Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2016 (IX.9.) önkormányzati rendelete

a születési támogatásról

Hatályos: 2016. 09. 10- 2021. 06. 03

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2016 (IX.9.) önkormányzati rendelete

a születési támogatásról

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el.

1. § Születési támogatás illeti a gyermek születésekor a szülőt, jövedelmi és vagyoni viszonyaitól függetlenül, ha a gyermek születésekor a szülő és a gyermek mányi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és életvitelszerűen Mányon él.

2. § A születési támogatás, a gyermeket saját háztartásában gondozó szülő, együtt élő szülők esetén az apa vagy az anya részére jár, a gyermek születését követő 60 napon belül.

3. § A születési támogatás gyermekenkénti összege 60 000,- Ft, amelyet vásárlási utalványban kell kifizetni.

4. § A születési támogatást a védőnő által havonta leadott születési jelentés alapján, a polgármester határozattal állapítja meg. A határozat meghozatala előtt a mányi bejelentett lakcímet, illetve tartózkodási címet, valamint az életvitelszerű Mányon élést ellenőrizni kell.

5. § A rendeletet valamennyi 2016-ban született, az 1. §-ban foglalt feltételeknek megfelelő gyermek esetében is alkalmazni kell.

6. § A születési támogatás összegét minden évben, a költségvetési rendelet megalkotásával egyidejűleg, felül kell vizsgálni.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.