Csákvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület tagjai, a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai és a tanácsnok tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásáról és költségtérítéséről

Hatályos: 2016. 10. 01- 2017. 02. 01

Csákvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdése f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Csákvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló
16/2016. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 35. § b) pontja 2. alpontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Jogi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.Tiszteletdíj

1. § (1) Csákvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a havi képviselői tiszteletdíjat (alapdíj) 22.000.- Ft-ban határozza meg.

(2) A képviselő bizottsági tagsága esetén havi tiszteletdíja – függetlenül az általa betöltött bizottsági tagságok számától – az alapdíjjal együtt: 31.000.- Ft-ban kerül megállapításra.

(3) A bizottsági elnökök havi tiszteletdíja az alapdíjjal együtt: 40.000.- Ft.

(4) A bizottságok nem képviselő tagjainak havi tiszteletdíja: 9.000.- Ft.

(5) A tanácsnok havi tiszteletdíja alapdíjjal: 60.000,- Ft.

(6) A 1. § szerinti tiszteletdíjak bruttó összegben értendők.


2.Költségtérítés

2. § (1) A települési képviselőket a polgármester, vagy a képviselő-testület megbízása alapján kifejtett tevékenységük során felmerült, számlával igazolt költségeik fedezeteként költségtérítés illeti meg.

(2) A költségtérítést a polgármester utalványozza.


3.Természetbeni juttatás

3. § A képviselő-testület tagjai tevékenységüket elősegítő közlöny, kiadvány, szakfolyóirat előfizetésére jogosultak. A Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal a Fejér Megyei Hírlapot fizeti elő e juttatás biztosítása érdekében.

4. § A képviselő-testület tagjainak Fejér Megyei Kormányhivatal által szervezett képzéséről, továbbképzésről az önkormányzat a mindenkori költségvetése terhére köteles gondoskodni. 


4.Vegyes rendelkezések

5. § (1) A tiszteletdíj kifizetésére havonta, legkésőbb a tárgyhót követő hó 10. napjáig kerül sor.

(2) A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő önkormányzati képviselő tiszteletdíját legfeljebb 25 %-kal, maximum 12 havi időtartamra csökkentheti, illetőleg természetbeni juttatását ugyanilyen időtartamra megvonhatja. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentés, illetve a megvonás újra megállapítható.


6. § (1) A tiszteletdíjról történő lemondás a polgármesterhez intézett írásbeli nyilatkozat alapján lehetséges.

(2) A lemondásra vonatkozó főbb adatokat (ki, milyen tisztségben, milyen összegről mondott le?) az érintett beleegyezésével közzé kell tenni a Csákvári-Bodméri Hírmondóban.


5.Záró rendelkezések

  1. § (1) Ez a rendelet 2016. október 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Csákvár Nagyközség Önkormányzatának a képviselő-testület tagjainak, valamint a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjainak tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásáról és költségtérítéséről szóló 2/2007. (I. 10.) önkormányzati rendelete.



Illés Szabolcs                                                                                      Tóth Jánosné

polgármester                                                                                       címzetes főjegyző


Kihirdetési záradék:

A rendeletet kihirdettem:


Csákvár, 2016. szeptember 30.


                                                                                                          Tóth Jánosné   

                                                                                                          címzetes főjegyző