Tiszaigar Község Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2015(X.8..) önkormányzati rendelete

a filmforgatási célú közterület-használatra vonatkozó szabályokról

Hatályos: 2016. 10. 01


Tiszaigar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az  Alaptörvény  32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és a  37. § (4)-(5) bekezdéseiben  kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


  1. §


 A filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben  meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.


  1. §[1]


  1. §


 A hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja a hatósági szerződésben:

a) az eredeti állapot helyreállítását,

b) az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben és tisztán tartását,

c) a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,

d) a filmforgatással érintett lakosság és vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

e) a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését.


  1. §


(1) A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek fel nem róható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt.

(2) A közterület-használatot  az akadály elhárítása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.


  1. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

[1]

hatályon kívül helyezte a 11/2016.(IX.30.) önkormányzati rendelet 1. §-a