Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 06. 28

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.06.28.

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével- Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed

a) Jánoshalma Városi Önkormányzatra (a továbbiakban: Önkormányzat),

b) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban Képviselő-testület),

c) a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal),

d) az Önkormányzat által alapított költségvetési szervekre (a továbbiakban: intézmények), gazdasági társaságokra,

e) az államháztartáson kívülre juttatott önkormányzati költségvetési támogatásban részesülő személyekre.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzat költségvetéséből államháztartáson belülre és azon kívülre történő kifizetésekre, valamint az államháztartáson kívülről érkező támogatásokra.

II. Fejezet

A költségvetés főösszege

2. §1 (1) A Képviselő-testület a

a) tárgyévi költségvetési bevételek összegét 2 535 445 906 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadások összegét 3 045 616 207 Ft-ban

c) a tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét -510 170 301 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a

a) finanszírozási célú kiadások összegét 30 703 100 Ft-ban

b) a költségvetés összesített hiányát 540 873 401 Ft-ban

c) a költségvetés főösszegét 3 076 319 307 Ft-ban

állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben szereplő hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) A hiány belső forrásból történő finanszírozása költségvetési maradvány működési célú igénybevételével 312 794 298 Ft, költségvetési maradvány felhalmozási célú igénybevételével 228 079 103 Ft

b) A hiány külső forrásból történő finanszírozása felhalmozási célú hitel felvételével 0 Ft

(4) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

a) 2023. évi költségvetési maradvány igénybevétele

b) pályázati források igénybevétele

(5) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevétel összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadás összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(8) A helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 6. és 7. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek adatait működési és felhalmozási célú bontásban összevontan tartalmazó 2024. évi költségvetési mérleget a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Jánoshalma Város Önkormányzat 2024. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 2. mellékletének jogcímei szerinti részletezését a 11. melléklet tartalmazza.

III. Fejezet

A költségvetés kiadásai

3. §2 (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2024. évi kiadási előirányzatait a következő összegekben állapítja meg:

a) Helyi önkormányzat: 2 165 778 208 Ft

b) Polgármesteri Hivatal: 205 414 273 Ft

c) Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ: 511 119 956 Ft

d) Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár: 77 806 870 Ft

e) Jánoshalmi Egészségközpont: 116 200 000 Ft

(2) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat költségvetését feladatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetését feladatonként a 5. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(4) A költségvetési szervek engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát a Képviselő-testület a 8. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

4. §3 (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2024. évi költségvetésén belül a felhalmozási kiadásokat 1 067 264 286 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként, a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat 2024. évi költségvetését adósságot keletkeztető ügylet nem terheli.

(4) A 2024. költségvetési évet érintő, európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek adatait a 12. melléklet tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés tartalékai

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetésén belül a tartalék előirányzatát a 10. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetésben tervezett céltartalék feletti rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A 2024. évben talajterhelési díj bevételből képzett céltartalék felhasználását illetően talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló 14/2016.(X.24.) számú önkormányzati rendelet 17.-18. §-ában foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

V. Fejezet

Az előirányzat módosítás, átcsoportosítás szabályai, egyes személyi juttatásokat érintő rendelkezések

6. § (1) A 2024. évi költségvetési előirányzatok az ezen rendeletben meghatározottakhoz képest változhatnak a központi intézkedések, jogszabályi előírások alapján, valamint a költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításai, átcsoportosításai, az 5. § alapján a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó polgármesteri intézkedés és a Képviselő-testület évközi döntései eredményeképpen.

(2) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetési előirányzatok (1) bekezdés szerinti változása esetén a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével – negyedévenként, az éves munkatervben meghatározott időpontokban, de legkésőbb 2025. február 28-ig – 2024. december 31-i hatállyal - módosítja.

(3) A költségvetési rendelet- módosítással egyidejűleg az önkormányzat és intézményei gazdálkodásáról szóló beszámoló is készül a Képviselő- testület számára.

(4) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek a részükre jóváhagyott kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre, de ezen átcsoportosítás nem irányulhat a megállapított és kiemelt előirányzatként kezelendő személyi juttatások előirányzatának növelésére. Erre csak a Képviselő-testület jogosult.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek esetében a személyi juttatások előirányzatának év közbeni változtatására a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglaltak betartásával kerülhet sor.

(6) Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben saját hatáskörben, vagy a Képviselő-testület által módosított kiemelt kiadási előirányzatokat nem léphetik túl.

(7) Az intézmények a kiemelt kiadási előirányzatok körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre.

(8) Az intézmények olyan saját hatáskörű előirányzat módosítást nem hajthatnak végre, aminek éven túli kihatása van.

(9) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a helyi önkormányzat és intézményei költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(10) A (9) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján végrehajtott előirányzat átcsoportosításokat a 6. § szerint a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

(11) A pontos adatszolgáltatások elvégzése érdekében Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya automatikusan is végrehajtja az évközi módosításokat belső bizonylattal alátámasztva kiemelt előirányzatokon belül valamennyi költségvetési szerv vonatkozásában.

(12) Az intézmények és a hivatal a személyi állományi létszám változásának minden mozgását a polgármesterrel előzetesen, írásban egyezteti.

(13) Az intézmények és a Hivatal által az Önkormányzat költségvetésének tervezéséhez, a költségvetési rendelet módosításához, valamint a beszámolók összeállításához elkészített rendszeresen vagy eseti jelleggel szolgáltatott adatok és információk teljeskörűségéért, valódiságáért, határidőben történő beérkeztetésükért, a számviteli szabályok és a vonatkozó jogszabályok előírásainak való megfeleléséért, a statisztikai rendszerrel való tartalmi egyezőségéért az intézmények vezetői felelősséggel tartoznak.

7. § (1) A Képviselő-testület – a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 65. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2022. január 01-től 59 500 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület illetménykiegészítést állapít meg a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára, amelynek mértéke

a) felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a

b) érettségi végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 20%-a

(3) A Képviselő-testület a Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők, ügykezelők, a polgármester és a főállású alpolgármester számára cafetéria-juttatásként 2024. évre 400.000,- Ft/fő/év és járulékai juttatást biztosít.

(4) A Képviselő-testület a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, MT szerinti alkalmazottai, valamint a Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei, mint munkáltatók alkalmazásában álló közalkalmazottak számára bankszámla hozzájárulást fizet, melynek mértékét a 2024. évre havi 1000,- Ft/fő összegben állapítja meg. A bankszámla-hozzájárulás folyósítása a havi munkabérrel, illetménnyel együtt történik arra a bankszámlára, melyre a dolgozó munkabérét, illetményét is kapja.

VI. Fejezet

2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) Az önkormányzat az egységes költségvetést (bevételek beszedését, kiadások teljesítését) a 2024. évre szóló költségvetési törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendelete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre Hivatala és költségvetési intézményei útján.

(2) A helyi önkormányzat az intézményei számára a költségvetési támogatást (intézményfinanszírozást) havonta, az éves előirányzat max. 1/12 részének megfelelő összegben folyósítja.

9. § (1) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények általános működési támogatása, a 2024. évi költségvetésben elkülönített összegek átutalása, a vonatkozó támogatási szerződésekben rögzítettek szerint kerülnek teljesítésre.

(2) A Városgazda Kft. részére a 2024. évi költségvetésben jóváhagyott támogatási összeg feladatfinanszírozásként, szerződésben rögzített egyedi ütemezéssel kerül átadásra.

(3) A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére az átvett önkormányzati feladatok ellátása kapcsán jóváhagyott pénzbeni támogatás átutalására a vonatkozó megállapodásban, szerződésben meghatározott határidő szerint kerül sor.

(4) A tagsági viszonyon, társulási együttműködésen alapuló összegek átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(5) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények részére támogatásaik átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(6) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a kettőszázezer forint összeg alatti Jánoshalma Városi Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív céljellegű működési és fejlesztési támogatási összegre - melyet adott költségvetési évben egybe kell számítani - a Jánoshalma Város honlapján való közzétételt nem teszi kötelezővé.

10. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok átmeneti likviditási problémái esetén, valamint társadalmi szervezetek, egyesületek egyedi kérelme alapján az általános működési támogatás folyósítását – az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve – a 9. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati intézmények költségvetési támogatásának (intézményfinanszírozás) folyósítását az intézményvezető egyedi kérelme alapján, adott hónapban – az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit is figyelembe véve – a 8. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(3) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek fix kamatozású betétként, vagy kincstárjegyben történő elhelyezéséről a számlavezető pénzintézet útján gondoskodik.

(4) A polgármester jogosult az Önkormányzat számláin lévő átmenetileg szabad pénzeszközöket - értékhatártól függetlenül - lekötni.

11. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatárt 8 millió Ft-ban állapítja meg. A polgármester ezen értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Mindazon előirányzatok tekintetében, melyek felhasználásáról a Képviselő-testület e rendeletében vagy korábbi döntéseivel másként nem határozott, utólagos beszámolási kötelezettséggel a költségvetés egészének végrehajtásáért felelős polgármester dönt.

(3) Az intézmények 2023. évi költségvetési maradványának felhasználásáról a Képviselő-testület rendeletben dönt.

VII. Fejezet

Az adósság rendezés módja

12. § (1) Amennyiben a Jánoshalma Városi Önkormányzat irányítása alá tartozó bármely költségvetési szerv 30 napon túli lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 150 millió Ft-ot és e tartozását az érintett költségvetési szerv egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, a költségvetési szerv vezetője köteles e tényt 3 napon belül bejelenteni a Képviselő-testületnek.

(2) A Képviselő-testület önkormányzati biztost jelöl ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozás-állománya az (1) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelésére a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 116. §-117. §-ában foglaltak szerint kerülhet sor.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

13. § (1) E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez4

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesített 2024. évi költségvetése

adatok Ft-ban

Ssz.

Bevételi jogcím megnevezés

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 572 974 156

962 471 750

0

0

0

962 471 750

2 535 445 906

2

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 502 976 669

206 876 480

0

0

0

206 876 480

1 709 853 149

3

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

69 997 487

755 595 270

0

0

0

755 595 270

825 592 757

4

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

940 688 801

253 125 231

0

0

0

253 125 231

1 193 814 032

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

861 467 944

54 586 905

0

0

0

54 586 905

916 054 849

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

280 414 280

0

0

0

0

0

280 414 280

7

B112

Telep. önk-ok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

32 499 170

0

0

0

32 499 170

261 866 332

8

B1131

Telep. önk-ok egyes szociális és gyerm.jóléti, feladatainak tám.

187 236 560

18 506 013

0

0

0

18 506 013

205 742 573

9

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

145 683 702

0

0

0

0

0

145 683 702

10

B114

Telep. önk-ok kulturális feladatainak támogatása

18 766 240

3 581 722

0

0

0

3 581 722

22 347 962

11

B115

Működési célú költségvet. támogatások és kiegészítő tám.

0

0

0

0

0

0

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

14

B13

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

15

B14

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

16

B15

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

17

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

79 220 857

198 538 326

0

0

0

198 538 326

277 759 183

18

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

19

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

2 100 000

38 201 483

0

0

0

38 201 483

40 301 483

20

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

10 290 840

15 297 173

0

0

0

15 297 173

25 588 013

21

TB pénzügyi alapjai

25 764 000

116 200 000

0

0

0

116 200 000

141 964 000

22

elkülönített állami pénzalapok

41 066 017

28 839 670

0

0

0

28 839 670

69 905 687

23

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

24

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

25

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

65 191 343

755 595 270

0

0

0

755 595 270

820 786 613

26

B21

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

0

0

0

0

0

0

0

27

B22

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

28

B23

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

29

B24

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

30

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

65 191 343

755 595 270

0

0

0

755 595 270

820 786 613

31

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

65 191 343

755 341 270

0

0

0

755 341 270

820 532 613

32

elkülönített állami pénzalapok

0

254 000

0

0

0

254 000

254 000

33

B3

Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

0

0

0

0

338 700 000

34

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

0

0

50 000

35

termőföld bérbeadásából származó jövedelem adója

50 000

0

0

0

0

0

50 000

36

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

0

0

37

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

0

0

38

B34

Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

0

0

0

0

36 550 000

39

magánszemélyek kommunális adója

36 000 000

0

0

0

0

0

36 000 000

40

telekadó

550 000

0

0

0

0

0

550 000

41

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

42

B351

Értékesítési és forgalmi adók

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

43

állandó jelleggel végz. iparűz. tev. utáni helyi iparűzési adó

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

44

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

0

0

45

B353

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

0

0

46

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

0

0

47

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

0

0

48

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

0

0

0

0

2 100 000

49

talajterhelési díj

600 000

0

0

0

0

0

600 000

50

egyéb bírság

0

0

0

0

0

0

0

51

késedelmi és önellenőrzési pótlék

1 500 000

0

0

0

0

0

1 500 000

52

B4

Működési bevételek

222 967 868

-46 629 751

0

0

0

-46 629 751

176 338 117

53

B401

Készletértékesítés ellenértéke

12 700 000

197 000

0

0

0

197 000

12 897 000

54

B402

Szolgáltatások ellenértéke

43 036 952

423 228

0

0

0

423 228

43 460 180

55

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

2 012 000

2 887 409

0

0

0

2 887 409

4 899 409

56

B404

Tulajdonosi bevételek

715 000

0

0

0

0

0

715 000

57

B405

Ellátási díjak

54 778 223

0

0

0

0

0

54 778 223

58

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 631 355

167 462

0

0

0

167 462

20 798 817

59

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

60

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

2 000 000

2 905 343

0

0

0

2 905 343

4 905 343

61

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

0

0

0

0

0

31 507 433

62

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

63

B411

Egyéb működési bevételek

55 586 905

-53 210 193

0

0

0

-53 210 193

2 376 712

64

B5

Felhalmozási bevételek

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

65

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

66

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

67

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

68

B54

Részesedések értékesítése

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

69

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

70

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

620 000

381 000

0

0

0

381 000

1 001 000

71

B61

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

72

B62

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

73

B63

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemz. szervezetektől

0

0

0

0

0

0

0

74

B64

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

620 000

0

0

0

0

0

620 000

75

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

381 000

0

0

0

381 000

381 000

76

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

77

B71

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

78

B72

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

79

B73

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól

0

0

0

0

0

0

0

80

B74

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

81

B75

Egyéb felhalm. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

82

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

431 122 511

109 750 890

0

0

0

109 750 890

540 873 401

83

B8

Finanszírozási bevételek

431 122 511

109 750 890

0

0

0

109 750 890

540 873 401

84

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

431 122 511

109 750 890

0

0

0

109 750 890

540 873 401

85

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

86

ebből:

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

87

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

88

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

89

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

90

B813

Maradvány igénybevétele

431 122 511

109 750 890

0

0

0

109 750 890

540 873 401

91

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

431 122 511

109 750 890

0

0

0

109 750 890

540 873 401

92

ebből működési

208 001 777

104 792 521

0

0

0

104 792 521

312 794 298

93

ebből felhalmozási

223 120 734

4 958 369

0

0

0

4 958 369

228 079 103

94

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

0

0

0

95

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

2 004 096 667

1 072 222 640

0

0

0

1 072 222 640

3 076 319 307

Kiadási jogcím megnevezés

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

96

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

1 973 393 567

1 072 222 640

0

0

0

1 072 222 640

3 045 616 207

97

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

1 665 976 646

312 375 275

0

0

0

312 375 275

1 978 351 921

98

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

307 416 921

759 847 365

0

0

0

759 847 365

1 067 264 286

99

K1

Személyi juttatások

636 317 539

132 525 191

0

0

0

132 525 191

768 842 730

100

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

84 457 542

13 371 036

0

0

0

13 371 036

97 828 578

101

K3

Dologi kidások

598 253 893

80 050 745

0

0

0

80 050 745

678 304 638

102

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

0

0

0

0

11 120 000

103

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

11 120 000

0

0

0

0

0

104

települési támogatás

600 000

0

0

0

0

0

600 000

105

bentlakásos idősotthoni ellátottak támogatása

8 760 000

0

0

0

0

0

8 760 000

106

köztemetés

1 760 000

0

0

0

0

0

1 760 000

107

K5

Egyéb működési célú kiadások

335 827 672

86 428 303

0

0

0

86 428 303

422 255 975

108

K502

Elvonások és befizetések

7 593 208

9 589 814

0

0

0

9 589 814

17 183 022

109

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

5 725 988

0

0

0

0

0

5 725 988

110

ebből:

Óvoda EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség

3 720 988

0

0

0

0

3 720 988

111

Kunfehértói Gyermek- és Ifjúsági Tábor állagmegóvásának, karbantartásának támogatása

15 000

0

0

0

0

15 000

112

Gyalogos járőrszolgálat megszervezésének támogatása

1 990 000

0

0

0

0

1 990 000

113

K508

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

500 000

0

0

0

0

0

500 000

114

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

267 282 427

1 837 500

0

0

0

1 837 500

269 119 927

115

ebből:

Városgazda Kft. támogatása

216 431 000

0

0

0

0

0

216 431 000

116

Pelikán Kft. támogatása

210 000

0

0

0

0

0

210 000

117

Tűzoltóság támogatása

17 999 364

0

0

0

0

0

17 999 364

118

Háziorvosi körzet helyettesítés finanszírozás átadása

15 216 000

0

0

0

0

0

15 216 000

119

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére támogatás Megállapodás alapján

14 626 063

0

0

0

0

0

14 626 063

120

Vérvételi lehetőség biztosításának támogatása

1 800 000

0

0

0

0

0

1 800 000

121

Tanulmányi ösztöndíj támogatások

0

300 000

0

0

0

300 000

300 000

122

7 civil szervezet támogatása

0

1 000 000

0

0

0

1 000 000

1 000 000

123

Jánoshalmi Mentő Alapítvány támogatása

0

537 500

0

0

0

537 500

537 500

124

Polgárőrség támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

125

K513

Tartalékok

54 726 049

75 000 989

0

0

0

75 000 989

129 727 038

126

ebből:

Vis mior tartalék

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

127

Általános tartalék

51 723 439

24 106 014

0

0

0

24 106 014

75 829 453

128

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

0

40 751 912

0

0

0

40 751 912

40 751 912

129

Céltartalék (működési) - 7 civil szervezet támogatása

1 000 000

-1 000 000

0

0

0

-1 000 000

0

130

Céltartalék (működési) - Nyári diákmunka szoc. hozzájárulási adóra

402 610

0

0

0

0

0

402 610

131

Céltartalék (működési) - Projektek kiadásaira

0

5 000 000

0

0

0

5 000 000

5 000 000

132

Céltartalék (működési) - Eü Központ Közösségi Ház kiadásaira

0

1 500 000

0

0

0

1 500 000

1 500 000

133

Céltartalék (működési) - Környezetvédelmi Alap

600 000

4 643 063

0

0

0

4 643 063

5 243 063

134

K6

Beruházások

236 884 334

702 189 273

0

0

0

702 189 273

939 073 607

135

K7

Felújítások

66 632 747

57 627 092

0

0

0

57 627 092

124 259 839

136

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

3 899 840

31 000

0

0

0

31 000

3 930 840

137

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

138

K86

Felhalmozási célú visszatér.tám, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

139

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3 899 840

31 000

0

0

0

31 000

3 930 840

140

ebből:

Vegyes tulajdonú társasházak felújítási alap fizetési köt.

699 840

0

0

0

0

0

699 840

141

Szennyvízcsatorna beruházás - érdekeltség hozzájárulás visszafizetése

0

31 000

0

0

0

31 000

31 000

142

Futballpálya napelem kiépítés támogatása

3 200 000

0

0

0

0

0

3 200 000

143

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

144

K9

Finanszírozási kiadások

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

145

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

146

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

2 004 096 667

1 072 222 640

0

0

0

1 072 222 640

3 076 319 307

2. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez5

Jánoshalma Városi Önkormányzat és intézményei 2024. évi költségvetése költségvetési szervenként

adatok Ft-ban

Ssz.

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 566 245 172

840 547 641

0

0

0

840 547 641

2 406 792 813

2

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 496 247 685

84 952 371

0

0

0

84 952 371

1 581 200 056

3

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

69 997 487

755 595 270

0

0

0

755 595 270

825 592 757

4

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

940 688 801

133 236 134

0

0

0

133 236 134

1 073 924 935

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

861 467 944

54 586 905

0

0

0

54 586 905

916 054 849

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

280 414 280

0

0

0

0

0

280 414 280

7

B112

Telep. önk-ok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

32 499 170

0

0

0

32 499 170

261 866 332

8

B1131

Telep. önk-ok egyes szociális és gyerm.jóléti, feladatainak tám.

187 236 560

18 506 013

0

0

0

18 506 013

205 742 573

9

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

145 683 702

0

0

0

0

0

145 683 702

10

B114

Telep. önk-ok kulturális feladatainak támogatása

18 766 240

3 581 722

0

0

0

3 581 722

22 347 962

11

B115

Működési célú költségvet. támogatások és kiegészítő tám.

0

0

0

0

0

0

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

14

B13

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

15

B14

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

16

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

17

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

18

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

19

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

20

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

0

0

0

21

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

22

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

23

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

24

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

25

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

26

B15

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

27

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

79 220 857

78 649 229

0

0

0

78 649 229

157 870 086

28

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

29

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

30

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

2 100 000

38 201 483

0

0

0

38 201 483

79 267 500

31

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

10 290 840

11 608 076

0

0

0

11 608 076

21 898 916

32

TB pénzügyi alapjai

25 764 000

0

0

0

0

0

25 764 000

33

elkülönített állami pénzalapok

41 066 017

28 839 670

0

0

0

28 839 670

69 905 687

34

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

35

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

36

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

37

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

38

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

65 191 343

755 595 270

0

0

0

755 595 270

820 786 613

39

B21

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

0

0

0

0

0

0

0

40

B22

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

41

B23

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

42

B24

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

43

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

65 191 343

755 595 270

0

0

0

755 595 270

820 786 613

44

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

45

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

46

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

65 191 343

755 341 270

0

0

0

755 341 270

820 532 613

47

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

0

0

48

elkülönített állami pénzalapok

0

254 000

0

0

0

254 000

254 000

49

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

50

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

51

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

52

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

53

B3

Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

0

0

0

0

338 700 000

54

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

0

0

50 000

55

termőföld bérbeadásából származó jövedelem adója

50 000

0

0

0

0

0

50 000

56

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

0

0

57

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

0

0

58

B34

Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

0

0

0

0

36 550 000

59

magánszemélyek kommunális adója

36 000 000

0

0

0

0

0

36 000 000

60

telekadó

550 000

0

0

0

0

0

550 000

61

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

62

B351

Értékesítési és forgalmi adók

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

63

állandó jelleggel végz. iparűz. tev. utáni helyi iparűzési adó

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

64

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

0

0

65

B353

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

0

0

66

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

0

0

67

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

0

0

68

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

0

0

0

0

2 100 000

69

igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

70

igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

71

talajterhelési díj

600 000

0

0

0

0

0

600 000

72

egyéb bírság

0

0

0

0

0

0

0

73

késedelmi és önellenőrzési pótlék

1 500 000

0

0

0

0

0

1 500 000

74

B4

Működési bevételek

216 238 884

-48 283 763

0

0

0

-48 283 763

167 955 121

75

B401

Készletértékesítés ellenértéke

12 700 000

197 000

0

0

0

197 000

12 897 000

76

B402

Szolgáltatások ellenértéke

39 514 747

0

0

0

0

0

39 514 747

77

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

1 412 000

2 887 409

0

0

0

2 887 409

4 299 409

78

B404

Tulajdonosi bevételek

715 000

0

0

0

0

0

715 000

79

B405

Ellátási díjak

53 368 157

0

0

0

0

0

53 368 157

80

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 434 642

53 190

0

0

0

53 190

19 487 832

81

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

82

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

2 000 000

2 905 343

0

0

0

2 905 343

4 905 343

83

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

0

0

0

0

0

31 507 433

84

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

85

B411

Egyéb működési bevételek

55 586 905

-54 326 705

0

0

0

-54 326 705

1 260 200

86

B5

Felhalmozási bevételek

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

87

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

88

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

89

ebből:

termőföld-eladás bevételei

0

0

0

0

0

0

0

90

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

91

B54

Részesedések értékesítése

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

92

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

93

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

620 000

0

0

0

0

0

620 000

94

B61

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

95

B62

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

96

B63

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemz. szervezetektől

0

0

0

0

0

0

0

97

B64

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

620 000

0

0

0

0

0

620 000

98

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

99

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

100

B71

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

101

B72

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

102

B73

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól

0

0

0

0

0

0

0

103

B74

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

104

B75

Egyéb felhalm. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

Ssz.

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

105

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

398 901 523

104 666 988

0

0

0

104 666 988

503 568 511

106

B8

Finanszírozási bevételek

398 901 523

104 666 988

0

0

0

104 666 988

503 568 511

107

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

398 901 523

104 666 988

0

0

0

104 666 988

503 568 511

108

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

109

ebből:

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

110

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

111

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

112

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

113

B813

Maradvány igénybevétele

398 901 523

104 666 988

0

0

0

104 666 988

503 568 511

114

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

398 901 523

104 666 988

0

0

0

104 666 988

503 568 511

115

ebből működési

175 780 789

99 708 619

0

0

0

99 708 619

275 489 408

116

ebből felhalmozási

223 120 734

4 958 369

0

0

0

4 958 369

228 079 103

117

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

0

0

0

118

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

1 965 146 695

945 214 629

0

0

0

945 214 629

2 910 361 324

119

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

1 197 577 609

937 497 499

0

0

0

937 497 499

2 135 075 108

120

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

914 926 988

183 706 956

0

0

0

183 706 956

1 098 633 944

121

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

282 650 621

753 790 543

0

0

0

753 790 543

1 036 441 164

122

K1

Személyi juttatások

131 332 319

36 433 804

0

0

0

36 433 804

167 766 123

123

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 131 557

2 499 277

0

0

0

2 499 277

17 630 834

124

K3

Dologi kidások

425 236 428

58 883 072

0

0

0

58 883 072

484 119 500

125

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

0

0

0

0

11 120 000

126

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

11 120 000

0

0

0

0

0

127

települési támogatás

600 000

0

0

0

0

0

600 000

128

bentlakásos idősotthoni ellátottak támogatása

8 760 000

0

0

0

0

0

8 760 000

129

köztemetés

1 760 000

0

0

0

0

0

1 760 000

130

K5

Egyéb működési célú kiadások

332 106 684

85 890 803

0

0

0

85 890 803

417 997 487

131

K502

Elvonások és befizetések

7 593 208

9 589 814

0

0

0

9 589 814

17 183 022

132

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

2 005 000

0

0

0

0

0

2 005 000

133

ebből:

Kunfehértói Gyermek- és Ifjúsági Tábor állagmegóvásának, karbantartásának támogatása

15 000

0

0

0

0

15 000

134

Gyalogos járőrszolgálat megszervezésének támogatása

1 990 000

0

0

0

0

1 990 000

135

K508

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

500 000

0

0

0

0

0

500 000

136

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

267 282 427

1 300 000

0

0

0

1 300 000

268 582 427

137

ebből:

Városgazda Kft. támogatása

216 431 000

0

0

0

0

0

216 431 000

138

Pelikán Kft. támogatása

210 000

0

0

0

0

0

210 000

139

Tűzoltóság támogatása

17 999 364

0

0

0

0

0

17 999 364

140

Háziorvosi körzet helyettesítés finanszírozás átadása

15 216 000

0

0

0

0

0

15 216 000

141

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére támogatás Megállapodás alapján

14 626 063

0

0

0

0

0

14 626 063

142

Vérvételi lehetőség biztosításának támogatása

1 800 000

0

0

0

0

0

1 800 000

143

Tanulmányi ösztöndíj támogatások

0

300 000

0

0

0

300 000

300 000

144

7 civil szervezet támogatása

0

1 000 000

0

0

0

1 000 000

1 000 000

145

Jánoshalmi Mentő Alapítvány támogatása

0

0

0

0

0

0

0

146

Polgárőrség támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

147

K513

Tartalékok

54 726 049

75 000 989

0

0

0

75 000 989

129 727 038

148

ebből:

Vis mior tartalék

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

149

Általános tartalék

51 723 439

24 106 014

0

0

0

24 106 014

75 829 453

150

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

0

40 751 912

0

0

0

40 751 912

40 751 912

151

Céltartalék (működési) - 7 civil szervezet támogatása

1 000 000

-1 000 000

0

0

0

-1 000 000

0

152

Céltartalék (működési) - Nyári diákmunka szoc. hozzájárulási adóra

402 610

0

0

0

0

0

402 610

153

Céltartalék (működési) - Projektek kiadásaira

0

5 000 000

0

0

0

5 000 000

5 000 000

154

Céltartalék (működési) - Eü Központ Közösségi Ház kiadásaira

0

1 500 000

0

0

0

1 500 000

1 500 000

155

Céltartalék (működési) - Környezetvédelmi Alap

600 000

4 643 063

0

0

0

4 643 063

5 243 063

156

K6

Beruházások

229 011 034

696 132 451

0

0

0

696 132 451

925 143 485

157

K7

Felújítások

49 739 747

57 627 092

0

0

0

57 627 092

107 366 839

158

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

3 899 840

31 000

0

0

0

31 000

3 930 840

159

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

160

K86

Felhalmozási célú visszatér.tám, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

161

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3 899 840

31 000

0

0

0

31 000

3 930 840

162

ebből:

Vegyes tulajdonú társasházak felújítási alap fizetési kötelezettsége

699 840

0

0

0

0

0

699 840

163

Szennyvízcsatorna beruházás - érdekeltség hozzájárulás visszafizetése

0

31 000

0

0

0

31 000

31 000

164

Futballpálya napelem kiépítés támogatása

3 200 000

0

0

0

0

0

3 200 000

165

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

767 569 086

7 717 130

0

0

0

7 717 130

775 286 216

166

K9

Finanszírozási kiadások

767 569 086

7 717 130

0

0

0

7 717 130

775 286 216

167

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

168

K915

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

736 865 986

7 717 130

0

0

0

7 717 130

744 583 116

169

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

1 965 146 695

945 214 629

0

0

0

945 214 629

2 910 361 324

Ssz.

Polgármesteri Hivatal

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

170

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

600 000

3 689 097

0

0

0

3 689 097

4 289 097

171

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

600 000

3 689 097

0

0

0

3 689 097

4 289 097

172

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

173

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

3 689 097

0

0

0

3 689 097

3 689 097

174

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

3 689 097

0

0

0

3 689 097

3 689 097

175

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

176

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

0

3 689 097

0

0

0

3 689 097

3 689 097

177

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

178

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

179

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

180

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

181

B4

Működési bevételek

600 000

0

0

0

0

0

600 000

182

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

183

B402

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

0

0

0

0

0

600 000

184

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

185

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

186

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

0

0

0

187

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

0

0

0

188

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

189

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

190

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

191

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

192

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

193

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

194

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

195

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

196

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

200 745 918

379 258

0

0

0

379 258

201 125 176

197

B8

Finanszírozási bevételek

200 745 918

379 258

0

0

0

379 258

201 125 176

198

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

200 745 918

379 258

0

0

0

379 258

201 125 176

199

B813

Maradvány igénybevétele

7 500 000

1 168 564

0

0

0

1 168 564

8 668 564

200

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 500 000

1 168 564

0

0

0

1 168 564

8 668 564

201

ebből működési

7 500 000

1 168 564

0

0

0

1 168 564

8 668 564

202

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

0

203

B816

Központi, irányító szervi támogatás

193 245 918

-789 306

0

0

0

-789 306

192 456 612

204

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

201 345 918

4 068 355

0

0

0

4 068 355

205 414 273

205

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

201 345 918

4 068 355

0

0

0

4 068 355

205 414 273

206

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

199 045 918

3 837 342

0

0

0

3 837 342

202 883 260

207

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

2 300 000

231 013

0

0

0

231 013

2 531 013

208

K1

Személyi juttatások

153 220 904

2 431 000

0

0

0

2 431 000

155 651 904

209

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

21 336 637

376 747

0

0

0

376 747

21 713 384

210

K3

Dologi kidások

24 488 377

1 029 595

0

0

0

1 029 595

25 517 972

211

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

212

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

213

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

214

K6

Beruházások

2 300 000

231 013

0

0

0

231 013

2 531 013

215

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

216

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

217

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

218

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

219

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

201 345 918

4 068 355

0

0

0

4 068 355

205 414 273

Ssz.

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

220

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

221

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

222

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

223

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

224

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

225

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

226

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

227

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

228

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

229

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

230

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

231

B4

Működési bevételek

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

232

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

233

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

234

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

235

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

236

B405

Ellátási díjak

1 410 066

0

0

0

0

0

1 410 066

237

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

380 718

0

0

0

0

0

380 718

238

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

239

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

240

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

241

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

242

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

243

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

244

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

245

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

246

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

496 916 146

12 413 026

0

0

0

12 413 026

509 329 172

247

B8

Finanszírozási bevételek

496 916 146

12 413 026

0

0

0

12 413 026

509 329 172

248

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

496 916 146

12 413 026

0

0

0

12 413 026

509 329 172

249

B813

Maradvány igénybevétele

15 220 988

2 521 608

0

0

0

2 521 608

17 742 596

250

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

15 220 988

2 521 608

0

0

0

2 521 608

17 742 596

251

ebből működési

15 220 988

2 521 608

0

0

0

2 521 608

17 742 596

252

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

253

B816

Központi, irányító szervi támogatás

481 695 158

9 891 418

0

0

0

9 891 418

491 586 576

254

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

498 706 930

12 413 026

0

0

0

12 413 026

511 119 956

255

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

498 706 930

12 413 026

0

0

0

12 413 026

511 119 956

256

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

493 931 730

6 587 217

0

0

0

6 587 217

500 518 947

257

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

4 775 200

5 825 809

0

0

0

5 825 809

10 601 009

258

K1

Személyi juttatások

324 090 928

5 251 680

0

0

0

5 251 680

329 342 608

259

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

43 903 901

682 719

0

0

0

682 719

44 586 620

260

K3

Dologi kidások

122 215 913

652 818

0

0

0

652 818

122 868 731

261

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

262

K5

Egyéb működési célú kiadások

3 720 988

0

0

0

0

0

3 720 988

263

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

3 720 988

0

0

0

0

0

3 720 988

264

K6

Beruházások

3 632 200

5 825 809

0

0

0

5 825 809

9 458 009

265

K7

Felújítások

1 143 000

0

0

0

0

0

1 143 000

266

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

267

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

268

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

269

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

498 706 930

12 413 026

0

0

0

12 413 026

511 119 956

Ssz.

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

270

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

4 338 200

2 035 012

0

0

0

2 035 012

6 373 212

271

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

4 338 200

2 035 012

0

0

0

2 035 012

6 373 212

272

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

273

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

274

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

275

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

276

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

277

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

278

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

279

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

280

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

281

B4

Működési bevételek

4 338 200

1 654 012

0

0

0

1 654 012

5 992 212

282

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

283

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2 922 205

423 228

0

0

0

423 228

3 345 433

284

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

600 000

0

0

0

0

0

600 000

285

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

286

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

0

0

0

287

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

815 995

114 272

0

0

0

114 272

930 267

288

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

289

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

290

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

291

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

292

B411

Egyéb működési bevételek

0

1 116 512

0

0

0

1 116 512

1 116 512

293

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

294

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

381 000

0

0

0

381 000

381 000

295

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

381 000

0

0

0

381 000

381 000

296

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

297

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

71 424 910

8 748

0

0

0

8 748

71 433 658

298

B8

Finanszírozási bevételek

71 424 910

8 748

0

0

0

8 748

71 433 658

299

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

71 424 910

8 748

0

0

0

8 748

71 433 658

300

B813

Maradvány igénybevétele

9 500 000

1 393 730

0

0

0

1 393 730

10 893 730

301

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

9 500 000

1 393 730

0

0

0

1 393 730

10 893 730

302

ebből működési

9 500 000

1 393 730

0

0

0

1 393 730

10 893 730

303

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

0

304

B816

Központi, irányító szervi támogatás

61 924 910

-1 384 982

0

0

0

-1 384 982

60 539 928

305

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

75 763 110

2 043 760

0

0

0

2 043 760

77 806 870

306

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

75 763 110

2 043 760

0

0

0

2 043 760

77 806 870

307

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

58 072 010

2 043 760

0

0

0

2 043 760

60 115 770

308

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

17 691 100

0

0

0

0

0

17 691 100

309

K1

Személyi juttatások

27 673 388

348 707

0

0

0

348 707

28 022 095

310

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 085 447

32 293

0

0

0

32 293

4 117 740

311

K3

Dologi kidások

26 313 175

1 125 260

0

0

0

1 125 260

27 438 435

312

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

313

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

537 500

0

0

0

537 500

537 500

314

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

315

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

0

537 500

0

0

0

537 500

537 500

316

Jánoshalmi Mentő Alapítvány támogatása

0

537 500

537 500

537 500

317

K6

Beruházások

1 941 100

0

0

0

0

0

1 941 100

318

K7

Felújítások

15 750 000

0

0

0

0

0

15 750 000

319

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

320

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

321

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

322

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

75 763 110

2 043 760

0

0

0

2 043 760

77 806 870

Ssz.

Jánoshalmi Egészségközpont

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

323

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

324

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

325

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

326

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

327

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

328

ebből:

TB pénzügyi alapjai

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

329

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

330

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

331

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

332

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

333

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

334

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

335

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

336

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

337

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

338

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

0

0

0

339

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

0

0

0

340

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

341

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

342

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

343

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

344

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

345

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

346

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

347

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

348

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

349

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

0

0

0

0

0

0

0

350

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

351

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

0

0

0

0

352

B813

Maradvány igénybevétele

0

0

0

0

0

0

0

353

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

0

0

0

0

354

ebből működési

0

0

0

0

0

0

0

355

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

0

356

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

0

0

0

357

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

358

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

359

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

360

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

0

0

0

0

0

0

0

361

K1

Személyi juttatások

0

88 060 000

0

0

0

88 060 000

88 060 000

362

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

9 780 000

0

0

0

9 780 000

9 780 000

363

K3

Dologi kidások

0

18 360 000

0

0

0

18 360 000

18 360 000

364

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

365

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

366

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

367

K6

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

368

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

369

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

370

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

371

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

372

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

116 200 000

3. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez6

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetése működési és felhalmozási célú bontásban

Ssz.

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

B. Költségvetési bevételek (I.+...+IV.)

1 709 853 149

825 592 757

2 535 445 906

A. Költségvetési kiadások (I.+...+IV.)

1 978 351 921

1 067 264 286

3 045 616 207

2.

I. Működési bevételek

1 709 853 149

0

1 709 853 149

I. Működési kiadások

1 978 351 921

0

1 978 351 921

3.

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 193 814 032

0

1 193 814 032

1. Személyi juttatások

768 842 730

0

768 842 730

4.

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

916 054 849

0

916 054 849

2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

97 828 578

0

97 828 578

5.

1.2. Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsönök v.térülése ÁH-on bel.

0

0

0

3. Dologi kiadások

678 304 638

0

678 304 638

6.

1.3. Egyéb műk. c. támogatások bevételei állh.-on belülről

277 759 183

0

277 759 183

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

11 120 000

7.

2. Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

338 700 000

5. Egyéb működési célú kiadások

422 255 975

0

422 255 975

8.

2.1. Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

36 550 000

5.1. Elvonások és befizetések

17 183 022

0

17 183 022

9.

2.2. Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

300 000 000

5.2. Műk. c. v.térítendő támog.-k, kölcs. nyújt. ÁH-on kívülre

500 000

0

500 000

10.

2.3. Termőföld bérbead.-ból szárm. jöv. utáni SZJA

50 000

0

50 000

5.3. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on belülre

5 725 988

0

5 725 988

11.

2.4. Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

2 100 000

5.4. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on kívülre

269 119 927

0

269 119 927

12.

3. Működési bevételek

176 338 117

0

176 338 117

5.5. Tartalékok

129 727 038

129 727 038

13.

3.1. Készletértékesítés ellenértéke

12 897 000

0

12 897 000

14.

3.2. Szolgáltatások ellenértéke

43 460 180

0

43 460 180

15.

3.3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 899 409

0

4 899 409

16.

3.4. Tulajdonosi bevételek

715 000

0

715 000

17.

3.5. Ellátási díjak

54 778 223

0

54 778 223

18.

3.6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 798 817

0

20 798 817

19.

3.7. Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

20.

3.8. Kamatbevételek

4 905 343

0

4 905 343

21.

3.9. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

22.

3.10. Egyéb működési bevételek

2 376 712

0

2 376 712

23.

4. Működési célú átvett pénzeszközök

1 001 000

0

1 001 000

24.

4.1. Műk. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

620 000

0

620 000

25.

4.2. Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

381 000

0

381 000

26.

II. Felhalmozási bevételek

0

825 592 757

825 592 757

II. Felhalmozási kiadások

0

1 067 264 286

1 067 264 286

27.

1.Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

820 786 613

820 786 613

1. Beruházások

0

939 073 607

939 073 607

28.

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

2. Felújítások

0

124 259 839

124 259 839

29.

1.2. Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

820 786 613

820 786 613

3. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

3 930 840

3 930 840

30.

2. Felhalmozási bevételek

0

1 000 000

1 000 000

3.1. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on belülre

0

0

0

31.

2.1. Immateriális javak értékesítése

0

0

0

3.2. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. törl. állh.-on belülre

0

0

0

32.

2.2. Ingatlanok értékesítése

0

0

3.3. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

33.

2.3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

3.4. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on kívülre

0

0

0

34.

2.4. Részesedések értékesítése

0

1 000 000

1 000 000

3.5. Egyéb felh. c. támogatások állh-on kívülre

0

3 930 840

3 930 840

35.

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

3 806 144

3 806 144

3.6. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

36.

3.1. Felh. c. visszatérít. támog., kölcsönök visszatér. ÁH-on kív.

0

3 806 144

3 806 144

37.

3.2. Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

0

38.

B. Költségvetési bevételek és A. költségvetési kiadások összesítésének egyenlege (hiány/többlet):

-268 498 772

-241 671 529

-510 170 301

39.

C. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

312 794 298

228 079 103

540 873 401

40.

III/a. Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele

312 794 298

228 079 103

540 873 401

41.

III/b. Előző évek vállakozási maradványának igénybevétele

0

0

0

42.

D. Költségvetési hiány belső finanszírozását meghaladó összegének külső finanszírozására szolgáló bevételek

0

0

0

E. Finanszírozási kiadások

30 703 100

0

30 703 100

43.

IV. Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

IV. Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

44.

V. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

0

0

V. Hitelek törlesztése és kötvénykibocsátás kiadásai

0

0

0

45.

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

30 703 100

46.

Bevételek mindösszesen:

2 022 647 447

1 053 671 860

3 076 319 307

Kiadások mindösszesen:

2 009 055 021

1 067 264 286

3 076 319 307

4. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez7

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K4

K5 Egyéb működési célú kiadások

K6

K7

K8

K8

K8

K9

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Elvonások és befizetések

Műk. célú tám. ÁH-on kívülre

Műk. célú tám. ÁH-on belülre

Vis maior tartalék

Körny. véd. alap

Általános tartalék

Alaptev. maradványából képzett tartalék

Céltartalék- 7 civil szervezet támogatására

Céltartalék- Nyári diákmunka hozzájárulási adóra

Céltartalék Eü-i Közp. Közösségi Ház kiadásaira

Céltartalék projektek kiadásaira

Működési c. vtérítendő kölcsön ny. ÁH-on kvülre

Beruházás

Felújítás

Felhalm. c. vtérítendő kölcsön ny. ÁH-on kvülre

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on belülre

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on kívülre

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

O

M

N

P

Q

R

S

T

U

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

54 273 233

7 442 041

27 432 303

36 750 000

125 897 577

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

100 000

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

54 571 745

58 662 000

3 350 000

699 840

117 283 585

4

Önkormányzatok elszámolásai a kp-i KV-el

9 589 814

9 589 814

5

Központi költségvetési befizetések

17 012

7 593 208

30 703 100

38 313 320

6

Támogatási célú finanszírozási műveletek

2 005 000

744 583 116

746 588 116

7

Bűnmegelőzés

4 819 650

1 000 000

0

5 819 650

8

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

17 999 364

17 999 364

9

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

22 571 280

1 467 132

2 590 264

254 000

26 882 676

10

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

47 623 800

3 095 547

50 719 347

11

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

18 082 000

18 082 000

12

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

3 000 000

38 000 000

41 000 000

13

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1 000 000

1 000 000

14

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

8 453 419

2 820 000

11 273 419

15

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

12 995 999

12 995 999

16

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

33 143 230

33 143 230

17

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

889 475

31 000

920 475

18

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2 282 091

296 672

39 419 984

919 079 985

60 034 639

1 021 113 371

19

Közvilágítás

60 153 781

5 982 200

66 135 981

20

Zöldterület -kezelés

250 000

72 179 000

3 200 000

75 629 000

21

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

13 330 781

27 500 000

2 350 000

43 180 781

22. Egészségügyi ellátás

Háziorvosi alapellátás

1 097 409

17 016 000

18 113 409

Fogorvosi alapellátás

240 000

240 000

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

8 874 679

1 151 107

900 000

30 000

10 955 786

23

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

22 850 000

22 850 000

24

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

101 600

101 600

25

Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés

460 223

460 223

26

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

4 522 200

587 886

105 030 215

110 140 301

27

Időskorúak tartós, bentlakásos ellátása

840 000

14 626 063

15 466 063

28

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

2 778 431

2 778 431

29

Szociális étkeztetés

9 533 660

1 239 376

86 625 979

109 500

97 508 515

30

Házi segítségnyújtás

18 085 180

2 351 073

2 346 000

500 000

23 282 253

31

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támog.

11 120 000

500 000

11 620 000

32

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

3 450 000

3 450 000

33

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

1 000 000

5 243 063

75 829 453

40 751 912

0

402 610

1 500 000

5 000 000

129 727 038

34

Mindösszesen:

167 766 123

17 630 834

484 119 500

11 120 000

17 183 022

268 582 427

2 005 000

1 000 000

5 243 063

75 829 453

40 751 912

0

402 610

1 500 000

5 000 000

500 000

925 143 485

107 366 839

0

0

3 930 840

775 286 216

2 910 361 324

35

Le:Központi, irányítószervi támogatás

-744 583 116

-744 583 116

36

Mindösszesen:

167 766 123

17 630 834

484 119 500

11 120 000

17 183 022

268 582 427

2 005 000

1 000 000

5 243 063

75 829 453

40 751 912

0

402 610

1 500 000

5 000 000

500 000

925 143 485

107 366 839

0

0

3 930 840

30 703 100

2 165 778 208

5. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez8

A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2024. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K5

K6

K7

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Egyéb működési célú tám. ÁH-on belülre

Egyéb működési célú tám. ÁH-on kívülre

Beruházás

Felújítás

A

B

C

D

E

F

G

H

I

Polgármesteri Hivatal

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége, Adó-, vám- és jövedéki igazgatási tevékenység, közterület rendjének fenntartása

151 220 904

21 076 637

24 636 622

2 531 013

199 465 176

2

Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

2 431 000

376 747

881 350

3 689 097

3

TOP-PLUSZ 1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása Jánoshalmán” projekt - 2 fő többletfeladat ellátása

2 000 000

260 000

2 260 000

4

Mindösszesen:

155 651 904

21 713 384

25 517 972

0

0

2 531 013

0

205 414 273

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

1

Óvodai gyermekétkeztetés

63 637 329

508 000

64 145 329

2

Óvodai nevelés

193 805 298

26 851 677

220 656 975

3

Óvodai nevelés (SNI)

2 048 000

266 240

1 100 000

3 414 240

4

Óvoda fenntartási kiadások

250 000

104 902

16 558 224

6 867 209

1 143 000

24 923 335

5

Nyitnikék Gyerekház

10 484 352

1 412 966

676 490

12 573 808

6

Család- és Gyermekjóléti Központ

42 986 250

5 475 706

12 490 463

939 800

61 892 219

7

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

19 731 600

2 612 145

3 130 366

508 000

25 982 111

8

Bölcsődei ellátás

60 037 108

7 862 984

5 407 669

381 000

73 688 761

9

Bölcsődei gyermekétkeztetés

19 868 190

254 000

20 122 190

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek - EFOP-3.9.2-16-2017-00057 „Járásokat összekötő humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben” c. projekt támogatás visszafizetési kötelezettség

3 720 988

3 720 988

11

Mindösszesen:

329 342 608

44 586 620

122 868 731

3 720 988

0

9 458 009

1 143 000

511 119 956

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

0

0

444 500

0

1 433 100

0

1 877 600

2

Könyvtári szolgáltatások

5 322 000

691 860

155 000

0

0

0

6 168 860

3

Közművelődés- hagyományos közösségi kult. értékek gondozása

20 665 095

2 725 880

15 593 935

0

537 500

508 000

15 750 000

55 780 410

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

2 035 000

700 000

11 245 000

0

0

13 980 000

5

Mindösszesen:

28 022 095

4 117 740

27 438 435

0

537 500

1 941 100

15 750 000

77 806 870

Jánoshalmi Egészségközpont

1

Járóbetegek gyógyító szakellátása

88 060 000

9 780 000

18 360 000

0

0

0

0

116 200 000

2

Mindösszesen:

88 060 000

9 780 000

18 360 000

0

0

0

0

116 200 000

6. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez9

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi költségvetési kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Ssz.

Megnevezés

KIADÁSOK

Feladatellátás jogszabályi alapja

Kötelező feladatok kiadása

Önként vállalt feladatok kiadása

Állami (államigazgatási) feladatok kiadása

Kiadások összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

89 357 577

89 357 577

36 540 000

36 540 000

0

125 897 577

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

Mötv. 13. § (1)2.

100 000

100 000

0

0

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

Mötv. 13. § (1) 9. ; 6/2022(IV.29)önk. rend.

113 233 745

4 049 840

117 283 585

0

0

117 283 585

4

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

Áht. 53/A. §

9 589 814

9 589 814

0

0

9 589 814

5

Központi költségvetési befizetések

Áht. 53/A. §

38 313 320

38 313 320

0

0

38 313 320

6

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

2 005 000

2 005 000

0

2 005 000

7

Bűnmegelőzés

Mötv. 13. § (1) 17.

0

5 819 650

5 819 650

0

5 819 650

8

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

Ttv. 2. § (2) bek., Mötv.13. § (1) 12.

0

0

17 999 364

17 999 364

17 999 364

9

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

26 628 676

254 000

26 882 676

0

0

26 882 676

10

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

50 719 347

50 719 347

0

0

50 719 347

11

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

0

18 082 000

18 082 000

0

18 082 000

12

Közutak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

3 000 000

38 000 000

41 000 000

0

0

41 000 000

13

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Mötv. 13. § (1) 11. 1995. évi LVII. tv. 4. § (1) bek. f.)pont

1 000 000

1 000 000

0

0

1 000 000

14

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

0

8 453 419

2 820 000

11 273 419

0

11 273 419

15

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Mötv. 13. § (1) 5. 12/2022.(X.28) önk. rend.

2 601 923

2 601 923

10 394 076

10 394 076

0

12 995 999

16

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

Mötv. 13. § (1) 5., 17. 45/202.(V.8.) VM rend. 12. §(3) bek.

20 000 000

20 000 000

13 143 230

13 143 230

0

33 143 230

17

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Mötv. 13. § (1) bek. 11., 21. pontja

889 475

31 000

920 475

0

0

920 475

18

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

0

41 998 747

979 114 624

1 021 113 371

0

1 021 113 371

19

Közvilágítás

Mötv. 13. § (1) 2.

60 153 781

5 982 200

66 135 981

0

0

66 135 981

20

Zöldterület kezelés

Mötv. 13. § (1) 2.

72 429 000

72 429 000

3 200 000

3 200 000

0

75 629 000

21

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1) 2., 5., 9., 11., 12. pontjai

38 037 454

2 350 000

40 387 454

2 793 327

2 793 327

0

43 180 781

22

Háziorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

18 113 409

18 113 409

0

0

18 113 409

23

Fogorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1)

240 000

240 000

0

0

240 000

24

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás (Védőnői Szolg.)

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

10 925 786

30 000

10 955 786

0

0

10 955 786

25

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Mötv. 13. § (1) 15.

22 850 000

22 850 000

0

0

22 850 000

26

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

0

101 600

101 600

0

101 600

27

Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés

0

460 223

460 223

0

460 223

28

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

Gyvt. 21/A § (3) bek.

110 140 301

110 140 301

0

0

110 140 301

29

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása

3/2022(III.1) önk. rend.

0

15 466 063

15 466 063

0

15 466 063

30

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Gyvt. 21/C § (1)

2 778 431

2 778 431

0

0

2 778 431

31

Szociális étkeztetés

Szoc. tv. 86. § (1) b, 3/2022(III.1) önk. rend.

97 399 015

109 500

97 508 515

0

0

97 508 515

32

Házi segítségnyújtás

Szoc. tv. 86. § (1) c, 3/2022(III.1) önk. rend.

22 782 253

500 000

23 282 253

0

0

23 282 253

33

Egyéb szoc. pénzbeli ellátások, támogatások

Mötv. 13. § (1) 8a, Szoc. tv. 45. §, 48. § 3/2022(III.1) önk. rend. 8. §, 9-10. §

2 860 000

2 860 000

8 760 000

8 760 000

0

11 620 000

34

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

3 450 000

3 450 000

3 450 000

35

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

Mötv. 13. § (1) 13.

129 727 038

129 727 038

0

0

129 727 038

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesen:

943 870 345

51 306 540

995 176 885

167 467 335

985 134 624

1 152 601 959

17 999 364

0

17 999 364

2 165 778 208

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége, Adó-, vám- és jövedéki igazgatási tevékenység, közterület rendjének fenntartása

Mötv. 13. § (1) 13.

196 482 163

2 531 013

199 013 176

452 000

452 000

0

199 465 176

2

Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

Ve

3 689 097

3 689 097

0

0

3 689 097

3

TOP-PLUSZ 1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása Jánoshalmán” projekt - 2 fő többletfeladat ellátása

0

2 260 000

2 260 000

0

2 260 000

Polgármesteri Hivatal összesen:

200 171 260

2 531 013

202 702 273

2 712 000

0

2 712 000

0

0

0

205 414 273

1

Óvodai intézményi étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

63 637 329

508 000

64 145 329

0

0

64 145 329

2

Óvodai nevelés, ellátás

Mötv. 13. § (1) 6.

220 656 975

220 656 975

0

0

220 656 975

3

Óvodai nevelés, ellátás SNI

3 414 240

3 414 240

0

0

3 414 240

4

Óvoda fenntartási kiadások

16 913 126

8 010 209

24 923 335

0

0

24 923 335

5

Család- és Gyermekjóléti Központ

Gyvt. 40/A. §

60 952 419

939 800

61 892 219

0

0

61 892 219

6

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Gyvt. 40. §

25 474 111

508 000

25 982 111

0

0

25 982 111

7

Bölcsődei ellátás

Gyvt. 94. § (3a)

73 307 761

381 000

73 688 761

0

0

73 688 761

8

Bölcsődei étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

19 868 190

254 000

20 122 190

0

0

20 122 190

9

Nyitnikék Gyerekház

Gyvt. 38/A §

0

12 573 808

12 573 808

0

12 573 808

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek (EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség)

0

3 720 988

3 720 988

0

3 720 988

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

484 224 151

10 601 009

494 825 160

16 294 796

0

16 294 796

0

0

0

511 119 956

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

444 500

1 433 100

1 877 600

0

0

1 877 600

2

Könyvtári szolgáltatások

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

6 168 860

0

6 168 860

0

0

6 168 860

3

Hagyományos közösségi kult. értékek gondozása - Közművelődés

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 73. § (2)

38 984 910

16 258 000

55 242 910

537 500

537 500

0

55 780 410

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

0

13 980 000

13 980 000

0

13 980 000

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

45 598 270

17 691 100

63 289 370

14 517 500

0

14 517 500

0

0

0

77 806 870

1

Járóbetegek gyógyító szakellátása

1997. CLIV. tv. 2§(1)

0

0

0

116 200 000

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

Jánoshalmi Egészségközpont összesen:

0

0

0

116 200 000

0

116 200 000

0

0

0

116 200 000

Önkormányzat mindösszesen:

1 673 864 026

82 129 662

1 755 993 688

317 191 631

985 134 624

1 302 326 255

17 999 364

0

17 999 364

3 076 319 307

7. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez10

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban (Ft)

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban (Ft)

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

919 862 085

51 306 540

971 168 625

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

108 805 635

265 118 036

Ügyeleti ellátáshoz önkormányzatoktól átvett pénzeszk.

96 289 687

Közhatalmi bevételek

338 700 000

728 909 275

Szünidei étkeztetés támogatása

1 731 450

Család- és nővédelmi eü. gondozáshoz Nemzeti Egészségbizt. Alapkezelőtől finanszírozás

10 548 000

Bérleti díj bevételek

12 465 707

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (iskolai étkeztetés)

88 688 983

Startmunka programok műk. c. támogatása

23 263 160

Hagyatéki bevétel

1 000 000

Szociális feladatok egyéb támogatása

37 235 548

Hosszabb időtartamú közfogl. műk. c. tám.

46 642 527

Tulajdonosi bevételek

715 000

Szociális étkeztetés támogatása

13 577 600

2. sz. háziorvosi körzet helyettesítésének NEAK finanszírozása

15 216 000

Közvetített szolgáltatások értéke

4 553 649

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás) támog.

13 255 000

Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése (köztemetés)

620 000

Ellátási díjak (ált. isk., szoc. étkezés, házi s. ny.)

67 615 559

Szociális ágazati összevont pótlék

1 823 820

Homokértékesítés bevétele

885 190

Egyéb működési bevételek

260 200

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

Kamatbevétel

4 905 343

1 090 316 998

20 537 713

1 110 854 711

170 454 913

-30 768 827

139 686 086

Működési célú maradvány igénybevétele

266 301 194

0

Startmunka programok felh. c. támogatása

254 000

4 060 144

Ingatlan, gép, jármű, termőföld értékesítés

0

16 477 569

Szennyvízcsatorna beruházás - érdekeltségi hozzájárulás befizetése (ügyfelek)

Részesedések értékesítése

1 000 000

Felhalmozási c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése ( Horgász Egyesület)

3 806 144

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

15 477 569

Állami feladatok

17 999 364

0

17 999 364

0

0

0

0

0

0

-17 999 364

0

-17 999 364

Önként vállalt feladatok

167 467 335

985 134 624

1 152 601 959

0

Földalapú támogatás

2 100 000

50 695 559

Terményértékesítés bevétele

12 200 000

53 235 254

EFOP-1.4.2..„Együtt könnyebb”projekt műk. c. támogatása

6 225 300

Tulajdonosi bevételek

EFOP-1.5.3-16-2017-00082 „Együtt vagyunk...” pr. műk. c. támogatása

2 744 420

Működési célú maradvány igénybevétele

9 188 214

TOP PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2023-00055 „Közösségi fejlesztések Jánoshalmán” működési c. támogatás

21 843 000

Naperőmű által termelt többlet energia értékesítésének bevétele

21 971 000

TOP PLUSZ-1.1.3-21-BK1-2023-00023 „Horgászturizmus fejlesztése Jánoshalmán” működési c. támogatás

7 388 763

Hűtőház, Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó bérleti díj bevétele

9 749 040

"Tisztítsuk meg az Országot II.' - Hulladékfelszámolási pályázat műk. c. tám.

10 394 076

Gázolaj jövedéki adó visszatérítés

Egyéb működési bevételek (Ipari ter. rezsi visszatérítés)

Közvetített szolgáltatások értéke (állati hullatároló áramdíj továbbszámlázása)

127 000

103 930 813

1 033 134 147

1 137 064 960

-63 536 522

47 999 523

-15 536 999

0

VP6-19.2.1.-32-10-21 „Életminőség javítását célzó települési fejlesztések” - Kamerarendszer kiépítés támogatása

9 811 673

820 532 613

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

212 601 534

212 601 534

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése pályázati támogatás(felh.)

55 379 670

TOP PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2023-00055 „Közösségi fejlesztések Jánoshalmán” felhalm. c. támogatás

678 837 000

TOP PLUSZ-1.1.3-21-BK1-2023-00023 „Horgászturizmus fejlesztése Jánoshalmán” felhalm. c. támogatás

76 005 543

"Kzösségi feladat ellátását célzó tároló építése Jánoshalmán' projekt támogatása

498 727

Jánoshalma Városi Önkormányzat kiadásai összesen:

1 105 328 784

1 036 441 164

2 141 769 948

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

265 118 036

Átvett pénzeszköz összesen:

971 578 003

Saját bevétel összesen:

1 011 223 632

1 194 247 811

1 053 671 860

2 247 919 671

88 919 027

17 230 696

106 149 723

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

200 171 260

2 531 013

202 702 273

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

171 608 645

175 297 742

0

8 668 564

Közvetített szolgáltatások értéke

2024. június 9-i választás lebonyolításának támogatása

3 689 097

Egyéb működési bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

8 668 564

183 966 306

0

183 966 306

-16 204 954

-2 531 013

-18 735 967

Önként vállalt feladatok

2 712 000

2 712 000

Anyakönyvi szolgáltatás díjbevétele

600 000

600 000

600 000

600 000

-2 112 000

0

-2 112 000

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal kiadásai összesen:

202 883 260

2 531 013

205 414 273

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

175 297 742

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

9 268 564

184 566 306

0

184 566 306

-18 316 954

-2 531 013

-20 847 967

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

45 598 270

17 691 100

63 289 370

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

18 766 240

22 347 962

0

Könyvtári szolgáltatások ellenértéke

57 150

16 348 442

Kulturális feladatok bérjellegű támogatása

3 581 722

Közvetített szolgáltatások értéke

762 000

Működési célú maradvány igénybevétele

10 893 730

Egyéb működési bevételek

1 116 512

Közművelődési szolgáltatások ellenértéke

3 519 050

38 696 404

0

38 696 404

-6 901 866

-17 691 100

-24 592 966

Önként vállalt feladatok

14 517 500

0

14 517 500

0

2023. évi Városi Karácsony szponzorációs bevétele

381 000

381 000

Rendezvények bevétele

537 500

537 500

918 500

0

918 500

-13 599 000

0

-13 599 000

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár kiadásai összesen:

60 115 770

17 691 100

77 806 870

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

22 347 962

Átvett pénzeszköz összesen:

381 000

Saját bevétel összesen:

16 885 942

39 614 904

0

39 614 904

-20 500 866

-17 691 100

-38 191 966

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

484 224 151

10 601 009

494 825 160

Óvodaműködtetési támogatás

30 217 162

456 980 206

0

Étkeztetéssel kapcsolatos térítési díj bevétel

1 790 784

15 812 392

Óvodapedagógusok és a munkájukat közvetlen segítők bértámogatása

186 632 000

Működési célú maradvány igénybevétele

14 021 608

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

12 518 000

Közvetített szolgáltatások értéke

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (óvodai étkeztetés)

44 006 203

472 792 598

0

472 792 598

-11 431 553

-10 601 009

-22 032 562

Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ támogatása

43 114 060

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

8 842 752

Bölcsőde támogatása

71 211 600

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (bölcsődei étkeztetés)

11 257 066

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

0

Esélyteremtési illetményrész

32 499 170

Szociális ágazati összevont pótlék

16 682 193

Önként vállalt feladatok

16 294 796

0

16 294 796

Nyitnikék Gyerekház fejezeti támogatása

11 504 840

11 504 840

3 720 988

EFOP-3.9.2-16-2017-00057„Járásokat összekötő humán kap. fejl. térs. szemléletben” pr. maradvány igénybevétele

3 720 988

0

15 225 828

0

15 225 828

-1 068 968

0

-1 068 968

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ kiadásai összesen:

500 518 947

10 601 009

511 119 956

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

456 980 206

Átvett pénzeszköz összesen:

11 504 840

Saját bevétel összesen:

19 533 380

488 018 426

0

488 018 426

-12 500 521

-10 601 009

-23 101 530

Jánoshalmi Egészségközpont

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Önként vállalt feladatok

140 208 260

0

140 208 260

Járóbeteg szakellátás NEAK támogatása

116 200 000

116 200 000

116 200 000

0

116 200 000

-24 008 260

0

-24 008 260

Jánoshalmi Egészségközpont kiadásai összesen:

140 208 260

0

140 208 260

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

0

Átvett pénzeszköz összesen:

116 200 000

Saját bevétel összesen:

0

116 200 000

0

116 200 000

-24 008 260

0

-24 008 260

Mindösszesen:

2 009 055 021

1 067 264 286

3 076 319 307

Központi ktgv.-i támog. mindössz.:

919 743 946

Átvett pénzeszköz mindösszesen:

1 099 663 843

Saját bevétel mindösszesen:

1 056 911 518

1 906 447 447

1 053 671 860

3 076 319 307

13 592 426

-13 592 426

0

8. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez11

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszáma és a közfoglalkoztatottak létszáma 2024. év

Megnevezés

Jan

Febr

Márc

Ápr

Máj

Jún

Júl

Aug

Szept

Okt

Nov

Dec

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Óvodai nevelés

- Óvodapedagógus - teljes munkaidős

15

15

15

15

15

15

15

15

17

17

17

17

- Óvodatitkár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Pedagógiai asszisztens

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

- Óvodai dajka

7

7

7

7

7

7

7

7

8

8

8

8

- Technikai dolgozók (2 fő részfoglalkozású napi 4 órában)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Bölcsődei csoport

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Középfokú végzettségű kisgyermeknevelő

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Bölcsődei dajka

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Technikai dolgozók (1 fő részfoglalkozású napi 2 órában)

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

Nyitnikék Gyerekház

Gyermekház vezető - Felsőfokú óvodapedagógus

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szakmai munkatárs- középfokú végz.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Család- és Gyermekjóléti Központ

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Esetmenedzser

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

- Óvodai, iskolai szociális segítő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

- Szakmai vezető

0

0

0

0

0

0

1

1

1

1

1

1

- Családsegítő

4

4

4

4

4

4

3

3

3

3

3

3

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

53,25

53,25

53,25

53,25

Polgármesteri Hivatal

- Köztisztviselők

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

Polgármesteri Hivatal összesen:

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

Helyi önkormányzat

Önkormányzati tisztségviselők

- Polgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Főállású alpolgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Igazgatási tevékenység

- Ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Titkárnő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Védőnői Szolgálat

-Iskolai védőnő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Gyermekétkeztetés

- Gazdasági ügyintéző (térítési díjak beszedése, étkezők nyilvántartása)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szociális étkeztetés

- Szociális segítő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szociális étkeztetési ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Házi segítségnyújtás

- Szociális gondozó

3

3

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Helyi önkormányzat összesen:

11

11

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

- Intézményvezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Könyvtáros

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Üzemviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ifjúsági referens munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Takarító munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Jánoshalmi Egészségközpont

- Intézményvezető

0

0

0

0

0

0

1

1

1

1

1

1

- Szakorvos

0

0

0

0

0

0

7,6

7,6

7,6

7,6

7,6

7,6

- Szakdolgozó

0

0

0

0

0

0

10

10

10

10

10

10

- Recepciós

0

0

0

0

0

0

2

2

2

2

2

2

- Ügyviteli dolgozó

0

0

0

0

0

0

2

2

2

2

2

2

- Technikai dolgozó

0

0

0

0

0

0

3

3

3

3

3

3

Jánoshalmi Egészségközpont összesen:

0

0

0

0

0

0

25,6

25,6

25,6

25,6

25,6

25,6

HELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI ÖSSZESEN:

90,25

90,25

91,25

91,25

91,25

91,25

116,85

116,85

119,85

119,85

119,85

119,85

Közfoglalkoztatás

Járási startmunka mintaprogram (2023. évről áthúzódó programok 2024.02.29-ig 70311/30/00156)

Szociális jellegű program - programelem

14

14

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Járási startmunka mintaprogram (2024. évben induló programok 2024.03.01-től 70311/30/00178)

Szociális jellegű program - programelem

0

0

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (2023. évről áthúzódó programok 2024.02.29-ig 70311/26/00319)

33 fő álláskereső közfoglalkoztatása

33

33

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (2024. évben induló programok 2024.03.01-től 70311/26/00324)

43 fő álláskereső közfoglalkoztatása

0

0

43

43

43

43

43

43

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

47

47

57

57

57

57

57

57

14

14

14

14

Nyári diákmunka program keretében foglalkoztatottak száma (fő)

Helyi önkormányzat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

NYÁRI DIÁKMUNKÁSOK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez12

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi felhalmozási kiadásai feladatonként, felújítási kiadások célonként

Ssz.

Megnevezés

Összeg (Ft)

A

B

1

Beruházások

2

Helyi önkormányzat

3

Hűtőház zajvédelem tanulmányterv

820 000 Ft

4

Hűtőház zajvédő fal

2 000 000 Ft

5

Homokbánya műszaki üzemelési terv

600 000 Ft

6

Főtérre láncos sorompó kiadása

700 000 Ft

7

TOP PLUSZ -2.1.1-21-BK1-2022-00048 „Tűzoltó Parancsnokság épületének korszerűsítése” c. projekt beruházási kiadásai

18 413 207 Ft

8

TOP PLUSZ -1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

135 224 235 Ft

9

TOP PLUSZ -1.2.1-21-BK1-2023-00055 „Közösségi fejlesztések Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

678 837 000 Ft

10

TOP PLUSZ -1.1.3-21-BK1-2023-00023 „Horgászturizmus fejlesztése Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

76 005 543 Ft

11

VP6-19.2.1-32-10-21 „Kamerarendszer telepítése Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

10 400 000 Ft

12

Szakhatósági díjak önkormányzati beruházás esetén

200 000 Ft

13

Iskolai védőnői szolgálat beruházási kiadása (irodai szék)

30 000 Ft

14

Szociális étkeztetés beruházási kiadásai (monitor, irodai szék)

109 500 Ft

15

Házi segítségnyújtás beruházási kiadásai (irodai szék, vérnyomásmérő, vércukormérő, járókeret, wc szék, wc magasító)

500 000 Ft

16

Járási startmunka mintaprogram (70311/30/00178) beruházási kiadásai

254 000 Ft

17

Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat és mellékletei módosítása - Tervezési Szerződés

1 050 000 Ft

18

Helyi önkormányzat összesen:

925 143 485 Ft

19

Polgármesteri Hivatal

20

Díszterem világítás korszerűsítése, szőnyeg csere

2 300 000 Ft

21

Telefon beszerzés

231 013 Ft

22

Polgármesteri Hivatal összesen:

2 531 013 Ft

23

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

24

Könyvtári dokumentumok vásárlása (1 éven túl elhasználódó)

1 433 100 Ft

25

Balettszőnyeg beszerzése

508 000 Ft

26

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

1 941 100 Ft

27

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

28

Óvoda fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos eszközbeszerzések (óvodai ágyak, ágytároló szekrény, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép), udvari játékok, sportszerek (labda, homokozó szett, egyensúlyzó hinta, futóbicikli stb.)

1 041 400 Ft

29

Új óvodai csoport indításához szükséges eszközök beszerzése

2 200 000 Ft

30

Fénymásológép beszerzés

3 625 809 Ft

31

Óvodai gyermekétkeztetéshez kapcsolódó eszközbeszerzések ( pl. műanyag dobozok csoportonként és konyhai szállításra, badella)

508 000 Ft

32

Bölcsődei gyermekétkeztetéshez kapcsolódó eszközbeszerzések ( pl. műanyag dobozok csoportonként és konyhai szállításra, badella)

254 000 Ft

33

Bölcsőde beruházási kiadásai (homokozó eszközök, játékok, sporteszközök, komposztáló, esővízgyűjtő, hűtőgép, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép)

381 000 Ft

34

Család- és Gyermekjóléti Központ beruházási kiadásai ( asztali számítógépek memória bővítése, billentyűzet, egér, külső winchester, szünetmentes tápegység, laptop, vízforraló, mikrohullámú sütő)

939 800 Ft

35

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat beruházási kiadásai (szoftver beszerzés (Windows 10), Laptop jogtiszta szoftverekkel, törölköző, konyharuha, poharak, kávés csészék)

508 000 Ft

36

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

9 458 009 Ft

37

Összesen:

939 073 607 Ft

38

Felújítás

39

Helyi önkormányzat

40

Önkormányzati bérlakások felújítása (Dózsa u. 81., Batthyány u. 14.)

2 750 000 Ft

41

Bajai u. 4. nyílászárók felújítása

600 000 Ft

42

Közvilágítás korszerűsítés (műszaki szakértelem, műszaki ellenőrzés)

5 982 200 Ft

43

Egyéb járdafelújítási kiadás

2 500 000 Ft

44

„Külterületi utak fejlesztése Jánoshalmán” pályázat (VP6-7.2.1.1-21) felújítási kiadásai

1 070 547 Ft

45

Zöldfa utca és Kisfaludy utca tervezés

500 000 Ft

46

Kisfaludy utca útjavítás

21 000 000 Ft

47

TOP PLUSZ -2.1.1-21-BK1-2022-00048 „Tűzoltó Parancsnokság épületének korszerűsítése” c. projekt felújítási kiadásai

58 964 092 Ft

48

Zöldfa utca útjavítás

14 000 000 Ft

49

Helyi önkormányzat összesen:

107 366 839 Ft

50

Polgármesteri Hivatal

51

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

52

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

53

Külső tároló betonozása, vakolás (Radnóti u.), kerítésfelújítás, parketta csiszolás - 3 csop. (Batthyány u. )

1 143 000 Ft

54

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

1 143 000 Ft

55

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

56

Régi épületrész felújítása - ablakok cseréje, homlokzat felújítás, csatornák cseréje

15 750 000 Ft

57

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

15 750 000 Ft

58

Összesen:

124 259 839 Ft

59

Egyéb felhalmozás célú támogatás államháztartáson belülre

60

Helyi önkormányzat

61

62

Összesen:

0 Ft

63

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

64

Helyi önkormányzat

65

66

Összesen:

0 Ft

67

Egyéb felhalmozás célú támogatások államháztartáson kívülre

68

Helyi önkormányzat

69

Futballpálya napelem kiépítés támogatása 212/2023(XI.23) Kt. hat.

3 200 000 Ft

70

Felújítási alap befizetési kötelezettség (vegyes tulajdonú társasházak)

699 840 Ft

71

Szennyvízcsatorna beruházás - érdekeltségi hozzájárulás visszafizetése ügyfélnek

31 000 Ft

72

Összesen:

3 930 840 Ft

73

Fejlesztési célú tartalék

74

Helyi önkormányzat

75

Összesen:

0 Ft

76

Mindösszesen:

1 067 264 286 Ft

10. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez13

Jánoshalma Városi Önkormányzat Tervezett tartalékai 2024. év

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Vis maior tartalék (működési)

2

Vis maior tartalék

1 000 000 Ft

3

Vis maior tartalék összesen:

1 000 000 Ft

4

Céltartalék (működési)

5

Környezetvédelmi alap összesen :

5 243 063 Ft

6

Projektek nem elszámolható kiadásaira tartalék

5 000 000 Ft

7

Eü-i Központ Közösségi Ház 2023. évi üzemeltetési-rezsi kiadásaira tartalék

1 500 000 Ft

8

Nyári diákmunka szociális hozzájárulási adó kifizetésre tartalék

402 610 Ft

9

Céltartalék (működési) összesen:

12 145 673 Ft

10

Általános tartalék (működési)

11

Általános tartalék

51 723 439 Ft

12

35/2024.(II.28.) Kt. hat. - Kalmár S. u. 55. sz. alatti ház kéményének javítása

-330 000 Ft

13

95 és 96/2024.(V.28.) Kt. hat. - Új óvodai csoport indítása

-8 534 399 Ft

14

Általános tartalék 2023. évi maradványa

18 637 985 Ft

15

Intézmények 2023. évi szabad maradványának elvonása

4 674 091 Ft

16

Átcsoportosítás projekt kiadások céltartalékába

-5 000 000 Ft

17

Befejeződött projektekkel kapcsolatos elszámolási bevételek

9 468 447 Ft

18

Átmenetileg szabad pénzeszközök lekötésének kamat bevétele

2 905 343 Ft

19

Biztos Kezdet Gyerekház - finanszírozási szerződés módosítás

1 214 000 Ft

20

Külterületi helyi közutak pályázat 2024. évre áthúzódó kiadása (duplikáció miatt)

1 070 547 Ft

21

Általános tartalék összesen:

75 829 453 Ft

22

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

23

Alaptevékenység 2023. évi maradványából tartalék képzése

91 189 352 Ft

24

2023. évi maradványt terhelő kötelezettségek

-48 937 440 Ft

25

Eü-i Központ Közösségi Ház 2023. évi üzemeltetési-rezsi kiadásaira tartalék képzés

-1 500 000 Ft

26

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék összesen:

40 751 912 Ft

27

Működési tartalékok összesen (I.):

129 727 038 Ft

28

Céltartalék (felhalmozási)

29

30

Felhalmozási tartalékok összesen (II.):

0 Ft

31

Tartalékok mindösszesen (I.+II.)

129 727 038 Ft

11. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez14

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások

Jogcím

Helyi önkormányzat

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen Ft

száma

megnevezése

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

A

B

C

D

E

H

I

J

K

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

280 414 280

280 414 280

280 414 280

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

25,87

6 633 500

171 608 645

171 608 645

171 608 645

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

816,5

26 000

21 229 000

21 229 000

21 229 000

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

31 791 500

31 791 500

31 791 500

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

15 130 000

15 130 000

15 130 000

1.1.1.4

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

0

0

0

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

16 273 635

16 273 635

16 273 635

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

23 744 000

23 744 000

23 744 000

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

250

2 550

637 500

637 500

637 500

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

229 367 162

229 367 162

1.2.1.

Óvodaműködtetési támogatás

30 217 162

30 217 162

30 217 162

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

175,3

172 374

30 217 162

30 217 162

30 217 162

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

0

0

0

1.2.2.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

133 952 000

133 952 000

133 952 000

1.2.2.1.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

16,0

8 372 000

133 952 000

133 952 000

133 952 000

1.2.3.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

12 518 000

12 518 000

12 518 000

1.2.3.1.1.1.1

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

10,0

717 000

7 170 000

7 170 000

7 170 000

1.2.3.1.1.1.2.

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

2

2 674 000

5 348 000

5 348 000

5 348 000

1.2.3.2.1.1.1.

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2024.01.01-ig szerezték meg

0

0

0

1.2.3.2.1.1.2.

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2024.01.01-ig szerezték meg

0

0

0

1.2.5.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

52 680 000

52 680 000

52 680 000

1.2.5.1.1.

Napi 8 órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

10

5 268 000

52 680 000

52 680 000

52 680 000

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

64 068 148

64 068 148

123 168 412

123 168 412

187 236 560

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

37 235 548

37 235 548

37 235 548

1.3.2.

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

26 832 600

26 832 600

51 956 812

51 956 812

78 789 412

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

1,1

6 643 100

7 307 410

7 307 410

7 307 410

1.3.2.2.1

Család- és gyermekjóléti központ

5,5

6 510 300

35 806 650

35 806 650

35 806 650

1.3.2.2.2

Család- és gyermekjóléti központ- óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

1 818,0

4 864

8 842 752

8 842 752

8 842 752

1.3.2.3.1

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

160

84 860

13 577 600

13 577 600

13 577 600

1.3.2.4.2

Személyi gondozás- önálló feladatellátás (Házi segítségnyújtás)

22

602 500

13 255 000

13 255 000

13 255 000

1.3.3.

Bölcsőde, minibölcsőde támogatása

71 211 600

71 211 600

71 211 600

1.3.3.1.1

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2,0

8 522 000

17 044 000

17 044 000

17 044 000

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6,8

6 838 000

46 498 400

46 498 400

46 498 400

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

7 669 200

7 669 200

7 669 200

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

90 420 433

90 420 433

55 263 269

55 263 269

145 683 702

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

11,50

3 620 000

25 648 243

25 648 243

15 981 757

15 981 757

41 630 000

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

63 040 740

63 040 740

39 281 512

39 281 512

102 322 252

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

3 570

485

1 731 450

1 731 450

0

1 731 450

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

18 766 240

18 766 240

18 766 240

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

8 480

2 213

18 766 240

18 766 240

18 766 240

2. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

434 902 861

xxx

xxx

407 798 843

xxx

xxx

18 766 240

861 467 944

2.

A helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai

1 823 820

1 823 820

16 682 193

16 682 193

3 581 722

3 581 722

22 087 735

2.2.2.

Szociális ágazati összevont pótlék

1 823 820

1 823 820

16 682 193

16 682 193

18 506 013

2.3.2.4.

A települési önkormányzatok könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatása

0

0

2.3.3

Kulturális feladatok bérjellegű támogatása

3 581 722

3 581 722

3 581 722

3. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

1 823 820

1 823 820

xxx

xxx

16 682 193

16 682 193

xxx

xxx

3 581 722

22 087 735

7.0

Esélyteremtési illetményrész támogatása

32 499 170

32 499 170

32 499 170

Központi költségvetési támogatások mindösszesen:

xxx

xxx

xxx

436 726 681

xxx

xxx

xxx

456 980 206

xxx

xxx

xxx

22 347 962

916 054 849

12. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez15

A 2024. évi költségvetésben tervezett, EU-forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek kiadásai, a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai

Ssz.

Megnevezés

Tervezett és megvalósulás szerinti bevételek, kiadások (Ft) évenkénti üteme

2024. évi költségvetésben tervezett 2023. évi maradvány igénybevétel

2024. évi költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok, ill. saját erő biztosítása

2024. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzatok

Összesen

2022. év

2023. év

2024. év

A

B

C

H

I

J

K

L

M

1

Jánoshalma Városi Önkormányzat

2

Termelői piac felújítása Jánoshalmán” projekt (TOP PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00001)

3

Saját erő

0

0

0

0

0

0

4

EU-s és hazai forrás együtt

144 000 699

0

144 000 699

0

140 775 371

0

5

Források összesen

144 000 699

0

144 000 699

0

140 775 371

0

6

Személyi juttatás és járulék (elszámolható) PH-nál 2 fő

2 260 000

2 260 000

2 260 000

7

Beruházási kiadások (elszámolható)

136 773 635

304 800

1 244 600

135 224 235

135 224 235

8

Dologi kiadások (elszámolható)

4 967 064

0

1 675 928

3 291 136

3 291 136

9

Kiadások összesen

144 000 699

304 800

2 920 528

140 775 371

140 775 371

10

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” projekt (Tűzoltó Parancsnokság épület) (TOP PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00048)

11

Saját erő

0

0

0

0

0

0

12

EU-s és hazai forrás együtt

86 826 965

0

86 826 965

0

81 014 377

13

Források összesen

86 826 965

0

86 826 965

0

81 014 377

0

14

Beruházási kiadások (elszámolható)

18 413 207

0

18 413 207

18 413 207

Felújítási kiadások (elszámolható)

58 964 092

58 964 092

58 964 092

15

Dologi kiadások (elszámolható)

9 449 666

1 853 692

3 958 896

3 637 078

3 637 078

16

Kiadások összesen

86 826 965

1 853 692

3 958 896

81 014 377

81 014 377

17

Külterületi helyi közutak fejlesztése” projekt (VP6-7.2.1.1-21)

18

Saját erő

10 597 629

3 000 000

7 597 629

19

EU-s és hazai forrás együtt

117 259 399

61 879 729

55 379 670

55 379 670

20

Források összesen

127 857 028

3 000 000

69 477 358

55 379 670

0

55 379 670

21

Felújítási kiadások (elszámolható)

118 909 874

117 839 327

1 070 547

1 070 547

22

Felújítási kiadások (nem elszámolható)

3 002 000

3 000 000

2 000

0

0

23

Dologi kiadások (elszámolható)

4 521 075

762 000

3 759 075

3 759 075

24

Dologi kiadások (nem elszámolható)

1 424 079

50 800

1 373 279

1 373 279

25

Kiadások összesen

127 857 028

3 000 000

118 654 127

6 202 901

6 202 901

26

Kamerarendszer telepítése” projekt (VP6-19.2.1-32-10-21)

27

Önerő (elszámolható költségek)

588 327

588 327

588 327

28

EU-s és hazai forrás együtt (elszámolható költségek)

9 811 673

9 811 673

9 811 673

29

Nem elszámolható költségekre jutó önerő

398 916

327 000

71 916

71 916

30

Források összesen

10 798 916

327 000

10 471 916

0

10 471 916

31

Beruházási kiadások (elszámolható)

10 400 000

10 400 000

10 400 000

32

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

300 000

300 000

0

33

Dologi kiadások (nem elszámolható)

98 916

27 000

71 916

71 916

34

Kiadások összesen

10 798 916

327 000

10 471 916

10 471 916

10

Közösségi fejlesztések Jánoshalmán" c. projekt (TOP PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2023-00055)

11

Saját erő

0

0

0

0

0

0

12

EU-s és hazai forrás együtt

700 680 000

0

0

700 680 000

0

700 680 000

13

Források összesen

700 680 000

0

0

700 680 000

0

700 680 000

14

Beruházási kiadások (elszámolható)

678 837 000

0

0

678 837 000

678 837 000

15

Dologi kiadások (elszámolható)

21 843 000

0

0

21 843 000

21 843 000

16

Kiadások összesen

700 680 000

0

0

700 680 000

700 680 000

10

Horgászturizmus fejlesztése Jánoshalmán" c. projekt (TOP PLUSZ-1.1.3-21-BK1-2023-00023)

11

Saját erő

0

0

0

0

0

0

12

EU-s és hazai forrás együtt

83 394 306

0

0

83 394 306

0

83 394 306

13

Források összesen

83 394 306

0

0

83 394 306

0

83 394 306

14

Beruházási kiadások (elszámolható)

76 005 543

0

0

76 005 543

76 005 543

15

Dologi kiadások (elszámolható)

4 810 000

0

0

4 810 000

4 810 000

Személyi juttatás és járulék (elszámolható)

2 578 763

0

0

2 578 763

2 578 763

16

Kiadások összesen

83 394 306

0

0

83 394 306

83 394 306

1

A 2. § a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 4. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 5. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 6. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 7. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 8. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 9. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 10. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 11. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 12. melléklet a Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2024. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.