Szakmár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2019(X.3.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 04- 2019. 10. 04

Szakmár Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a Magyarország helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII.15.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) módosításával kapcsolatosan az alábbiakat rendeli el:


1. §.


(1) A Rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„5.§ (3) Az alakuló ülést a választás eredményének jogerőssé válását követő 15 napon belül össze kell hívni. Az összehívásról a megválasztott polgármester gondoskodik. Az ülést a korelnök nyitja meg és vezeti a polgármester eskütételének megtörténtéig. Az alakuló ülésen a polgármester és a települési képviselők esküt tesznek. Az alakuló ülésen kell dönteni az alpolgármester választásáról, a polgármester és alpolgármester illetményéről, tiszteletdíjáról.”


(2) A Rendelet 7.§. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„7.§  (1) A Képviselő-testület ülését a polgármester akadályoztatása esetén az alpolgármester, a polgármester és az alpolgármester egyidejű akadályoztatása esetén vagy a két tisztség egyidejű betöltetlensége esetén a korelnök hívja össze és vezeti.”


(3) A Rendelet az alábbi 29/A §-al egészül ki:

29/A.§ (1) A jegyzőt távollétében az általa kijelölt igazgatási ügyintéző, tartós akadályoztatása vagy a tisztség betöltetlensége esetén – legfeljebb hat hónap időtartamra – Szakmár Község Polgármestere által írásban megbízott köztisztviselő helyettesíti.


(2) Betöltött jegyzői álláshely tekintetében az (1) bekezdésben megjelölt időtartam letelte után a jegyző helyettesítéséről a közös önkormányzati hivatalt alkotó önkormányzatok képviselő-testületei együttes ülésen döntetnek.


(3) A jegyző és a helyettesítésére kijelölt köztisztviselő egyidejű akadályoztatása esetén a helyettesítésről Szakmár Község Polgármestere dönt, tartós akadályoztatás esetén – legfeljebb hat hónap időtartamra – a közös önkormányzati hivatalt alkotó önkormányzatok képviselő-testületei együttes ülésen döntetnek."


2. §.


  1. A Rendelet 5. sz. melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép.


  1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.


  1. A rendelet kihirdetéséről – hirdetőtáblán történő kifüggesztéssel – a jegyző gondoskodik.


Szakmár, 2019. szeptember 30.



        András Gábor                                                      Csefkóné Busa Andrea

                        polgármester                                                                    jegyző

Záradék:

E rendelet 2019. október 3. napján kihirdetésre került.

Szakmár, 2019. október 3.

                                                                              Csefkóné Busa Andrea

                                                                                                                 jegyző

Mellékletek