Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete

A lakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 39/2020. (VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 02. 10- 2023. 02. 11

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete

A lakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 39/2020. (VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.02.10.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) és e.) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 9. pontban meghatározott feladatkörében eljárva, valamint A lakások és helyiségek bérletéről, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. tv. 3. § (1) bekezdésében és a 34. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről az alábbi rendeletet alkotja.

1. § A lakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 39/2020. (VI. 27.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdés b) és c) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Szociális helyzet alapján lakásbérleti szerződéskötésre irányuló pályázatot az a nagykorú európai uniós állampolgár jogosult beadni:)

„b) aki Hódmezővásárhelyen – közvetlenül a pályázat benyújtását megelőzően – 3 éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, illetőleg egyéb kereső tevékenységet folytat és életvitelszerűen Hódmezővásárhelyen lakik és
c) a 9. § (1) bekezdés a)-b) pontban meghatározott lakások pályáztatása esetén, egyedülálló esetében a havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap 150 %-át eléri, de nem haladja meg a szociális vetítési alap 340 %-át, családban élők esetében az egy főre jutó havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap összegét eléri, de nem haladja meg a szociális vetítési alap 280 %-át, és az ingatlan, ingó, továbbá a vagyoni értékű jogainak együttes forgalmi értéke a szociális vetítési alap ötvenszeresét nem haladja meg. Ingatlantulajdonnal rendelkező pályázó esetében nem kell figyelembe venni az egyeneságbeli felmenő haszonélvezeti jogával terhelt legfeljebb egy ingatlant, ingatlanban fennálló tulajdonrészt, ha azt nem a pályázó használja, és a jogos lakásigény mértékét nem éri el.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.