Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 26- 2024. 03. 26

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.03.26.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”

2. § Az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Magánszemély, jogi személy, és egyéb szervezetek elnevezéséhez, tevékenységének gyakorlásához, működése folytatásához, bármely egyéb gazdasági tevékenységéhez, üzlet, épület vagy bármely más létesítmény megnevezéséhez, kiadványokban, sajtótermékekben és rendezvények megnevezésében az alább felsorolt elnevezéseket – bármely szóösszetételben, ragozott vagy toldalékos alakban – kizárólag Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának (továbbiakban: önkormányzat) engedélyével használhatják:

a) Budafok-Tétény

b) Budafok

c) Budatétény

d) Baross Gábor-telep

e) Nagytétény

f) Tétény-Promontor

g) Tétény

h) Promontor

i) Háros

j) Campona

k) Rózsavölgy

l) Rózsakert

m) Bfok

n) B.fok

o) B-fok.”

3. § Az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 2. § (1) bekezdésében felsorolt elnevezések felvétele és használata iránti kérelmet (a továbbiakban: kérelem) a polgármesterhez kell benyújtani. Az elnevezés felvételéről, használatáról szóló engedély (a továbbiakban: engedély) megadásáról a polgármester dönt. A polgármester döntése előtt kérheti az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság véleményét.”

4. § Az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról szóló 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A névhasználat megvonására irányuló bejelentésről és az engedély visszavonásáról a polgármester dönt. A polgármester döntése előtt kérheti az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság véleményét.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.