Zalavár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete

a házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezésének szabályairól és a fizetendő díjak mértékéről

Hatályos: 2016. 04. 01- 2017. 04. 20

Zalavár Község Önkormányzata Képviselő-testületének

22/2011. (XII. 16.) önkormányzati rendelete


A házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezésének szabályairól és a fizetendő díjak mértékéről



Zalavár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.§ (1) bekezdésében kapott jogkörében eljárva, az anyakönyvi eljárásról szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet (a továbbiakban: Tvr.) 42/A.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezésének szabályairól és a fizetendő díjak mértékéről a következő rendeletet alkotja:


Általános rendelkezések


1. §      A rendelet hatálya Zalavár Község Önkormányzatának illetékességi területén történő             házasságkötésre valamint a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére (a továbbiakban            együtt: házasságkötés) és a házasságkötést lebonyolító anyakönyvvezetőre terjed ki.

2. § [1]    Házasságkötés lebonyolítására szolgáló hivatali helységeket az önkormányzat 8392 Zalavár, Dózsa Gy. u. 1. szám, Dózsa Gy. u. 61. szám és Petőfi S. u. 5. szám alatti épületében biztosítja.


A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályai


3. §      (1) A házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli    lebonyolítása iránti kérelmet az anyakönyvvezetőnél benyújtani.

(2)[2] Hivatali helyiségen kívüli házasságkötés esetén a házasuló feleknek nyilatkozniuk kell arról, hogy az anyakönyvi eljárásról szóló törvényben foglalt feltételeket biztosítják.


A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés lebonyolításáért fizetendő díjak mértéke


4. §      (1) Házasságkötés hivatali helyiségen kívül történő lebonyolításának díja: 5.000,- Ft+Áfa.

(2) Házasságkötés hivatali munkaidőn kívül történő lebonyolításának díja: 5.000,- Ft+Áfa.

(3) Amennyiben a házasuló felek egyike zalavári lakóhellyel rendelkezik, a házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli lebonyolítása díjmentes.


Az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértéke


5. §      A hivatali munkaidőn kívüli házasságkötést lebonyolító anyakönyvvezetőt választása          szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szabadidő, vagy házasságkötésenként, bruttó 10.000,- Ft díjazás illeti meg függetlenül attól, hogy a      házasságkötésre hivatali helyiségben, vagy azon kívül kerül sor.


Záró rendelkezés


6. §      E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





Gönczné Majoros Ildikó                                                                Berkenyés István

körjegyző                                                                                          polgármester





A rendelet kihirdetve: 2011. december 16.



                                                                                                          Gönczné Majoros Ildikó

                                                                                                          körjegyző

[1]

Módosította a 4/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. április 1-jétől.

[2]

Módosította a 4/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. április 1-jétől.