Tápiószőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (III.26..) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2015. 03. 26- 2017. 03. 12

Tápiószőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (III.26..) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

2015.03.26.

Tápiószőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23. § (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya Tápiószőlős község közigazgatási területére terjed ki.

(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Tápiószőlős adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén lakóhellyel rendelkező természetes személy;

b) Tápiószőlős adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet;

c) Tápiószőlős községben nyilvántartott, bejegyzett civil szervezetek;

d) Valamennyi Tápiószőlősön működő elismert egyház;

e) A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezetek

II. A tájékoztatás módja és eszközei

2. § (1) A civil szervezetek a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 37. §-ában meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszban az ott meghatározott tartalommal elektronikus vagy postai úton előzetes tájékoztatót kapnak a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról.

(2) Az 1. § (2) a.), b.), d.), e) pontjában szereplők a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.r.) 37. §-ában meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszban az ott meghatározott tartalommal hirdetmény útján (Tápiószőlősi Polgármesteri Hivatal – 2769 Tápiószőlős, Kossuth L. út 65.) - épületében megtalálható hirdetőtábláján elhelyezett, valamint Tápiószőlős Község honlapján keresztül – www.tapioszolos.hu) előzetes tájékoztatót kapnak a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról, továbbá a hirdetmény megjelenésének tényéről a tájékoztatót A/4-as méretű plakátokat kell elhelyezni a település hirdetőtábláin.

(3) Azok a partnerek, amelyek a 3. § (3) bekezdésében meghatározott módon és a Korm.r.-ben meghatározott határidőn belül írásban jelzik részvételi szándékukat, postai úton, elektronikus adathordozón véleményezési anyagot kapnak.

(4) A véleményezési szakasz részeként a véleményezésre kiküldött településrendezési eszközt legalább 30 napig közzé kell tenni a Tápiószőlősi Polgármesteri Hivatal hirdető tábláján és Tápiószőlős község honlapján, továbbá a közzététel tényéről tájékoztató A/4-as méretű plakátokat kell elhelyezni a település hirdető tábláin.

III. A javaslatok, vélemények dokumentálásnak módja

3. § (1) A partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott előzetes tájékoztatóval kapcsolatban a Korm. r.-ben meghatározott határidőn belül véleményben kifejtheti előzetes javaslatait a településrendezési eszköz készítésével kapcsolatban, továbbá megjelöli az eljárás további szakaszaiban való részvételi szándékát.

(2) Amennyiben a partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre részvételi szándékát nem jelzi, az eljárás további szakaszában nem vesz részt, és kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni.

(3) A partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre indokolással alátámasztott módon jelezheti, hogy az eljárás további szakaszában papíralapú dokumentációt kér, ez esetben a 2. § (3) bekezdésében meghatározott megkereséshez papír alapon kell számára megküldeni a településrendezési eszköz dokumentációját.

(4) A partner a 2. § (3) bekezdésében meghatározott megkeresésre a Korm. r.-ben meghatározott határidőn belül kifejtheti a dokumentációval kapcsolatos, indokolással alátámasztott véleményét, észrevételét, jogszabályon alapuló véleményénél a jogszabályhelyet megjelöli.

4. § (1) A 2. § (2) bekezdésében meghatározott hirdetménnyel kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhet.

(2) A 2. § (4) bekezdésében meghatározott közzététellel kapcsolatban annak ideje alatt bármely lakos véleményt adhat a polgármesternek címezve, amelyet postai úton vagy elektronikus formában a közzétételben megadott e-mail címre juttathat el.

5. § (1) Valamennyi vélemény az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezi, és azokat a polgármester a tervező felé továbbítja.

(2) Valamennyi véleményt a Korm.r. 39. § (2) bekezdésében meghatározott döntés meghozatalához a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

IV. Az el nem fogadott javaslatok,

vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

6. § (1) A vélemények elfogadására illetve el nem fogadására valamint mindezek indokolására az önkormányzati főépítész a tervező közreműködésével összeállított tervezői válaszokban javaslatot tesz, amelyet a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

(2) A válaszokról a Képviselő-testület a Korm.r. 39. § (2) bekezdésében meghatározott határozathozatalával egyidejűleg dönt.

V. Az elfogadott koncepció, stratégia és

településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító eszközök

7. § (1) A jóváhagyott tervezési program alapján készült véleményezési anyag közzététele a 2. § (4) bekezdésben meghatározott módon történik.

(2) A településrendezési eszköz Képviselő-testület által történt elfogadását követő 20 napon belül a jóváhagyott munkarészeket az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

VI. Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.