Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2024. (V. 9.) önkormányzati rendelete

A Csanádpalota Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljáró szolgáló helyiségek bérletéről szóló 7/2017. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 05. 10- 2024. 05. 11

Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2024. (V. 9.) önkormányzati rendelete

A Csanádpalota Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljáró szolgáló helyiségek bérletéről szóló 7/2017. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.05.10.

A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 36. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Csanádpalota Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről szóló 7/2017 (IV.26.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Csanádpalota Városi Önkormányzatának Képviselő-testülete lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 36. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a 42. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja.”

2. § A Csanádpalota Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről szóló 7/2017 (IV.26.) önkormányzati rendelet II. Fejezete a következő 13/A. §-sal egészül ki:

„13/A. § (1) Az önkormányzati tulajdonában álló helyiségek értékesítése csak a Pénzügyi, Gazdasági, Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottság javaslatának figyelembe vételével idegeníthető el. Az önkormányzati tulajdonú helyiség vételára – ha a helyiséget az Ltv. 58. §-ában meghatározott elővásárlási jogosultja veszi meg – az értékbecslésen alapuló forgalmi érték, melyet a vevő egy összegben, az adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg köteles megfizetni. Az elővásárlási jog jogosultja az ajánlat kézhezvételétől számított 60 napon belül köteles nyilatkozni. Amennyiben ezt elmulasztja, a helyiség kívülálló harmadik személy részére értékesíthető. Az elővásárlási jog jogosultja vételi ajánlatának megtételével egy időben igazolni köteles, hogy adó vagy adók módjára behajtandó köztartozása nem áll fenn.

(2) Az elővásárlási joggal nem érintett helyiségek értékesítése során a vételárat ingatlanforgalmi értékbecslő által, a helyi aktuális forgalmi értéket alapul véve készített értékbecslés alapján kell megállapítani.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.