Kaposkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2017 (IV.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015 (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 28- 2017. 04. 28

  Kaposkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.)  10. § (1) bekezdésében a 7. §. tekintetében,  az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában a 6§.  (1) bekezdés tekintetében,  az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében a 13. §-26. § tekintetében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében a 27. §. tekintetében,  az Szt. 132. § (4) bekezdés g) pontjában a 13. §-26. §.  tekintetében,  az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli elő:  


  1. §.


Kaposkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet  ( továbbiakban: Ör) 2. §. (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép 

 (2) A személyes gondoskodást nyújtó ellátások tekintetében a közösen fenntartott intézményeknél a gesztor önkormányzat rendelete tartalmazza az igénybevétel és a fizetendő térítési díjra vonatkozó szabályokat. Családsegítés vonatkozásában a feladatellátásra kötelezett a Batéi Közös Önkormányzati Hivatal gesztor önkormányzata Baté, aki a feladatellátást az Igali Alapszolgáltatási és Szociális Központban Igal gesztor önkormányzatánál biztosítja.  Az étkezés, nappali ellátás, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás vonatkozásában gesztor önkormányzat Igal. 


2. §.

Az Ör. 8. §. (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Amennyiben a kérelmező életkörülményei azt igazolják, a megállapított  természetbeni támogatást az Igali  Alapszolgáltatási Szociális Központ családgondozója, és házigondozója közreműködésével kerül kiosztásra, pl. élelmiszerre, ruhára. Ebben az esetben a támogatás felhasználásáról a családgondozó köteles számlával elszámolni az önkormányzat felé a határozatban megállapított természetbeni ellátás megvásárlásáról és a jogosult részére történő átadásáról”

3. §.


Az Ör. 25. §. (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„ (2)A házi segítségnyújtást végző Igal Alapszolgáltatási Szociális Központ az ápolást végző személy kötelezettségének teljesítését  legalább  6 havi  rendszerességgel ellenőrzi. Az ellenőrzés során együttműködik a háziorvossal is, hogy meggyőződhessen az ápolt személy egészségi állapotának esetleges romlásáról és annak okairól. Amennyiben az ellenőrzés során úgy látja, hogy az ápolást végző személy a kötelezettségét nem teljesíti, ezt a jegyzőnek jelzik.

4. §.

Az Ör. 28. §. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzat a családsegítést,  szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást , idősek nappali ellátását, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást  az Igali Alapszolgáltatási és Szociális Központján keresztül biztosítja.

5. §.

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, kihirdetését követő napon hatályát veszti.



Budánné Simonfalvi Katalin                                    Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                   jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetve:

Kaposkeresztúr, 2017. április 27.


                                                Patakiné Kercsó Szilvia

                                                                 jegyző