Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017.(V.4.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 05

Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23.§ (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Kormányrendelet 29. § szerint kapott felhatalmazás alapján a következőket határozza el:


  1. Általános rendelkezések


1.§ (1) E döntés hatálya Vanyola község közigazgatási területére terjed ki.


(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre az 1.mellékletben megnevezettek szerint:

  1. Az érintett településrészén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy,
  2. A településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,
  3. A nyilvántartott, és településre bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek,
  4. A településen működő egyházak és szervezetei.


II. A tájékoztatás módja és eszközei


  1. § (1) Az 1.§ (2) c) pontjában szereplő aktuálisan érintett valamennyi érdekképviseleti és civil szervezet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendeletben (a továbbiakban: Kr.) meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszokban az ott meghatározott tartalommal elektronikus úton előzetes tájékoztatót kapnak a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról.


  1. Az 1.§ (2) a.), b.), d.) pontjában szereplők a meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszokban az ott meghatározott tartalommal hirdetmény útján (az Önkormányzati Hivatal épületében található hirdető táblán elhelyezve, valamint a Község honlapján keresztül) előzetes tájékoztatót kapnak.


  1. A véleményezési szakasz részeként a véleményezésre küldött településfejlesztési és településrendezési eszközt, valamint településképi rendeletet és azok munkarészeit legalább 15 napig közzé kell tenni az Önkormányzati Hivatal hirdető tábláján és a Község honlapján.


III. A javaslatok, vélemények dokumentálásnak módja


  1. § (1) A partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott előzetes tájékoztatóval kapcsolatban a Kr-ben meghatározott határidőn belüli véleményében kifejtheti előzetes javaslatait a településrendezési eszköz készítésével kapcsolatban, továbbá megjelöli az eljárás további szakaszaiban való részvételi szándékát.


  1. Amennyiben a partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre részvételi szándékát nem jelzi, az eljárás további szakaszában nem vehet részt, és őt kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni.


  1. A partner a 2. § (3) bekezdésében meghatározott megkeresésre a Kr.-ben meghatározott határidőn belül kifejtheti a dokumentációval kapcsolatos észrevételét, véleményét. A kifogásait szakszerűségi, vagy jogszabályon alapuló indokolással kell alátámasztani a joghelyek megjelölésével.


  1. A 2. § (2) bekezdésében meghatározott hirdetménnyel kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhet a főépítésztől.


  1. A 2. § (3) bekezdésében meghatározott közzététellel kapcsolatban annak ideje alatt bármely lakos véleményt adhat a főépítésznek címezve, amelyet postai úton vagy elektronikus formában a közzétételben megadott címre juttathat el.


  1. Valamennyi vélemény az adott ügyirat részét képezi, és azokat a főépítész dokumentálja.


  1. Valamennyi véleményt a Kr.-ben meghatározott vonatkozó döntés meghozatalához a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.


IV. Az el nem fogadott javaslatok,

vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje


  1. §  (1)   A vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a főépítész által összeállított válaszokban javaslatot tesz, amelyet a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.


(2)       A főépítészi válaszok elfogadásáról a Képviselő-testület határozat hozatalával dönt.



V. Az elfogadott koncepció, stratégia és

településrendezési eszköz, valamint településképi rendelet és annak munkarészei nyilvánosságát biztosító eszközök


  1. § (1) A jóváhagyott tervezési program alapján készült véleményezési dokumentáció közzététele a II. (3) bekezdésben meghatározott módon történik.


  1. A elfogadott koncepció, stratégia és településrendezési eszköz, valamint településképi rendeletet és azok munkarészei  Képviselő-testületi elfogadását követő 15 munkanapon belül, a jóváhagyott munkarészeket az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.


6. §.  E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Varga Rita

polgármester

Fehér Mária

címzetes főjegyző


              



A rendeletet kihirdettem:


Vanyola, 2017. május 4.


                                                                                                          Fehér Mária

                                                                                                          címzetes főjegyző




1.melléklet a 2/2017. (V. 4.) önkormányzati rendelethez


 MEGNEVEZETT PARTNEREK:


érintett lakosság (közzététel útján),

gazdálkodó szervezetek (közzététel útján),


érdekképviseleti és civil szervezetek (elektronikusan)

megnevezés

e-mail cím

Vanyolai Sportegyesület

vanyola@globonet.hu












egyházak és szervezeteik (elektronikusan)

megnevezés

e-mail cím

Római Katolikus Plébánia


Evangélikus Egyházközség