Kátoly Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. ( III.11.) számú rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 18/2015.(VI. 1.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 12- 2016. 03. 12

Kátoly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 77. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 76. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


Kátoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 18/2015.( VI. 1.) számú önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. §-ának (1) bekezdését módosítja az alábbiak szerint:


"(1) A Kátolyi Kultúrház (a továbbiakban: Kultúrház) fenntartása, mely az önkormányzat többfunkciós szolgáltató központja, és az önkormányzati kulturális feladatellátás alapintézménye."



2. §


A Rendelet  6. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


  1. "Az Önkormányzat közművelődési közösségi színterei a Falupince, mely intézmény a települési gasztronómiai kultúra kijelölt helyszíne,a Polgármesteri Hivatal( 7661 Kátoly, Szabadság u. 26.), Orvosi rendelő ( 7661 Kátoly, Szabadság u. 15.)mely intézmények az egészségre és mentálhigiénére való nevelésnek, kiállításoknak, rendezvényeknek, turisztikai tevékenységeknek biztosítanak helyszínt."



3. §


A Rendelet  8. § (1) bekezdésének második mondata az alábbiak szerint módosul:


  1. "A Kultúrház, a Könyvtár, a Falupince, a Polgármesteri Hivatal, az Orvosi rendelő és az Erzsébeti Közös Önkormányzati Hivatal közművelődési tevékenységéhez az Önkormányzat lehetőségeinek függvényében a mindenkori éves költségvetésében támogatást biztosíthat."


4.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő első napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.



Trubicsné Csibi Nóra

Dr. Tóth Sándor

Polgármester

Jegyző



Záradék:

A rendelet 2016. március 11. napján kihirdetésre került.



Dr. Tóth Sándor

jegyző