Kaposkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017 (III.24.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési valamint a településképi dokumentumok partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2017. 03. 25- 2022. 10. 28

Kaposkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017 (III.24.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési valamint a településképi dokumentumok partnerségi egyeztetésének szabályairól1

2017.03.25.

Kaposkeresztúr Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban Étv.) 6/A. § (3) bekezdésében, a 62. § (6) bekezdés 6. pontjában, és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: TKtv.) 16. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mhötv.) 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, az Étv. 6. § (1) bekezdésében és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TFR) 29. § -ban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) Kaposkeresztúr Község településfejlesztési koncepciója (TF), integrált településfejlesztési stratégiája (ITS), a településrendezési eszközei (Településszerkezeti terv, Helyi Építési Szabályzat) valamint a településképi követelmények (a településképi arculati kézikönyv (TAK), településképi rendelet(TR)) készítése vagy azok módosítása széleskörű egyeztetés keretében, a TFR és az annak alapján megalkotott partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

(2) E rendelet alkalmazásában partnerek:

a) Kaposkeresztúr község közigazgatási területén lakóhellyel vagy ingatlan tulajdonossal rendelkező magánszemélyek;

b) Kaposkeresztúr község közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások, gazdálkodó szervezetek,

c) a településen bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek;

d) a településen működő egyházak, vallási közösségek.

(3) Adott véleményezési eljárás során a partnerek minimális tájékoztatási formáját a TFR alapján e rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza.

Állandó partnerekkel történő egyeztetés szabályai

2. § (1) Az előzetes tájékoztatás során a TFR 29/A. § (3) bekezdés szerint közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, megindításáról, az előzetes tájékoztató elérhetőségéről, az eljárás módjáról, a véleményezés módjáról és annak határidejéről.

(2) A véleményezési eljárás során a TFR 29/A. § (3) bekezdés szerint közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, az elkészült tervezet elérhetőségéről, a véleményezési módjáról és annak határidejéről.

(3) Lakossági fórum esetén, annak tárgyáról, helyéről és időpontjáról a lakossági fórum idejét megelőző 8 nappal korábban a helyben szokásos módon közzétett lakossági hirdetmény útján kell értesíteni a partnereket. A lakossági fórumról jelenléti ív és emlékeztető készül, mely írásban rögzíti a javaslatokat, észrevételeket. Az emlékeztető tartalmazza a javaslattevő, észrevételező nevét és címét.

(4) Amennyiben nincs lakossági fórum, a partner az észrevételeit, javaslatait a hirdetmény közzétételétől számított 8 napon belül teheti meg, a Polgármester nevére címzett a Batéi Közös Önkormányzati Hivatalban – továbbiakban: Hivatal - Baté, Fő u. 7. leadott papír alapon, írásban benyújtott, indoklással ellátott véleményben.

Eseti partnerekkel történő egyeztetés szabályai

3. § (1) Az eseti partnerek a TFR. szerinti előzetes tájékoztatási, illetve véleményezési szakasz tervezetének (dokumentációjának) megküldésével, vagy az önkormányzat honlapjára (www.kaposkeresztur.hu) feltett dokumentáció elérhetőségéről értesítő elektronikus vagy postai levéllel értesülnek.

(2) Az eseti partnerek az egyeztetési eljárásban a Polgármesterhez nevére címzett a Hivatalhoz benyújtott indoklással ellátott, a megadott határidőn belül benyújtott véleménnyel, észrevétellel, javaslattal élhetnek, melyen a véleményezési eljárás tárgyát, a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét, elérhetőségét meg kell jelölni.

Vélemények dokumentálása, nyilvántartása, megválaszolása, településfejlesztési és településrendezési, valamint településképi dokumentumok közzététele

4. § (1) A beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása, valamint az el nem fogadott javaslatok indokolása, azok dokumentálása és nyilvántartása az államigazgatási véleményekre vonatkozó, a TFR-ben rögzített szabályok szerint történik.

(2) A beérkezett véleményekről, javaslatokról készülő összefoglaló és az annak elfogadásáról szóló határozat az önkormányzat honlapján kerül kihirdetésre.

(3) A településfejlesztési és településrendezési, valamint a településképi dokumentumokat, és a róluk szóló önkormányzati döntéseket elfogadásukat követően az önkormányzati honlapon közzé kell tenni.

Záró rendelkezés

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Kaposkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-a hatályon kívül helyezte 2022. október 29. napjával.