Sajólád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete

Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 02. 22- 2024. 02. 22

Sajólád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete

Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.02.22.

Sajólád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 6. § (6) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A polgármester a rendkívüli ülést köteles összehívni:)

„c) a B-A-Z Vármegyei Kormányhivatal vezetőjének”

(a testületi ülés összehívásának indokát tartalmazó indítványára.)

2. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület működésének alapja a munkaterv.”

3. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 12. § (3) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Az előterjesztés főbb elemei:)

„a) az első részben meg kell határozni az előterjesztés címét, tárgyát, ismertetni kell az előzményeket, a tárgykört rendező jogszabályokat, az előkészítésben résztvevő bizottság/ok/, a szakértő/k/, más közigazgatási szervek és meghatározott személyek, stb. véleményét, s mindazokat az adatokat, amelyek lehetővé teszik az értékelést, s a döntést indokolják. Rendelet alkotáshoz készülő előterjesztés első része tartalmazza a rendeletet-tervezet hatásvizsgálatának eredményét és a rendelet általános, vagy részletes indokolását.
b) a második rész az egyértelműen megfogalmazott határozati javaslatot tartalmazza a rendelkezés, a végrehajtásért felelősek és a határidők megjelölésével. Az esetleges alternatív döntésre előterjesztett javaslatokat egymástól világosan elkülönítve kell megfogalmazni. Rendeleti úton való szabályozás esetén az előterjesztés második része a rendelet-tervezetet tartalmazza.”

4. § (1) A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá. A jegyzőkönyvet, a meghívót és mellékleteit, valamint az elfogadott rendeleteket és határozatokat az ülést követő 15 napon belül meg kell küldeni a B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatalnak. A kihirdetett önkormányzati rendeletet legkésőbb a kihirdetést követő harmadik munkanapon belül meg kell küldeni a B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatalnak.”

(2) A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az ülésről készült jegyzőkönyvről készült jegyzőkönyvi kivonatot a jegyzőkönyvet vezető köztisztviselő vagy a jegyző kiadmányozhatja a "jegyzőkönyvi kivonat hiteles" szöveg feltüntetésével és aláírásával ellátva.”

5. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 18. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az önkormányzat rendeleteit és határozatait külön-külön – a naptári év elejétől kezdődően – folyamatos sorszámmal és évszámmal kell ellátni.”

6. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 23. §-a a következő (12) bekezdéssel egészül ki:

„(12) A bizottság határozatát a jegyző vagy a bizottság ülésén résztvevő köztisztviselő kiadmányozza.”

7. § A Sajólád Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2016.(III.31.) önkormányzati rendelet 32. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„32. § Az önkormányzat törvényességi felügyeletét a B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatal látja el.”

8. § Ez a rendelet 2024. február 22-én lép hatályba.