Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 26.) önkormányzati rendelete

4/2014.(II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 05. 28- 2023. 06. 30

Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

4/2014. (II.26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről


(egységes szerkezetben)


Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja:


A rendelet hatálya


1.§


A rendelet hatálya Nagyberény Község Önkormányzatára (továbbiakban: Önkormányzat),

Nagyberény Község Önkormányzatának Képviselőtestületére (továbbiakban: Képviselő-testület), annak bizottságaira, az Önkormányzat által irányított költségvetési szervekre, valamint a támogatások tekintetében mindazon természetes és jogi személyekre, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, akik, illetőleg amelyek támogatásban részesülnek, terjed ki.

2. §


A  képviselő-testület a címrendet e rendelet 1. számú melléklete szerint állapítja meg.


I.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány mértéke


3. § [1]


A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2014. évi költségvetésének


BEVÉTELEINEK módosított FŐÖSSZEGÉT: 175.812 ezer Ft-ban;

KIADÁSAINAK MÓDOSÍTOTT FŐÖSSZEGÉT:  175.812 ezer Ft-ban állapítja meg az alábbi részletezés szerint:


tárgyévi költségvetési bevételek módosított összege: 155.088 e Ft

tárgyévi költségvetési kiadások módosított összege: 175.812 e Ft

tárgyévi módosított költségvetési egyenleg: -20.724 e Ft

finanszírozási műveletek módosított bevételei (pénzmaradvány): 20.724 e Ft

finanszírozási műveletek módosított kiadásai: 0

finanszírozási módosított egyenleg: 20.724 e Ft


Ebből működési bevételek: 135.635 e Ft

Működési kiadások: 135.635 e Ft

Felhalmozási bevételek: 40.177 e Ft

Felhalmozási kiadások: 40.177 e Ft



Az önkormányzat bevételei és kiadásai


4. §


1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit az Áht. 23.§ (2) bekezdés a.) pontja szerinti bontásban e rendelet 2.a melléklete tartalmazza.


(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait az Áht. 23.§ (2) bekezdés a.) pontja szerinti bontásban e rendelet 2.b. melléklete tartalmazza.


(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 3.a melléklete tartalmazza.


(6) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 3.b. melléklete tartalmazza.


(7) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 3.c. melléklete tartalmazza.


(8) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szerv (óvoda)  bevételeit e rendelet 4.a melléklete szerint hagyja jóvá.


(9) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szerv (óvoda) kiadásait e rendelet 4.b. melléklete szerint hagyja jóvá.


(10) A képviselő-testület az önkormányzat és az óvoda engedélyezett létszámát e rendelet 5.a melléklete szerint állapítja meg.


(11) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként a 5.b melléklet szerint hagyja jóvá.


(12) Az önkormányzat működési fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlegét e rendelet 6.a melléklete tartalmazza, fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlegét pedig a 6.b. melléklet tartalmazza.


(13) Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettsége a 7. sz. melléklet szerint.


A bevételi többlet kezelése


5. §


A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület elsősorban a működési  forráshiány belső finanszírozására fordítja, illetve a bevételi többlet felhasználásáról annak felmerülését követően esetenként dönt.



Általános és céltartalék


6. §


(1) A Képviselő-testület általános és céltartalékot nem képez.



Több éves kihatással járó feladatok


7. §


A Képviselő-testület a többéves kihatással járó működési hitellel 2014. évben nem számol.


Előirányzat-felhasználási ütemterv


8. §


A 2014. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 8. számú melléklet tartalmazza.



Támogatások


9. §


(1) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 9. számú melléklete tartalmazza.



A 2014. évi költségvetés végrehajtásának szabályai


10. §



(1) A Képviselő-testület az Áht. 34. §. (2) bekezdése alapján - amennyiben a feladatellátás helye változik -, a jóváhagyott létszám-előirányzatok közötti 4 főt meg nem haladó átcsoportosításról való döntés jogát a polgármesterre ruházza át.


(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntés a jóváhagyott költségvetést többletkiadással nem terhelheti.


(3) Az átruházott hatáskörben hozott döntéséről a polgármester a Képviselő-testületet soron következő testületi ülésen tájékoztatni köteles, egyidejűleg javaslatot tenni a költségvetési rendelet módosítására.


11. §


(1) Az önállóan működő költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője felelős.


(2) Az önállóan működő költségvetési szerv kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthat be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.  Éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.



12. §.


Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a Képviselő- testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.


13. §


(1) Az önállóan működő költségvetési szerv pénzmaradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá.


(2) A Képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a önállóan működő költségvetési szervet önállóan működő költségvetési szerv megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen az, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.




A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai


14. §



(1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)-(4) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.


(2) A helyi önkormányzat és az óvoda a költségvetésben jóváhagyott kiadási kiemelt előirányzataik főösszegeit saját hatáskörben nem módosíthatják, a kiadási kiemelt előirányzatokon belül – önkormányzat esetében a polgármester, az óvoda esetében a jegyző engedélyével az intézményvezető - átcsoportosítást hajthatnak végre a (3) – (4) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.


(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.


(4) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja.




Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások


15. §


 (1) Az önállóan működő költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.


(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.



Támogatási szerződés


16. §.


(1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.


(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:


a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

j) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.


 (3) A képviselő-testület évente a november 15-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti  a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.


(4) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.


17. §.


Az önállóan működő költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.




Pótköltségvetés, költségvetés módosítása


18. §


(1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 5 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a  költségvetési rendeletet  módosítani kell.


(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.


Készpénzben történő kifizetések


19. §


Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. §-ának (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a képviselő-testület az önkormányzat, a Közös Hivatal és az Óvoda esetében a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

  1. készpénzfizetési számlák,
  2. vásárlási előleg, ellátmány,
  3. képviselői tiszteletdíj
  4. munkavállalók illetmény előlege,
  5. munkavállalók utazási költségtérítése,
  6. munkavállalók belföldi kiküldetése,
  7. közcélú dolgozók munkabére,
  8. segélyek.


Záró és egyéb rendelkezések


20. §


(1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.


(2) Önkormányzati biztost kell kirendelni, ha az önkormányzat tartozásának mértéke eléri az éves eredeti előirányzatának 10 %-át.


(3)  Ez a rendelet kihirdetését követő  napon lép hatályba, rendelkezéseit a költségvetési év egészére kell alkalmazni.


Nagyberény 2014. február 25.



Tóth András Károly                                                                           Baumann Anita Gabriella

   polgármester                                                                                    jegyző




A rendelet  kihirdetésének napja: 2014. február 26.




                                                                       Baumann Anita Gabriella

                                                                                  jegyző







Címrend









1. sz. melléklet








Cím


Önkormányzat



ebből:


Előirányzat-csoport

Kiemelt előirányzat

Pillangó Óvoda


működés

Személyi jellegű kiadások

20 412

19 006



Munkaadót terhelő járulékok

5 457

5 208


Dologi jellegű kiadások

33 972

1 980


Ellátottak pénzbeli jutattásai

3 300

0


Egyéb működési célú támogatások

10 428

0



Központi irányítószervi támogatások

26 194



felhalmozás

felújítás

19 190 



beruházás

2 515 



kölcsönök nyújtása



0


hitelek tőke törlesztése



0


egyéb speciális célú



0


általános tartalék



0


felhalmozási célú tartalék



0



Összesen:

121 468

26 194



























2.a. melléklet


Nagyberény Község Önkormányzata

Költségvetés 2014.év

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

121 468





MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

Eredeti előirányzat (eFt)

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

20 011

2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

19 597

3.

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

22 867

4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (könyvtár és közművelődés)

1 593

5.

Működési célú központosított előirányzatok

79

6.

Önkormányzatok működési támogatásai (1+2+3+4+5)

64 147

7.

Gépjárműadók

1 500

8.

Közhatalmi bevételek

14 700

9.

Közhatalmi bevételek (7+8)

16 200

10.

Szolgáltatások ellenértéke

500

11.

Ellátási díjak

3 500

12.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

945

13.

Kamatbevételek

50

14.

Egyéb működési bevételek

1 800

15.

Működési célú bevételek (10+11+12+13+14)

6 795

16.

Működési célú átvett pénzeszközök

3 800

17.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

8 821

18.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (6+9+15+16+17)

99 763





FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Eredeti előirányzat (eFt)

1.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9 802


ebből:rendezési terv Belügy Minisztérium

2 450


         Fejlesztési pályázat étkező felújítás

7 352

2.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

11 903

3.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN(1+2)

21 705

2.b. melléklet


Nagyberény Község Önkormányzata

Költségvetés 2014.év


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

121 468





MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

Eredeti előirányzat (eFT)

1.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

15 604

2.

Béren kívüli juttatások

820

3.

Egyéb költségtérítések

928

4.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (1+2+3)

17 352

5.

Választott tisztségviselők juttatásai

1 440

6.

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

1 620

7.

Külső személyi juttatások (5+6)

3 060

8.

Személyi juttatások (4+7)

20 412

9.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                           

5 457

10.

Szakmai anyagok beszerzése

650

11.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

11 250

12.

Készletbeszerzés (10+11)

11 900

13.

Kommunikációs szolgáltatások

550

14.

Közüzemi díjak

8 900

15.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

550

16.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

320

17.

Egyéb szolgáltatások

1 800

18.

Szolgáltatási kiadások (13+14+15+16+17)

12 120

19.

Kiküldetések kiadásai

22

20.

Reklám- és propagandakiadások

530


ebből: falunapi kiadások

500

21.

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (19+20)

552

22.

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

6 400

23.

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

1 000

24.

Egyéb dologi kiadások

2 000

25.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (22+23+24)

9 400

26.

Dologi kiadások (12+18+21+25)

33 972

27.

Társadalombiztosítási ellátások

100

28.

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

15

29.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

2 000

30.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

500

31.

Egyéb nem intézményi ellátások

685

32.

Ellátottak pénzbeli juttatásai (27+28+29+30+31)

3 300

33.

Elvonások és befizetések

9 028

34.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 400

35.

Egyéb működési célú kiadások (33+34)

10 428

36.

Központi irányítószervi támogatások folyósítása

26 194


ebből:    Óvoda

26 194


                 Közös Hivatal

0

37.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (8+9+26+32+35+36)

99 763





FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Eredeti előirányzat (eFt)

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése (Rendezési terv)

2 515

3.

Beruházások összesen

2 515

4.

Művelődési ház felújítása

10 000

5.

Étkező felújítása

9 190

5.

Felújítások összesen

19 190

6.

 FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(3+5)

21 705























3.a melléklet

Az önkormányzat és költségvetési szervei felújítási előirányzatai célonként


Nagyberény Község Önkormányzata

Sorszám

Felújítási cél megnevezése

Előirányzat

1

Művelődési ház felújítása

10 000

2

Étkező felújítása

9 190

3

Felújítás összesen

19 190



3.b melléklet

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházási előirányzatai célonként


Nagyberény Község Önkormányzata

Sorszám

Beruházás megnevezése

Előirányzat

1

Immateriális javak beszerzése, létesítése (Rendezési terv)

2 515

3

Beruházások összesen

2 515



3.c melléklet

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai, hozzájárulások








EU-s projekt neve, azonosítója:

----------------------------------------------------------------------------------





Ezer forintban!


Források

2014.

2015.

2016. után

Összesen


Saját erő




0


- saját erőből központi támogatás




0


EU-s forrás




0


Társfinanszírozás




0


Hitel




0


Egyéb forrás




0






0


Források összesen:

0

0

0

0








Kiadások, költségek

2014.

2015.

2016. után

Összesen


Személyi jellegű




0


Beruházások, beszerzések




0


Szolgáltatások igénybe vétele




0


Adminisztratív költségek




0






0






0






0


Összesen:

0

0

0

0










4.a melléklet


Nagyberényi Pillangó Óvoda

Költségvetés 2014.év


BEVÉTELEK

Eredeti előirányzat (eFt)

1.

Központi, irányítószervi támogatás

26 194

2.

Bevételek összesen

26 194

4.b. melléklet



KIADÁSOK


1.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

17 793

2.

Helyettesítési díj

200

3.

Béren kívüli juttatások

621

4.

Közlekesési költségtérítés

392

5.

Személyi juttatások (1+2+3+4+5)

19 006

6.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                           

5 208

7.

Szakmai anyagok beszerzése

600

8.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

550

9.

Készletbeszerzés (7+8)

1 150

10.

Kommunikációs szolgáltatások

300

11.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

150

12.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

100

13.

Egyéb szolgáltatások

280

14.

Szolgáltatási kiadások (10+11+12+13)

830

15.

Dologi kiadások (9+14)

1 980

16.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6+15)

26 194


















5.a. melléklet



Önkormányzati létszám


Önkormányzati igazgatás

1 fő

Konyha

4 fő

Védőnői szolgálat

2 fő

Zöldterület-kezelés

2 fő

Szociális étkezés

1 fő

Összesen

10 fő



Óvodai létszám


óvodapedagógus

4 fő

dajka

2 fő

takarító

1 fő

összesen

7 fő












5.b melléklet




Közfoglalkoztatottak létszáma



1.hó

2.hó

3.hó

4.hó

5.hó

6.hó

7.hó

8.hó

9.hó

10.hó

11.hó

12.hó

6 órás

6 fő

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

8 órás

-

4 fő

4 fő

4 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 órás képzéses

9 fő

9 fő

9 fő

9 fő

-

-

-

-

-

-

-

-

összesen:

15 fő

13 fő

13 fő

13 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő

8 fő














6.a melléklet

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)





 Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételek


Kiadások


Megnevezés

2013. évi előirányzat

Megnevezés

2013. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Közhatalmi bevételek

14 700

Személyi juttatások

20 412

2.

Intézményi működési bevételek

6 795

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 457

3.

Átengedett központi adók

1 500

Dologi kiadások

33 972

4.

Önkormányzatok működési támogatásai

64 147

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 300

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

3 800

Egyéb működési célú kiadások

10 428

6.

    - 5.-ből: EU támogatás


Központi irányítószervi támogatások folyósítása(Óvoda)

26 194

7.

Átvett pénzeszközök államháztartáson  kívülről




8.

Kölcsön visszatérülés  (működési célú)




9.

Egyéb bevételek




10.





11.





12.





13.

Költségvetési bevételek összesen (1+...+12)

90 942

Költségvetési kiadások összesen (1+...+12)

99 763

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15+…+18 )


Értékpapír vásárlása, visszavásárlása


15.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

8 821

Likviditási hitelek törlesztése


16.

   Vállalkozási maradvány igénybevétele


Rövid lejáratú hitelek törlesztése


17.

   Betét visszavonásából származó bevétel


Hosszú lejáratú hitelek törlesztése


18.

   Egyéb belső finanszírozási bevételek


Kölcsön törlesztése


19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)


Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása


20.

   Hitelek, kölcsönök felvétele


Betét elhelyezése


21.

   Egyéb külső finanszírozási bevételek




22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+...+21)

8 821

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+21)


23.

Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+22)

99 763

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+22)

99 763

24.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (23+24)

99 763

KIADÁSOK ÖSSZESEN (23+24)

99 763

26.

Költségvetési hiány:

8 821

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi  hiány:


Tárgyévi  többlet:

-

6.b.melléklet

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)





 Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételek


Kiadások


Megnevezés

2013. évi előirányzat

Megnevezés

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Tárgyi eszközök és immateriális  javak értékesítése


Beruházások

2 515

2.

Önkormányzatot megillető vagyoni ért. jog  értékesítése, hasznosítása


Felújítások

19 190

3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel


Egyéb felhalmozási kiadások


4.

Címzett és céltámogatások


   3.-ból:  - Felhalmozási célú pe. átadás államháztartáson belül


5.

Vis maior támogatás


               - Felhalmozási célú pe.átadás államháztartáson kívül


6.

Támogatások, kiegészítések (felhalmozási)


- Pénzügyi befektetések kiadásai


7.

Egyéb központi támogatások


- Lakástámogatás


8.

Átvett pénzeszköz államháztartáson belülről

9 802

- Lakásépítés


9.

 - ebből: rendezési terv (Belügy Minisztérium)

2 450

- EU-s forrásból megvalósuló  programok, projektek


10.

            fejlesztési pályázat (étkező felújítás)

7 352

- Eu-s forrásból megvalósuló  programok, projektek
   önkormányzati hozzájárulásának kiadásai


11.

Kölcsön visszatérülés


Tartalékok


12.



Kölcsön nyújtása


13.

Költségvetési bevételek összesen:

9 802

Költségvetési kiadások összesen:

21 705

14.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

11 903

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása


15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11 903

Hitelek törlesztése


16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


Rövid lejáratú hitelek törlesztése


17.

Betét visszavonásából származó bevétel


Hosszú lejáratú hitelek törlesztése


18.

Értékpapír értékesítése


Kölcsön törlesztése


19.

Egyéb belső finanszírozási bevételek


Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása


20.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )


Betét elhelyezése


21.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele


Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása


22.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele




23.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele




24.

Értékpapírok kibocsátása




25.

Egyéb külső finanszírozási bevételek




26.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (14+20)

11 903

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen(14+...+25)


27.

Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen(13+26)

21 705

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+26)

21 705

28.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


29.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (27+28)

21 705

KIADÁSOK ÖSSZESEN (27+28)

21 705

30.

Költségvetési hiány:

11 903

Költségvetési többlet:

-

31.

Tárgyévi  hiány:

-

Tárgyévi  többlet:

-



7. számú melléklet




A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya





e Ft

Saját bevételek

2014

2015

2016

2017

Helyi adók

16 200

16 500

16 700

16 900

Vagyon, vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása





Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel





Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalt értékesítésből vagy privatizációból származó bevétel

1 800

2 000

2 100

2 200

Bírság-, pótlék- és díjbevétel





Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés





Öszsen:

18 000

18 500

18 800

19 100






Adósságot keletkeztető ügyletek és azokból eredő fizetési kötelezettségek

2014

2015

2016

2017

Hitel, kölcsön felvétel, átvállalás, kezességvállalás

12 761

0

0

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal

0

0

0

0

Váltó kibocsátás

0

0

0

0

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

Adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

Legalább 365 nap időtrtamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

0

0

0

0

Külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyzett fedezeti betétek, és azok összege

0

0

0

0

Összesen:

12 761

0

0

0






Előirányzat-felhasználási terv
2013. évre


8. sz. melléklet













Ezer forintban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Közhatalmi bevételek

270

270

6 000

270

270

270

270

270

6 000

270

270

270

14 700

3.

Intézményi működési bevételek

616

616

616

616

616

400

400

400

616

616

616

667

6 795

4.

Átengedett központi adók



750






750




1 500

7.

Önkormányzatok működési támogatásai

5 346

5 346

5 346

5 346

5 346

5 341

5 346

5 346

5 346

5 346

5 346

5 346

64 147

8.

Felhalmozási bevételek

817

817

817

817

817

817

817

817

817

817

817

815

9 802

9.

Működési célú átvett pénzeszközök

316

316

316

316

316

316

316

316

316

316

316

324

3 800

10.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

735

735

735

735

735

735

735

735

735

735

735

736

8 821

11.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

992

992

992

992

992

992

992

992

992

992

992

991

11 903

12.

Bevételek összesen:

9 092

9 092

15 572

9 092

9 092

8 871

8 876

8 876

15 572

9 092

9 092

9 149

121 468

13.

Kiadások

14.

Személyi juttatások

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

1 701

20 412

15.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

455

455

455

455

455

455

455

455

455

455

455

452

5 457

16.

Dologi  kiadások

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

2 831

33 972

17.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

275

275

275

275

275

275

275

275

275

275

275

275

3 300

18.

 Egyéb működési célú kiadások

869

869

869

869

869

869

869

869

869

869

869

869

10 428

19.

Központi irányítószervi támogatások folyósítása(Óvoda)

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 183

2 181

26 194

20.

Beruházások

210

210

210

210

210

210

210

210

210

210

210

205

2 515

21.

Felújítások

568

568

7 048

568

568

347

352

352

7 048

568

568

635

19 190

22.

Egyéb felhalmozási kiadások














23.

Tartalékok














24.

Kölcsön nyújtása














25.

Finanszírozási kiadások














26.

Kiadások összesen:

9 092

9 092

15 572

9 092

9 092

8 871

8 876

8 876

15 572

9 092

9 092

9 149

121 468

27.

Egyenleg


























9. számú melléklet













Közvetett támogatások




















e Ft


Támogatás megnevezése








Összeg


ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

0


lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

0


helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

630


ebből: gépjármű adónál (mozgáskorlátozottak kedvezménye)

130


helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0


egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0


Mindösszesen

630



[1]

A rendelet szövegét az 5/2015. (V.27) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2015. május 28-tól