Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról

Hatályos: 2014. 02. 01

Szerkesztés...

Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról

Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi LXXIX.törvény 6.§ a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a helyi civil szervezetek támogatásáról a következőket rendeli el:


Általános rendelkezések

1. §

(1) Az Önkormányzat kinyilvánítja, hogy a helyi demokrácia megvalósításában partneri kapcsolatok kialakítására törekszik a település polgárainak önszerveződő közösségeivel.

(2) Jelen rendelet célja, hogy az Önkormányzata az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Ectv.), az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (a továbbiakban: Knyt.) előírásainak megfelelően szabályozza a helyi civil szervezetek támogatását.

(3) E rendelet alkalmazásában az Ectv. 2. § 6. pontjában meghatározott körbe tartozó szervezetek minősülnek civil szervezetnek.

(4) Az Önkormányzat anyagi lehetőségeitől függően pénzügyileg is támogatja az Önkormányzat területén működő - az Önkormányzat céljait elősegítő – civil szervezetek programjait.

(5) A kölcsönös megbecsülés és egyetértés alapján az Önkormányzat a civil szervezetek részére pályázati úton pénzügyi támogatást e rendelet keretei között azonos feltételek mellett biztosít.

A rendelet célja

2. §

A rendelet célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, növelése, az Önkormányzattal való partneri kapcsolat előmozdítása, az önkormányzati feladatok hatékonyabb ellátása.

A rendelet hatálya

3. §

(1) E rendelet alkalmazásában támogatható civil szervezet az a bíróság által pályázatának benyújtása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett egyesület, szövetség, alapítvány, amely az önkormányzat területén székhellyel rendelkezik, az önkormányzat területén folytat rendszeres tevékenységet, és helyi szervezete az önkormányzat területén működik, feltéve, hogy az alapító okiratának megfelelő tevékenységet folytat. Az Önkormányzat területén kívüli székhellyel rendelkező civil szervezetek csak kivételes esetben támogathatók, nemzeti vagy humanitárius érdekből.

(2) Nem minősül az (1) bekezdésben meghatározott szervezetnek a politikai párt és helyi szervezete, az egyház, a szakszervezet, a munkástanács, a biztosító társaság, és a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezet.

(3) Az (1) bekezdésben felsorolt civil szervezetek mellett támogathatók még az a helyi önszerveződő közösség, melynek legalább 15 tagja van, s legalább 5 éve folyamatosan működik a településen.

A támogatás feltételei

4. §

(1) A civil szervezet akkor részesíthető támogatásban, ha azt olyan, pártpolitikától mentes közösségi célú feladat ellátására kívánja fordítani, amely a település lakosságának érdekeit szolgálja.

(2) A pénzügyi támogatásban részesíthető tevékenységi körök a következők: a kultúra, a közművelődés, a hagyományok ápolása, a nevelés-oktatás, a szociális és karitatív tevékenység, az arra rászorulók megsegítése, az egészséges életmód a sportolás feltételeinek megteremtése, a természeti és épített környezet megóvása, a közrend és vagyonvédelem, továbbá az esélyegyenlőség megteremtése terén végzett tevékenységét.

A támogatás forrása

5. §

  1. A forrás mértékéről, felhasználásáról minden évben a költségvetésről szóló rendeletben a Képviselő-testület dönt.
  2. A forrásból az alábbi célok támogathatók:
  1. civil szervezetek működésének támogatása,
  2. civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, rendezvények, meghatározott programok támogatása,
  3. hazai és határon túli rendezvényeken és fesztiválokon való részvétel támogatása, európai integrációt elősegítő civil programok támogatása,
  4. civil szervezetek pályázataihoz önerő, illetve járulékos költségek biztosítása
  1. Az elkülönített forrásból vissza nem térítendő támogatás az e rendeletben foglaltaknak megfelelően pályázati úton igényelhető.





A pályázat

6. §

 (1) A pályázat kiírásának, benyújtásának és elbírálásának határidejéről a Képviselő-testület minden évben határozatban dönt. Pályázat kiírására évente egy alkalommal kerül sor.

(2) A pályázatot a helyben szokásos módon kell meghirdetni.

(3) A pályázatnak tartalmaznia kell a konkrét cél meghatározását, a kért támogatás összegének felhasználási tervét. A pályázatot az e rendelet 1. mellékletét képező PÁLYÁZATI ADATLAPON kell benyújtani, amelyhez az ott felsorolt mellékleteket is csatolni kell.

(4) Egy pályázó évente csak egy pályázatot nyújthat be.

(5) Több civil szervezet is benyújthat közös pályázatot közös programra, ilyen esetben egyértelműen meg kell jelölni a végrehajtásért és elszámolásért felelős szervezetet.

(6) A pénzügyi támogatás iránti pályázatot a polgármesterhez kell benyújtani.

(7) Amennyiben a pályázó a pályázatot hiányosan nyújtja be, a polgármester egy alkalommal írásban hiánypótlásra szólítja fel. A hiányt a felhívás kézbesítésétől számított 8 napon belül, jogvesztés terhe mellett pótolni kell, a mulasztás a pályázat elutasításával jár.

A pályázat elbírálása

8.§

(1) A pályázatokról a képviselő-testület a pályázati határidő leteltét követő 40 napon belül dönt.

(2)  Nem részesülhet két éven keresztül támogatásban, illetve a már folyósított támogatás visszafizetésére kötelezhető – a tudomásszerzéstől számított két éven belül – az a civil szervezet, amely

  1. a benyújtott korábbi pályázati dokumentációjában megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott,
  2. a kapott támogatást a vonatkozó támogatási szerződésben megjelölt céltól részben, vagy egészben eltérően használta fel,
  3. szerződésben vállalt kötelezettségét nem, vagy nem határidőben teljesítette.


A támogatási szerződés

9. §.

(1)       E rendelet 5. §-ában meghatározott forrásból támogatásban részesített szervezettel az Önkormányzat támogatási szerződést köt, melyet a Polgármester ír alá.

(2)       A támogatási szerződésnek tartalmaznia kell

  1. a támogatás összegét,
  2. a támogatás konkrét célját,
  3. a támogatás felhasználásának határidejét, módját,
  4. a kedvezményezett kötelezettségvállalását a hatályos jogszabályok előírásainak betartására,
  5. a támogatott cél megvalósulásáról szóló szakmai beszámoló benyújtására,
  6. a tételes pénzügyi elszámolás rendjére vonatkozó kötelezettséget,
  7. szerződésszegés eseteit és szankcióit.


10. §.

  1. A támogatás folyósítására általános szabályként egy összegben kerül sor elszámolási kötelezettség mellett. A civil szervezetek pályázatával kapcsolatos járulékos költségek támogatása (pl. banki hitel kamatátvállalása, költsége) havi részletekben is adható.

(2)       A Képviselő-testület által odaítélt pénzügyi támogatás kifizetéséről az Ádándi Közös Önkormányzati Hivatalon keresztül gondoskodik, elsősorban a civil szervezet pénzintézeti számlájára való átutalással.

A pénzügyi támogatás elszámolása

11. §.

(1) A civil szervezet a támogatás összegének felhasználásáról – a támogatási szerződésben meghatározott módon – a tárgyévet követő január 31-éig köteles elszámolni. Az elszámolásnak szakmai beszámolóból és pénzügyi részből kell állnia.

(2) A támogatás felhasználását a polgármester a jegyző útján – a bemutatott számla/számlák alapján – a tárgyévet követő év február 15-éig ellenőrzi. Az ellenőrzés eredményéről a tárgyévet követő márciusi rendes testületi ülésén írásban tájékoztatja a Képviselő-testületet.

 (3) Jogszerűen kizárólag csak a tárgyévben, a támogatás odaítélését követően kiállított számlák fogadhatók el. A benyújtott számlákról számlaösszesítőt kell készíteni, amely tartalmazza a számla sorszámát, a számla kiállításának keltét, a számla kiállítóját, az esemény megnevezését és a számla összegét. A pénzügyi elszámolás keretében a támogatás felhasználásához kapcsolódó számlák eredeti példányára rá kell vezetni, hogy „……Ft Nagyberény Község Önkormányzatával kötött … számú támogatási szerződés terhére elszámolva.”, majd el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. A számlát/számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy „A másolat az eredetivel mindenben megegyezik”, valamint el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal.

(4) Amennyiben a civil szervezet a támogatás összegét vagy annak egy részét a támogatási szerződésben meghatározott határidőig nem használta fel, a Képviselő-testület elrendeli a támogatás, illetve a fel nem használt rész azonnali visszafizetését.

(5) Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy nem a támogatási szerződésben foglalt célnak megfelelően történt a kapott támogatás vagy egy részének felhasználása, a támogatott köteles a Képviselő-testület felszólításától számított 8 munkanapon belül az önkormányzat Házipénztárába visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét.


A pénzügyi támogatás nyilvánossága

12. §.

A pályázaton elnyert támogatások kedvezményezettjeinek nevére, e támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósításának helyére vonatkozó adatokat Nagyberény község honlapján legkésőbb a döntés meghozatalát követő 30 nappal közzé kell tenni.

Záró rendelkezés

13.§

Ez rendelet 2014. február 1-jén lép hatályba.


Nagyberény, 2014.január 28.


            Baumann Anita Gabriella                                                    Tóth András Károly

                        jegyző                                                                        polgármester



Kihirdetési záradék:

Kihirdetve az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2005. (VIII.3.) önkormányzati rendelet 29.§-a szerint a Hivatal Hirdetőtábláján való kifüggesztéssel 2014.január 29-én.



Baumann Anita Gabriella

                jegyző


1.számú melléklet                                                                                                      Iktatószám:

PÁLYÁZATI ADATLAP

Nagyberény Község Önkormányzata

Civil szervezetek támogatása

1. A pályázó szervezet neve :




2. A pályázó szervezet adatai:

Település:


Irányítószám:


Utca, házszám:


Telefon:


E-mail:



3. A pályázó szervezet értesítési címe: (a Hivatal ide küldi az értesítéseket, szerződéseket)

Település:


Irányítószám:


Utca, házszám:


Telefon:


E-mail:



4. A pályázó szervezeti-működési formája:


        a) egyesület             b) …………………


5. A pályázó szervezet bírósági bejegyzésének száma:






6. A társadalmi szervezet törvényes képviselőjének neve, telefonszáma:

Képviselő neve:


Telefon:


E-mail:



7. A pályázó bankszámlájának adatai:

Számlavezető fiók neve:



Bankszámla száma:

Háromszor nyolc karakter!









-









-













8. Igényelt összeg:


9: A tervezett éves program, tevékenység részletes bemutatása:









A tervezett program, tevékenység részletes költségvetése:





Csatolandó:

  1. Bírósági bejegyzés másolata
  2. NYILATKOZAT a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény  szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról 
































































Alulírott büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az itt közölt adatok a valóságnak megfelelnek

Jelen pályázat elbírálása érdekében felhatalmazom Ádándi Közös Önkormányzati Hivatalt adataim kezelésére.

Nagyberény, 20……..... …………. hó …………nap

…….………………………………..

pályázó cégszerű aláírása

Melléklet az Adatlaphoz

NYILATKOZAT

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény  szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról 

             

I. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE[1]:

A./  A pályázó természetes személy:

Neve:


Lakcíme:


Születési helye, ideje:


B./ A pályázó gazdasági társaság:

Cégneve:


Székhelye:


Cégjegyzékszáma:


Adószáma:


Képviselőjének neve:


C./ A pályázó egyéb szervezet:

Neve:


Székhelye:


Képviselőjének neve:


Nyilvántartásba vételi okiratának száma:


Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:







II. ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG

A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.) 6.§ (1) bekezdése értelmében nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban

a)   aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,

b)   a kizárt közjogi tisztségviselő,

c)   az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

d)   az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,

e)   olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, az egyesület, az egyház vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,

f)    az az egyesület, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége,

fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal,

fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,

g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a honlapon közzétették.


NYILATKOZAT

Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)

6. § (1) bekezdése szerinti összeférhetetlenség



            1. nem áll fenn vagy


2. fennáll az …pont alapján

Az összeférhetetlenség alapjául szolgáló körülmény leírása:

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………


Kijelentem, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére az alábbiak szerint intézkedtem:

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………


III. ÉRINTETTSÉG

A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.) 8.§ (1) bekezdése értelmében, ha a pályázó

a)   a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll,

b)   nem kizárt közjogi tisztségviselő,

c)   az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

d)   az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,

e)   olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy az egyesület ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,

köteles kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

NYILATKOZAT

Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)



8. § (1) bekezdése szerinti érintettség


            1. nem áll fenn vagy

2. fennáll az …pont alapján


Az érintettség alapjául szolgáló körülmény leírása:

……………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………


Kijelentem, hogy az érintettség közzétételét külön űrlap csatolásával kezdeményeztem.

Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak mindenben megfelelnek.

Amennyiben az érintettséget megalapozó körülmény a pályázat benyújtása után, de a támogatási döntés előtt következik be, a változástól számított 8 munkanapon belül kezdeményezem e körülménynek a honlapon történő közzétételét.

Kelt, ……………….. 20... ……………..

                                                                                                .……………………………..

Aláírás/Cégszerű aláírás


KÖZZÉTÉTELI  KÉRELEM


a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény  8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről

(Csak érintettség fennállása esetén töltendő ki!)


I. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE[2]:

A./  A pályázó természetes személy:

Neve:


Lakcíme:


Születési helye, ideje:


B./ A pályázó gazdasági társaság:

Cégneve:


Székhelye:


Cégjegyzékszáma:


Adószáma:


Képviselőjének neve:


C./ A pályázó egyéb szervezet:

Neve:


Székhelye:


Képviselőjének neve:


Nyilvántartásba vételi okiratának száma:


Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:








Kijelentem, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben fennáll, mert


  1. pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok, de a törvény értelmében nem minősülök döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!).

Indoklás: Munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok az alábbi szervezettel (a szervezet neve, székhelye beírandó): ………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

  1. Nem kizárt közjogi tisztségviselő vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:

Az alábbiakban felsorolt tisztségek valamelyikével rendelkezem (a kívánt rész aláhúzandó):

köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a Knyt. 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei

  1. Az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:

-     Közeli hozzátartozóm pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő, vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, de a törvény értelmében nem minősül döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak.

-     Közeli hozzátartozóm nem kizárt közjogi tisztségviselő.

(A kívánt rész aláhúzandó!)

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó): a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér

  1. A pályázóként megjelölt szervezet olyan gazdasági társaság, amely az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában áll (Kizárólag gazdasági társaság pályázó esetén!).

Indoklás:

Az érintett tulajdonos. Szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó): ……………………………………..

……………………………………………………………………………………………………

Közjogi tisztségének megjelölése (a tisztség beírandó):

……………………………………………………………………………………………………

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó): a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér

  1. A pályázóként megjelölt gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyház, vagy szakszervezet tekintetében az érintettség fennáll, mert
  • vezető tisztségviselője
  • az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője,
  • vagy az egyesület ügyintéző, vagy képviseleti szervének tagja 

a pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő szervnél, vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, nem kizárt közjogi tisztségviselő, vagy e személyek közeli hozzátartozója

Indokolás:

Az érintettséget megalapozó személy társaságban betöltött pozíciója (a pozíció beírandó):

……………………………………………………………………………………………………

A szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):

……………………………………………………………………………………………………

Közjogi tisztség megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):

köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó): a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér


Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak mindenben megfelelnek.

Kelt, ……………….. 20... ..………….


Aláírás/Cégszerű aláírás:………………………………..

  2. sz. melléklet

ELSZÁMOLÓ LAP

Nagyberény Községi Önkormányzat által nyújtott 2……. évi támogatás felhasználásáról

Szervezet megnevezése



A képviselő-testület döntésének száma



Elnyert támogatás összege



Elszámolási határidő megállapodás szerint



Kérelemben megjelölt cél



Szakmai elszámolás (rövid beszámoló):








Pénzügyi elszámolás

melléklet számlaösszesítő és csatolt számlák szerint

Az elszámoló lapon szereplő adatok helyességét, valódiságát, valamint a pénzügyi és számviteli jogszabályok szerinti elszámolását, továbbá a támogatási megállapodásban foglalt célokra történő felhasználást igazolom.

Nagyberény, 20…………………………..

                                                                                  ………………………………

                                                                                                          egyesület elnöke

Számlaösszesítő

20.............. támogatás elszámolásához

…………………..(civil szervezet)


 

Számla sorszáma

 
 
Számla kibocsátója

 
Kiállítás dátuma

 Számla tárgya/megnevezése
(beszerzett
árú, eszköz, szolgáltatás
megnevezése)

 

 
Számla szerinti
tétel bruttó értéke
(Ft)















































ÖSSZESEN


Nagyberény, 20....……………………………

                                                                      



[1] Az „A”, „B”, „C” rovatból csak a megfelelőt kell kitölteni.

[2] Az „A”, „B”, „C” rovatból csak a megfelelőt kell kitölteni.