Kaposkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017 (IV.27.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2012.(IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 28- 2017. 04. 28

Kaposkeresztúr  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az  Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben,  és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. §. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 


  1. §.


Kaposkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2012. (IV.25.) önkormányzati rendelet  ( továbbiakban. Ör.) 22. §- (1)-(5) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(„22. §. Hitelfelvétel, törlesztés, kötvénykibocsátás, beruházás, felújítás.”)


(1) Az önkormányzat az éves költségvetési rendeletében dönt arról, hogy milyen beruházásokat, felújításokat valósít meg, milyen hitelt vesz fel.


(2) A nettó 1 millió Ft feletti és nettó 15 millió forint alatti önkormányzati beruházások, felújítások lebonyolítására legalább három ajánlatot kell kérni.


(3) A nettó 1 millió Ft feletti és nettó 15 millió forint alatti önkormányzati beruházásokról, felújításokról az ajánlatok átvizsgálása után a képviselő-testülete dönt.


(4)  A nettó 1 millió forint alatti beruházásokról, felújításokról, árubeszerzésről, szolgáltatás megrendeléséről a polgármester az éves költségvetési rendelet előirányzatait figyelembe véve, utólagos tájékoztatási kötelezettséggel dönt.


(5) Ha az önkormányzat által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt nem lehetséges a 3 ajánlat megkérése, akkor az (2) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni.”


2. §.

(1)Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2)A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az Ör. 1. és 2. mellékletei helyébe ezen rendelet 1.és 2.  mellékletei lépnek.

Budánné Simonfalvi Katalin                                                         Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                 jegyző

A rendelet kihirdetve: 2017. április 27.  

Patakiné Kercsó Szilvia

jegyző

Mellékletek