Aparhant Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2017. (X.12.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 5/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 01- 2018. 01. 01

Aparhant Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvényének 32. cikke (1) bekezdésében, továbbá a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, – a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség véleményének kikérésével – a következőket rendeli el:


1. §


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 5/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„1. §

(1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Aparhant Község közigazgatási területén lévő közcsatornával el nem látott vagy közcsatornával ellátott, de közcsatornára rá nem kötött ingatlan tulajdonosára, vagyonkezelőjére vagy egyéb jogcímen használójára (a továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos).”


2. §


A Rendelet 6. § helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„6. §


(1) A közszolgáltató a közszolgáltatást a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002. (IV.10.) EüM rendelet 6.§-ban foglalt eszközzel és az ott meghatározott feltételek szerint köteles ellátni.


(2) A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet köteles az ingatlantulajdonos megrendelésétől számított 14 napon belül begyűjteni és végleges ártalommentes elhelyezés végett a 4. § (2) bekezdésben megjelölt szennyvíztisztító telepre szállítani.


(3) Amennyiben az ingatlan tulajdonos sürgősségi, azaz 72 órán belüli begyűjtést igényel, úgy e rendelet mellékletében meghatározott sürgősségi közszolgáltatási díjat köteles fizetni.


(4) A melléklet 1. pontjában meghatározott alapdíj befizetése esetén, a melléklet 2. pontjában meghatározott szennyvíz szállítás és ártalmatlanítás díjat az ingatlantulajdonosnak az alapdíj mértékéig tárgyévben nem kell megfizetnie, szállítási és ártalmatlanítási díj fizetési kötelezettsége a befizetett alapdíj mértékét meghaladóan keletkezik.”


3. §


A Rendelet melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.



4. §


(1) E rendelet 2018. január 1. napján lép hatályba.


(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Rendelet 14. § (3) bekezdése.


(3) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.



Aparhant, 2017. október 11.




                          Csóka Attila                                                dr. Dobai Sándor

                         polgármester                                                         jegyző



Záradék:

A rendelet 2017. október 12. napján kihirdetésre került.

                                                                                                                 


                                                                                                  dr. Dobai Sándor

                                                                                                           jegyző


Mellékletek