Kisherend Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete

a Partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2014. 04. 18

Kisherend Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (IV.17.) önkormányzati rendelete

a Partnerségi egyeztetés szabályairól

2014.04.18.

Kisherend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23. § (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya Kisherend Község közigazgatási területére terjed ki.

(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Kisherendnek az adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy.

b) Kisherendnek az adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet.

c) Kisherend Községben nyilvántartott, bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek.

d) Valamennyi Kisherenden működő elismert egyház.

II. A tájékoztatás módja és eszközei

2. § (1) A rendelet 1. sz. függelékében megjelölt érdekképviseleti és civil szervezetek a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 37. §-ában meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszban az ott meghatározott tartalommal elektronikus úton előzetes tájékoztatót kapnak a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról.

(2) Az előzetes tájékoztatási szakaszban az érintettek tájékoztatása a Kisherend Község Önkormányzatának hirdetőtábláján, a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal honlapján (www.kozarmisleny.hu), valamint a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történik, továbbá A/4-as méretű plakátokat kell elhelyezni a Kisherend település hirdetőtábláin.

(3) Azok a partnerek, amelyek a 3. § (3) bekezdésében meghatározott módon a kihirdetéstől valamint az átvételtől számított 21 napon belül írásban jelzik részvételi szándékukat, postai úton, elektronikus adathordozón véleményezési anyagot kapnak.

(4) A véleményezésre kiküldött településrendezési eszközt legalább 30 napig közzé kell tenni Kisherend Község Önkormányzatának hirdetőtábláján, Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján és honlapján (www.kozarmisleny.hu),, továbbá a közzététel tényéről tájékoztató A/4-as méret plakátokat kell elhelyezni Kisherend település hirdető tábláin.

III. A javaslatok, vélemények dokumentálásnak módja

3. § (1) A partner előzetes tájékoztatóval kapcsolatban a kihirdetéstől valamint az átvételtől számított 21 napon belül véleményben kifejtheti előzetes javaslatait a településrendezési eszköz készítésével kapcsolatban, továbbá bejelentheti az eljárás további szakaszaiban való részvételi szándékát.

(2) Amennyiben a partner a megkeresésre (1) bekezdésben megjelölt határidőn belül részvételi szándékát nem jelzi, úgy eljárás további szakaszában nem vesz részt, és kifogást nem emelt véleményezőnek kell tekinteni.

(3) A partner a megkeresésre indokolással alátámasztott módon jelezheti, hogy az eljárás további szakaszában papíralapú dokumentációt kér, ez esetben a papír alapon kell számára megküldeni a településrendezési eszköz dokumentációját.

(4) A partner a kihirdetéstől valamint az átvételtől számított 21 napon belül kifejtheti a dokumentációval kapcsolatos, indokolással alátámasztott véleményét, észrevételét, jogszabályon alapuló véleményénél a jogszabályhelyet megjelöli.

4. § (1) A 2. § (2) bekezdésében meghatározott hirdetménnyel kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhet a polgármestertől.

(2) A 2. § (4) bekezdésében meghatározott közzététellel kapcsolatban annak ideje alatt bármely lakos véleményt adhat a polgármesternek címezve, amelyet postai úton vagy elektronikus formában a közzétételben megadott e-mail címre juttathat el.

5. § (1) A beérkezett vélemények az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezik, és azokat a polgármester a tervező felé továbbítja.

(2) A beérkezett véleményeket a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

IV. Az el nem fogadott javaslatok,

vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

6. § (1) A vélemények elfogadására illetve el nem fogadására valamint mindezek indokolására a polgármester a tervező közreműködésével összeállított polgármesteri válaszokban javaslatot tesz, amelyet a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

(2) A polgármesteri válaszokról a Képviselő-testület a határozathozatalával egyidejűleg dönt.

V. Az elfogadott koncepció, stratégia és

településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító eszközök

7. § (1) A jóváhagyott tervezési program alapján készülő véleményezési anyag közzététele a 2. § (4) bekezdésben meghatározott módon történik.

(2) Az elfogadott településrendezési eszközök nyilvánosságát az önkormányzat közzététellel biztosítja, amelyet az elfogadást követő 15 napon belül legalább 30 napig közzétesz a Kisherend Község Önkormányzata, a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint honlapján.

VI. Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

1. függelék

üres cím
Kisherendért Egyesület
Székhelye: 7763 Kisherend, Deák Ferenc utca 56.
Email címe: tamasipiroska@gmail.com
Képviselő neve: Tamási Piroska