Hedrehely község képviselő-testületének 2/2020(III.3.)önkormányzati rendelete

Hedrehely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020 (III. 03.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 03. 04- 2021. 05. 26

Hedrehely község képviselő-testületének 2/2020(III.3.)önkormányzati rendelete

Hedrehely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020 (III. 03.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hedrehely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a. és (1) f. bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I.fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

(2) A rendelet meghatározza a kötelező és önként vállalt feladatok ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2020. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

2. §

A költségvetés címrendje

(1) A képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg.

-Hedrehely Község Önkormányzata önálló címet alkot.

II.fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. §

A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerve együttes 2020. évi költségvetését

60.507.679Ft összes költségvetési bevétellel,

60.507.679 Ft összes költségvetési kiadással

állapítja meg.

Ezen belül

a működési célú bevételt 24.454.274 Ft-ban

felhalmozás célú bevétel 36.053.405 Ft-ban

előző évi pénzmaradvány

működési 28.153.405 Ft-ban

felhalmozási 0 Ft-ban

működési célú kiadásokat 46.488.889Ft-ban

ebből:

- a személyi juttatások kiadásait 10.589.360 Ft-ban

- a munkaadót terhelő járulékokat 1.858.478 Ft-ban

- a dologi kiadásokat 5.703.487 Ft-ban

- az ellátottak pénzbeli juttatásait 6.747.584 Ft-ban

- egyéb működési célú kiadásokat 7.784.913 Ft-ban

- Áht.-n belüli megelőlegezések kiadásai 12. 840.216 Ft-ban

a felhalmozás célú kiadásokat 14.018.790 Ft-ban

állapítja meg.

4. § (1) Az Önkormányzat bevételi és kiadási főösszegének mérlegszerű bemutatását az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat bevételeit részletes bontásban kötelező és önként vállalt államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 2. sz. melléklet, tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat kiadásait elkülönítetten, jogcímenkénti bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben a 3. sz. melléklet, kormányzati funkciók szerint bontásban a 4.a. sz. melléklet tartalmazza.

(4)Az Önkormányzat felhalmozási kiadásait részletes bontásban kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezésben 5. sz. melléklet tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat költségvetési tartaléka 12.840.216 Ft.

(6) Az Önkormányzat költségvetési szervének létszámkeretét a 6. sz. melléklet tartalmazza

(7) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból származó kötelezettségeit és a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény szerinti saját bevételeit a 9. melléklet tartalmazza.

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodási év során keletkezett bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak teljesülését követően esetenként dönt.

(2) A Hivatal a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az irányító szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használja fel.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 1.607.720 Ft összegben, céltartalékát 11.232.496 Ft összegben állapítja meg. A céltartalék kizárólag előre nem látható esetekben – belvízmentesítés, viharkár elhárítás stb. – használható fel. A céltartalék felhasználásáról - a képviselő-testület előtti utólagos beszámolási kötelezettséggel – a polgármester dönt.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor dönt.

Többéves kihatással járó döntések, európai uniós

programok, projektek

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatról, ill. európai uniós forrásból megvalósuló programok, projektek tárgyában nem döntött.

Előirányzat- felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 7. sz. melléklet tartalmazza.

Támogatások

9. § (1) Az önkormányzat által adott közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 9. sz. melléklete tartalmazza.

III. FEJEZET A költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át, azt magának fenntartja.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) Az általános tartalék előirányzaton belül a költségvetési évet tekintve összesen 500.000 Ft felhasználását a képviselő-testület – a teljesülést követően negyedévenkénti beszámolási kötelezettséggel – a polgármester hatáskörébe utalja.

11. § (1) A Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző a felelős.

(2) A Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

12. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére, szükség esetén a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és a Hivatal saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület az (1) bekezdésben foglalt módon dönt.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendelet-módosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét félévenként tájékoztatja.

(6) Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34 § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert feladatonként nettó 15 millió forint értékhatárig az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására, és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra. A módosítást a költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(7) Év közben az önkormányzat számára meghatározott kötött felhasználású pótelőirányzat felhasználásáról a polgármester dönt. Az előirányzat módosítást a költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződés

15. § (1) Az államháztartáson kívülre nyújtott támogatások esetében 4/2018. (III.08.) önkormányzati rendel szerint kell eljárni.

16. § Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.

Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások évi két egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

17. § A Hivatal szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

(1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(1) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(4) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(5) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a.) az ellátandó feladatot,

b.) a díjazás mértékét,

c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71. §. (2) és (3) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

  • a) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,
  • b) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,
  • c) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

(5) Amennyiben az önkormányzatnál időközben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az általa fenntartott költségvetési szervek körében, az önkormányzati biztos további tevékenységére az alábbi szabályok alkalmazandók:

a.) az önkormányzati biztos tevékenységéről a képviselő-testületnek havonta köteles beszámolni,

b.) az önkormányzati biztos haladéktalanul köteles tájékoztatni a polgármestert, ha a költségvetési szervvel szemben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.

Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

19. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

20. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Hedrehely, 2020. március 20.

Bőhm Kinga polgármester

Dr. Barka Tamás jegyző

1. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

B1

091.

24 121 274

0

0

24 121 274

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

B2

092.

0

0

0

3.

Közhatalmi bevételek

B3

093.

7 900 000

0

0

7 900 000

4.

Működési bevételek

B4

094.

0

333 000

0

333 000

5.

Felhalmozási bevételek

B5

095.

0

0

0

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

B6

096.

0

0

0

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

B7

097.

0

0

0

8.

Költségvetési bevételek összesen

32 021 274

333 000

0

32 354 274

9.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

B811

98.

10.

Maradvány igénybevétele - működési

B813

98.

28 153 405

28 153 405

11.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

B813

098.

12.

Intézményfinanszírozás

B816

098.

13.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

B816

98.

13.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

60 174 679

333 000

0

60 507 679

1.

Működési célú bevételek

24 121 274

333 000

0

24 454 274

2.

Felhalmozási célú bevételek

36 053 405

0

0

36 053 405

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

60 174 679

333 000

0

60 507 679

Sor-szám

Megnevezés

Rovat-szám

Számla-szám

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. feladat

Összesen

1.

Személyi juttatások

K1

051.

10 589 360

0

0

10 589 360

2.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

K2

052.

1 858 478

0

0

1 858 478

3.

Dologi kiadások

K3

053.

5 703 487

0

0

5 703 487

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

054.

6 747 584

0

0

6 747 584

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

055.

20 625 129

0

0

20 625 129

6.

Beruházások

K6

056.

0

0

0

0

7.

Felújítások

K7

057.

14 018 790

0

0

14 018 790

8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

058.

0

0

0

0

8.

Költségvetési kiadások összesen

59 542 828

0

59 542 828

9.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

0

0

10.

Intézményfinanszírozás

K9

059.

964 851

964 851

11.

Intézményfinanszírozás kiszűrése

0

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

60 507 679

0

0

60 507 679

1.

Működési célú kiadások

46 488 889

0

0

46 488 889

2.

Felhalmozási célú kiadások

14 018 790

0

0

14 018 790

KIADÁSOK ÖSSZESEN

60 507 679

0

0

60 507 679

1.

Működési célú bevételek - kiadások

-22 367 615

333 000

0

-38 674 149

2.

Felhalmozási célú bevételek - kiadások

22 034 615

0

0

38 674 149

BEVÉTELE ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

-333 000

333 000

0

0

2. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - BEVÉTELEK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Önkormányzatok működési támogatásai

B111

091111.

Helyi önkorm. működésének ált. tám.

9 964 299

9 964 299

B112

091121.

Tel. önk. egyes köznevelési feladatainak tám.

0

B113

091131.

Tel. önk.szoc., gyermekjóléti és gy.étk.fel.tám.ei.

12 356 975

12 356 975

B114

091141.

Tel. önk. kulturális feladatainak tám.

1 800 000

1 800 000

B115

091151.

Működési célú központosított előirányzatok

0

B116

091161.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

B11

Önk. működési támogatásai összesen

24 121 274

0

0

24 121 274

B12

09121.

Elvonások és befizetések bevételei

0

B13

09131.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

0

B14

09141.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

0

B15

09151.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

0

B16

09161.

Egyéb műk. célú támog. bevételei áht-n belülről

0

B1

MŰK. CÉLÚ TÁMOG. ÁHT-N BELÜLRŐL

24 121 274

0

0

24 121 274

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

B21

09211.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

B22

09221.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n belülről

0

B23

09231.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n bel.

0

B24

09241.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. igénybev. áht-n bel.

0

B25

09251.

Egyéb felh. célú támog. bevételei áht-n belülről

0

B2

FELHALM. CÉLÚ TÁM. ÁHT-N BELÜLRŐL

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek

0

B311

093111.

Magánszemélyek jövedelemadói

0

B312

093121.

Társaságok jövedelemadói

0

B31

Jövedelemadók összesen

0

0

0

0

B32

09321.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

B33

09331.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

B34

09341.

Vagyoni típusú adók

1 200 000

1 200 000

B351

093511.

Értékesítési és forgalmi adók

5 000 000

5 000 000

B352

093521.

Fogyasztási adók

0

B353

093531.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

B354

093541.

Gépjárműadók

1 500 000

1 500 000

B355

093551.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói összesen

6 500 000

0

0

6 500 000

B36

09361.

Egyéb közhatalmi bevételek

200 000

200 000

B3

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

7 900 000

0

0

7 900 000

Működési bevételek

0

B401

094011.

Készletértékesítés ellenértéke

0

B402

094021.

Szolgáltatások ellenértéke

130 000

130 000

B403

094031.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

B404

094041.

Tulajdonosi bevételek

0

B405

094051.

Ellátási díjak

0

B406

094061.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

B407

094071.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

B408

094081.

Kamatbevételek

3 000

3 000

B409

094091.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

B410

094101.

Egyéb működési bevételek

0

B4

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

333 000

0

333 000

Felhalmozási bevételek

0

B51

09511.

Immateriális javak értékesítése

0

B52

09521.

Ingatlanok értékesítése

0

B53

09531.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

B54

09541.

Részesedések értékesítése

0

B55

09551.

Részesedések megszűnéséhez kapcs. bevételek

0

B5

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök

0

B61

09611.

Műk. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

0

B64

09641.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

0

B6

MŰK. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZ.

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

B71

09711.

Felh. c. gar.- és kez. szárm. megtér. áht-n kívülről

0

B72

09721.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. visszatér. áht-n kív.

0

B73

09731.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

B7

FELH. CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZK. ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

32 021 274

333 000

0

32 354 274

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

B8111

0981111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

B8112

0981121.

Likvid. célú hitelek, kölcs. felvétele pénzügyi váll.

0

B8113

0981131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről összesen

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei

0

B8121

0981211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, ért.

0

B8122

0981221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

B8123

0981231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok bevált., ért.

0

B8124

0981241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei összesen

0

0

0

0

Maradvány igénybevétele

0

B8131

0981311.

Előző év költségvetési maradványának igénybev.

28 153 405

28 153 405

B8132

0981321.

Előző év vállalkozási maradványának igénybev.

0

B813

Maradvány igénybevétele összesen

28 153 405

0

0

28 153 405

B814

098141.

Áht-n belüli megelőlegezések

0

B815

098151.

Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

0

B816

098161.

Központi, irányító szervi támogatás

0

B817

098171.

Betétek megszüntetése

0

B818

098181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bev.

0

B81

Belföldi finanszírozás bevételei összesen

28 153 405

0

0

28 153 405

B821

098211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, ért.

0

B822

098221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok bevált., ért.

0

B823

098231.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

B824

098241.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

B82

Külföldi finanszírozás bevételei összesen

0

0

0

0

B83

09831.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bev.

0

B8

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELK ÖSSZESEN

28 153 405

0

0

28 153 405

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

60 174 679

333 000

0

60 507 679

3. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

adatok Ft-ban

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Összesen

Kötelező

Önként

Államig.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K1101

0511011.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 081 600

3 081 600

K1102

0511021.

Normatív jutalmak

0

K1103

0511031.

Céljuttatás, projektprémium

0

K1104

0511041.

Készenléti, ügyeleti, helyett. díj, túlóra, túlszolg.

0

K1105

0511051.

Végkielégítés

0

K1106

0511061.

Jubileumi jutalom

0

K1107

0511071.

Béren kívüli juttatások

200 000

200 000

K1108

0511081.

Ruházati költségtérítés

60 000

60 000

K1109

0511091.

Közlekedési költségtérítés

0

K1110

0511101.

Egyéb költségtérítések

0

K1111

0511111.

Lakhatási támogatások

0

K1112

0511121.

Szociális támogatások

0

K1113

0511131.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

K11

0511.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen

3 341 600

0

0

3 341 600

Külső személyi juttatások

0

K121

051211.

Választott tisztségviselők juttatásai

4 760 160

4 760 160

K122

051221.

Mvégz. ir. egyéb jogv. nem saját fogl. fiz. jutt.

2 487 600

2 487 600

K123

051231.

Egyéb külső személyi juttatások

0

K12

0512.

Külső személyi juttatások összsen

7 247 760

0

0

7 247 760

K1

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN

10 589 360

0

0

10 589 360

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

K21

05211.

Szociális hozzájárulási adó

1 786 691

1 786 691

K24

05241.

Egészségügyi hozzájárulás

0

K27

05271.

Személyi jövedelemadó

71 787

71 787

K2

0521.

MADÓKAT TERH. JÁR. ÉS SZOC. HJ. ADÓ

1 858 478

0

0

1 858 478

Készletbeszerzés

0

K311

053111.

Szakmai anyagok beszerzése

20 000

20 000

K312

053121.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

1 165 500

1 165 500

K313

053131.

Árubeszerzés

0

K31

05311.

Készletbeszerzés összesen

1 185 500

0

0

1 185 500

Kommunikációs szolgáltatások

0

K321

053211.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

24 500

24 500

K322

053221.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

353 000

353 000

K32

05321.

Kommunikációs szolgáltatások összesen

377 500

0

0

377 500

Szolgáltatási kiadások

0

K331

053311.

Közüzemi díjak

948 000

948 000

K332

053321.

Vásárolt élelmezés

598 975

598 975

K333

053331.

Bérleti és lízing díjak

32 500

32 500

K334

053341.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

247 500

247 500

K335

053351.

Közvetített szolgáltatások

0

K336

053361.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

88 500

88 500

K337

053371.

Egyéb szolgáltatások

911 840

911 840

K33

05331.

Szolgáltatási kiadások összesen

2 827 315

0

0

2 827 315

Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások

0

K341

053411.

Kiküldetések kiadásai

0

K342

053421.

Reklám- és propagandakiadások

0

K34

05341.

Kiküld., reklám- és propaganda kiad. összesen

0

0

0

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

K351

053511.

Műk. célú előzetesen felsz. ÁFA

1 043 372

1 043 372

K352

053521.

Fizetendő általános forgalmi adó

0

K353

053531.

Kamatkiadások

1 800

1 800

K354

053541.

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

K355

053551.

Egyéb dologi kiadások

268 000

268 000

K35

Különféle befiz. és egyéb dologi kiad. összesen

1 313 172

0

0

1 313 172

K3

DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

5 703 487

0

0

5 703 487

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

K41

05411.

Társadalombiztosítási ellátások

0

K42

05421.

Családi támogatások

0

K43

05431.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

K44

05441.

Betegséggel kapcs. (nem TB-i) ellátások

0

K45

05451.

Foglalk., munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

K46

05461.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

K47

05471.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

K48

05481.

Egyéb nem intézményi ellátások

0

K4

ELLÁTOTTAK PÉNZBELI JUTT. ÖSSZESEN

6 747 584

0

0

6 747 584

Egyéb működési célú kiadások

0

K501

055011.

Nemzetközi kötelezettségek

0

K502

055021.

Elvonások és befizetések

0

K503

055031.

Műk. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

0

K504

055041.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

0

K505

055051.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

0

K506

055061.

Egyéb műk. célú tám. áht-n belülre

7 784 913

7 784 913

K507

055071.

Műk. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

0

K508

055081.

Műk. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

0

K509

055091.

Árkiegészítések, ártámogatások

0

K510

055101.

Kamattámogatások

0

K511

055121.

Egyéb működési célú tám. áht-n kívülre

0

K513

055131.

Tartalékok

12 840 216

12 840 216

K5

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

20 625 129

0

0

20 625 129

Beruházások

0

K61

05611.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

0

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

K63

05631.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

K65

05651.

Részesedések beszerzése

0

K66

05661.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs. kiad.

0

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

0

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Felújítások

0

K71

05711.

Ingatlanok felújítása

11 038 418

11 038 418

K72

05721.

Informatikai eszközök felújítása

0

K73

05731.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

K74

05741.

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

2 980 372

2 980 372

K7

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN

14 018 790

0

0

14 018 790

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

K81

05811.

Felh. c. garancia- és kez. szárm. kifiz. áht-n belülre

0

K82

05821.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n belülre

0

K83

05831.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. törl. áht-n belülre

0

K84

05841.

Egyéb felhalm. célú tám. áht-n belülre

0

K85

05851.

Felh. c. gar.- és kez.váll. szárm. kifiz. áht-n kívülre

0

K86

05861.

Felh. c. visszatér. tám., kölcs. nyújt. áht-n kívülre

0

K87

05871.

Lakástámogatás

0

K88

05881.

Egyéb felhalm. célú támogatások áht-n kívülre

0

K8

EGYÉB FELHALM. CÉLÚ KIAD. ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

59 542 828

0

0

59 542 828

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

0

K9111

0591111.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

K9112

0591121.

Likvid. c. hitelek, kölcsönök törl. pénzügyi váll.

0

K9113

0591131.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

K911

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre összesen

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

K9121

0591211.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

K9122

0591221.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

0

K9123

0591231.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

K9124

0591241.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

0

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai összesen

0

0

0

0

K913

059131.

Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

0

K914

059141.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

964 851

964 851

K915

059151.

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

0

K916

059161.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

0

K917

059171.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

K918

059181.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiad.

0

K91

Belföldi finanszírozás kiadásai összesen

964 851

0

0

964 851

Külföldi finanszírozás kiadásai

0

K921

059211.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

K922

059221.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

K923

059231.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

K924

059241.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

0

K92

Külföldi finanszírozás kiadásai összesen

0

0

0

0

K93

05931.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek kiad.

0

K9

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

964 851

0

0

964 851

KIADÁSOK ÖSSZESEN

60 507 679

0

0

60 507 679

4. melléklet

  • a)

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzti funkciók - Bevételek - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2019. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Önként vállalt feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Államig. feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

0

330 000

330 000

330 000

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

0

018010

Önkorm. elszámolásai a közp. költségvetéssel

24 121 274

24 121 274

24 121 274

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

28 153 405

28 153 405

28 153 405

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

0

900020

Önkorm.funkc.nem sorolható bev.áht-n kív.

7 900 000

7 900 000

7 900 000

0

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

24 121 274

7 900 000

0

0

28 153 405

60 174 679

330 000

60 504 679

b)

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzti funkciók - Bevételek - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2019. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Kötelező feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Önként vállalt feladat összesen

Műk.c.támÁht-n bel.

Felh.c.támÁht-n bel.

Közhatal. bevételek

Működési bev.

Felhalm. bev.

Műk. célú. Átvett .pe.

Felh. célú. Átvett .pe.

Finansz. bev.

Államig. feladat összesen

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B1

B2

B3

B4

B5

B6

B7

B8

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

0

330 000

330 000

330 000

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

0

018010

Önkorm. elszámolásai a közp. költségvetéssel

24 121 274

24 121 274

24 121 274

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

28 153 405

28 153 405

28 153 405

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

0

900020

Önkorm.funkc.nem sorolható bev.áht-n kív.

7 900 000

7 900 000

7 900 000

0

KORMÁNYZTI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

24 121 274

7 900 000

0

0

28 153 405

60 174 679

330 000

60 504 679

b)

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kormányzati funkciók - Kiadások - Önkormányzat

Ft-ban

COFOG kód

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi eredeti előirányzat

Mind-összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Kötelező feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Önként vállalt feladat összesen

Személyi juttatás

M.ad. jár. szoc.hj.adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb. jutt.

Egyéb műk c. kiad.

Beru-házások

Felújí-tások

Egyéb felh. c. kiad.

Finansz. kiad.

Államig. feladat összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

011130

Önk. és önk. hiv. jogalk. és ált. ig. tev.

7 267 760

1 286 122

2 040 840

2 304 609

12 899 331

12 899 331

013350

Az önk. vagyonnal való gazd. kapcs. felad.

374 650

374 650

374 650

013320

Köztemető fennt. És műk.

100 000

100 000

100 000

018010

Önkormányzatok elszámolásai

964 851

964 851

964 851

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

0

0

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

0

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

0

062020

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

14 018 790

14 018 790

14 018 790

064010

Közvilágítás

679 450

679 450

679 450

066010

Zöldterület kezelés

0

0

066020

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

550 037

550 037

550 037

082044

Könyvtári szolgáltatás

210 000

33 075

1 556 925

1 800 000

1 800 000

082092

Közművelődési tevékenység

2 686 403

2 686 403

2 686 403

084031

Civil szervezetek működési támogatása

0

0

0

091140

Óvodai nevelés ellátás működtetés feladatai

5 480 304

5 480 304

0

5 480 304

104037

intézményen kívűli gyermekétkeztetés

598 975

598 975

0

598 975

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

0

0

0

107051

Szociális étkeztetés

0

0

0

107052

Házi segítségnyújtás

0

0

0

107055

Falugondnoki tanyagondnoki szolgáltatás

3 111 600

539 281

1 359 535

5 010 416

0

5 010 416

107060

Egyéb szociális pénzbeli és term. ellátás., tám.

6 747 584

6 747 584

0

6 747 584

900070

Fejezeti és általános tartalék elszámolása

8 596 888

8 596 888

8 596 888

KORMÁNYZATI FUNKCIÓK ÖSSZESEN

10 589 360

1 858 478

5 703 487

6 747 584

20 625 129

0

14 018 790

964 851

60 507 679

0

0

60 507 679

5. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE - KIADÁSOK

Önkormányzat Felhalmozási kiadások

Rovat-szám

Számla-szám

Megnevezés

Önk.Ph. ig.tev.

Közművelődés Közösségi és társadalmi

Könyvtár

Önkorm. Vagyonnal való gazd.

Tel.fejl projektek

Orvosi ügyelet

Gimn.műk felad.

Lakásfennt

Egyéb szoc.ell.

Esélyegyenlőség

Forg.és bef.c. fin.

Fejezeti és ált.tart.

Kötelező feladat összesen

Önk.Ph. ig.tev.

Önk. Vagyong.

Minta program

Út-híd fennt.

Város és k.g. mns

Önként vállalt feladat összsen

Önk.Ph. ig.tev.

Int. Finansz.

Államig. feladat összesen

Mind-összesen

011130

82 091

082044

013350

062020

072112

092260

106020

107060

107080

900060

900070

011130

013350

041237

045160

066020

011130

018030

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Kötelező

Önként

Önként

Önként

Önként

Önként

Államig.

Államig.

Beruházások

K62

05621.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K64

05641.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Eszköz beszerzés

K67

05671.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

0

0

ÁFA

K71

Ingatlanok felújítása

11 038 418

11 038 418

11 038 418

K74

Beruházási előzetesen felszámított áfa

2 980 372

2 980 372

2 980 372

K6

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

14 018 790

14 018 790

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

0

14 018 790

14 018 790

6. melléklet

Létszám előirányzat 2020.

Önkormányzat

3 fő

Összesen:

3 fő

Hosszú távú közfoglalkoztatás

10 fő

Összesen:

10 fő

Mindösszesen:

13 fő

7. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.

Műk. célú támog. áht-n belülről

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

2 010 106

24 121 274

2.

Felhalm. célú támog. áht-n belülről

3.

Közhatalmi bevételek

1 800 000

900 000

800 000

675 000

225 000

450 000

1 800 000

900 000

350 000

7 900 000

4.

Működési bevételek

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

27 750

333 000

5.

Felhalmozási bevételek

6.

Műk. célú átvett pénzeszközök

0

7.

Felhalm. célú átvett pénzeszközök

8.

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről - felhalm.

9.

Maradvány igénybevétele - működési

28 153 405

28 153 405

10.

Maradvány igénybevétele - felhalmozási

Kiadások

11.

Személyi juttatások

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

882 447

10 589 360

12.

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzájár. adó

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

154 873

1 858 478

13.

Dologi kiadások

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

475 291

5 703 487

14.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

562 299

6 747 584

15.

Egyéb működési célú kiadások

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

1 718 761

20 625 129

16.

Beruházások

3 793 670

0

17.

Felújítások

4 672 930

4 672 930

4 672 930

14 018 790

18.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

20.

Áht.-n belüli megelőlegezések visszafizetése

964 851

964 851

20.

Bevételek összesen

30 191 261

2 037 856

3 837 856

2 937 856

2 837 856

2 712 856

2 262 856

2 487 856

3 837 856

2 937 856

2 387 856

2 037 856

60 507 679

21.

Kiadások összesen

4 758 521

3 793 670

3 793 670

3 793 670

3 793 670

8 466 600

8 466 600

8 466 600

3 793 670

3 793 670

3 793 670

7 587 340

60 507 679

8. melléklet

Önkormányzat által adott

közvetlen támogatásokat tartalmazó kimutatás 2020.

Egyesület támogatása

0

Összesen:

0

9. melléklet

HEDREHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és a saját bevételek

Adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség

Ft-ban

Kötelezettség jogcíme

Összesen

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kötvénykibocsátás törlesztés

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Lízingdíj

0

0

0

0

0

1.

0

2.

0

Kezességvállalás

1.

Thermálfürdő Kft.

2.

Adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

Saját bevételek a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. §. (1) bek. szerint

Megnevezés

Összesen

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

1.

Helyi adókból származó bevételek

7 700 000

20 000 000

20 000 000

20 000 000

67 700 000

2.

Önk. vagyon, vagyoni értékű jog ért., hasznosításából, Tárgyi eszköz, immateriális jószág, részvény, részesedés ért. származó bevétel

0

0

0

0

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

0

0

0

4.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

200 000

150 000

150 000

150 000

650 000

5.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

Saját bevételek összesen

7 900 000

20 150 000

20 150 000

20 150 000

68 350 000

Saját bevételek 50 %-a

3 950 000

10 075 000

10 075 000

10 075 000

34 175 000

Saját bevételek 50 %-a és az adósságot keletkeztető ügyletekből származó fitetési kötelezettség különbsége

3 950 000

10 075 000

10 075 000

10 075 000

34 175 000