Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatról szóló 25/2009.(XI.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 28- 2023. 11. 29

Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatról szóló 25/2009.(XI.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.28.

Mohács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1.) pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVlll. törvény 6. § (1) bekezdésében és a 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 11. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró államigazgatási szervek és a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 13/2017.(V.29.) önkormányzati rendeletben felsorolt partnerek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A szabályozási vonal érvényesítése

Ahol a szabályozási vonal meglévő épületet keresztez:

a) A meglévő épületen a szükséges karbantartási munkák elvégezhetők, az épület felújítható.

b) Bővítés esetén (kivéve a tetőtér beépítést és a szint ráépítést) a bővítés irányának meghatározásakor a tervezett szabályozási vonalat kell figyelembe venni.

c) Új épület építése esetén a tervezett szabályozási vonalon, valamint az építési helyen túlnyúló, az elbontásra tervezett építményből a kivitelezés idejére visszamaradt építményeket, építményrészeket legkésőbb a használatbavételig el kell bontani.”

2. § (1) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 3. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az építési övezeti előírásokban szereplő utcai épület és udvari épület fogalom értelmezése:

a) Utcai épület általános esetben az építési telek előkerttel meghatározott utcafrontján álló, vagy oda tervezett, az adott területfelhasználási egységben az építési övezeti előírások szerinti fő funkciójú épület.

b) Udvari épület általános esetben az utcai épület mögött, esetenként mellette álló, vagy oda tervezett, az adott területhasználat fő funkcióját kiegészítő, kiszolgáló funkciójú (gazdasági épület, garázs) épület.

c) Utcai épület zártsorú beépítési mód esetén az övezeti előírásban zártsorú csatlakozásra kötelezett teleksávban álló, vagy oda tervezett, az övezeti előírás szerint elhelyezhető rendeltetésű épület, épületrész.

d)Udvari épület zártsorú beépítési mód esetén az övezeti előírásban zártsorú csatlakozásra kötelezett teleksávon kívül álló, vagy oda tervezett épület, épületrész.”

(2) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 3. §-a a következő (9)–(11) bekezdéssel egészül ki:

„(9) Homlokzatmagasság: az épület homlokzatának magasságát a hozzá tartozó F/L érték alapján kell megállapítani, melynek számítása során figyelmen kívül kell hagyni

a) a kémények, szellőzőkürtők, tetőszerelvények magasságát,

b) a vizsgált homlokzatfelülettől 12,00 m-nél távolabbi (hátrább álló) építményrészeket,

c) a vizsgált homlokzatfelület vízszintes összhosszának egyharmadát meg nem haladó összhosszúságú és legfeljebb 3,00 m magasságú

ca) tetőfelépítmény, építményrész, attika, álló tetőablak,

cb) a terepbevágás mögötti homlokzatrész magasságát, továbbá

d) a magastető és oromfalainak 6,00 m-t meg nem haladó magasságú részét.

A gömb, félgömb, donga vagy sátortető alakú építmények („tetőépítmények”) homlokzatmagasságát, ha az a 12,00 m magasságot nem haladja meg, a vetületmagasság felében, ha a 12,00 m magasságot meghaladja, a vetületmagasság 6,00 m-rel csökkentett értékében kell meghatározni.

(10) Párkánymagasság az épület homlokzati síkja és a rendezett terepszint metszésvonala, valamint magastetős épület esetében az épület homlokzati síkja és a tetősík metszésvonala, lapostetős épület esetében a homlokzati falsík és a legfelső zárófödém felső síkjának metszésvonala közötti függőlegesen mért távolság.

(11) Az épület legmagasabb pontja az épületnek a terepcsatlakozáshoz, lejtős terepen a lejtőoldali alacsonyabb terepcsatlakozáshoz, valamely magas ponthoz, vagy valamely síkhoz viszonyított, helyi építési szabályzat által megállapított legfelső pontja. Ennek meghatározásánál a tető azon díszítő elemei, amelyek huzamos tartózkodásra szolgáló helyiséget nem tartalmaznak – kupola, saroktorony – valamint a tetőfelépítmények és az épület tetőzetén elhelyezett antenna, kémény és szellőző valamint tartozékaik figyelmen kívül hagyandók.”

3. § A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A település területén az építmények, önálló rendeltetési egységek, területek rendeltetésszerű használatához szükséges járműtárolót, parkolóhelyet, rendszeres teherszállítás esetén rakodóhelyet a város parkolási rendeletében rögzítetteken túlmenően az országos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabály (a továbbiakban OTÉK) előírásai szerint kell kialakítani az alábbiak figyelembe vételével:

a) Lakóterületen lakásonként, üdülőterületen üdülőegységenként legalább 1 db parkolóhelyet szükséges saját telken belül biztosítani. A rendelet hatályba lépésekor meglévő úszótelkes beépítés esetén (lakótelepek) a rendeltetésszerű használathoz szükséges számú gépjármű közterületen is elhelyezhető.

b) Településközpont vegyes területen lakó rendeltetés esetén lakásonként legalább 1 parkolóhelyet szükséges saját telken belül biztosítani. A rendelet hatályba lépésekor meglévő úszótelkes beépítés esetén (lakótelepek) a rendeltetésszerű használathoz szükséges számú gépjármű közterületen is elhelyezhető.

c) Gksz-4” jelű építési övezetben amennyiben az OTÉK szerint szükséges számú parkolóhely saját telken belül nem biztosítható, a hiányzó parkolómennyiség az építési övezeten belüli, azonos tulajdonban lévő másik építési telken is elhelyezhető.”

4. § A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„b) A közúti közlekedéssel kapcsolatos várakozóhelyek legfeljebb 15 m2 alapterülettel létesíthetők. Egyedi tervezésű építmény legfeljebb 3,5 m-es építménymagassággal létesíthető.”

5. § (1) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 13. § (5) bekezdés b) pontja a következő bl) alponttal egészül ki:

„bl) -ph jelű övezet - területfelhasználási egységen belüli, gépjárművek elhelyezésére, tárolására szolgáló területek kiakatására”

(2) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 13. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A mentett oldalon az árvízvédelmi faltól számított 100 m-en belül pincék, mélygarázsok padlószintje nem kerülhet a Duna mindenkori középvízszintje (KÖV) alá. A terepszint alatti épületrészt az időlegesen fellépő felhajtóerőt és az esetleges kimosódást is számításba vevő alapozással és épületszerkezettel, továbbá teljes szigeteléssel kell ellátni. A KÖV mértéke a rendelet 2023. évi módosításának elfogadásakor 345 cm, 82,65 mBf.”

6. § (1) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kisvárosias lakóterületen az OTÉK vonatkozó előírásai szerinti építmények és melléképítmények helyezhetők el. Az Lk-Á8 jelű építési övezetben szolgáltatási céllal parkolóház is építhető.”

(2) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 14. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Amennyiben kialakult telket a szabályozási terv szerinti övezeti határvonal keresztez, a telket érintő telekalakítási eljárásban a vonatkozó telekalakítási és beépítési előírásokban szereplő legkisebb telekterületet nem kell figyelembe venni.”

7. § (1) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 23. § (3) bekezdés a) pontja a következő ae) alponttal egészül ki:

„ae) Az övezetben a rendeltetésszerű használathoz legalább szükséges számú parkoló építhető.”

(2) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 23. § (3) bekezdés b) pontja a következő bc) alponttal egészül ki:

„bc) Az övezetben a rendeltetésszerű használathoz legalább szükséges számú parkoló építhető.”

(3) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 23. § (3) bekezdés c) pontja a következő cc) alponttal egészül ki:

„cc) Az övezetben a rendeltetésszerű használathoz legalább szükséges számú parkoló építhető.”

8. § (1) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 8. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

(3) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 10. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.

(4) A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 17. melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

9. § Hatályát veszti a helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet

a) 9. melléklet 9.1.6 pontja,

b) 9. melléklet 9.3.6 pontja.

10. § Ez a rendelet 2023. november 28-án lép hatályba.

1. melléklet a 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

8. melléklet

2. melléklet a 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

1. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 1a. ponttal egészül ki:

„1a. 9.1.8 Az „Lk-K7” jelű építési övezet

(Hársfa utca)

1.legkisebb telekterület

1000 m2

2.beépítési mód

szabadonálló

3.legnagyobb beépítettség

60%
(a beépítettség számításakor 100%-nak a szabályozási terven lehatárolt építési övezet területe tekintendő, függetlenül az ezen belüli telekhatároktól)

4. legnagyobb építménymagasság

11,50 m

5.legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

6.legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7.legkisebb hátsókert

a kialakult állapothoz igazodjon

8.legkisebb zöldfelület

20%
(a zöldfelületi mutató számításakor 100%-nak a szabályozási terven lehatárolt építési övezet területe tekintendő, függetlenül az ezen belüli telekhatároktól)

2. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklet 9.2.2 pontja helyébe a következő pont lép:

„9.2.2 „ Az „Lk-Á2” jelű építési övezet

(Ady Endre, Bajcsy Zsilinszky utcák, Rózsa utca K-i oldal, Kazinczy utca, Bakács, Táncsics, Perényi utcák a Kazinczy utcától délre, Kisfaludy, Gőzhajó, Baross, Rókus utcák, Kossuth Lajos utca a Dózsa György utcától délre)

1.telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2.legkisebb telekterület

350 m2

3.legkisebb utcai telekszélesség

12 m

4.beépítési mód

zártsorú

5.legnagyobb beépítettség

60%

6. legnagyobb építménymagasság

5,00 m
(ezt az értéket az utcai homlokzat magassága, valamint oldalsó, vagy hátsó telekhatáron álló épület szomszédos telekre néző homlokzatának magassága külön számítva sem haladhatja meg)

7. épület legmagasabb pontja

9,5 m

8.szomszédos épületek egymáshoz viszonyított magassága

Új utcai épület építése, vagy meglévő utcai épület épülettömeget érintő átalakítása esetén a két szomszédos épület csatlakozásánál az épületek párkánymagasságának különbsége 30 cm-nél kevesebb, illetve 80 cm-nél több nem lehet.

9.legkisebb előkert

0 m, ez egyben a kötelező utcai építési vonal is

10.legkisebb oldalkert

az utcai telekhatártól számított 10 m-es teleksávban 0 m, ez egyben a kötelező építési vonal is,
az utcai telekhatártól számított 10 m-es teleksávon kívül OTÉK szerint

11.legkisebb hátsókert

0 m

12.legkisebb zöldfelület

20%

3. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 1a. ponttal egészül ki:

„1a. 9.2.9 Az „Lk-Á8” jelű építési övezet (Felső-Dunasor a nagy Duna-parti társasházak kivételével, Szentháromság u. Ny-i oldal, Kisfaludy u. 5-13.), ahol az OTÉK 12. § (2) és (3) bekezdésben felsoroltakon túl az építési övezeti előírások betartásával elsődleges rendeltetésként 3,5 t önsúlynál nem nehezebb gépjárművek elhelyezésére szolgáló parkolóház is építhető.

1.telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2.legkisebb telekterület

400 m2

3.legkisebb utcai telekszélesség

12 m

4.beépítési mód

zártsorú

5.legnagyobb beépítettség

60%

6. legnagyobb építménymagasság

7,20 m
(ezt az értéket az utcai homlokzat magassága, valamint oldalsó, vagy hátsó telekhatáron álló épület szomszédos telekre néző homlokzatának magassága külön számítva sem haladhatja meg)

7.épület legmagasabb pontja

12 m

8.szomszédos épületek egymáshoz viszonyított magassága

Új utcai épület építése, vagy meglévő utcai épület épülettömeget érintő átalakítása esetén a két szomszédos épület csatlakozásánál az épületek párkánymagasságának különbsége 40 cm-nél kevesebb, illetve 1,20 m-nél több nem lehet. Amennyiben az új építéssel érintett épülettel szomszédos épületek csatlakozási ponton mért párkánymagasságának különbsége 2,40 m-nél több, az új építéssel érintett épület párkánymagassága a két szomszédos épület csatlakozási pontokon mért párkánymagasságának átlagát nem haladhatja meg.

9.legkisebb előkert

0 m, ez egyben a kötelező utcai építési vonal is

10.legkisebb oldalkert

az utcai telekhatártól számított 12 m-es teleksávban 0 m, ez egyben a kötelező építési vonal is,
az utcai telekhatártól számított 12 m-es teleksávon kívül OTÉK szerint

11.legkisebb hátsókert

0 m

12.legkisebb zöldfelület

20%

4. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 1b. ponttal egészül ki:

„1b. 9.2.10 Az „Lk-Á9” jelű építési övezet - 1480/2-3 hrsz. nyugati oldal, Kisfaludy utca 1-3., 2., 2A., 8., 15-21., Szent Mihály tér 4., Szentháromság u. 30.

1.telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2.legkisebb telekterület

350 m2

3.legkisebb utcai telekszélesség

12 m

4.beépítési mód

zártsorú

5.legnagyobb beépítettség

60%

6. legnagyobb építménymagasság

6,50 m
(ezt az értéket az utcai homlokzat magassága, valamint oldalsó, vagy hátsó telekhatáron álló épület szomszédos telekre néző homlokzatának magassága külön számítva sem haladhatja meg)

7. épület legmagasabb pontja

11 m

8.szomszédos épületek egymáshoz viszonyított magassága

új utcai épület építése, vagy meglévő utcai épület épülettömeget érintő átalakítása esetén a két szomszédos épület csatlakozásánál az épületek párkánymagasságának különbsége 30 cm-nél kevesebb, illetve 80 cm-nél több nem lehet. Amennyiben az új építéssel érintett épülettel szomszédos épületek csatlakozási ponton mért párkánymagasságának különbsége 1,60 m-nél több, az új építéssel érintett épület párkánymagassága a két szomszédos épület csatlakozási pontokon mért párkánymagasságának átlagát nem haladhatja meg.

9.legkisebb előkert

0 m, ez egyben a kötelező utcai építési vonal is

10.legkisebb oldalkert

az utcai telekhatártól számított 10 m-es teleksávban 0 m, ez egyben a kötelező építési vonal is,
az utcai telekhatártól számított 10 m-es teleksávon kívül OTÉK szerint

11.legkisebb hátsókert

0 m

12.legkisebb zöldfelület

20%

5. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 1c. ponttal egészül ki:

„1c. 9.2.11 Az „Lk-Á10” jelű építési övezet - Kisfaludy utca 4-6., Felső-Dunasor 1-2. (Kisfaludy-tömb)

1.telekalakítás

az övezetbe tartozó telkek összevonandók

2.legkisebb telekterület

1400 m2

3.legkisebb utcai telekszélesség

20 m

4.beépítési mód

zártsorú

5.legnagyobb beépítettség

60%

6.legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében
- a Felső-Dunasor felől 8,50 m
- a Kisfaludy utca felől 6,50 m
(ezt az értéket az utcai homlokzat magassága külön számítva sem haladhatja meg),
udvari épület esetében 4,50 m
(ezt az értéket az oldalsó telekhatáron álló épület szomszédos telekre néző homlokzatának magassága külön számítva sem haladhatja meg)

7. épület legmagasabb pontja

utcai épület esetében
- a Felső-Dunasor felől
-magastetős épület esetén 13,00 m
- lapostetős épület esetén 9,5 m
- a Kisfaludy utca felől 11,00 m

8.szomszédos épületek egymáshoz viszonyított magassága

Kisfaludy utca felől utcai épület építése, vagy meglévő utcai épület épülettömeget érintő átalakítása esetén a két szomszédos épület csatlakozásánál az épületek párkánymagasságának különbsége 30 cm-nél kevesebb, illetve 80 cm-nél több nem lehet.

9.legkisebb előkert

0 m, ez egyben a kötelező utcai építési vonal is

10.legkisebb oldalkert

-a Kisfaludy utcai telekhatártól számított 10 m-es teleksávban 0 m, ez egyben a kötelező építési vonal is,
-a Felső-Dunasori telekhatártól számított 12 m-es teleksávban 0 m, ez egyben a kötelező építési vonal is,
-a köztes területsávban OTÉK szerint

11.legkisebb hátsókert

0 m

12.legkisebb zöldfelület

20%

6. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 1d. ponttal egészül ki:

„1d. 9.2.12 Az „Lk-Á11” jelű építési övezet – 108/6 hrsz. (Francia pékség)

1.legkisebb telekterület

1000 m2

2.beépítési mód

zártsorú

3.legnagyobb beépítettség

60%

4.legnagyobb építménymagasság

10,50 m

5.legkisebb előkert

0 m

6.legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7.legkisebb hátsókert

0 m

8.legkisebb zöldfelület

20%

7. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklet 9.3.2 pontjában foglalt táblázat 1.legkisebb telekterület–4.legkisebb/legnagyobb építménymagasság. sor helyébe a következő rendelkezések lépnek:

1.legkisebb telekterület

1000 m2

2.beépítési mód

oldalhatáron álló

3.legnagyobb beépítettség

50%

4.legkisebb/legnagyobb építménymagasság

az óvodák esetében 5,00 m,
az általános iskolák esetében 10,50 m

8. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklet 9.3.8 pont helyébe a következő pont lép:

„9.3.8„Lk-z” jelű övezet – az adott területegységhez tartozó közcélú zöldfelületek elhelyezésére

Az övezetben sétaút, pihenőhely, játszóhely, aktív és passzív pihenést szolgáló kerti berendezések, illetve a rendeltetésszerű használathoz legalább szükséges számú parkoló helyezhető el.

Az övezetben árusítópavilon kivételével épület nem helyezhető el. Az árusítópavilon kialakítása a 12. § (2) a) pontja figyelembevételével történjen.”

9. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 9. melléklete a következő 2. ponttal egészül ki:

„2. 9.3.10 „Lk-ph” jelű építési övezet – az adott területegységhez tartozó gépjárművek elhelyezésére, tárolására szolgáló építmények építésére

1.legkisebb telekterület

900 m2

2.beépítési mód

szabadonálló

3.legnagyobb beépítettség

60%

4.legnagyobb építménymagasság

6,50 m

5.legkisebb előkert

0 m

6.legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7.legkisebb hátsókert

6 m

8.legkisebb zöldfelület

20%

3. melléklet a 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

1. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 10. melléklet 10.2.3 pontjában foglalt táblázat 6.legnagyobb beépítettség. sora helyébe a következő rendelkezés lép:

6.legnagyobb beépítettség

- 1200 m2 telekterületig 30%, de legfeljebb 300 m2,
- 1200 m2-t meghaladó területű telek esetében legfeljebb 300 m2, mely érték minden újabb megkezdett 300 m2 telekterület után 30 m2-rel növelhető.

2. A helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervről szóló 25/2009 (XI.30.) önkormányzati rendelet 10. melléklet 10.2.3 pontjában foglalt táblázat 11.legkisebb zöldfelület. sora helyébe a következő rendelkezés lép:

11.legkisebb zöldfelület

50%

4. melléklet a 31/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

17. melléklet
A KÖZÚTI HÁLÓZAT ELEMEI

A.

B.

C.

Út

Közlekedési terület jele

Közlekedési terület szélessége

1

57. sz. II. rendű főút


56. sz. főút jelenlegi nyomvonala

KÖu-1

útépítési terv szerint változó
meglévő
26-40 m

2

5107. j. út jelenlegi nyomvonala
5117. j. út
Mohács-Kölked összekötő út
5606. j. út
Somberek-Pécsvárad ök. út
5607. j. út
Mohács-Pécsvárad ök. út

Nagynyárádra vezető út

KÖu-2

meglévő
(16-18 m)
meglévő
(18-26 m)
meglévő
(14-20 m)
meglévő
(18-24 m)
30 m

3

51151. j. út
Felsőkandai bekötő út
51145. j. út
Dunafalvai bekötő út

KÖu-3

meglévő
(10-14 m)
meglévő
(12-18 m)

4

Mezőgazdasági és zártkerti utak
Szélesítés esetén

KÖu-4

30 m
meglévő
(4-12 m)
min. 10,0 m

5

57. sz. út új nyomvonala
57. sz. út jelenlegi nyomvonala (Pécsi út)
5121. j. út (Eszéki út, Kossuth L. utca)

KÖu-5

30-40 m
meglévő
(16-20 m)
meglévő
(18-28 m)

6

Északnyugati iparterület gyűjtő útja
Nagynyárádi út

KÖu-6

22 m

22 m

7

5117. j. út (Jókai M. utca., Felszabadulás u.)
a komphoz vezető út (Szabadság u., Szent János utca)
5107. j. út belterületi szakasza

Dózsa Gy. utca

Rákóczi utca

Baross utca

Liszt F. utca

Bajcsy-Zsilinszky utca

Iparterületi gyűjtőút

KÖu-6

meglévő
(10-32 m)
meglévő
(18-25 m)
meglévő
(16 m)
meglévő
(18-28 m)
meglévő
(16-30 m)
meglévő
(10-16 m)
meglévő
(24-42 m)
meglévő
(12-18 m)
meglévő
(22-36 m)

8

Meglévő kiszolgáló utak

Tervezett kiszolgáló utak

KÖu-7

meglévő
(8-20) m
12-20 m

9

Kerékpárút

KÖu-8

min. 6,0 m

10

Gyalogút

KÖu-9

min. 4,0 m

11

Gyalogos és kerékpárút

KÖu-10

min. 4,0 m

12

Közterületi parkoló

KÖu-p