Sopronnémeti Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 13/2013.(XII.12.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2014. 11. 29- 2014. 11. 29

Sopronnémeti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (továbbiakban: Szt.) biztosított felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 13.§ (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól az alábbi rendeletet alkotja:


1.§

Sopronnémeti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális ellátásokról szóló 13/2013.(XII.12.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:

A R. 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„ 9.§ Az önkormányzati segély helyett természetbeni ellátásként szociális célú tüzelőanyag is adható az alábbi feltételekkel:

a) A szociálisan rászorulók háztartásában téli fűtési problémák enyhítésére természetbeni tűzifa vagy szén támogatás nyújtható annak a vegyes tüzelési rendszert alkalmazó sopronnémeti lakosnak, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 250 %-át, egyedülálló esetében 300 %-át.

b) Háztartásonként fűtési szezononként egy kérelem adható be. Az igényelhető legnagyobb mennyiség tűzifa esetén 5 erdei m3, szén esetén 8 q.

c) A rászorultság megállapítása során előnyt élvez, aki:

  • aktív korúak ellátására vagy
  • időkorúak járadékára vagy
  • adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra vagy lakásfenntartási támogatásra jogosult, vagy
  • a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család. 
  • d) A kedvezményes tűzifa vagy szén támogatási igényt az önkormányzati segély céljára  rendszeresített nyomtatványon kell  benyújtani.
  • e) A támogatásként kapott tűzifát vagy szenet tilos tovább értékesíteni.”


 2.§

Ez a rendelet 2014. november 29-én lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.