Borsodbóta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (IV. 13.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat és költségvetési szervei 2014. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2015. 04. 16- 2022. 11. 25

Borsodbóta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat és költségvetési szervei 2014. évi költségvetési beszámolójáról (továbbiakban: zárszámadás) a következőket rendeli el:


  1. §


  1. Borsodbóta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület ) a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást


  • 258.647.-ezer forint költségvetési bevétellel

  • 243.095.-ezer forint költségvetési kiadással

  • 16.758.-ezer forint helyesbített maradvánnyal


hagyja jóvá.


  1. Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten az 1.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.


  1. A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek szerint fogadja el.


2. §



    A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:


    1. Az Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait a 3. és a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.


    1. Az Önkormányzat EU-s támogatással megvalósuló programot, projektet nem valósított meg, ezen a címen költségvetési kiadása, bevétele nem keletkezett, Önkormányzaton kívül megvalósult projekt végrehajtásához nem járult hozzá.


    1. A Képviselő-testület a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6., 7., 8., 9. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


    1. A Képviselő-testület a költségvetési szervek maradványát és annak felhasználását a 10. számú mellékletnek megfelelően hagyja jóvá, illetve engedélyezi.






    3. §


      1. Az Önkormányzat jegyzője a költségvetési maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítésének biztosításáról köteles gondoskodni.


      1. A költségvetési szervek vezetői a költségvetési maradványnak a 2015. évi előirányzatokon történő átvezetéséről kötelesek gondoskodni.


      4. §


        Az Önkormányzat jegyzője a költségvetési beszámoló elfogadásáról, a költségvetési maradvány jóváhagyott összegéről a költségvetési szerv vezetőjét a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesíti.


        5. §


          1. A rendelet 2015. április hó 16-án lép hatályba.


          1. A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az Önkormányzat és költségvetési szervei 2013. évi költségvetési beszámolójáról szóló 5/2014.(V.8.) önkormányzati rendelet.


          Gulyás János sk. Antal Mária sk.

          polgármester jegyző





          Z á r a d é k :


          A rendelet kihirdetve 2015. április hó 13-án.


          Antal Mária sk.

          jegyző

          Mellékletek