Csákvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.28.) önkormányzati rendelete

a kötelező adatkezelés szabályairól

Hatályos: 2016. 01. 29

Csákvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Csákvár Város Önkormányzat és intézményei által folytatott kötelező adatkezelés tekintetében a kezelendő adatok fajtáira, az adatkezelés céljára és feltételeire, valamint az adatkezelés időtartamára vonatkozó szabályokat e rendelet 1. melléklete tartalmazza.


2. § (1) A kötelezően kezelt adatok megismerhetősége érdekében az adatkezeléssel érintett kérelmére a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal adatvédelmi felelőse tájékoztatást ad az érintett általa kezelt és feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

(2) A Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal adatvédelmi felelőse köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő, de legfeljebb 30 napon belül közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

(3) Az adatkezelés megismerhetőségét szolgáló (1) bekezdésben meghatározott tájékoztatás minden esetben ingyenes.

(4) Az érintett tájékoztatását az adatvédelmi felelős csak akkor tagadhatja meg, ha azt törvény lehetővé teszi. Ebben az esetben az adatvédelmi felelős köteles a felvilágosítás megtagadásának az indokát közölni, és a jogorvoslati lehetőségekről az érintettet tájékoztatni.


3. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.






Illés Szabolcs                                                            Tóth Jánosné

                          polgármester                                                               címzetes főjegyző




Z Á R A D É K :

A rendeletet a mai napon kihirdettem.


Csákvár, 2016. január 28.


                         Tóth Jánosné

                         címzetes főjegyző










Mellékletek