Győrasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013.(XII.2.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa természetbeni juttatásról

Hatályos: 2013. 12. 03

Győrasszonyfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013. (X.4.)BM rendelet 3. §. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Győrasszonyfa Község Önkormányzata természetbeni juttatásként szociális célú tűzifát (továbbiakban: tűzifa) biztosít jogosult háztartásonként legfeljebb 2 m3 mennyiségben.

2. § A rendelet hatálya kiterjed Győrasszonyfa község területén állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre.

3. § Tűzifára az a személy jogosult aki, vagy akinek a háztartásában olyan személy él aki e rendelet hatálybalépése napján
a. időskorúak járadékában vagy
b. foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, vagy
c. aktív korúak rendszeres szociális segélyében, vagy
d. normatív lakásfenntartási támogatásban részesül, vagy
e. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy
f. gyermekét egyedül nevelő szülő vagy
g. nagycsaládos
h. létfenntartási krízishelyzetben van

4. § A jogosultság megállapításánál előnyben kell részesíteni azt háztartást, ahol egyáltalán nincs tüzelő, vagy az otthonában lévő tűzifa mennyisége 0,5 m3-nél kevesebb.

5. § A tűzifára jogosultság megállapításáról, az odaítélt tűzifa mennyiségéről átruházott hatáskörben eljárva a polgármester egyedi határozattal dönt.

6. § A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás iránti kérelmet a rendelet 1. sz melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani 2013. december 20-ig személyesen a Győrasszonyfai Közös Önkormányzati Hivatalban. A kérelmek elbírálása legkésőbb 2014. január 17-ig megtörténik. A döntést követően folyamatosan kerülhet kiutalásra a szociális tűzifa.

7. § A benyújtott kérelmeket az önkormányzat képviseletében a Polgármester határozatban elbírálja, és a jogosultaknak legkésőbb 2014. február 15-ig kiutalja, kiszállíttatja a tűzifát.
A jogosult aláírásával igazolja a számára határozatban kiutalt tűzifa átvételét.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2014. február 15-ével hatályát veszti.