Simontornya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (VI.1.) önkormányzati rendelete

az anyakönyvi eljárás egyes díjairól

Hatályos: 2019. 05. 01

Simontornya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (VI.1.) önkormányzati rendelete

az anyakönyvi eljárás egyes díjairól

2019.05.01.

Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ban kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályai

1. § (1) A hivatali helyiségen kívüli házasságkötés engedélyezését az 1. melléklet szerinti nyomtatványon kell kérni a házasságkötésre történő bejelentkezéskor.

(2) A kérelemről a jegyző az anyakönyvvezető javaslatának figyelembevételével dönt.

(3) Az anyakönyvvezető a helyszínre és a hivatali helyiségbe való utazására a 4. § (1) bekezdésében meghatározott díj nyújt fedezetet.

(4) Az ügyfél az anyakönyvvezető őrizetében lévő anyakönyvnek a házasságkötés, helyszínére való szállításáról, és a hivatali helyiségbe való biztonságos visszaszállításáról a díj megfizetésével gondoskodik.

2. § (1) Hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés, ha az pénteken 1330 óra és hétfőn 700 óra közötti időpontban történik.

(2) A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezését a 2. melléklet szerinti nyomtatványon kell kérni a házasságkötésre történő bejelentkezéskor.

3. § (1) A 4. §-ban meghatározott díjat a polgármesteri hivatal házipénztárába, vagy készpénz-átutalási megbízással kell megfizetni az 1. § és a 2. § szerinti kérelem benyújtásáig.

(2) Amennyiben a kérelem elutasításra kerül, az ügyfél a kérelem elutasításáról szóló jogerős döntés kézhezvételét követő naptól kérheti a díj visszafizetését a polgármesteri hivatalban.

2. A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat részére, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértéke

4. § (1) Házasság hivatali helyiségen kívüli megkötése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként bruttó 20.000 Ft mértékű díjat kell fizetni.

(2) Házasság munkaidőn kívül történő kötése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként bruttó 15.000 Ft mértékű díjat kell fizetni.

5. §1 Az anyakönyvvezetőt hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eseménynél történő közreműködés esetén, - ha a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben a rendkívüli munkavégzésért meghatározott szabadidőt nem kérte – anyakönyvi eseményeként az önkormányzat részére megfizetett díjból

a) hivatali helyiségben tartott anyakönyvi esemény esetén bruttó 12.000,-Ft,

b) hivatali helyiségen kívül tartott anyakönyvi esemény esetén bruttó 20.000,-Ft díjazás illeti meg.

3. Záró rendelkezések

6. § (1) Ez a rendelet 2016. június 15. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével hatályát veszti Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete az anyakönyvi eljárás egyes díjairól.

1

Módosította a 7/2019.(IV.30.) számú módosító rendelet 1. §-a.