Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

Hatályos: 2024. 04. 04

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

2024.04.04.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (5)-(6) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a 2023. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A módosításokkal az önkormányzat 2023. évi költségvetési főösszege 4.233.839.271 Ft, ezen belül 2.239.387.139 Ft költségvetési bevétel, 3.759.497.221 Ft költségvetési kiadás, -1.520.110.082 Ft költségvetési egyenleg, ezen belül - 1.090.301.284 Ft működési egyenleg, -429.808.798 Ft felhalmozási egyenleg, 1.994.452.132 Ft finanszírozási bevétel, 474.342.050 Ft finanszírozási kiadás, 1.520.110.082 Ft finanszírozási egyenleg, 88.351.637 Ft működési maradvány és 910.604.494 Ft fejlesztési célú maradvánnyal fogadja el.

(2) Az előzetes tervek alapján az Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak maradvánnyal nem fedezett negatív különbözete 173.465.000 Ft, fejlesztési hiánya 183.901.000 Ft, mindösszesen 357.366.000 Ft. A működési hiány teljes összegére működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás került betervezésre.

(3) Az önkormányzat működőképességének finanszírozása érdekében a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 3. melléklet 5.2.1.5. „Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcím” pont alapján működőképességének megőrzését, vagy feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására pályázatot nyújt be. Amennyiben a pályázat elutasításra kerül, vagy meghiúsul, úgy az előirányzatokat újra felülvizsgálja és módosítja.

(4) A felhalmozási hiány fedezetét az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével kívánja megvalósítani.

(5) Az (1) bekezdésben megállapított bevételek forrásonkénti, kiadások jogcímenkénti megoszlását, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza

(6)2 A 3. § (1) bekezdésben megállapított kiadási és bevételi főösszegek intézményenként és kiemelt előirányzatonkénti részletezését e rendelet mellékletei tartalmazzák az alábbiak szerint:

a) Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2. melléklet

b) Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal 3. melléklet

c) Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. melléklet

d) Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ 5. melléklet

e) Mezőkovácsházi Városi Könyvtár és Kalocsa Róza Művelődési Központ 6. melléklet

(7) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként a 7. melléklet tartalmazza.

(8) A Képviselő-testület által meghatározott felújítási kiadásokat célonként a 8. melléklet, valamint a felhalmozási kiadásokat feladatonként az 9. melléklet tartalmazza.

(9)3 Az önkormányzat a kiadások között 88.351.637 Ft általános célú tartalékot, 910.604.494 Ft fejlesztési célú tartalékot állapít meg.

(10) Az Áht. 23. § f) alapján a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé, a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(11) A pénzben és természetben, valamint a rendszeres és eseti jelleggel nyújtott szociális ellátásokat a 11. melléklet tartalmazza. Az önkormányzati támogatás csak a központi támogatási összeggel arányosan használható fel.

(12) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen a 12. melléklet és 13. melléklet tartalmazza.

(13) A Képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettségeinek előirányzatait éves bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

(14) Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását, lejárat és eszközök szerint a 15. melléklet tartalmazza.

(15) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő 2 év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 16. mellékletben foglaltak szerint tartalmazza.

(16) A Képviselő-testület a költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet – a 17. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(17) Európai uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívül ilyen programhoz történő hozzájárulást a 18. melléklet tartalmazza.

(18) A Képviselő-testület a közvetett támogatásokról készített kimutatást a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat 2023. évi létszámkeretét intézményenként a 20. melléklet tartalmazza. A megüresedett álláshelyek csak a Képviselő-testület engedélyével tölthetőek be.

(20) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek tevékenységenkénti bevételeit, kiadásait kötelező, nem kötelező, államigazgatási feladatok bontásban annak finanszírozási módját a 21. melléklet tartalmazza.

(21) Az önkormányzat likviditási tervét a 22. melléklet tartalmazza.

(22) A stabilitási tv. szerint felvehető hitel korlát számítását a 23. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

3. § (1) Az intézmények vezetői szakmai tevékenységük és a költségvetés végrehajtása során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

(2) Az önállóan működő és az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási kiemelt előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek jóváhagyott kötelező térítési díjak bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az önkormányzat jelenlegi likviditási helyzetének helyreállításáig a mutatkozó hiány csökkentésének érdekében az intézményfinanszírozás egyidejű csökkentésével elvonja.

(4) Az (2) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek kötelező többletbevételük –kivéve a (3) bekezdésben foglaltakat - terhére is csak a forrásképződés mértékében, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. Többletbevételük terhére,- kivéve a ˙(3) bekezdésben foglaltakat - saját hatáskörben csak a dologi kiadások előirányzatát emelhetik fel.

(5) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv gazdasági vezetője a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásról 15 napon belül köteles a jegyzőt tájékoztatni.

(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő év/ek/ben nem járhat.

(7) Az önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önállóan működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által meghatározott formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(8) A feladat elmaradásából származó – személyi jellegű juttatások, munkaadókat terhelő járulékok és dologi jellegű kiadások – megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(9) A testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

(10)4 A Képviselő-testület a 1.500.000 Ft felhalmozási előirányzat zárolását feloldja a Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal informatikai fejlesztéseiből.

4. § (1) Az önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek kötelesek saját hatáskörükben kialakított számviteli rendjüket számviteli politikájukban és számlarendjükben rögzíteni.

(2) Valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatot a mindenkori érvényes központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozási hiányosságokért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

5. § (1) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagos hatáskörében tartja.

(2) Az önkormányzat költségvetésében meghatározott tartalék előirányzatának módosításáról, átcsoportosításáról a Képviselő-testület dönt.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveket a költségvetésükben előirányzott felhalmozási pénzeszközükkel való gazdálkodásra.

(4) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület a jegyző által történő előkészítése után, a polgármester előterjesztése alapján II. a III. és a IV., valamint a tárgyévet követő I. negyedévben dönt.

6. § (1) Az önkormányzatnál felmerülő likviditási problémák fennállása esetén az alaptevékenységekhez kapcsolódó kiadások teljesítésénél a következő sorrendet kell betartani: munkabérek, szociális ellátások, közüzemi díjak, egyéb alapfeladathoz kapcsolódó kiadások. Az alapfeladathoz nem kapcsolódó kiadások csak az előzőekben sorolt kifizetések után teljesíthetők.

(2) Az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében a Képviselő-testület elrendeli, hogy a Polgármesteri Hivatal készítse elő a rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatáshoz szükséges igénybejelentést.

(3) A (2) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimutatásáról, határidőben történő benyújtásáról a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

(4) Amennyiben az intézmény 30 napot elérő, vagy meghaladó elismert tartozásállománya további 28 napig fennáll és mértékét tekintve a költségvetési szerv éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át eléri, azt az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles jelenteni az önkormányzat jegyzőjének.

7. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy az önkormányzat 2023. évi elemi költségvetésének, és a havi pénzforgalmi jelentéseknek a Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásakor az egyezőségek érdekében a szükséges intézkedéseket megtegyék. A 2023. évi költségvetési rendeletet év közben érintő szükséges előirányzat-változtatásokat a soron következő rendeletmódosítás alkalmával szükséges átvezetni.

8. § A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatár 200.000 Ft..

9. § A 2023. évi költségvetésben zárolásra kerül a Mezőkovácsházi Településüzemeltetési Kft-nek átadott pénzeszközből 7.000.000 Ft, mely a strand üzemeltetésre átadott pénzeszköz. Továbbá zárolásra kerül a 2023. évi rendezvényterv megvalósításához kapcsolódó 2.000.000 Ft dologi kiadás. A zárolások a Képviselő-testület engedélyével oldhatók fel, és kerülhetnek felhasználásra.

4. Juttatások

10. § (1) Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (6) bekezdésében kapott feladatköre alapján –a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően –2023. évre (2023. január 1. napjától) 60.950,-Ft-ban állapítja meg az illetményalapot.

(2) A Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (5) bekezdése szerint Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a köztisztviselők és a közalkalmazottak részére évente bruttó 5.000,- Ft bankszámla-hozzájárulást biztosít. A kifizetésre november 30-ig egy összegben, vagy amennyiben a jogviszony év közben szűnik meg, a jogviszony megszűnésekor időarányosan a folyószámlára történő utalással kerül sor.

(3) A költségvetési szervek által foglalkoztatott köztisztviselők éves cafeteria kerete bruttó 350.000 Ft.

5. Belső ellenőrzés

11. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása útján történik. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a képviselő-testületet tájékoztatni.

6. Záró rendelkezések

12. § E rendelet a 2023. március 8. napján lép hatályba.

13. §5

1. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez6

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának költségvetése összesen

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 542 862 000

1 603 470 958

-

0,00

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

236 381 000

286 346 319

-

0,00

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

-

-

-

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

-

-

-

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.,ip.)

34 000 000

30 868 058

-

0,00

9

4

Termék, szolg. adói

201 000 000

251 402 586

-

0,00

10

5

Közterület használat

381 000

714 875

-

0,00

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

3 360 800

-

0,00

12

2.

B4. Működési bevételek

206 093 000

233 741 721

-

0,00

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 100 388 000

1 077 288 772

-

0,00

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

24 280 000

148 586 595

-

0,00

15

2.

OEP-től átvett

83 561 000

46 641 400

-

0,00

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

-

-

-

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

68 770 000

62 827 922

-

0,00

18

5.

Önk.költségvetési támogatása műk.

923 777 000

819 232 855

-

0,00

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

173 465 000

-

-

20

6.

Elvonások és befizetések

-

-

-

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

-

6 094 146

-

0,00

22

2.

Felhalm. és tőke jell. bevételek.

133 378 000

635 916 181

-

0,00

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

10 000 000

14 445 118

-

0,00

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

-

-

-

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

123 378 000

621 471 063

-

0,00

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

-

-

-

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

122 220 000

616 991 742

-

0,00

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 158 000

4 479 321

-

0,00

30

Költségvetési bevételek összesen

1 676 240 000

2 239 387 139

-

0,00

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

2 166 281 000

1 994 452 132

-

0,00

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

669 427 000

661 499 132

-

0,00

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

219 427 000

219 426 100

-

0,00

34

2

Műk.c.hitel felvétel

450 000 000

410 740 186

-

0,00

35

3

Államháztartáson belüli megelőlegzések

-

31 332 846

-

0,00

36

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 496 854 000

1 332 953 000

-

0,00

37

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

1 312 953 000

1 312 953 000

-

0,00

38

2

Felh.c.hitel felvétel

183 901 000

20 000 000

-

0,00

39

Bevételek összesen

3 842 521 000

4 233 839 271

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

1 798 488 000

2 693 772 242

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

690 063 000

788 222 681

-

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

88 729 000

94 692 946

-

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

853 849 000

688 562 809

-

0,00

8

- Ebből műk.c.kamat

3 200 000

3 593 392

-

0,00

9

- Ebből felh.c.kamat

26 800 000

37 231 877

-

0,00

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

19 405 000

26 798 467

-

0,00

11

1.

Elvonások, befizetések

-

52 989

-

0,00

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

-

827 935

-

0,00

13

3.

BURSA

450 000

450 000

-

0,00

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

1 163 077

-

0,00

15

5.

EFI visszafizetés

400 000

-

-

16

6.

Normatíva visszafizetés

2 000 000

7 437 899

-

0,00

17

7.

EFOP 3.9.2 pályázat visszafizetés

14 355 000

14 354 557

-

0,00

18

8.

KLIK

1 000 000

-

-

19

9.

TOP-1.4.1 4 sz. óvoda pályázat visszafizetés

-

1 112 554

-

0,00

20

10.

TOP-4.3.1 Leromlott város pályázat visszafizetés

-

1 399 456

-

0,00

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

46 877 000

80 483 369

-

0,00

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

1 938 000

1 938 000

-

0,00

23

2.

Egyházak

-

-

-

24

3.

Civil szervezetek

500 000

500 000

-

0,00

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

19 000 000

11 244 096

-

0,00

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

300 000

-

0,00

27

6.

Sport

-

-

-

28

7.

MTE

1 000 000

1 000 000

-

0,00

29

8.

Strand

7 000 000

7 000 000

-

0,00

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

16 989 000

50 461 273

-

0,00

31

10.

RNÖ

-

2 540 000

-

0,00

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

-

350 000

-

0,00

33

12.

Jövőnk Záloga Alapítvány

-

5 000 000

-

0,00

34

13.

Városgondnokság

150 000

150 000

-

0,00

35

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

-

-

-

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 600 000

16 055 839

-

0,00

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

82 965 000

998 956 131

-

0,00

38

1.

Ebből működési

10 000 000

66 538 081

-

0,00

39

2

Ebből felhalmozási

48 035 000

910 604 494

-

0,00

40

3

Ebből ügyelet

24 930 000

21 813 556

-

0,00

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 514 768 000

1 065 724 979

-

0,00

42

1.

K6. Beruházás

443 792 000

617 259 376

-

0,00

43

2.

K7. Felújítás

1 066 070 000

324 890 653

-

0,00

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

3 906 000

123 113 933

-

0,00

45

4.

K8.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

461 017

-

0,00

46

Költségvetési kiadások összesen

3 313 256 000

3 759 497 221

-

0,00

47

Finanszírozási kiadások

529 265 000

474 342 050

-

0,00

48

4.

Hitelműveletek

529 265 000

474 342 050

-

49

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

450 000 000

410 740 186

-

0,00

50

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése

50 652 000

34 989 249

-

0,00

51

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

28 613 000

28 612 615

-

0,00

52

5.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadás

-

-

-

53

Kiadások összesen

3 842 521 000

4 233 839 271

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

-

-

2

2023

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

6

Polgármester

7

Alpolgármester

8

Képviselők

9

közfoglalkoztatás

2. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez7

Mezőkovácsháza Város Önkormányzat költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 407 934 000

1 398 618 267

-

0,00

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

236 381 000

286 346 319

-

0,00

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.)

34 000 000

30 868 058

0,00

9

4

Termék, szolg. adói (ip.,if.)

201 000 000

251 402 586

0,00

10

5

Közterülethasználat

381 000

714 875

0,00

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek(bírság,pótl,ttd)

1 000 000

3 360 800

0,00

12

2.

B4. Működési bevételek

80 141 000

78 057 077

0,00

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 091 412 000

1 028 120 725

-

0,00

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

18 715 000

125 296 869

0,00

15

2.

OEP-től átvett

83 561 000

46 641 400

0,00

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

65 359 000

36 949 601

0,00

18

5.

Önk.költségvetési támogatása

923 777 000

819 232 855

0,00

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

173 465 000

20

6.

Elvonások és befizetések

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

6 094 146

0,00

22

2.

Felhalmozási bevételek.

133 378 000

635 916 181

-

0,00

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

10 000 000

14 445 118

0,00

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

123 378 000

621 471 063

-

0,00

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

122 220 000

616 991 742

0,00

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 158 000

4 479 321

0,00

30

Költségvetési bevételek összesen

1 541 312 000

2 034 534 448

-

0,00

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

2 151 249 000

1 979 420 636

-

0,00

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

654 395 000

646 467 636

-

0,00

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

204 395 000

204 394 604

0,00

34

2

Műk.c.hitel felvétel

450 000 000

410 740 186

0,00

35

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések

31 332 846

36

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 496 854 000

1 332 953 000

-

0,00

37

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

1 312 953 000

1 312 953 000

0,00

38

2

Felh.c.hitel felvétel

183 901 000

20 000 000

0,00

39

Bevételek összesen

3 692 561 000

4 013 955 084

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

852 523 000

1 705 954 338

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

94 003 000

183 850 938

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

10 557 000

15 709 828

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

582 116 000

384 152 754

0,00

8

- Ebből műk.c.kamat

3 200 000

3 593 392

0,00

9

- Ebből felh.c.kamat

26 800 000

37 231 877

0,00

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

19 405 000

26 745 479

-

0,00

11

1.

Top 3.1.1 pályázat visszafizetés

1

0,00

12

2.

TOP.5.1.2 pályázat visszafizetés

827 935

0,00

13

3.

BURSA

450 000

450 000

0,00

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

1 163 077

0,00

15

5.

EFI visszafiz.

400 000

-

16

6.

Normatíva visszafizetés

2 000 000

7 437 899

0,00

17

7.

EFOP 3.9.2 pályázat visszafizetés

14 355 000

14 354 557

0,00

18

8.

KLIK

1 000 000

19

9.

Gép pályázat visszafizetés

1 112 554

0,00

20

10.

Szolidaritási hozzájárulás visszafizetése

1 399 456

0,00

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

46 877 000

80 483 369

-

0,00

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

1 938 000

1 938 000

0,00

23

2.

Egyházak

24

3.

Civil szervezetek

500 000

500 000

0,00

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

19 000 000

11 244 096

0,00

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

300 000

0,00

27

6.

Sport

28

7.

MTE

1 000 000

1 000 000

0,00

29

8.

Strand

7 000 000

7 000 000

0,00

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

16 989 000

50 461 273

0,00

31

10.

ICON motoros egyesület

2 540 000

0,00

32

11.

Zöld Város Gondnokság

350 000

0,00

33

12.

Településgazdálkodási Kft. Kölcsön

5 000 000

0,00

34

13.

Városgondnokság

150 000

150 000

0,00

35

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 600 000

16 055 839

0,00

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

82 965 000

998 956 131

-

0,00

38

1.

Ebből működési

10 000 000

66 538 081

39

2

Ebből felhalmozási

48 035 000

910 604 494

40

3

Ebből ügyelet

24 930 000

21 813 556

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 506 283 000

1 051 274 681

-

0,00

42

1.

K6. Beruházás

440 008 000

605 704 678

0,00

43

2.

K7. Felújítás

1 061 369 000

321 995 053

0,00

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

3 906 000

123 113 933

0,00

45

4.

K8.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

461 017

0,00

46

Költségvetési kiadások összesen

2 358 806 000

2 757 229 019

-

0,00

47

Finanszírozási kiadások

1 333 755 000

1 256 726 065

-

0,00

48

3.

Irányítószervi támogatás

804 490 000

782 384 015

-

0,00

49

1.

Működési

804 490 000

782 384 015

0,00

50

2.

Felhalmozási

51

4.

Hitelműveletek

529 265 000

474 342 050

-

52

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

450 000 000

410 740 186

0,00

53

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése, kötvénybeváltás

50 652 000

34 989 249

0,00

54

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

28 613 000

28 612 615

0,00

55

Kiadások összesen

3 692 561 000

4 013 955 084

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

-

2

2023

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Eü. Szolgálati jogviszony

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

6

közfoglalkoztatás

7

Képviselők

8

Polgármester

9

Alpolgármester

3. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez8

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

11 265 000

33 023 104

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

7 854 000

7 144 783

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

3 411 000

25 878 321

-

0,00

7

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

3 411 000

25 878 321

0,00

8

Költségvetési bevételek összesen

11 265 000

33 023 104

-

0,00

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

214 293 000

198 174 905

-

0,00

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

8 051 000

8 050 638

-

0,00

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

8 051 000

8 050 638

0,00

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

206 242 000

190 124 267

-

0,00

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

206 242 000

190 124 267

0,00

15

Bevételek összesen

225 558 000

231 198 009

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési kiadások

218 873 000

225 833 575

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

158 180 000

174 440 292

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

20 879 000

21 988 084

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

39 814 000

29 352 211

0,00

8

- Ebből műk.c.kamat

9

- Ebből felh.c.kamat

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

-

52 988

-

0,00

11

1.

Elvonások, befizetések

52 988

0,00

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

13

3.

BURSA

14

4.

Gyermektartásdíj visszafizetés

15

5.

EFI pályázat visszafizetés

16

6.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

17

7.

Elk.áll.pénzalapnak támogatás vfizetés

18

8.

KLIK, drogprevenció

19

9.

Roma Önk.kölcsön

20

10.

DAREH műk.hozzájárulás

21

2.

Felhalmozási célú kiadások

6 685 000

5 364 434

-

0,00

22

1.

K6. Beruházás

1 984 000

2 468 834

0,00

23

2.

K7. Felújítás

4 701 000

2 895 600

0,00

24

Költségvetési kiadások összesen

225 558 000

231 198 009

-

0,00

25

Kiadások összesen

225 558 000

231 198 009

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

23,00

2

2023

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

22,00

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

6

közfoglalkoztatás

4. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez9

Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde költségvetése

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési bevételek

4 352 000

12 436 422

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

2 250 000

3 733 730

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

2 102 000

8 702 692

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

2 102 000

8 702 692

0,00

8

Költségvetési bevételek összesen

4 352 000

12 436 422

-

0,00

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

248 383 000

252 551 181

-

0,00

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

988 000

987 542

-

0,00

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

988 000

987 542

0,00

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

247 395 000

251 563 639

-

0,00

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

224 096 000

224 096 000

0,00

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

23 299 000

27 467 639

0,00

15

Bevételek összesen

252 735 000

264 987 603

-

0,00

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

252 735 000

263 008 731

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

205 537 000

207 139 517

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

26 649 000

28 147 400

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

20 549 000

27 721 814

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

-

1 978 872

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

1 978 872

0,00

10

2.

K7. Felújítás

11

Költségvetési kiadások összesen

252 735 000

264 987 603

-

0,00

12

Kiadások összesen

252 735 000

264 987 603

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

43,00

2

2023

január 1.

3

Közalkalmazott

37,00

4

Közfoglalkoztatott

6,00

5. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez10

Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ költségvetése

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Humán Szolgáltató Központ

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési bevételek

112 635 000

142 196 911

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

110 434 000

134 556 409

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

2 201 000

7 640 502

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

2 201 000

7 640 502

0,00

8

2.

OEP-től átvett

9

Költségvetési bevételek összesen

112 635 000

142 196 911

-

0,00

10

4.

B8. Finanszírozási bevételek

329 243 000

315 894 843

-

0,00

11

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

2 024 000

2 024 200

-

0,00

12

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

2 024 000

2 024 200

0,00

13

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

327 219 000

313 870 643

-

0,00

14

1.

Kötött felhasználású támogatás

282 017 000

282 017 000

0,00

15

2.

Egyéb költségvetési támogatás

45 202 000

31 853 643

0,00

16

Bevételek összesen

441 878 000

458 091 754

-

0,00

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési kiadások

440 078 000

452 448 640

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

210 222 000

192 023 152

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

27 868 000

25 240 274

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

201 988 000

235 185 214

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 800 000

5 643 114

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

1 800 000

5 643 114

0,00

10

2.

K7. Felújítás

11

Költségvetési kiadások összesen

441 878 000

458 091 754

-

0,00

12

Kiadások összesen

441 878 000

458 091 754

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

48,00

2

2023

január 1.

3

Közalkalmazott

42,00

4

Közfoglalkoztatott

6,00

6. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez11

Mezőkovácsházi Városi Könyvtár és Kalocsa Róza Művelődési Központ költségvetése

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Városi Könyvtár

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési bevételek

6 676 000

17 196 254

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

5 414 000

10 249 722

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 262 000

6 946 532

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

1 262 000

6 946 532

0,00

8

2.

OEP-től átvett

9

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

10

Költségvetési bevételek összesen

6 676 000

17 196 254

-

0,00

11

4.

B8. Finanszírozási bevételek

27 603 000

30 794 582

-

0,00

12

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

3 969 000

3 969 116

-

0,00

13

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

3 969 000

3 969 116

0,00

14

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

23 634 000

26 825 466

-

0,00

15

1.

Kötött felhasználású támogatás

8 889 000

8 889 000

0,00

16

2.

Egyéb költségvetési támogatás

14 745 000

17 936 466

0,00

17

Bevételek összesen

34 279 000

47 990 836

-

0,00

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2023. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési kiadások

34 279 000

46 526 958

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

22 121 000

30 768 782

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

2 776 000

3 607 360

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

9 382 000

12 150 816

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

-

1 463 878

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

1 463 878

0,00

10

2.

K7. Felújítás

11

Költségvetési kiadások összesen

34 279 000

47 990 836

-

0,00

12

Kiadások összesen

34 279 000

47 990 836

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

1

Létszámkeret

11,00

2

2023

január 1.

3

Közalkalmazott

6,0

4

Közfoglalkoztatott

5,0

7. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez12

Normatív állami hozzájárulások

A

B

1

forint

2

Bevétel jogcímei

Állami támogatási összeg

3

Lakosságszám 2022. jan. 1-jén: 5638 fő

2023. évi eredeti

4

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

121 204 930

5

Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

72 402 760

6

Lakott külterülettel kapcsolatos feladat támogatása

262 650

7

Üdülőhelyi feladatok támogatása

-

8

Polgármesteri illetmény támogatása

-

9

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

15 786 400

10

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

209 656 740

11

Óvodapedagógusok, és a nevelő munkát segítők bértámogatása

135 298 165

12

Óvodaműködtetési támogatás

25 569 000

13

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

160 867 165

14

Szociális feladatok egyéb támogatása

29 245 772

15

Gyermekétkeztetés támogatása

108 233 526

16

Bölcsőde támogatása

63 228 967

17

Támogató szolgáltatás

16 254 670

18

Időskorúak nappali intézményi ellátása

8 478 900

19

Családsegítés

2 564 470

20

Gyermekjóléti szolgálat

2 564 470

21

Család-és gyermekjóléti Központ

44 080 127

22

Házi segítségnyújtás

31 592 840

23

Szociális étkeztetés

11 440 550

24

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

14 630 250

25

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

332 314 542

26

IX. melléklet alapján önkormányzatot megillető támogatások

27

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

12 476 894

28

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 476 894

29

Szolidaritási hozzájárulás

1 399 456

30

Összes támogatás

715 315 341

8. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez13

Önkormányzat felújítási kiadásainak előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Felújítási cél megnevezése

2023. évi előirányzat összege

Érintett cím

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím száma, neve

4

Elektromos hálózat felújítás

3 000 000

Hivatal

5

Hivatal festése

200 000

Hivatal

6

Klíma javítás, karbantartás

1 501 000

Hivatal

7

Villamosság korszerűsítés

2 895 600

Hivatal

8

Mkháza Vízmű Kft. Felújítás

14 721 000

Önkormányzat

9

Szennyvízkezelés felújítás

16 324 000

Önkormányzat

10

Üdültetés felújítás

404 000

Önkormányzat

11

TOP 3.2.1-16-BS1-2016-00066 Művház energetikai korszerűsítés pályázat

98 026 000

98 213 763

Önkormányzat

12

TOP PLUSZ 3.3.1-21-BS1-2022-00013 Humán infrastruktúrális fejlesztés

31 183 000

32 072 274

Önkormányzat

13

TOP PLUSZ 1.2.1-21-BS1-2022-00013 Élhető települések pályázat

441 089 000

6 349 200

Önkormányzat

14

Gép pályázat

210 037 000

17 916 401

Önkormányzat

15

VP6-7.2.1.1-21 ASZ:3295133057 KÜLTERÜLETI HELYI KÖZUTAK FEJLESZTÉSE FELÚJÍTÁS

249 585 000

131 628 347

Önkormányzat

16

Fürdő felújítás villámvédelem, hőcserélők beépítése

4 802 000

Önkormányzat

17

TOPPLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00022 Épület energia korsz.

6 853 801

Önkormányzat

18

TOPPlusz 1.2.2-21 Szoc. Célú város rehab. Pály

1 900 000

Önkormányzat

19

TOP Plusz 1.1.1-21 Helyi gazdaság fejl. Pály.

8 134 350

Önkormányzat

20

TOP Plusz 3.3.2-21 Hősök tere 1. pály.

4 799 330

Önkormányzat

21

TOP Plusz 1.2.3-21 Belterületi utak fejl. Pály.

5 283 200

Önkormányzat

22

TOP Plusz 3.3.2-21 Táncsics u. 19. pály

4 042 387

Önkormányzat

23

Összesen

1 066 070 000

324 890 653

-

9. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez14

Önkormányzat felhalmozási kiadásainak feladatonkénti előirányzatai

A

B

C

D

E

F

1

forint

2

2023. évi Felhalmozási kiadás megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím

Cím státusza

3

Konyha polcrendszer

1 800 000

-

HSZK

t.e.beszrzés

4

Szúnyogháló

657 534

HSZK

t.e.beszrzés

5

Kompresszor

68 580

HSZK

t.e.beszrzés

6

Dacia Lodgy (autó)

4 917 000

HSZK

t.e.beszrzés

7

Porszívó

69 850

Óvoda

t.e.beszrzés

8

Kazán csere

1 430 652

Bölcsöde

t.e.beszrzés

9

Fűkasza

312 890

Bölcsöde

t.e.beszrzés

10

Szőnyeg, függöny

165 480

Bölcsöde

t.e.beszrzés

11

Klíma beszerzés

315 000

Könyvtár, Művház

t.e.beszrzés

12

Könyv beszerzés

1 148 878

Könyvtár, Művház

t.e.beszrzés

13

Office program beszerzése

93 900

Hivatal

immat. Javak

14

Informatikai eszközök beszerzése

1 984 000

1 098 635

Hivatal

t.e.beszrzés

15

Klíma beszerzés

1 186 899

Hivatal

beruházás

16

Irodai székek beszerzése

89 400

Hivatal

t.e.beszrzés

17

Örökségvédelmi, belvízvédelmi, városfejlesztési tervek kidolgozása

4 000 000

Önkormányzat

beruházás

18

Röntgengép beszerzés

4 884 000

4 883 971

Önkormányzat

t.e.beszrzés

19

Kerékpárút II. ütem pályázat

209 331 000

188 092 371

Önkormányzat

beruházás

20

Kerékpárút I. ütem pályázat

204 876 000

198 531 936

Önkormányzat

beruházás

21

Gép pályázat

16 917 000

210 134 731

Önkormányzat

beruházás

22

Vis Medica felhalmozási c. átadás lift javítás

1 000 000

461 017

Önkormányzat

felh.c.átadás

23

VP6-7.2.1.1-21 Kült.utak pályázat Visszafizetés

122 219 627

Önkormányzat

felh.c.átadás

24

Közmunkaprogramok beruházása

299 800

Önkormányzat

beruházás

25

Fogorvosi autokláv beszerzés

680 000

Önkormányzat

beruházás

26

TOP 1.1.2-16 Inkubátorházak

3 906 000

894 306

Önkormányzat

felh.c.átadás

27

Telek vásárlás

2 250 000

Önkormányzat

beruházás

28

Efi iroda eszközbeszerzés

489 842

Önkormányzat

beruházás

29

Ügyelet eszközbeszerzés

21 537

Önkormányzat

beruházás

30

Garthen parti asztal beszerzése

310 490

Önkormányzat

beruházás

31

Mártély kenyérpirító beszerzése

10 000

Önkormányzat

beruházás

32

448 698 000

740 834 326

-

10. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez15

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitelfelvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek

A

B

1

forint

2

Fejlesztés megnevezése

Adósságot keletkeztethető ügylet összege

3

4

5

Mindösszesen:

-

11. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez16

Pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Eredeti

Visszaigényelhető %

Visszaigényelhető

Eredeti
Önkorm.
önrész

3

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok

4

Köztemetés

1 000 000

0%

-

1 000 000

5

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok össz.

1 000 000

-

1 000 000

6

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások

7

Helyi önk.által nyújtott egyéb ellátás

10 000 000

0%

-

10 000 000

8

Újszülöttek életkezdési támogatása

100 000

0%

100 000

9

Önkormányzati lakhatással kapcsolatos támogatás

5 500 000

0%

-

5 500 000

10

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások
össz.

15 600 000

15 600 000

11

Szociális ellátások összesen

16 600 000

-

16 600 000

12. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez17

Önkormányzati szinten a működési célú (folyó) bevételek és kiadások mérlege

1. Bevételek

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Közhatalmi bevételek

236 381 000

286 346 319

5

Működési bevétel

196 070 000

221 036 277

6

Önk.költségvetési támogatása

750 312 000

819 232 855

7

Elkülönített áll.pénzalapoktól átvett pe.

24 280 000

148 586 595

8

OEP-től átvett

83 561 000

46 641 400

9

Műk.c.átvett áht-n belül

68 770 000

62 827 922

10

Műk.c.átvett áht-n kívül

6 094 146

11

Műk.c.hitelfelvétel

450 000 000

410 740 186

12

31 332 846

13

Előző évi műk.c.pénzmaradvány

219 427 000

219 426 100

14

Összesen

2 028 801 000

2 252 264 646

-

15

Hiány

173 465 000

2. Kiadások

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Személyi juttatás

690 063 000

788 222 681

5

Munkaadókat terhelő járulék és szoc.hj

88 729 000

94 692 946

6

Dologi kiadás

827 049 000

651 330 932

7

Műk.c.pe.átadás

66 282 000

107 281 836

8

Ellátottak pénzbeli juttatásai

16 600 000

16 055 839

9

Tartalék ügyelet

24 930 000

21 813 556

10

Tartalék

10 000 000

66 538 081

11

Áht-n belüli megelőlegezés

28 613 000

28 612 615

12

Műk.c. hitel visszafizetés

450 000 000

410 740 186

13

Összesen

2 202 266 000

2 185 288 672

-

14

Többlet

66 975 974

13. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez18

Önkormányzati szinten a felhalmozási bevételek és kiadások pénzügyi mérlege

1. Bevételek

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Tárgyi eszköz, immat.j.értékesítés

10 000 000

14 445 118

5

Önk.felhalmozási költségvetési támogatása

6

Szennyvíz Gyulai Közüzem

10 023 000

12 705 444

7

Felh.c.pe.átvétel

123 378 000

621 471 063

8

Felh.c.hitel felvétel

20 000 000

9

EU önerő

10

Előző évi felhalm. Célú pm. Igényvevétele

1 312 953 000

1 312 953 000

11

Fejlesztési c. hiány

183 901 000

66 975 974

12

Összesen

1 640 255 000

2 048 550 599

-

2. Kiadások

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Beruházási kiadások

443 792 000

617 259 376

5

Felújítási kiadások

1 066 070 000

324 890 653

6

Felh.c.pe.átadás

4 906 000

123 574 950

7

Fejlesztési hitel visszafizetés

50 652 000

34 989 249

8

Fejlesztési hitel kamat

26 800 000

37 231 877

9

támogatási kölcsön nyújtás

10

Tartalék

48 035 000

910 604 494

11

Összesen

1 640 255 000

2 048 550 599

-

14. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez19

Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célok szerinti évenkénti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettség vállalás éve

Lejárat

Összesen

3

2023

2024

2025

2026-

(5+….+8)

4

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

5

Beruházási célú hiteltörlesztés összesen

34 989 249

61 930 476

43 340 476

91 414 885

231 675 086

6

Ipari park

2016

2026

7 110 000

11 850 000

9 480 000

4 680 000

33 120 000

7

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

1 518 000

2 530 000

2 024 000

7 582 813

13 654 813

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

8 466 000

14 110 000

11 288 000

45 018 072

78 882 072

9

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

10 545 000

17 575 000

14 060 000

24 550 000

66 730 000

10

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

789 000

1 315 000

1 052 000

1 584 000

4 740 000

11

Leromlott városi területek

2020

2024

2 496 000

1 625 057

4 121 057

12

Napközis konyhafelújítás

2020

2025

1 077 750

1 796 250

1 436 476

4 310 476

13

Petőfi utca útfelújítás

2021

2024

1 599 999

2 666 669

4 266 668

14

Óvoda tetőfelújítás

2021

2023

1 387 500

462 500

1 850 000

15

Vp külterületi útfelújítás

2022

2027

-

4 000 000

2 000 000

4 000 000

10 000 000

16

Gép program önerő

2022

2027

-

4 000 000

2 000 000

4 000 000

10 000 000

17

Összesen

34 989 249

61 930 476

43 340 476

91 414 885

231 675 086

18

Kezességvállalások

2023

2024

2025

2026

Összesen

19

Mezőkovácsházi Településgazdálkodási
Kft.

10 000 000

20

összesen

10 000 000

-

-

-

15. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez20

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszközök szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Hitel állomány január 1-jén

Felvétel
éve

Lejárat éve

2023

2024

2025

2026

3

Működési célú

-

-

-

-

4

5

Fejlesztési célú

231 675 086

196 685 837

134 755 361

91 414 885

6

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

66 730 000

56 185 000

38 610 000

24 550 000

7

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

4 740 000

3 951 000

2 636 000

1 584 000

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

78 882 072

70 416 072

56 306 072

45 018 072

9

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

13 654 813

12 136 813

9 606 813

7 582 813

10

Ipari park

2016

2026

33 120 000

26 010 000

14 160 000

4 680 000

11

Napközi konyhafelújítás

2020

2025

4 310 476

3 232 726

1 436 476

12

Leromlott városi területek

2020

2024

4 121 057

1 625 057

13

Petőfi útfelújítás

2021

2024

4 266 668

2 666 669

14

Óvoda tetőfelújítás

2021

2023

1 850 000

462 500

15

Vp külterületi útfelújítás

2022

2027

10 000 000

10 000 000

6 000 000

4 000 000

16

Gép program önerő

2022

2027

10 000 000

10 000 000

6 000 000

4 000 000

17

Összesen

231 675 086

196 685 837

134 755 361

91 414 885

16. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez21

A működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2023/2024/2025. évi alakulását bemutató mérleg

A

B

C

D

1

forint

2

Megnevezés

2023

2024

2025

3

I. Működési bevételek és kiadások

4

Közhatalmi bevétel (ig.szolg. díj, önk.sajátos műk. bev.)

236 381 000

242 000 000

245 000 000

5

Működési bevételek

206 093 000

220 000 000

222 000 000

6

Támogatásértékű működési bevétel

1 100 388 000

1 150 000 000

1 185 000 000

7

Előző évi kv. kiegészítések visszatérítése

-

-

-

8

Működési célú átvét áht-n kívül

-

-

-

9

Rövid lejáratú hitel

450 000 000

450 000 000

450 000 000

10

Rövid lejáratú értékpapírok értékesítése, kibocsátása

-

-

-

11

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

219 427 000

118 000 000

120 000 000

12

Működési célú bevételek ö s s z e s e n

2 212 289 000

2 180 000 000

2 222 000 000

13

Személyi juttatások

690 063 000

693 000 000

696 000 000

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj. adó

88 729 000

90 000 000

91 000 000

15

Dologi kiadások

823 849 000

824 000 000

825 000 000

16

Támogatásértékű működési kiadás

19 405 000

17 000 000

15 000 000

17

Műk.c. pénzeszköz átadás áht-n kívül

46 877 000

42 000 000

41 000 000

18

Ellátottak juttatása

16 600 000

16 600 000

16 600 000

19

Működési célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

20

Hitel visszafizetése

450 000 000

450 000 000

450 000 000

21

Működési hitel kamata

3 200 000

3 500 000

4 000 000

22

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

28 613 000

28 700 000

28 800 000

23

Tartalékok

34 930 000

29 000 000

24 000 000

24

Működési célú kiadások ö s s z e s e n

2 202 266 000

2 193 800 000

2 191 400 000

25

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

26

Tárgyi eszköz értékesítés

10 000 000

10 000 000

10 000 000

27

Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

28

Felh.c. pénzeszköz átadás, támogatás vissszatérítése

123 378 000

127 452 000

145 052 000

29

Hosszú lejáratú hitel

183 901 000

184 000 000

185 000 000

30

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

1 312 953 000

1 200 000 000

1 100 000 000

31

Felhalmozási célú bevételek ö s s z e s e n

1 630 232 000

1 521 452 000

1 440 052 000

32

Beruházás

443 792 000

395 000 000

375 000 000

33

Felújítás

1 066 070 000

995 000 000

985 000 000

34

Felhalmozási átadás

1 000 000

1 000 000

1 000 000

35

Befektetési célú részesedés vásárlás

-

-

-

36

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

3 906 000

-

-

37

Hosszú lejáratú hitel visszafizetése

50 652 000

50 652 000

50 652 000

38

Hosszú lejáratú hitel kamata

26 800 000

27 000 000

28 000 000

39

Hosszú lejáratú értékpapírok beváltása

-

-

-

40

Tartalékok

48 035 000

39 000 000

31 000 000

41

Felhalmozási célú kiadások ö s s z e s e n

1 640 255 000

1 507 652 000

1 470 652 000

42

Önkormányzat bevételei Ö S S Z E S E N

3 842 521 000

3 701 452 000

3 662 052 000

43

Önkormányzat kiadásai Ö S S Z E S E N

3 842 521 000

3 701 452 000

3 662 052 000

44

Forráshiány

-

-

-

17. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez22

Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről előirányzat-felhasználási ütemterv, Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2023. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemterve (adatok ezer forintban)

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Bevételek:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Közhatalmi bevételek

19 000

18 000

19 500

21 000

22 000

24 000

18 000

19 000

18 500

17 381

18 000

22 000

3

Működési bevételek

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 174

17 179

4

Támogatásértékű működési bevétel

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

91 699

5

Műk.c.átvett pénzeszközök áht-n kívül

6

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 115

11 113

7

Pénzmaradvány igénybevétel

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

153 238

8

Hitel igénybevétel

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 825

52 826

9

Összesen:

345 051

344 051

345 551

347 051

348 051

350 051

344 051

345 051

344 551

343 432

190 813

194 817

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Kiadások:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Személyi juttatások

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 505

57 508

3

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj. adó

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 394

7 395

4

Dologi kiadások

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 154

71 155

5

Támogatásértékű működési kiadás

3 000

4 000

5 000

3 000

2 500

1 905

6

Műk.c. pénzeszköz átadás

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 906

3 911

7

Ellátottak juttatása

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 200

8

Beruházás

47 000

56 000

44 000

48 000

50 000

36 000

39 000

41 000

45 000

37 792

9

Felújítás

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

106 607

10

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

3 906

11

Felh.c.pénzeszköz átadás

500

500

12

Finanszírozási kiadás

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 105

44 110

13

Általános tartalék

41 482

41 483

14

Összesen:

188 464

185 464

339 071

352 071

340 477

345 571

342 071

331 071

333 571

334 976

378 553

371 161

3. Nyitó

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Nyitó

0

156 587

315 174

321 654

316 634

324 208

328 688

330 668

344 648

355 628

364 084

176 344

2

Bevétel

345 051

344 051

345 551

347 051

348 051

350 051

344 051

345 051

344 551

343 432

190 813

194 817

3

Kiadás

188 464

185 464

339 071

352 071

340 477

345 571

342 071

331 071

333 571

334 976

378 553

371 161

4

Egyenleg

156 587

315 174

321 654

316 634

324 208

328 688

330 668

344 648

355 628

364 084

176 344

0

18. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez23

Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívüli ilyen projekthez történő hozzájárulás

1. Programok

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Programok megnevezése

Programok kiadásai

Programok bevételei

3

2023. év

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Helyi fogl.együttm.

1 150 000

1 977 935

1 150 000

1 150 000

5

TOP-1.1.1 Tárház bekötőút felújítás

-

3 616 463

-

-

6

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-0005 Helyi identitásfejlesztés

1 507 000

665 040

1 507 000

1 507 000

7

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Művház energetikai felújítása

98 153 000

98 403 933

97 684 000

97 684 000

8

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialakítása

3 906 000

895 806

200 000

200 000

9

TOP 3.1.1 Kerékpárút fejlesztés I. ütem

264 184 000

264 184 000

264 184 000

264 184 000

10

TOP-3.1.1 Kerékpárút fejlesztés II. ütem

269 550 000

269 550 000

269 550 000

269 550 000

11

VP6-7.2.1.1-21 ASZ:3295133057 Külterületi helyi közutak felújítása

260 379 000

260 378 627

260 379 000

253 118 627

12

EFOP-392-16-2017-00025

14 355 000

14 354 557

-

-

13

TOPPLUSZ 2.1.1-21-BS1-2022-00022 Önk.épületek energetikai korszerűsítése

-

67 031 571

-

51 931 069

14

TOPPLUSZ 1.2.1-21-BS1-2022-00019 Élhető települések

453 256 000

453 256 000

453 256 000

453 256 000

15

TOPPLUSZ 3.3.1-21-BS1-2022-00013 Humán infr.fejlesztés

31 663 000

32 072 274

31 653 000

31 653 000

16

TOPPlusz 1.2.2-21 Szoc. Célú város rehab. Pály

-

1 900 000

-

-

17

TOP Plusz 1.1.1-21 Helyi gazdaság fejl. Pály.

-

85 963 360

-

85 963 360

18

TOP Plusz 3.3.2-21 Hősök tere 1. pály.

-

70 955 312

-

70 955 312

19

TOP Plusz 1.2.3-21 Belterületi utak fejl. Pály.

-

196 056 400

-

196 056 400

20

TOP Plusz 3.3.2-21 Táncsics u. 19. pály

-

67 977 759

-

67 977 759

21

TOP Plusz 3.1.2 Szoc. Célú város rehab

-

2 500 000

-

-

22

Összesen

1 398 103 000

1 891 739 037

-

1 379 563 000

1 845 186 527

-

2. Projektek

A

B

C

1

Projekt megnevezése

Támogatott gazdasági társaság

Önkormányzati támogatás összege

2

3

4

5

Összesen

19. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez24

Az önkormányzat által várhatóan adandó közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

1

2023. évi várható közvetett támogatások

forint

2

Bevételi jogcím

Adott kedvezmény

3

Ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésésnek méltányossági alapon történő elengedésének összege

4

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

5

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

6

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

7

Építményadó

8

Helyi iparűzési adó

445 840

9

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

10

Összesen

445 840

20. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez25

Az önkormányzat létszámkerete

A

B

C

D

E

F

1

Megnevezés

Közalkalmazotti

Köztisztviselő

Munka törvénykönyv

Egyéb foglalkoztatás

Összesen

2

álláshely

álláshely

hatálya alá tartozó

álláshely

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

4

Óvónő

17

17

5

Dajka

8

8

6

Óvodatitkár

1

1

7

Pedagógiai asszisztens

2

2

8

karbantartó (rehab)

0,5

0,5

9

Összesen

28

28,5

10

Bölcsődei szakmai vezető

1

1

11

bölcsődei kisgyermeknevelő

6

6

12

bölcsődei dajka

2

2

13

Összesen:

9

9

14

Mindösszesen:

37

0

0,5

0

37,5

15

Humán Szolgáltató Központ

16

Gondozónő-házi segítségnyújtás

8

8

17

Család és Gyermekjóléti központ vezető és int.vezető és esetmenedzser

1

1

18

esetmenedzser-családsegítő

8

8

19

szociális asszisztens

2

2

20

iskolai szociális munkás

4

4

21

szociális diagnózis felvételi esetmenedzer

1

1

22

gépkocsivezető, karbantartó, fűtő

1

1

23

technikai személyzet

1

1

24

Család és gyermekjóléti szolgálat

1

1

25

Klubvezető

1

1

26

Idősek Klubja gondozó

2

2

27

Támogatószolgálat szakmai vezető

1

1

28

gondozó

2

2

29

gépkocsivezető

1

1

30

Szoc. Étkezés - szoc. Segítő

2

2

31

konyha - élelmezésvezető

1

1

32

szakács

3

3

33

hentes

1

1

34

konyhalány

3

3

35

adminisztratív dolgozó és konyhalány

2,5

2,5

36

gépkocsivezető

1

1

37

gazdasági ügyintéző

1

1

38

Mindösszesen:

48,5

48,5

39

0,5 fő adminisztratív dolgozó és konyhalány álláshely 2023. március 01-től elvonásra kerül.
A házi segítségnyújtás tevékenységen 2023. július 01-től 2 fő közalkalmazotti álláshely növekedés

40

Városi Könyvtár

41

Intézményvezető

1

1

42

Könyvtáros

2,5

2,5

43

Könyvtáros-informatikus

1

1

44

Összesen

0

0

4,5

0

4,5

45

2023. július 01-től elvonásra került 0,5 fő könyvátos álláshely.
2023. július 01-től 1 fő művelődésszervező szakmai vezető, és 1 fő művelődésszervező álláshely létesül.

46

Önkormányzat

47

Polgármester

1

1

48

Védőnő

3

3

49

takarító

0,5

0,5

50

EFI iroda adminisztrátor

2

2

51

pályázati referens

2

2

52

Gépkocsivezető, egyéb kisegítő

1

1

53

Összesen:

0

0

4

4,5

8,5

54

2023. július 01-től 2 fő védőnő és 0,5 fő takarító álláshely megszűnik.

55

Polgármesteri Hivatal

56

Jegyző

1

1

57

Aljegyző

1

1

58

Köztisztviselő

20

20

59

Takarító

1

1

60

Összesen

0

22

1

0

23

61

Összes álláshely 2022. január 01-én

85,5

22

10

4,5

122

62

Alpolgármester

1

1

63

Képviselők

7

7

64

Közfoglalkoztatás

65

hosszabb idejű foglalkoztatás 8 fő 2022.03.01-2023.02.28

2

2

66

hosszabb idejű foglalkoztatás 13 fő
2023.03.01-2023.11.30

9,75

9,75

67

Helyi sajátosság 39 fő 2022.03.01-2023.02.28

9,75

9,75

68

Helyi sajátosság 36 fő 2023.03.01-2024.02.29

27

27

69

Mezőgazdaság 20 fő 2022.03.01-2023.02.28

5

5

70

Mezőgazdaság 17 fő 2023.03.01-2024.02.29

12,75

12,75

71

Szociális program 13 fő 2022.03.01-2023.02.28

3,25

3,25

72

Szociális program 11 fő 2023.03.01-2024.02.29

8,25

8,25

73

Polgármesteri Hivatal Hosszabb időtartamú közfogl. 17 fő 2022.09.01-2023.02.28

4,25

4,25

74

Polgármesteri Hivatal hosszabb időtartamú közfogl. 17 fő 2023.03.01-2023.11.30

12,75

12,75

75

HSZK hosszabb időtartamú közfogl. 7 fő 2022.09.01-2023.12.28

1,75

1,75

76

HSZK hosszabb időtartamú közfogl. 7 fő 2023.03.01-2023.11.30

5,25

5,25

77

HSZK duális képzés 2023. 09.01-től

0,19

0,19

78

Óvoda hosszaabb időtartamú közfogl. 6 fő 2022.09.01-2023.02.28

1,5

1,5

79

Óvoda hosszaabb időtartamú közfogl. 6 fő 2023.03.01-2023.11.30

4,5

4,5

80

Könyvtár hosszabb időtartamú közfogl. 3 fő 2022.09.01-2023.02.28

0,75

0,75

81

Könyvtár hosszabb időtartamú közfogl. 3 fő 2023.03.01-2023.11.30

2,25

2,25

82

Könyvtár hosszabb időtartamú közfogl. 2 fő 2023.08.03-2023.11.30

0,67

0,67

83

Összesen:

85,5

22

121,61

12,5

241,61

21. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez26

Az önkormányzat kötelező és nem kötelező feladat-ellátásának bemutatása

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

1

ezer forint

2

kötelező feladat

nem kötelező feladat

államigazgatási feladat

3

Intézmények/tevékenységek

kiadás

normatíva

műk. bev.,átvett, pm igénybevét.

önkorm.tám

összesen

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

4

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

5

Víztermelés- kezelés

14721

4841

9880

14721

0

0

0

0

6

Szennyvíz term. Kez.

111890

26204

85686

111890

0

0

7

TOP 3.1.1 Kerékpárút II. ütem

269550

268055

1495

269550

0

0

8

TOP 3.1.1 Kerékpárút I. ütem

264184

252064

12120

264184

0

0

9

Közutak üzemeltetése

300

300

300

0

0

0

0

10

Üdültetés

0

0

2793

1404

1389

2793

11

EFI iroda müködtetése

0

0

29482

26187

3295

29482

0

0

12

MÁV vasútállomás

0

0

1785

1785

0

1785

0

0

13

Buszpályaudvar üzemeltetése

0

0

38

1646

-1608

38

0

0

14

Lakóingatlanok üzemeltetése

400

1718

-1318

400

0

0

0

0

15

Nem lakóingatlanok üzemeltetése

32342

45730

-13388

32342

0

0

0

0

16

Mezőgazdasági támogatások

220

-220

0

0

0

17

Zöldterület kezelés

100

100

100

0

0

0

0

18

Zöldterület meztep

16989

16989

0

16989

0

0

19

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

190216

21158

19988

149070

190216

1000

2655

-1655

1000

0

0

20

Ingatlan értékesítés

10000

-10000

0

0

0

21

Közvilágítási feladatok

47714

32317

15397

47714

0

0

0

0

22

Városgazdálkodási feladatok

12119

1938

10181

12119

0

0

0

0

23

Központi ktgvetési befizetések

30613

29166

1447

30613

0

0

0

0

24

Bursa

0

0

450

450

450

0

0

25

Orvosi ügyelet

133856

126291

7565

133856

0

0

0

0

26

Támogató szolg.

0

0

1950

-1950

0

27

védőnői szolgálat

13946

10380

3566

13946

0

0

28

Fogászati alapellátás

11276

10841

435

11276

0

0

0

0

29

VM támogatás szerz.

0

0

5884

5884

5884

0

0

30

Lakhatással kapcs.tel.támogatás

5500

5500

0

5500

0

0

31

Települési támogatás

10100

10100

0

10100

0

0

0

0

32

Köztemetés

1000

1000

345

-345

1000

0

0

0

0

33

Hosszabb közfoglalkoztatás

0

0

0

0

0

0

34

Kistérségi munkaprogram

27063

24554

2509

27063

0

0

0

0

35

Közművelődés támogatása

19000

6239

2905

9856

19000

0

0

0

0

36

Sportlétesítmény működtetése

1295

1295

1295

0

0

0

0

37

Civil szervezetek támogatása

0

0

1950

1950

1950

0

0

38

Egyéb közösségi társadalmi tevékenység

15540

15540

15540

0

0

0

0

39

Fürdő

0

0

20273

20273

20273

0

0

40

VP külterületi út pályázat

260379

243119

17260

260379

0

0

41

TOP 3.2.1-16-BS1-2016-00066 Műv. Ház energetika

98153

97684

469

98153

0

0

42

TOP-PLUSZ Bölcsőde felújítás

31663

31653

10

31663

0

0

43

TOP-PLUSZ Élhető települések

453256

453256

0

453256

0

0

44

GÉP pályázat

229681

203909

25772

229681

0

0

45

EFOP 3.9.2 pályázat

14355

14355

14355

0

0

46

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialak.

3906

200

3706

3906

0

0

47

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00005 Helyi identitás és kohézió

1507

1507

0

1507

0

0

48

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Paktum

1150

1150

0

1150

0

0

49

Finanszírozás

500652

450000

50652

500652

0

0

50

Adóbevételek

236381

-236381

0

0

0

0

51

Összesen:

2824416

95241

2552161

177014

2824416

63655

0

35627

28028

63655

0

0

0

0

0

52

Polgármesteri Hivatal

0

0

0

0

53

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

196246

137254

8055

50937

196246

0

0

0

0

54

Adók illetékek

12358

12358

12358

0

0

0

0

55

Népszámlálás

5350

5350

56

Hosszabb i. közfogl.

11604

5911

5693

11604

0

0

57

Összesen:

225558

137254

19316

68988

220208

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

58

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

59

Óvoda

171528

135298

988

35242

171528

0

0

60

Működés

12319

25569

1200

-14450

12319

0

0

61

Bölcsőde

64015

63229

1050

-264

64015

0

0

62

SNI

2771

0

2771

2771

0

0

63

Hosszabb i. közfogl.

0

0

2102

2201

0

2201

64

Össz.

250633

224096

3238

23299

250633

2102

0

2201

0

2201

0

0

0

0

0

65

Humán Szolgáltató Központ

0

66

Házi segíts.

41342

31593

5024

4725

41342

0

0

67

Gyermekjóléti Közp

97746

71356

16877

9513

97746

0

0

68

Családsegítés

7441

5129

1343

969

7441

0

0

69

Idősek Nappali Ellátása

19470

8479

4245

6746

19470

0

0

70

Szoc. Étk.

53876

11441

26694

15741

53876

0

0

71

HSZK iskola étkezés

148879

106598

35015

7266

148879

0

0

72

Vendég étkeztetés

0

0

43109

47919

-4810

43109

73

Nyári gyermek étk.

3221

1635

1586

3221

0

0

74

Támogató Szolgálat

0

0

24593

16255

4782

3556

24593

0

75

Hosszabb i. közfogl.

0

0

2201

2201

0

2201

0

76

össz.

371975

236231

89198

46546

371975

69903

16255

54902

-1254

69903

0

0

0

0

0

77

Városi Könyvtár

0

0

0

78

Könyvtár

6800

2651

4149

6800

0

0

79

szolg.

20732

6238

4769

9725

20732

0

0

80

kszr

0

0

4964

4614

350

4964

81

Tájház

0

0

421

421

421

82

Értéktár

100

100

100

0

0

83

Hosszabb i. közfogl.

0

0

1262

1262

0

1262

84

Összesen:

27632

6238

7420

13974

27632

6647

0

5876

771

6647

85

Mindösszesen:

3700214

699060

2671333

329821

3694864

142307

16255

98606

27545

142406

0

0

0

0

0

86

87

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatására 29.246 eFt támogatás realizálódott. A települési támogatáson, a köztemetésen, és a lakhatással kapcsolatos támogatáson túl a gyermekjóléti központon 12.646 eFt került számításba vételre a normatívából. Rendkívül kívüli önkormányzati támogatásként 173.465 eFt került betervezésre. Fejlesztésekre tervezett hitelfelvétel 183.901 eFt.

22. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez27

Likviditási terv 2023. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

forint

2

Hónap

Jelleg

Nyitó állomány

Pénzforgalmi

Záró állomány

Finanszírozási bevétel igénybevétele

Korrigált záró egyenleg

3

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvétel

Törlesztés

Egyenleg

4

Január

Havi

1 549 344 059

125 000 000

240 000 000

- 115 000 000

1 434 344 059

270 000 000

31 000 000

239 000 000

1 673 344 059

5

Halmozott

125 000 000

240 000 000

- 115 000 000

270 000 000

31 000 000

239 000 000

6

Február

Havi

1 673 344 059

135 000 000

260 000 000

- 125 000 000

1 548 344 059

250 000 000

28 000 000

222 000 000

1 770 344 059

7

Halmozott

260 000 000

500 000 000

- 240 000 000

520 000 000

59 000 000

461 000 000

8

Március

Havi

1 770 344 059

136 000 000

280 000 000

- 144 000 000

1 626 344 059

245 000 000

31 000 000

214 000 000

1 840 344 059

9

Halmozott

396 000 000

780 000 000

- 384 000 000

765 000 000

90 000 000

675 000 000

10

Április

Havi

1 840 344 059

139 000 000

270 000 000

- 131 000 000

1 709 344 059

241 000 000

25 000 000

216 000 000

1 925 344 059

11

Halmozott

535 000 000

1 050 000 000

- 515 000 000

1 006 000 000

115 000 000

891 000 000

12

Május

Havi

1 925 344 059

141 000 000

260 000 000

- 119 000 000

1 806 344 059

229 000 000

30 000 000

199 000 000

2 005 344 059

13

Halmozott

676 000 000

1 310 000 000

- 634 000 000

1 235 000 000

145 000 000

1 090 000 000

14

Június

Havi

2 005 344 059

139 000 000

270 000 000

- 131 000 000

1 874 344 059

229 500 000

31 000 000

198 500 000

2 072 844 059

15

Halmozott

815 000 000

1 580 000 000

- 765 000 000

1 464 500 000

176 000 000

1 288 500 000

16

Július

Havi

2 072 844 059

137 000 000

290 000 000

- 153 000 000

1 919 844 059

160 304 000

29 000 000

131 304 000

2 051 148 059

17

Halmozott

952 000 000

1 870 000 000

- 918 000 000

1 624 804 000

205 000 000

1 419 804 000

18

Augusztus

Havi

2 051 148 059

140 000 000

283 760 000

- 143 760 000

1 907 388 059

133 500 000

28 000 000

105 500 000

2 012 888 059

19

Halmozott

1 092 000 000

2 153 760 000

- 1 061 760 000

1 758 304 000

233 000 000

1 525 304 000

20

Szeptember

Havi

2 012 888 059

132 000 000

295 000 000

- 163 000 000

1 849 888 059

140 717 000

32 000 000

108 717 000

1 958 605 059

21

Halmozott

1 224 000 000

2 448 760 000

- 1 224 760 000

1 899 021 000

265 000 000

1 634 021 000

22

Október

Havi

1 958 605 059

145 000 000

274 560 000

- 129 560 000

1 829 045 059

136 260 000

30 000 000

106 260 000

1 935 305 059

23

Halmozott

1 369 000 000

2 723 320 000

- 1 354 320 000

2 035 281 000

295 000 000

1 740 281 000

24

November

Havi

1 935 305 059

152 000 000

299 850 000

- 147 850 000

1 787 455 059

85 600 000

87 000 000

- 1 400 000

1 786 055 059

25

Halmozott

1 521 000 000

3 023 170 000

- 1 502 170 000

2 120 881 000

382 000 000

1 738 881 000

26

December

Havi

1 786 055 059

155 240 000

290 086 000

- 134 846 000

1 651 209 059

45 400 000

147 265 000

- 101 865 000

1 549 344 059

27

Halmozott

1 676 240 000

3 313 256 000

- 1 637 016 000

2 166 281 000

529 265 000

1 637 016 000

23. melléklet a 7/2023. (III. 7.) önkormányzati rendelethez28

Kimutatás az önkormányzat felvehető hitelének nagyságrendjéről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A § szerinti kimutatás

Adatok eFt-ban

2

Megnevezés

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

2032

3

Helyi adók

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

235 000

4

Tulajdonosi bevételek

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

24 407

5

Díjak, pótlékok bírságok, települési adók

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

1 381

6

Immateriális javak, ingatlanok, tárgyi eszközök értékesítése

10 000

7 000

3 000

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

7

Részesedések értékesítése, és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

8

Privatizációból származó bevétel

9

kezességvállalással és garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

10

Saját bevétel összesen

270 788

267 788

263 788

262 288

262 288

262 288

262 288

262 288

262 288

262 288

11

Saját bevétel 50 %-a

135 394

133 894

131 894

131 144

131 144

131 144

131 144

131 144

131 144

131 144

12

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

95 044

81 205

69 348

54 747

38 816

18 326

15 109

-

-

13

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

14

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

15

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

16

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

17

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

18

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

19

Kezesség- és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

20

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

95 044

81 205

69 348

54 747

38 816

18 326

15 109

-

-

-

21

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

14 962

11 940

10 701

9 464

8 225

3 535

-

-

-

-

22

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

14 962

11 940

10 701

9 464

8 225

3 535

-

-

-

-

23

Összes tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

110 006

93 145

80 049

64 211

47 041

21 861

15 109

-

-

-

24

Helyi önkormányzat adósságot keletkeztetett kötelezettségvállalásának felső határa (50 %-os korlát figyelembevételével)

25 388

40 749

51 845

66 933

84 103

109 283

116 035

131 144

131 144

131 144

25

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitel felvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek:

-

26

Egyéb beruházások, felújítások, amelyek nem kormányengedély kötelesek

36 535

27

TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00006 Mezőkovácsháza Kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése I. ütem

10 000

28

TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00007 Mezőkovácsháza kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése II. ütem

1 495

29

VP külterületi út pályázat (3295133057) önerő

7 260

30

Geotermikus fűtésrendszer előkészítési költségek

17 780

31

Mindösszesen:

36 535

1

A 2. § (1) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 2. § (6) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § (9) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. § (10) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 13. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

6

Az 1. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 7. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 8. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 10. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 11. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 12. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 13. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 14. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 15. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 16. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 17. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (17) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 18. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (18) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 19. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (19) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 20. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (20) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 21. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (21) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 22. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 23. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (IX. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg. A 23. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. § (22) bekezdésével megállapított szöveg.