Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a strandfürdő működési rendjéről 9/2016.(IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 19- 2023. 03. 19

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a strandfürdő működési rendjéről 9/2016.(IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.03.19.

Balatongyörök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A strandfürdő működési rendjéről szóló 9/2016.(IV.25.) önkormányzati rendelet 7. §-a a következő (4)–(11) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A bérleti szerződés nélkül területet használók jogcím nélküli használóvá válnak ás kötelesek Balatongyörök Község Önkormányzata részére használati díjat fizetni, melynek mértéke a jogcím nélküli használat kezdetétől a lejárt bérleti szerződésben foglalt terület visszaadásáig az 1. mellékletben foglalt, a tevékenység jellege szerinti bérleti díj négyszerese.

(5) Amennyiben a jogosulatlan használó a használatot nem szünteti meg, a bérbeadó a jogosulatlanul használt területen elhelyezett dolgokat a jogosulatlan használó költségére és veszélyére eltávolítja, eltávolíttatja.

(6) A bérbeadó az eltávolítás előtt a használati állapotot és az eltávolítás folyamatát képi rögzítéssel dokumentálja, az eltávolított tárgyakról nyilvántartást vezet.

(7) Az eltávolított tárgyak őrizetére a Ptk. megbízás nélküli ügyvitelre vonatkozó rendelkezései megfelelően alkalmazandók.

(8) A jogosulatlan használó csak az eltávolítás és a tárolás költségeinek megfizetése után veheti át az eltávolított tárgyakat.

(9) Ha az eltávolított tárgy tulajdonosa 5 napon belül nem jelentkezik, a bérbeadó írásban értesíti a tárolás helyéről. Ha az elszállított ingóság tulajdonosa ismeretlen, a felszólítás az Önkormányzat hirdetőtábláján és hivatalos weboldalán kerül közzétételre.

(10) Ha a tárgy tulajdonosa az eltávolítást követő 3 hónapon belül nem jelentkezik, vagy a költségeket nem fizeti meg, az ingóságot a bérbeadó értékesítheti.

(11) Amennyiben

a) az értékesítés eredménytelen volt,

b) az elérhető bevételt feltehetően meghaladja a tárolás és értékesítési eljárás költsége, vagy

c) ha az eltávolított tárgy nem alkalmas tárolásra

a bérbeadó a megsemmisítés elrendeléséről dönthet.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba.