Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 01- 2023. 04. 02

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.04.01.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1) bekezdés b) pontja, 132. § (4) bekezdés d) pontja, 62. § (2) bekezdése és 60. § (3), (4) bekezdése, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 39/2011.(III.30.) számú határozatában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8.a pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Besenyszög Város Önkormányzata, Csataszög Község Önkormányzata, Hunyadfalva Község Önkormányzata, Kőtelek Község Önkormányzata, Martfű Város Önkormányzata, Nagykörű Község Önkormányzata, Rákóczifalva Város Önkormányzata, Szajol Község Önkormányzata, Rákócziújfalu Község Önkormányzata, Szászberek Község Önkormányzata, Tiszajenő Község Önkormányzata, Tiszasüly Község Önkormányzata, Tiszavárkony Község Önkormányzata, Tószeg Község Önkormányzata, Újszász Város Önkormányzata, Vezseny Község Önkormányzata, Zagyvarékas Község Önkormányzata képviselő-testületének hozzájárulásával a következőket rendeli el:

1. § (1) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Házi segítségnyújtás ellátás esetében az ellátott kérelmére a fenntartó engedélyezheti, hogy az a jogosult, akinek rendszeres havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a szociális vetítési alap 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatást térítésmentesen vehesse igénybe.”

(2) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 9. § (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A fogyatékos személyek nappali ellátása esetén a kötelezett kérelmére:)

„a) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a szociális vetítési alap 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.
b) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - a kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de a személyi térítési díj levonását követően megmaradt havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre eső jövedelme - a szociális vetítési alap összegét nem éri el, a személyi térítési díj legfeljebb 50%-os mértékig csökkenthető, amíg a fennmaradó jövedelem a szociális vetítési alap összegét nem haladja meg.”

2. § (1) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 10. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Idősek Otthona ellátás esetében kérelemre a személyi térítési díj, illetőleg a térítési díj-különbözet)

„a) maximum 30%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap 450%-át - egyedül álló esetén 550%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a szociális vetítési alap 350%-ánál, egyedül álló esetében 450%-ánál.
b) maximum 50%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap 550%-át - egyedül álló esetén 650%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a szociális vetítési alap 450%-ánál, egyedül álló esetében 550%-ánál.”

(2) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 10. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kötelezett: a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, továbbá a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja a szociális vetítési alap összegének két és fél szeresét.”

3. § A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 10/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Ha az ellátást igénybe vevő havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap 350%-át, az intézményvezetőhöz benyújtott kérelmére a fenntartó határozatával

a) a térítési díjat elengedi, ha a kérelmező

aa) munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy

ab) legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy

ac) az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket, vagy

ad) vakok személyi járadékában részesül, vagy

ae) fogyatékossági támogatásban részesül,

és ezt az állapotát egészségi állapot minősítését tartalmazó dokumentummal igazolja,

b) a térítési díjat legfeljebb 90%-kal csökkentheti, amennyiben a kérelmező a (2) bekezdés a) pontjában foglalt feltételeknek nem felel meg, de kérelméből megállapítható, hogy önmaga, vagy tartási kötelezettséggel érintett hozzátartozója létfenntartásához a térítési díj csökkentése méltányolható módon indokolt.”

4. § A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 11. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A hátralékos kérelmére a díjhátralék teljes összegben elengedésre kerül, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alapot nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(3) A hátralékos kérelmére a díjhátralék csökkenthető, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap kétszeresét nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.”

5. § (1) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe a 1. melléklet lép.

(2) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

6. § Ez a rendelet 2023. április 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet
A tanyagondnokok által ellátandó körzetek határai

1. Tiszajenő területén: Belsőjenő, Külsőjenő, Akácos út, Kossuth út, Petőfi út, Dózsa telep, Széchenyi út, Vörösmarty út, Tiszavirág út

2. Szolnok területén:

a) Tenyősziget: Tenyősziget, Ó-Szanda, Puszta utca

b) Alcsisziget: Alcsisziget tanya, Alcsisziget utca, Cinke utca, Bagoly utca, Kakukk utca, Sas utca, Kiskert utca, Labda utca, Gyékényes utca

3. Besenyszög területén: Palotás, Palotás-puszta, Szóró-puszta, Doba-puszta, Fokorú-puszta”

2. melléklet a 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet
A Társulás intézményei által nyújtott szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások körébe tartozó ellátások intézményi térítési díja

1. Étkeztetés

Település

intézményi térítési díj helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén Ft/ellátási nap

Kiszállításra számított térítési díj Ft/ellátási nap

Szolnok

890

190

Tószeg

805

105

Tiszajenő

725

75

Vezseny

725

75

Szászberek

725

75

Besenyszög

1200

0

Nagykörű

1090

0

Kőtelek

1050

0

Hunyadfalva

965

0

Szajol

1200

0

Tiszasüly

1095

0

Csataszög

810

0

Újszász

850

200

Zagyvarékas

800

200

Rákóczifalva

1050

150

Rákócziújfalu

950

150

Tiszavárkony

950

150

Martfű

1250

150

2. Házi segítségnyújtás

Település

intézményi térítési díj
Ft/gondozási óra

Személyi gondozás

Szociális segítés

Szolnok

1495

1495

Tószeg

1495

1495

Tiszajenő

1495

1495

Vezseny

1495

1495

Szászberek

1495

1495

Besenyszög

50

50

Nagykörű

50

50

Kőtelek

50

50

Hunyadfalva

50

50

Szajol

50

50

Tiszasüly

50

50

Csataszög

50

50

Újszász

450

450

Zagyvarékas

405

405

Rákóczifalva

400

400

Rákócziújfalu

350

350

Tiszavárkony

350

350

Martfű

350

350

3. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Település

intézményi térítési díj szociálisan rászorult személy esetében/ intézményi térítési díj szociálisan nem rászorult személy esetében
Ft/készülék/ellátási nap

Szolnok

185

Tószeg

185

Tiszajenő

185

Vezseny

185

Szászberek

185

Besenyszög

50

Nagykörű

50

Kőtelek

50

Hunyadfalva

50

Szajol

50

Tiszasüly

50

Csataszög

50

Zagyvarékas

185

Rákóczifalva

30

Rákócziújfalu

30

Tiszavárkony

30

Martfű

30

4. Idősek nappali ellátása

Település

intézményi térítési díj
csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében
Ft/ellátási nap

intézményi térítési díj csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő demens személy esetében
Ft/ellátási nap

intézményi térítési díj
napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő demens személy esetében
Ft/ellátási nap

Szolnok

3305

3305

4195

Tószeg

1800

1800

2605

Besenyszög

20

0

0

Kőtelek

20

0

0

Szajol

20

0

0

Tiszasüly

20

0

0

Újszász

1720

0

0

Zagyvarékas

1925

0

0

Rákóczifalva

100

100

1050

Martfű

100

100

1250

5. Idősek Otthona

Település

intézményi térítési díj étkeztetéssel
Ft/fő/ellátási nap

intézményi térítési díj étkeztetés nélkül
Ft/fő/ellátási nap

Belépési hozzájárulás összege

Egyszeri hozzájárulás összege emelt színvonalú bentlakásos ellátás esetén

Szolnok I. és IV. számú Idősek otthona

5680

4770

3.000.000 Ft egyágyas elhelyezés esetén

0

Szolnok II. és III. számú Idősek otthona

5680

4770

0

0

Besenyszög

4000

1768

„A” szárny: 1.000.000 Ft
„B-C” szárny: egyágyas elhelyezés esetén: 2.000.000 Ft, kétágyas elhelyezés esetén: 1.500.000 Ft

0

Nagykörű

4900

1880

8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., és a 15. számú szobákban történő elhelyezés esetén 800.000 Ft

0

Rákóczifalva

4900

2500

0

egyágyas elhelyezés esetén: 2.100.000 Ft
kétágyas elhelyezés esetén: 1.500.000 Ft

6. Időskorúak gondozóháza

a) intézményi térítési díj összege étkeztetéssel: 7475 Ft/fő/nap

b) intézményi térítési díj összege étkeztetés nélkül: 6565 Ft/fő/nap

7. Hajléktalan személyek átmeneti szállása

intézményi térítési díj összege étkeztetés nélkül: 5595 Ft/fő/nap

8. Fogyatékosok nappali intézménye (Liget út)

a) intézményi térítési díj összege étkeztetéssel (ebéd 1165 Ft/ellátási nap): 4650 Ft/fő/ellátási nap

b) intézményi térítési díj összege étkeztetés nélkül: 3485 Ft/fő/ellátási nap

9. Fogyatékosok nappali intézménye (Vércse út)

a) intézményi térítési díj összege étkeztetéssel (ebéd 1165 Ft/ellátási nap): 7600 Ft/fő/ellátási nap

b) intézményi térítési díj összege étkeztetés nélkül: 6435 Ft/fő/ellátási nap

10. Támogató szolgálat

Település

intézményi térítési díj szociálisan rászorult személy esetében

intézményi térítési díj szociálisan nem rászorult személy esetében

Rákóczifalva központtal

személyi segítés

500 Ft/szolgálati óra

1500 Ft/szolgálati óra

szállítás

150 Ft/szállítási kilométer

300 Ft/szállítási kilométer

gépjárműhasználat

0 Ft/szállítási kilométer

300 Ft/szállítási kilométer

3. melléklet a 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet
Az intézményvezető által a személyi térítési díj megállapításánál az intézményi térítési díjhoz viszonyított csökkentésnél figyelembe vehető jövedelmi kategóriák és csökkentési mértékek

1. Étkeztetés

1.1. SZOLNOK

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén
(Ft/ellátási nap)

kiszállításra számított térítési díj csökkentésének
lehetséges mértéke
(Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 0-30.000 Ft/hó között van

- 890

- 190

kérelmező jövedelme 30.001-35.625 Ft/hó között van

- 600

- 190

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó) van

- 395

- 0

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 190

- 0

1.2. TÓSZEG

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

Kiszállításra számított térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 0-30.000 Ft/hó között van

- 805

- 105

kérelmező jövedelme 30.001-35.625 Ft/hó között van

- 515

- 105

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 325

- 0

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 160

- 0

1.3. TISZAJENŐ, VEZSENY, SZÁSZBEREK

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

Kiszállításra számított térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 0-30.000 Ft/hó között van

- 725

- 75

kérelmező jövedelme 30.001-35.625 Ft/hó között van

- 520

- 75

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150 %-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 330

- 0

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300 %-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 195

- 0

1.4. ÚJSZÁSZ

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

Kiszállításra számított térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 100%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 28.500 Ft/hó)

- 550

- 80

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 100%-át meghaladja, de legfeljebb annak 200 %-a (28.501-57.000 Ft/hó)

- 350

- 80

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 200%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (57.001-85.500 Ft/hó)

- 100

- 80

1.5. ZAGYVARÉKAS

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

Kiszállításra számított térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 100%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 28.500 Ft/hó)

- 500

- 80

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 100%-át meghaladja, de legfeljebb annak 200 %-a (28.501-57.000 Ft/hó)

- 300

- 80

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 200%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (57.001-85.500 Ft/hó)

- 85

- 80

1.6. RÁKÓCZIFALVA

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 50.000 Ft/hó alatt van

- 450

kérelmező jövedelme 50.000-80.000 Ft/hó között van

- 350

1.7. RÁKÓCZIÚJFALU

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 50.000 Ft/hó alatt van

- 350

kérelmező jövedelme 50.000-80.000 Ft/hó között van

- 250

1.8. TISZAVÁRKONY

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 50.000 Ft/hó alatt van

- 350

kérelmező jövedelme 50.000-80.000 Ft/hó között van

- 250

1.9. MARTFŰ

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke helyszínen fogyasztás vagy elvitel esetén (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 50.000 Ft/hó alatt van

- 650

kérelmező jövedelme 50.000-80.000 Ft/hó között van

- 450

2. Házi segítségnyújtás

2.1. SZOLNOK

2.1.1. személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1300

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1240

2.1.2. szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1240

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1165

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300 %-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1090

2.2. TÓSZEG

2.2.1. személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125% -át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1295

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1240

2.2.2. szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125% -át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150 %-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1185

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1150

2.3. TISZAJENŐ

2.3.1. személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125% -át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1295

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1240

2.3.2. szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125% -át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1185

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1150

2.4. VEZSENY

2.4.1. személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125% -át meghaladja, de legfeljebb annak 150 %-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1295

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150 %-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1240

2.4.2. szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1185

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1150

2.5. SZÁSZBEREK

2.5.1. személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1295

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1240

2.5.2. szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 35.625 Ft/hó)

- 1495

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 125%-át meghaladja, de legfeljebb annak 150%-a (35.626-42.750 Ft/hó)

- 1270

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de legfeljebb annak 300%-a (42.751-85.500 Ft/hó)

- 1185

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 1150

2.6. RÁKÓCZIFALVA

Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 400

2.7. RÁKÓCZIÚJFALU
Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 350

2.8. TISZAVÁRKONY
személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 350

2.9. MARTFŰ
személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 350

2.10. BESENYSZÖG
2.10.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.10.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.11. NAGYKÖRŰ
2.11.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.11.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.12. KŐTELEK
2.12.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.12.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.13. HUNYADFALVA
2.13.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.13.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.14. SZAJOL
2.14.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.14.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.15. TISZASÜLY
2.15.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.15.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.16. CSATASZÖG
2.16.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.16.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 50

2.17. ÚJSZÁSZ
2.17.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 450

2.17.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 450

2.18. ZAGYVARÉKAS
2.18.1. Személyi gondozás

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 405

2.18.2. Szociális segítés

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/gondozási óra)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 405

3. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

3.1. SZOLNOK, TÓSZEG, TISZAJENŐ, VEZSENY, SZÁSZBEREK, ZAGYVARÉKAS

Kategóriák

szociálisan rászorult személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/készülék/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a, vagy az alatt van (legfeljebb 85.500 Ft)

- 185

kérelmező jövedelme a szociális vetítési alap 300%-a (85.501 Ft/hó) felett van

- 140

3.2. RÁKÓCZIFALVA, RÁKÓCZIÚJFALU, TISZAVÁRKONY, MARTFŰ

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/készülék/ellátási nap)

szociálisan rászorult személy esetében

- 0

3.3. BESENYSZÖG, HUNYADFALVA, KŐTELEK, NAGYKÖRŰ, SZAJOL, TISZASÜLY, CSATASZÖG

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/készülék/ellátási nap)

szociálisan rászorult személy esetében

- 50

4. Idősek nappali ellátása

4.1. SZOLNOK

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/nap)

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 3305

- 3305

- 4195

4.2. TÓSZEG

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 1800

- 1800

- 2605

4.3. RÁKÓCZIFALVA

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 100

- 100

- 0

4.4. MARTFŰ

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő demens személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 100

- 100

- 0

4.5. BESENYSZÖG

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 20

4.6. TISZASÜLY

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 20

4.7. KŐTELEK

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 20

4.8. SZAJOL

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 20

4.9. ÚJSZÁSZ

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 1720

4.10. ZAGYVARÉKAS

Kategóriák

Csak napközbeni tartózkodást igénybe vevő személy esetében az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme a 300.000 Ft-ot nem éri el

- 1925

5. Hajléktalanok átmeneti szállása

SZOLNOK

Kategóriák

az intézményi térítési díjhoz képest a személyi térítési díj csökkentésének lehetséges mértéke (Ft/ellátási nap)

kérelmező jövedelme 15.500 Ft/hó, vagy az alatti

- 5595

kérelmező jövedelme 15.501 - 28.500 Ft/hó közötti

- 5295

kérelmező jövedelme 28.501 – 57.000 Ft/hó közötti

- 5045

kérelmező jövedelme 57.001 – 85.500 Ft/hó közötti

- 4495

kérelmező jövedelme 85.501 - 114.000 Ft/hó közötti

- 3945

kérelmező jövedelme 114.001 – 142.500 Ft/hó közötti

- 3395

kérelmező jövedelme 142.501 – 171.000 Ft/hó közötti

- 2845

kérelmező jövedelme 171.001 – 199.500 Ft/hó közötti

- 2295

kérelmező jövedelme 199.501 - 228.000 Ft/hó közötti

- 1745

kérelmező jövedelme 228.001 – 256.500 Ft/hó közötti

- 1195

6. Fogyatékosok nappali intézménye

6.1. Liget út

a) A személyi térítési díj étkezéssel - 2980 Ft/ellátási nap

b) A személyi térítési díj étkezés nélkül - 2980 Ft/ellátási nap

6.2. Vércse út

a) A személyi térítési díj étkezéssel - 5930 Ft/ellátási nap

b) A személyi térítési díj étkezés nélkül - 5930 Ft/ellátási nap”