Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 24- 2023. 05. 25

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló rendelet módosításáról

2023.05.24.

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Önkormányzati támogatásban az részesülhet, aki, vagy amely szervezet a pályázati kiírásnak megfelelő pályázatot, vagy e rendelet 1. melléklet szerinti kérelmet nyújtja be.”

2. § (1) Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 4. § (2)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A támogatásról átruházott hatáskörben a bíráló bizottság dönt.

(3) A támogatottal szerződést kell kötni, melyben a pályázatban vagy a döntéshozó által meghatározottak szerint a támogatás célját, összegét, vissza nem térítendő támogatás esetén az elszámolás határidejét és formáját, visszafizetési kötelezettség szabályait, határidejét, visszatérítendő támogatásnál a visszafizetés ütemezését rögzíteni kell.

(4) A nyújtott támogatási célnak megfelelően a jogszerű felhasználásáról a támogatott köteles a támogatási megállapodásban foglalt határidőig elszámolni a Csólyospálosi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban Közös Hivatal) pénzügyi ügyintézője felé az alábbiak szerint: A támogatott köteles az elszámoláshoz az alábbi dokumentumokat becsatolni:

a) a kitöltött elszámoló1ap, melynek része a szöveges beszámoló is, (2. melléklet)

b) a támogatott által a támogatási szerződés szerinti záradékkal ellátott hitelesített számlamásolatok.”

(2) Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 4. §-a a következő (5)–(7) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A benyújtott elszámolásokat a Közös Hivatal pénzügyi ügyintézője ellenőrizni köteles, hogy a felhasználás a célnak megfelelően és jogszerűen történt-e. A tartalmi és számszaki ellenőrzés tényét és annak elfogadását a benyújtott elszámoláson dokumentálni kell.

(6) Az elszámolást elmulasztó támogatott részére az elszámolási határidő lejártát követő 3 évig önkormányzati támogatás nem folyósítható.

(7) Az elszámolási határidőre fel nem használt támogatási összeget, valamint a nem cél szerinti felhasználásra jutó összeget vissza kell fizetni az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára.”

3. § Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A módosításról átruházott hatáskörben a bíráló bizottság dönt.”

4. § Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 2. alcíme a következő 5/A. §-sal egészül ki:

„5/A. § (1) A támogatásokról és az elszámolási kötelezettség teljesítéséről a közös Hivatal pénzügyi ügyintézője a 3. melléklet szerinti nyilvántartást vezet.

(2) Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján az önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat a község honlapján közzé kell tenni.

(3) A közzétételt a támogatásról szóló döntés meghozatalát követő hatvan napon belül kell megtenni.”

5. § (1) Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel egészül ki.

(2) Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet a 2. melléklet szerinti 2. melléklettel egészül ki.

(3) Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet a 3. melléklet szerinti 3. melléklettel egészül ki.

6. § Hatályát veszti az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelet 5. § (3) bekezdése.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 6/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet a 6/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet a 6/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelethez