Ikervár község képviselő testületének 4/2016 (IV.28..) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról és zárszámadásáról

Hatályos: 2016. 04. 28


Ikervár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés (f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a

következőket rendeli el:


1. §


1)  A képviselő-testület az önkormányzat – beleértve a költségvetési szerveit -  2015. évi költségvetési mérleg főösszeg teljesítésének           bevételi oldalát   342.476 ezer Ft-ban állapítja meg, ezen belül a tárgyévi költségvetési bevételek teljesítésének összege: 312.093 ezer Ft

                                                


 2)  A képviselő-testület az önkormányzat – beleértve a költségvetési szerveit -  2015. évi

 költségvetési mérleg főösszeg teljesítésének kiadási  oldalát 303.182 ezer Ft-ban

 állapítja meg, ezen belül a tárgyévi költségvetési kiadások  teljesítésének összege: 299.830  ezer Ft



3) A képviselő testület a tárgyévi költségvetési kiadások és bevételek egyenlegét,  12.263 ezer Ft összegben állapítja meg.


                            

                                                                2.§.


1)  Az önkormányzat 2015. évi bevételeinek teljesítését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási feladatok)  szerinti bontásban , e rendelet 1. számú  melléklete tartalmazza.


2) Az önkormányzat 2015. évi kiadásainak  teljesítését  kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási feladatok)  szerinti bontásban , e rendelet 2. számú  melléklete tartalmazza.


3. §


A képviselő-testület a 2015. évi átadott pénzeszközök és a szociális jellegű kiadások teljesítését  e rendelet 3. számú melléklete szerint hagyja jóvá.


4. §


1) A képviselő-testület az önkormányzat egyszerűsített pénzforgalmi jelentését e rendelet 4. számú melléklete szerint hagyja jóvá.


2) A képviselő-testület az önkormányzat pénzeszköz változásainak bemutatását e rendelet 5. számú melléklete szerint hagyja jóvá.




5. §


A képviselő-testület az önkormányzat működési és a felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatai teljesülésének bemutatását tájékoztató jelleggel , mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten , együttesen egyensúlyban a 6. számú melléklet tartalmazza.


6. §


A képviselő-testület az önkormányzat  felújítási és beruházási előirányzatainak alakulását  célonként, feladatonként e rendelet 7. számú melléklete rögzíti.


7. §


A képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi pénzmaradványát 37.684 ezer Ft-ban állapítja meg. A pénzmaradvány kimutatást e rendelet 8. számú melléklete tartalmazza.


8. §


A képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi egyszerűsített mérlegét e rendelet 9. számú melléklete szerint hagyja jóvá.


9. §


Az önkormányzat mérlegének részletezését  e rendelet 10. számú melléklete tartalmazza.


10. §


Az önkormányzat 2015. december 31-ei állapot szerinti vagyonának összetételét e rendelet 11. számú melléklete tartalmazza.


11. §



A képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő részesedésekről, értékpapírokról szóló kimutatást a rendelet 12. számú melléklete szerint hagyja jóvá



12. §


A képviselő-testület az önkormányzat létszámkeretének alakulását e rendelet 13. számú melléklete szerint állapítja meg.





13. §


Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.



Ikervár, 2016. április 27.



 Fehér Ferenc                                                                       Rauchné Király Zsuzsanna

polgármester                                                                                        jegyző



A rendelet kihirdetve:


Ikervár, 2016. április 28.


                                                                              /: Rauchné Király Zsuzsanna:/

                                                                                                 jegyző