 781

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

201 815 299

83 214 247

83 214 247

285 029 546

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-38 536 569

-38 536 569

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

38 536 569

38 536 569

3.6 2023. évi költségvetés önként vállalt feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

400 000

400 000

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

10 000

10 000

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

400 000

400 000

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

400 000

400 000

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

400000

400 000

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

400 000

400 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

400 000

400 000

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

400 000

400 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

400 000

400 000

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

10 000

10 000

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

400 000

400 000

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

400 000

400 000

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

400000

400 000

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

400 000

400 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

400 000

400 000

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

400 000

400 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

4.7 2023. évi költségvetés államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

2. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

1.8 Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

2023. 2. sz. Módosítás után

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

2023. 2. sz. Módosítás után

A

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

29 639 900

1 649 568

31 289 468

Személyi juttatások

21 301 760

1 442 563

22 744 323

2

1.-ból EU-s támogatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

3

Közhatalmi bevételek

66 002 020

66 002 020

Dologi kiadások

29 764 366

683 070

30 447 436

4

Működési bevételek

4 434 864

8 220 140

12 655 004

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

5

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

40 000

13 707 066

6

5.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

7

Egyéb működési bevételek

8

9

Az 5-ből -Tartalékok

10

11

12

13

Költségvetési bevételek összesen (1+3+4+5+7+…+12.)

100 076 784

9 869 708

109 946 492

Költségvetési kiadások összesen (1+...+8+10+…12)

95 224 192

2 165 633

97 389 825

14

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

16

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

22

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

23

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltókiadások

24

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+19+22+23)

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+23)

25

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13+24)

100 076 784

9 869 708

109 946 492

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+24)

95 224 192

2 165 633

97 389 825

26

Költségvetési hiány:

-

-

Költségvetési többlet:

4 852 592

12 556 667

27

Bruttó hiány:

-

-

Bruttó többlet:

4 852 592

12 556 667

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

2023. 1. sz. Módosítás után

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

2023. 1. sz. Módosítás után

A

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

29 639 900

1 329 195

30 969 095

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

22 650 885

2

1.-ból EU-s támogatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

3

Közhatalmi bevételek

66 002 020

66 002 020

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

30 133 436

4

Működési bevételek

4 434 864

8 220 140

12 655 004

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

5

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

13 667 066

6

5.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

7

Egyéb működési bevételek

8

9

Az 5-ből -Tartalékok

10

11

12

13

Költségvetési bevételek összesen (1+3+4+5+7+…+12.)

100 076 784

9 549 335

109 626 119

Költségvetési kiadások összesen (1+...+8+10+…12)

95 224 192

1 718 195

96 942 387

14

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

16

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

22

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

23

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltókiadások

24

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+19+22+23)

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+23)

25

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13+24)

100 076 784

9 549 335

109 626 119

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+24)

95 224 192

1 718 195

96 942 387

26

Költségvetési hiány:

-

-

Költségvetési többlet:

4 852 592

12 683 732

27

Bruttó hiány:

-

-

Bruttó többlet:

4 852 592

12 683 732

2.9 II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

2023. 2. sz. Módosítás után

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

2023. 2. sz. Módosítás után

A

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

27 344 131

27 344 131

Beruházások

40 591 891

70 123 279

110 715 170

2

1.-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

3

Felhalmozási bevételek

35 171 050

75 516 612

110 687 662

Felújítások

65 312 451

13 097 408

78 409 859

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7

8

9

10

11

12

Költségvetési bevételek összesen: (1+3+4+6+…+11)

62 515 181

75 516 612

138 031 793

Költségvetési kiadások összesen: (1+3+5+...+11)

105 904 342

83 220 687

189 125 029

13

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

39 623 334

39 623 334

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14

Költségvetési maradvány igénybevétele

39 623 334

39 623 334

Hitelek törlesztése

15

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

1 086 765

1 086 765

22

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23

Értékpapírok kibocsátása

24

Államháztartáson belüli megelőlegezések

25

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13+19)

39 623 334

39 623 334

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13+...+24)

1 086 765

1 086 765

26

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

102 138 515

75 516 612

177 655 127

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

106 991 107

83 220 687

190 211 794

27

Költségvetési hiány:

43 389 161

51 093 236

Költségvetési többlet:

-

-

28

Bruttó hiány:

4 852 592

12 556 667

Bruttó többlet:

-

-

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

2023. 1. sz. Módosítás után

Megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

2023. 1. sz. Módosítás után

A

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

27 344 131

27 344 131

Beruházások

40 591 891

69 999 544

110 591 435

2

1.-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

3

Felhalmozási bevételek

35 171 050

73 664 912

108 835 962

Felújítások

65 312 451

11 496 508

76 808 959

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7

8

9

10

11

12

Költségvetési bevételek összesen: (1+3+4+6+…+11)

62 515 181

73 664 912

136 180 093

Költségvetési kiadások összesen: (1+3+5+...+11)

105 904 342

81 496 052

187 400 394

13

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

39 623 334

39 623 334

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14

Költségvetési maradvány igénybevétele

39 623 334

39 623 334

Hitelek törlesztése

15

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

1 086 765

1 086 765

22

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23

Értékpapírok kibocsátása

24

Államháztartáson belüli megelőlegezések

25

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13+19)

39 623 334

39 623 334

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13+...+24)

1 086 765

1 086 765

26

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

102 138 515

73 664 912

175 803 427

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

106 991 107

81 496 052

188 487 159

27

Költségvetési hiány:

43 389 161

51 220 301

Költségvetési többlet:

-

-

28

Bruttó hiány:

4 852 592

12 683 732

Bruttó többlet:

-

-

3. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Oszlár Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2024.

2025.

2026.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

4. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Oszlár Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

6 602 020

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

300 000

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

6 902 020

5. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Forintban

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

6. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez10

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2023. évben

2. sz. módosítás

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Szennyvíz beruházás

27 344 131

27 344 131

Hivatal klímaberendés

560 000

2023.

560 000

560 000

Páncélszekrény

752 000

2023.

752 000

752 000

Ravatalozó szőnyeg

50 000

2023.

50 000

50 000

Hinta sportpályához

250 000

2023.

250 000

250 000

Hivatal bútorzat

10 000 000

2023.

10 000 000

10 000 000

Erdőtelepítés

1 635 760

1 635 760

1 635 760

Részesedések beszerzése (Optima értékpapír)

69 999 544

69 999 544

69 999 544

Védőnői felszerelések

123 735

123 735

123 735

ÖSSZESEN:

13 247 760

40 591 891

70 123 279

110 715 170

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2023. évben

1. sz. módosítás

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Szennyvíz beruházás

27 344 131

27 344 131

Hivatal klímaberendés

560 000

2023.

560 000

560 000

Páncélszekrény

752 000

2023.

752 000

752 000

Ravatalozó szőnyeg

50 000

2023.

50 000

50 000

Hinta sportpályához

250 000

2023.

250 000

250 000

Hivatal bútorzat

10 000 000

2023.

10 000 000

10 000 000

Erdőtelepítés

1 635 760

1 635 760

1 635 760

Részesedések beszerzése (Optima értékpapír)

69 999 544

69 999 544

69 999 544

ÖSSZESEN:

13 247 760

40 591 891

69 999 544

110 591 435

7. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez11

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2023. évben

2. sz. módosítás

Halmozott módosítás 2023. 10.31-ig

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Hivatal átalakítása

22 304 485

4 186 147

4 186 147

26 490 632

Tájház felújítása, bontása

3 000 000

3 000 000

60 000

60 000

3 060 000

Orvosi rendelő felújítás

36 305 966

36 305 966

36 305 966

Petőfi út járda felújítása

3 302 000

3 302 000

3 599 603

3 599 603

6 901 603

Kultúr festése

400 000

400 000

47 906

47 906

447 906

Orvosi rendelő fakamra felújítása

972 942

972 942

972 942

Irattár festése, műv. Ház lámpacsere

1 381 124

1 381 124

1 381 124

Orvosi rendelő szennyvíz bekötés

49 281

49 281

49 281

Sportpálya szennyvíz bekötés

424 805

424 805

424 805

Műszaki ellenőri díjak

774 700

774 700

774 700

Egyéb felújítás

1 600 900

1 600 900

1 600 900

ÖSSZESEN:

43 007 966

65 312 451

13 097 408

78 409 859

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2023. évben

1. sz. módosítás

Halmozott módosítás 2023. 08.31-ig

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Hivatal átalakítása

22 304 485

4 186 147

4 186 147

26 490 632

Tájház felújítása, bontása

3 000 000

3 000 000

60 000

60 000

3 060 000

Orvosi rendelő felújítás

36 305 966

36 305 966

36 305 966

Petőfi út járda felújítása

3 302 000

3 302 000

3 599 603

3 599 603

6 901 603

Kultúr festése

400 000

400 000

47 906

47 906

447 906

Orvosi rendelő fakamra felújítása

972 942

972 942

972 942

Irattár festése, műv. Ház lámpacsere

1 381 124

1 381 124

1 381 124

Orvosi rendelő szennyvíz bekötés

49 281

49 281

49 281

Sportpálya szennyvíz bekötés

424 805

424 805

424 805

Műszaki ellenőri díjak

774 700

774 700

774 700

ÖSSZESEN:

43 007 966

65 312 451

11 496 508

76 808 959

8. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Forintban

Támogatott neve

Előirányzat

442 770 852

Összesen:

442 770 852

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója: KEHOP 15-2017-00126

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2023. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2023. évre ütemezett bevétel, kiadás

2023. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

442 770 852

415 426 721

27 344 131

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

442 770 852

415 426 721

27 344 131

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

9. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

1.12 Oszlár önkormányzat összes bevétel, összes kiadás

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

320 373

1 649 568

31 289 468

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

88 138

833 298

10 454 318

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

88 138

1 417 333

28 586 433

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

232 235

232 235

2 703 035

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

66 002 020

66 002 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 612 020

59 612 020

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

1 851 700

75 516 612

110 687 662

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

67 617

67 617

67 617

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

1 784 083

75 448 995

110 620 045

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 591 965

83 214 247

2 260 211

85 386 320

247 978 285

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

202 215 299

83 214 247

2 260 211

85 386 320

287 601 619

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

95 224 192

1 718 195

447 438

2 165 633

97 389 825

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

93 438

1 442 563

22 744 323

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

314 000

683 070

30 447 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

40 000

40 000

13 707 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

1 724 635

83 220 687

189 125 029

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

123 735

70 123 279

110 715 170

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

1 600 900

13 097 408

78 409 859

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

201 128 534

83 214 247

2 172 073

85 386 320

286 514 854

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

202 215 299

83 214 247

2 172 073

85 386 320

287 601 619

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

1

1

3

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

1 329 195

30 969 095

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

745 160

10 366 180

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

1 329 195

28 498 295

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

2 470 800

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

66 002 020

66 002 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 612 020

59 612 020

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 591 965

83 214 247

83 214 247

245 806 212

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

202 215 299

83 214 247

83 214 247

285 429 546

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

95 224 192

1 718 195

1 718 195

96 942 387

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

1 349 125

22 650 885

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

369 070

30 133 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 667 066

13 667 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

81 496 052

187 400 394

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

69 999 544

110 591 435

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

11 496 508

76 808 959

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

201 128 534

83 214 247

83 214 247

284 342 781

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

202 215 299

83 214 247

83 214 247

285 429 546

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

1

1

3

2.13 Oszlár Önkormányzata kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

320 373

1 649 568

31 289 468

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

88 138

833 298

10 454 318

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

88 138

1 417 333

28 586 433

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

232 235

232 235

2 703 035

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

65 602 020

65 602 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 602 020

59 602 020

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

1 851 700

75 516 612

110 687 662

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

67 617

67 617

67 617

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

1 784 083

75 448 995

110 620 045

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 191 965

83 214 247

2 260 211

85 386 320

247 578 285

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

201 815 299

83 214 247

2 260 211

85 386 320

287 201 619

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

94 824 192

1 718 195

447 438

2 165 633

96 989 825

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

93 438

1 442 563

22 744 323

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

314 000

683 070

30 447 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 267 066

40 000

40 000

13 307 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

40 000

40 000

13 307 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

1 724 635

83 220 687

189 125 029

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

123 735

70 123 279

110 715 170

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

1 600 900

13 097 408

78 409 859

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

200 728 534

83 214 247

2 172 073

85 386 320

286 114 854

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

201 815 299

83 214 247

2 172 073

85 386 320

287 201 619

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

1

1

3

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

29 639 900

1 329 195

1 329 195

30 969 095

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

-170 000

-170 000

15 029 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 621 020

745 160

745 160

10 366 180

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 590

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

559 965

559 965

2 829 965

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

194 070

194 070

194 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

27 169 100

1 329 195

1 329 195

28 498 295

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 470 800

2 470 800

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

27 344 131

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 344 131

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

27 344 131

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

65 602 020

65 602 020

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 602 020

59 602 020

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

4 434 864

8 220 140

8 220 140

12 655 004

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 023 621

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

2 232 177

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

879 066

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

7 344 773

7 344 773

7 344 773

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

875 367

875 367

875 367

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

35 171 050

73 664 912

73 664 912

108 835 962

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

162 191 965

83 214 247

83 214 247

245 406 212

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

39 623 334

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

39 623 334

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

39 623 334

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

201 815 299

83 214 247

83 214 247

285 029 546

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

94 824 192

1 718 195

1 718 195

96 542 387

2

Személyi juttatások

21 301 760

1 349 125

1 349 125

22 650 885

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 617 800

2 617 800

4

Dologi kiadások

29 764 366

369 070

369 070

30 133 436

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

27 873 200

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

13 267 066

13 267 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

13 267 066

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

105 904 342

81 496 052

81 496 052

187 400 394

23

Beruházások

40 591 891

69 999 544

69 999 544

110 591 435

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

27 344 131

27 344 131

25

Felújítások

65 312 451

11 496 508

11 496 508

76 808 959

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

200 728 534

83 214 247

83 214 247

283 942 781

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 086 765

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 086 765

1 086 765

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 086 765

1 086 765

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

201 815 299

83 214 247

83 214 247

285 029 546

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

1

1

3

3.14 Oszlár Önkormányzata önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

400 000

400 000

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

10 000

10 000

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

400 000

400 000

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

400 000

400 000

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

400 000

400 000

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

400 000

400 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

400 000

400 000

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

400 000

400 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

400 000

400 000

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

10 000

10 000

30

Kommunális adó

390 000

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

400 000

400 000

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

400 000

400 000

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

400 000

400 000

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

400 000

400 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

400 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

400 000

400 000

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

400 000

400 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

4.15 Oszlár Önkormányzata államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

Forintban

Sor-
szám

Előrirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

1. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez16

Forintban

2022. évi XXV. törvény 2. melléklet e száma

Jogcím

2023. évi tervezett támogatás összesen

Módosított támogatás összege

A

B

C

D

Helyi Önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

15 029 490

Önkormányzatok szociális égy gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 699 610

10 532 908

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 829 965

Elszámolásból származó bevételek

194 070

Összesen:

28 586 433

* Magyarország 2023. évi központi költségvetéséról szóló törvény

Forintban

2022. évi XXV. törvény 2. melléklet e száma

Jogcím

2023. évi tervezett támogatás összesen

Módosított támogatás összege

A

B

C

D

Helyi Önkormányzatok működésének általános támogatása

15 199 490

15 029 490

Önkormányzatok szociális égy gyermekjóléti feladatainak támogatása

9 699 610

10 444 770

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 829 965

Elszámolásból származó bevételek

194 070

Összesen:

28 498 295

11. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

K I M U T A T Á S
a 2023. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

#HIV

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

1.

Katolikus, Református egyház

Működési

200 000

2.

Nonprofit szervezetek

Működési

200 000

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Összesen:

400 000

12. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Oszlár Önkormányzata

Tájékoztató a 2021. évi tény, 2022. évi várható és 2023. évi terv adatokról

B E V É T E L E K

#HIV

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi várható

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

28 885 683

34 113 790

29 639 900

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 792 245

10 546 483

15 199 490

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

10 931 231

11 970 522

9 621 020

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

123 690

78 590

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

2 270 000

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

321 352

3 553 757

8

Elszámolásból származó bevételek

32 324

462 070

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

23 347 152

28 926 522

27 169 100

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 538 531

5 187 268

2 470 800

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

158 996 255

185 702 270

27 344 131

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

158 996 255

185 702 270

27 344 131

22

21-ből EU-s támogatás

144 173 156

147 050 219

27 344 131

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

65 270 168

65 942 163

66 002 020

24

Építményadó

25

Egyéb közhatali bevétel

25 891

9 225

26

Iparűzési adó

5 251 191

5 961 947

6 000 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

59 510 658

59 612 020

59 612 020

30

Kommunális adó

482 428

358 971

390 000

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

5 908 058

10 319 556

4 434 864

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

456 376

597 606

300 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

623 604

1 488 167

1 023 621

35

Tulajdonosi bevételek

738 051

518 878

36

Ellátási díjak

2 037 053

2 259 951

2 232 177

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 679 017

1 109 881

879 066

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

53 118

4 331 094

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

320 839

13 979

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

28 649 985

107 050 491

35 171 050

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

21 700 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

1 970

200 000

47

Részesedések értékesítése

6 948 015

106 850 491

35 171 050

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

2 325

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

2 325

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

287 710 149

403 130 595

162 591 965

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

126 817 704

89 977 481

39 623 334

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

126 817 704

89 977 481

39 623 334

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

928 556

1 086 765

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

928 556

1 086 765

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

127 746 260

91 064 246

39 623 334

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

415 456 409

494 194 841

202 215 299

K I A D Á S O K

#HIV

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi tény

2022. évi várható

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

61 434 183

91 545 894

95 224 192

2

Személyi juttatások

17 197 197

23 116 735

21 301 760

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 206 667

2 738 239

2 617 800

4

Dologi kiadások

21 176 340

22 126 529

29 764 366

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 446 210

33 469 514

27 873 200

6

Egyéb működési célú kiadások

7 407 769

10 094 877

13 667 066

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

7 357 769

10 024 877

13 267 066

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

50 000

70 000

400 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

263 150 515

362 087 587

105 904 342

23

Beruházások

258 610 006

329 204 682

40 591 891

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

203 651 489

147 050 219

27 344 131

25

Felújítások

3 955 952

32 882 905

65 312 451

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

584 557

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

584 557

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

324 584 698

453 633 481

201 128 534

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

894 230

928 556

1 086 765

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

894 230

928 556

1 086 765

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

894 230

928 556

1 086 765

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

325 478 928

454 562 037

202 215 299

13. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

#HIV

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2023 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2023.

2024.

2025.

2025.
után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

24 203 978

58 610 451

82 814 429

8.

Orvosi rendelő, védőnő

2022.

24 203 978

36 305 966

60 509 944

9.

Faluház átalakítása

2022.

22 304 485

22 304 485

10.

Felújítási kiadások felújításonként

11.

............................

12.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

13.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

24 203 978

58 610 451

82 814 429

14. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

#HIV

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

4 531 800

1 634 685

2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

6.

-ebből: Építményadó

7.

Telekadó

9.

Magánszemélyek kommunális adója

10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11.

Idegenforgalmi adó épület után

12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16.

Egyéb kedvezmény

17.

Egyéb kölcsön elengedése

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Összesen:

4 531 800

1 634 685

15. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

#HIV

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

2 262 820

2 281 480

2 281 493

2 881 423

2 281 723

2 281 423

2 291 423

2 282 423

2 781 423

2 381 423

2 351 423

3 281 423

29 639 900

3.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

27 344 131

27 344 131

4.

Közhatalmi bevételek

33 001 010

33 001 010

66 002 020

5.

Működési bevételek

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

369 572

4 434 864

6.

Felhalmozási bevételek

30 000 000

5 171 050

35 171 050

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

Finanszírozási bevételek

39 623 334

39 623 334

10.

Bevételek összesen:

72 255 726

2 651 052

62 996 206

3 250 995

2 651 295

2 650 995

2 660 995

2 651 995

36 152 005

2 750 995

2 720 995

8 822 045

202 215 299

11.

Kiadások

12.

Személyi juttatások

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 775 417

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 775 147

1 774 873

21 301 760

13.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

218 150

2 617 800

14.

Dologi kiadások

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 364

2 480 362

29 764 366

15.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 448 200

9 000 000

1 913 600

2 532 600

943 600

1 193 600

1 003 600

923 600

1 283 600

1 763 600

973 600

4 893 600

27 873 200

16.

Egyéb működési célú kiadások

784 450

784 450

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 817

1 209 813

13 667 066

17.

Beruházások

815 638

27 344 131

12 432 122

40 591 891

18.

Felújítások

35 857 967

29 454 484

65 312 451

19.

Egyéb felhalmozási kiadások

20.

Finanszírozási kiadások

1 086 765

1 086 765

21.

Kiadások összesen:

43 651 043

15 073 749

64 395 693

20 648 200

6 627 348

6 877 078

6 687 078

6 607 078

6 967 078

7 447 078

6 657 078

10 576 798

202 215 299

22.

Egyenleg

28 604 683

-12 422 697

-1 399 487

-17 397 205

-3 976 053

-4 226 083

-4 026 083

-3 955 083

29 184 927

-4 696 083

-3 936 083

-1 754 753

16. melléklet a 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Oszlár Önkormányzata

2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT

BEVÉTELEI, KIADÁSAI

1. sz. táblázat

#HIV

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

2025. évi

2026. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

33 410 000

35 080 500

35 080 500

2.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Közhatalmi bevételek (4….+7……10)

66 014 858

66 014 858

66 014 858

4.

Építményadó

5.

Idegenforgalmi adó

6.

Iparűzési adó

6 000 000

6 000 000

6 000 000

7.

Talajterhelési díj

8.

Gépjárműadó

9.

Telekadó

59 624 858

59 624 858

59 624 858

10.

Kommunális adó

390 000

390 000

390 000

11.

Működési bevételek

4 034 864

3 598 000

3 598 000

12.

Felhalmozási bevételek

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

14.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

15.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+2+3+11…+14)

103 459 722

104 693 358

104 693 358

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

8 100 364

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (15+16)

103 459 722

104 693 358

112 793 722

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

#HIV

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2024. évi

2025. évi

2026. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

95 925 301

100 721 566

110 793 722

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (3+4+5)

3 499 557

373 792

2 000 000

3.

Beruházások

1 599 557

1 500 000

4.

Felújítások

1 900 000

373 792

500 000

5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

99 424 858

101 095 358

112 793 722

7.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

4 034 864

3 598 000

8.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+47)

103 459 722

104 693 358

112 793 722

1

A 2. § (1) bekezdése az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (16) bekezdése az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 8. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

4

Az 1. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 1. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 1. melléklet 3. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet 3. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 1. melléklet 4. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet 4. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 2. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 6. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 7. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 9. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet 1. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 9. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet 2. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet 3. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet 3. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 9. melléklet 4. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet 4. pontja az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 10. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet az Oszlár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.