Ikervár község képviselő testületének 4/2018 (V.31.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2017. évi költségvetésének végrehajtásáról és zárszámadásáról

Hatályos: 2018. 05. 31

Ikervár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés (f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a

következőket rendeli el:


1. §


1)  A képviselő-testület az önkormányzat – beleértve a költségvetési szerveit -  2017. évi költségvetési mérleg főösszeg teljesítésének           bevételi oldalát   360.606.630.- Ft-ban állapítja meg, ezen belül a tárgyévi költségvetési bevételek teljesítésének összege: 340.674.217.- Ft

                                                


 2)  A képviselő-testület az önkormányzat – beleértve a költségvetési szerveit -  2017. évi

 költségvetési mérleg főösszeg teljesítésének kiadási  oldalát 267.522.965.-Ft-ban

 állapítja meg, ezen belül a tárgyévi költségvetési kiadások  teljesítésének összege: 263.670.125.- Ft



3) A képviselő testület a tárgyévi költségvetési kiadások és bevételek egyenlegét,a költségvetési  többletet 77.004.092- Ft összegben állapítja meg.



                         

                            

                                                                2.§.


1)  Az önkormányzat 2017. évi bevételeinek teljesítését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási feladatok)  szerinti bontásban , e rendelet 1. számú  melléklete tartalmazza.


2) Az önkormányzat 2017. évi kiadásainak  teljesítését  kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási feladatok)  szerinti bontásban , e rendelet 2. számú  melléklete tartalmazza.


3. §


A képviselő-testület a 2017. évi átadott pénzeszközök és a szociális jellegű kiadások teljesítését  e rendelet 3. számú melléklete szerint hagyja jóvá.




1) A képviselő-testület az önkormányzat egyszerűsített pénzforgalmi jelentését e rendelet 4. számú melléklete szerint hagyja jóvá.


2) A képviselő-testület az önkormányzat pénzeszköz változásainak bemutatását e rendelet 5. számú melléklete szerint hagyja jóvá.




4. §


A képviselő-testület az önkormányzat működési és a felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatai teljesülésének bemutatását tájékoztató jelleggel , mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten , együttesen egyensúlyban a 6. számú melléklet tartalmazza.


5. §


A képviselő-testület az önkormányzat  felújítási és beruházási előirányzatainak alakulását  célonként, feladatonként e rendelet 7. számú melléklete rögzíti.


6. §


A képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi pénzmaradványát 88.605.915.- Ft-ban állapítja meg. A pénzmaradvány kimutatást e rendelet 8. számú melléklete tartalmazza.


7. §


A képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi egyszerűsített mérlegét e rendelet 9. számú melléklete szerint hagyja jóvá.


8. §


Az önkormányzat mérlegének részletezését  e rendelet 10. számú melléklete tartalmazza.


9. §


Az önkormányzat 2017. december 31-ei állapot szerinti vagyonának összetételét e rendelet 11. számú melléklete tartalmazza.


10. §



A képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő részesedésekről, értékpapírokról szóló kimutatást a rendelet 12. számú melléklete szerint hagyja jóvá



11. §


A képviselő-testület az önkormányzat létszámkeretének alakulását e rendelet 13. számú melléklete szerint állapítja meg.





12. §


Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.



Ikervár, 2018. május  30.



 Fehér Ferenc                                                                       Rauchné Király Zsuzsanna

polgármester                                                                                        jegyző



A rendelet kihirdetve:


Ikervár, 2018. május 31.


                                                                              /: Rauchné Király Zsuzsanna:/

                                                                                                 jegyző

Mellékletek