Gánt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.2..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról

Hatályos: 2015. 02. 03- 2016. 05. 29

Gánt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.2..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról

Gánt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontja, a Magyarország 2015. évi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdése alapján – figyelembe véve ezen jogszabályokat, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011. (XII. 31.) kormányrendeletben meghatározottakat – 2015. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) A rendelet hatálya Gánt Község Önkormányzatára és a Gánti Német Nemzetiségi Egységes Óvoda és Bölcsődére terjed ki.

(2) Gánt Község Önkormányzata (a továbbiakban önkormányzat) éves költségvetésének előirányzatai az alábbi összegekben határozza meg:

a, összes bevételét 163.923 e Ft-ban

b, összes kiadását 163.923 e Ft-ban

c, tárgyévi költségvetési bevételi előirányzatát 160.350 e Ft-ban

d, tárgyévi költségvetési kiadási előirányzatát 163.923 e Ft-ban

e, költségvetési egyenlegét -3.573 e Ft-ban

f, költségvetési hiány belső finanszírozását 3.573 e Ft-ban

g, költségvetési hiány külső finanszírozását 0 e Ft-ban

h, finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadását 0 e Ft-ban

állapítja meg.

(3) Az önkormányzat bevételi előirányzata az alábbi előirányzat-csoportokra tagozódik:

a, 117.778 e Ft működési költségvetési előirányzat-csoport,

b, 45.145 e Ft felhalmozási költségvetési előirányzat-csoport

(4) Az önkormányzat kiadási előirányzata az alábbi előirányzat-csoportokra tagozódik:

a, 99.729 e Ft működési költségvetési előirányzat-csoport

b, 64.194 e Ft felhalmozási költségvetési előirányzat-csoport.

(5) A Gánti Német Nemzetiségi Egységes Óvoda és Bölcsőde (a továbbiakban óvoda) intézményi költségvetés bevételi előirányzata az alábbi előirányzat-csoportokra tagozódik:

a, 31.266 e Ft működési költségvetési előirányzat-csoport

b, 0 e Ft felhalmozási költségvetési előirányzat-csoport.

(6) Az óvoda intézményi költségvetési kiadási előirányzata az alábbi előirányzat-csoportokra tagozódik:

a, 31.266 e Ft működési költségvetési előirányzat-csoport

b, 0 e Ft felhalmozási költségvetési előirányzat-csoport.

2. § (1) A képviselő-testület negyedévente, a költségvetési beszámolókkal egyidejűleg szükség szerint módosítja a költségvetési rendeletét.

(2) Az önkormányzat működési, felhalmozási bevételeit és kiadásait kiemelt előirányzatok szerint az 1. melléklet, az önkormányzat bevételeit és kiadásait kormányzati funkciónként a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat egyes költségvetési kapcsolataiból származó működési bevételeit a 3. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Az önkormányzati jogalkotás kormányzati funkción tervezett 1 fő polgármester, 1 fő alpolgármester, valamint 0.5 fő takarító-hivatalsegéd illetménye került tervezésre.

(2) A város-és községgazdálkodási kormányzati funkción 1 fő közalkalmazott bére került tervezésre.

(3) A zöldfelület-kezelés kormányzati funkción 1 fő közalkalmazott bére került tervezésre.

(4) A könyvtári szolgáltatások kormányzati funkción 0.15 fő megbízási díja került tervezésre.

(5) A téli közfoglalkoztatás és a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás kormányzati funkciókon összesen 6.75 fő létszámnak megfelelő bértömeg került tervezésre.

(6) Az önkormányzat és intézménye létszámadatait a 4. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Cafetéria-juttatásként a polgármester részére évi bruttó 200.000,-Ft-ot tartalmaz a költségvetés. Cafetéria-juttatásként a közalkalmazottak részére havi nettó 12.000,-Ft-ot tartalmaz a költségvetés.

(2) A közalkalmazottak jutalmazására a bér-és járulékmaradvány terhére a polgármester egyéni döntés alapján átcsoportosítással legfeljebb 1 havi bér mértékéig hajthat végre.

5. § A képviselő-testület a beruházási kiadási előirányzatot 1.232 e Ft összegben állapítja meg a következő fejlesztési feladatokra:

a, Város-és községgazdálkodás kormányzati funkción 953 e Ft.

b, Zöldterület-kezelés kormányzati funkción 279 e Ft.

6. § A képviselő-testület a felújítási kiadási előirányzatot 62.962 e Ft összegben hagyja jóvá a következő feladatokra:

a, Város-és községgazdálkodás kormányzati funkción 62.962 e Ft.

7. § A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 4.910 e Ft összegben, katasztrófavédelmi tartalékát 500 e Ft összegben hagyja jóvá.

8. § Az önkormányzat eredeti előirányzataira vonatkozó előirányzat-felhasználási tervét az 5. melléklet tartalmazza.

9. § (1) Az önkormányzat fennálló adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeit az ügyletek futamidejének végéig a 8. melléklet mutatja be, mely tartalmazza a többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve. Kezességvállalásból fennálló kötelezettsége nincs az önkormányzatnak.

(2) A képviselő-testület a költségvetés egyenlegét -3.573 e Ft-ban határozza meg, mely teljes egészében működési egyenleg. A költségvetési egyenleg kimutatását és a költségvetési többlet felhasználásának vagy a hiány finanszírozásának módját a 9. melléklet tartalmazza.

(3) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványának felhasználása 3.573 e Ft az alábbiak szerint:

a, működési maradvány felhasználása 3.573 e Ft,

b, felhalmozási maradvány felhasználása 0 e Ft.

(4) A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevétele nem került betervezésre.

(5) A képviselő-testület az év közben jelentkező hiány finanszírozásának módját likviditási hitel igénybevételével fedezi.

(6) Az önkormányzat saját bevételének és az adósságok keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit a 10. melléklet tartalmazza. A képviselő-testület az önkormányzat saját bevételét 61.655 e Ft-ban, fizetési kötelezettséggel csökkentett 50%-os saját bevételét 23.563 e Ft-ban állapítja meg.

(7) A költségvetés nem tartalmaz olyan fejlesztési célt, melynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) a, pontja szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(8) A finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja. A pénzintézeti kötelezettségvállalások kockázatainak feltárását a döntés-előkészítő szakaszban el kell végezni.

(9) Hitelszerződés aláírására a képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester és a jegyző jogosult.

10. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat pénzforgalmi számláján lévő pénzkészletet saját hatáskörben 30.000 e Ft-ig, havi illetve többhavi futamidővel lekösse a biztonságos működés feltételeinek biztosítása mellett. A lekötésről a polgármester a soron következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatja a testületet.

11. § Az óvoda működési, felhalmozási bevételeit és kiadásait kiemelt előirányzatok szerint a 11. melléklet, bevételeit és kiadásait kormányzati funkciók szerint a 7. melléklet tartalmazza, előirányzat-felhasználási tervét a 12. melléket mutatja be.

12. § A képviselő-testület az általa jóváhagyott kiemelt előirányzatok és létszámkeretek közötti átcsoportosítás jogát minden feladat vonatkozásában fenntartja.

13. § A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a polgármester saját hatáskörben 2.000e Ft értékhatárig az e rendeletben szereplő kiadási főösszeg terhére dönt forrásfelhasználásról.

14. § A képviselő-testület az esetleges költségvetési többletet határozatával megállapított dologi és felhalmozási kiadásaira fordítja.

15. § A közvetett támogatásnyújtás elvei:

a, ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedését a rendelet nem tartalmaz,

b, lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedését a rendelet nem tartalmaz.

c, a magánszemélyek kommunális adóját tartalmazó helyi adórendelet alapján adott adókedvezmény beépítésre került. Kommunális adóból méltányossági alapon adott mentességet a erről szóló önkormányzati rendelet és e rendelet nem tartalmaz.

d, egyéb helyi adó és a gépjárműadó esetében a törvényi előírásokon felül kedvezményt, mentességet a rendelet nem tartalmaz. ,

e, más nem lakáscélú helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezményt, mentességet a rendelet nem tartalmaz.

f, egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön és követelés elengedést a rendelet nem t tartalmaz.

21. § Az egyéb szervezetek és civil szervezetek támogatása jogcímen betervezett pénzösszeg felett a képviselő-testület önálló határozatban rendelkezik.

22. § (1) Az önkormányzat által támogatott szervezet, magánszemély a részére céljelleggel nem szociális juttatásként – átadott összeg rendeltetésszerű felhasználásáról a támogatási szerződésben rögzített időpontig köteles elszámolni az önkormányzat felé.

(2) Amennyiben a támogatott szervezet, magánszemély az előírt számadási kötelezettségének határidőre nem tesz eleget, e kötelezettségének teljesítéséig a további támogatást fel kell függeszteni.

(3) Az államháztartáson kívüli forrás átadásáról a képviselő-testület egyedi határozatban dönt.

(4) Az önkormányzat az államháztartáson kívüli forrás átvételét a számviteli szabályoknak megfelelően bevételezi és a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában meghatározott önként vállalt feladatok ellátására, finanszírozására fordítja.

23. § (1) Saját tulajdonú személygépkocsi használatát az intézményvezető saját dolgozója részére engedélyezheti a jóváhagyott költségvetési előirányzaton belül. Az intézményvezető saját gépkocsi használatát a polgármester engedélyezi.

(2) A polgármester költségeit és kiadásait az alpolgármester utalványozza.

24. § (1) A kiadási és bevételi előirányzatok hónaparányos teljesítésének figyelemmel kísérése a jegyző és az intézményvezető feladata.

(2) A polgármester az önkormányzat előirányzatainak negyedéves teljesítéséről a negyedévet követően a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.

(3) A polgármester az óvoda előirányzatainak negyedéves teljesítéséről a negyedévet követően a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.

25. § A képviselő-testület magára nézve elfogadja, hogy a költségvetési fedezetet igénylő határozati szintű döntését a forrás megjelölésével hozza meg.

26. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2015. január 1-jétől visszamenőleg kell alkalmazni.

1. melléklet

Gánt Község Önkormányzat működési, felhalmozási bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatok szerint

Költségvetési mérleg (nettósított)

Adatok ezer Ft-ban

Eredeti ei.

Eredeti ei.

Működési bevételek

10725

Személyi juttatások

16306

Közhatalmi bevételek

61655

Munkaadókat terhelő jár.és szoch.adó

3636

Önkormányzatok működési tám.

35744

Dologi kiadások

26142

Működési c.átvett pénzeszköz

6081

Ellátottak pénzbeli juttatása

2965

Finanszírozási bevételek-műk

0

Egyéb működési célú kiadás

4363

Működési célú bevételek összesen

114205

Tartalék*

4796

Finanszírozási kiadások

41521

Felhalmozási bevételek

Működési kiadások összesen

99729

Felhalmozási c.átvett pénzeszköz

46145

Beruházások

1232

Finanszírozási bevételek-felhalm.

Felújítások

62962

Felhalmozási c.tám.áht-n belülről

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

Felhalmozási bevételek összesen

46145

Finanszírozási kiadások-felhalmozási

0

Maradvány igénybevétel

3573

Felhalmozási kiadáok összesen

64194

Költségvetési bevételek összesen:

163923

Költségvetési kiadáok összesen:

163923

* Általános tartalék

4296

Céltartalék

0

Vis maior tartalék

500

2. melléklet

Gánt Község Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként

2015.

Adatok eFt-ban

eredeti előir.

módosított előir.

045160 Közútak, hídak, alagutak üzemeltetése, fennt.

B111 Közútak fenntartásának támogatása - állami

1010

Önkormányzatok működési támogatása

1010

K312 Üzemeltetési anyagok beszerzése (sóder, egyéb a.)

500

K334 Karbantartás, kisjavítás

400

K337 Egyéb szolgáltatások (hótolás, földmunkák)

300

K351 Felszámított áfa

324

Dologi kiadások összesen:

1524

Bevétel összesen:

1010

Kiadás összesen:

1524

066010 Zöldterület-kezelés

K1101 Közalkalmazott juttatása 1 fő

1257

K1107 Étkezési hozzájárulás és egyéb jutt.

144

K1108 Ruházati költségtérítés

35

Személyi juttatás összesen:

1436

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

339

K2 Cafetériához tartozó adóteher

58

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

397

K312 Üzemeltetési anyag

550

*hajtó- és kenőanyag (fűnyírás, favágás, egyéb gép)

300

*parkrendezés, virágosítás

250

K334 Karbantartás, kisjavítás (utcabútorzat javítása)

250

K351 Felszámított áfa

216

Dologi kiadások összesen:

1016

K64 Egyéb tárgyieszközök beszerzése, létesítése

220

*fűkasza beszerzése 1 db

220

K67 Beruh. Felszámított áfa

59

Beruházási kiadások összesen:

279

Kiadás összesen:

3128

011130 Önkormányzatok és önk.hiv. jogalk.és ig.tev.

K1101 Törvény szerinti illetmények, munkabérek

630

*0,5 fő takarító és hivatalsegéd

K1107 Béren kívüli juttatások (polgármester cafetéria)

148

K121 Választott tisztségviselők juttatása

5508

*polgármester alapilletménye, nyelvpótlék

3938

*polgármester költségtérítése

539

*alpolgármester személyi juttatása

896

*alpolgármester költségtérítése

135

Személyi juttatás összesen:

6286

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

1697

K2 Cafetériához tartozó adóteher

52

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

1749

Kiadás összesen:

8035

064010 Közvilágítás

B111 Közvilágítás fenntart.támogatása - állami

2829

Önkormányzatok működési támogatása

2829

K331 Közüzemi díjak

2567

K351 Felszámított ÁFA

693

Dologi kiadások összesen:

3260

Bevétel összesen:

2829

Kiadás összesen:

3260

066020 Községgazdálkodás

B404 Önkormányzati lakások bérleti díja

700

B404 Önkormányzati egyéb épületek bérbeadás

690

B404 Telenor bérleti díja (Treplac)

215

B404 Közterület használata

50

B404 Szennyvízhálózat bérleti díja

5118

B404 Ívóvízhálózat bérleti díja

110

B406 Fizetendő ÁFA

1412

B408 Kamatbevételek

30

B410 Egyéb működési bevételek

2000

Működési bevételek összesen:

10325

*B25 Felhalmozási célú támogatások

37144

B25 Művelődési Ház pályázat fennmaradó része

9001

Felhalmozási célú bevételek:

46145

B8131 Előző év maradványának igénybevétele

1806

Maradvány igénybevétele:

1806

K1101 Közalkalmazott juttatása 1 fő

1984

K1107 Étkezési hozzájárulás és egyéb jutt.

144

K1108 Ruházati költségtérítés

35

Személyi juttatás összesen:

2163

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

536

K2 Cafetériához tartozó adóteher

58

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

594

CSKÖH Gánti Kirendeltség fenntartási kiadásai

4087

*K312 Irodaszer beszerzése

300

*K312 Hajtó-és kenőanyag beszerzése MUW-836

300

*K312 Anyagok, kisértékű tárgyi eszközök

400

*K321 Informatikai szolg.igb. (rendszerfelügyelet)

100

*K321 Könyvelőprogram

250

*K321 KATAWIN program

42

*K322 Telefondíjak, mobiltelefondíjak, internet

126

*K331 Közüzemi díjak (víz, villany)

420

*K331 Közüzemi díjak (tűzifa vásárlás)

280

*K334 Karbantartás, kisjavítások

200

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

250

*K123 Reprezentáció

400

*K351 Fizetendő ÁFA

828

*K63 Számítógép-beszerzés hivatal részére

150

*K67 Beruh.ÁFA

41

Település-és építményüzemeltetés

4699

*K312 Hajtó-és kenyőanyagbeszerzés JVK-758

400

*K312 Hajó-és kenőanyagbeszerzés (gépek)

100

*K312 Anyagok, kisértékű tárgyi eszközök (pl. szerszám, ép.anyag, festék stb.)

250

*K331 Közüzemi díjak (külön nem nevesített épületek, helyek)

1200

*K334 Karbantartás, kisjavítások

400

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások+mvédelem

750

*K351 Fizetendő ÁFA

837

*K64 Személygépkocsi vásárlás

600

*K67 Beruh.ÁFA

162

Rendezvények, programok

4255

Doni megemlékezés

*K312 Üzemeltetési anyagok

50

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

30

*K351 Fizetendő ÁFA

22

Sváb-bál, Óvodás húsvéti bál

*K312 Üzemeltetési anyagok

60

*K351 Fizetendő ÁFA

16

Jótékonysági futóverseny

*K312 Üzemeltetési anyagok

300

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

200

*K351 Fizetendő ÁFA

135

Gyermeknap

*K312 Üzemeltetési anyagok

300

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

200

*K351 Fizetendő ÁFA

135

Bányásznap

*K312 Üzemeltetési anyagok

700

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

500

*K351 Fizetendő ÁFA

324

Mikulás-ünnepség

*K312 Üzemeltetési anyagok

40

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

120

*K351 Fizetendő ÁFA

43

Salamander felvonulás

*K312 Üzemeltetési anyagok

150

*K351 Fizetendő ÁFA

41

Adventi rendezvény

*K312 Üzemeltetési anyagok

150

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

150

*K351 Fizetendő ÁFA

81

Évzáró rendezvény

*K312 Üzemeltetési anyagok

150

*K351 Fizetendő ÁFA

41

Idősek napja

*K312 Üzemeltetési anyagok

150

*K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

100

*K351 Fizetendő ÁFA

68

Települési hulladékszállítás

5715

*K331 Közüzemi díjak

4500

*K351 Fizetendő ÁFA

1215

Egyéb működési célú kiadások

7749

*K506 Orvosi ügyelet hozzájárulás Szfvár TKT

1548

*K506 Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal műk.hozz.

812

*K506 CSÖT tagdíj

173

*K506 CSÖT belső ellenőrzés

175

*K506 Vértes TKÖT tagdíj

100

*K506 KDVH tagdíj

85

*K506 Vértes-Gerecse tagdíj

20

*K506 TÖOSZ tagdíj

20

*K506 Pénzügyi Keret tagdíj

20

*K512 Tartalékok

4796

**általános tartalék

4296

**céltartalék

**vis maior tartalék

500

Felújítások

25818

*K71 Óvoda felújítása

16909

*K74 Felújítás ÁFA

4566

*K71 Fejérvíz szennyvíztelep felújítása

2220

*K74 Felújítás ÁFA

599

*K71 Hivataludvar pince felújítása

1200

*K74 Felújítás ÁFA

324

KEOP 4.1.1./E-11 pályázat

37144

*K74 Fordított áfa befizetése

31490

*K71 Egyéb pályázattal kapcs.költségek

4452

*K74 Felújítás ÁFA

1202

MUW-836 kisbusz tám.megel.hitel visszafizetése

10730

*K9111 pályázati nettó beszerzési ár visszafizetése

9950

*K9111 pályázat áfa tartalmának törlesztése

780

Fejér Megyei Pénzügyi Keret kölcsöntörlesztés

3800

*K83 kölcsöntörlesztés

3800

Bevétel összesen:

58276

Kiadás összesen:

106754

018010 Önkormányzatok elszámolásai

B34 Építményadó

356

B34 Magánszemélyek komm. adója

11628

B34 Telekadó

2714

B351 Iparűzési adó

42375

B354 Gépjárműadó helyben maradó része

2535

B355 Idegenforgalmi adó

637

B361 Pótlék

1410

Közhatalmi bevételek

61655

B112 Egyes köznevelési feladatok támogatása

16395

B113 Szociális feladatok egyéb támogatása

1566

B113 Szociális étkeztetés támogatása

775

B113 Gyermekétkeztetés támogatása

2676

B114 Könyvtári és közművelődési feladatok támogatása

1200

B115 Lakott külterülettel kapcs.fel.tám

60

B116 Kiegészítő támogatás

8500

Önkormányzatok működési támogatása

31172

B8131 Előző év maradványának igénybevétele

1767

Maradvány igénybevétele

1767

K914 ÁHT-n belüli visszafizetés

1767

Belföldi finanszírozás kiadásai

1767

Bevétel összesen:

94594

Kiadás összesen:

1767

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

K915 Központi, irányítószervi támogatás folyósítása-működési Gánti NNE Óvoda és Bölcsőde

25224

Központi, iránítószervi támogatás folyósítása-óvoda

25224

Kiadás összesen:

25224

072110 Háziorvosi feladatellátás

B16 Műk.cél.tám. iskolaegészségügy fin. OEP

23

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről összesen:

23

B404 Önkormányzati egyéb épületek bérbeadás

400

Tulajdonosi bevételek összesen:

400

K312 Anyagok, kisértékű tárgyi eszközök

100

K322 Telefondíjak, mobiltelefondíjak, internet

50

K331 Közüzemi díjak (víz, villany, gáz)

265

K334 Karbantartás, kisjavítások

200

K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

50

K351 Fizetendő ÁFA

179

Dologi kiadások összesen:

844

K511 Háziorvosi szolgálat támogatása

960

Egyéb műk.célú támogatások ÁHT-n kívülre:

960

Bevétel összesen:

423

Kiadás összesen:

1804

074031 Család-és nővédelmi egészésgügyi gondozás

K312 Anyagok, kisértékű tárgyi eszközök

100

K322 Telefondíjak, mobiltelefondíjak, internet

50

K331 Közüzemi díjak (víz, villany, gáz)

265

K334 Karbantartás, kisjavítások

100

K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

50

K351 Fizetendő ÁFA

179

Dologi kiadások összesen:

744

Kiadás összesen:

744

084031 Civil szervezetek támogatása

K511 Civil szervezetek támogatása

450

Egyéb működési célú kiadás

450

Kiadás összesen:

450

013320 Köztemető fenntartás-és működtetés

B111 Köztemető fenntartással kapcs.feladatok tám.

733

Önkormányzatok műk.ált.támogatása

733

K312 Anyagok, kisértékű tárgyi eszközök

100

K331 Közüzemi díjak (víz, villany, hulladékszállítás)

350

K334 Karbantartás, kisjavítások

100

K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

50

K351 Fizetendő ÁFA

162

Dologi kiadások összesen:

762

Bevétel összesen:

733

Kiadás összesen:

762

082042 Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

K311 Könyv, folyóirat vásárlása

120

K337 Egyéb üzemeltetési fenntartási kiadások

50

K351 Fizetendő ÁFA

20

Dologi kiadások összesen:

190

Kiadás összesen:

190

082044 Könyvtári szolgáltatások

K122 Megbízási díj 0,15 fő

220

Személyi juttatás összesen:

220

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

59

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

59

Kiadás összesen:

279

105010 Munkanélküli aktív korúak ellátásai

K48 Rendszeres szociális segély

359

K45 Foglalkoztatást hely.támogatás

46

Ellátottak pénzbeli jutattásai

405

Kiadás összesen:

405

106020 Lakásfenntartással, lakhatással kapcs. Ellátások

K46 Lakásfenntartási támogatás

972

Ellátottak pénzbeli jutattásai

972

Kiadás összesen:

972

103010 Elhunyt személyek hátramarad.pénzbeli ell.

K48 Önkormányzati segély (temetési segély)

40

Ellátottak pénzbeli jutattásai

40

Kiadás összesen:

40

107060 Egyéb szociális pénzbeli ellátások

K48 Önkormányzati segély (átmeneti segély)

450

K48 Köztemetés

798

K48 Első lakáshoz jutók támogatása

300

Ellátottak pénzbeli jutattásai

1548

Kiadás összesen:

1548

041232 Téli közfoglalkoztatás

B16 Műk.célú támogatás - közfogl.tám. Munkaügyi Kp.

500

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről összesen:

500

K1101 Közfoglalkoztatott 2 fő

630

Személyi juttatás összesen:

630

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

85

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

85

Bevétel összesen:

500

Kiadás összesen:

715

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása

B16 Műk.célú támogatás - közfogl.tám. Munkaügyi Kp.

5558

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről összesen:

5558

K1101 Közfoglalkoztatott 6 fő átlaglétszám

5571

Személyi juttatás összesen:

5571

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

752

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

752

Bevétel összesen:

5558

Kiadás összesen:

6323

Bevétel összesen:

163923

Kiadás összesen:

163923

3. melléklet

Az önkormányzat egyes költségvetési kapcsolataiból származó működési bevételei

Adatok eFt-ban

I. Önkormányzati hivatal és kötelező feladatok támogatása:

4572

II. Közművelődési feladatok támogatása:

1200

III. Köznevelési feladatok támogatása:

16395

IV. Gyermekétkeztetési feladatok támogatása:

2676

V. Szociális ellátások támogatása:

2341

VI. Központi támogatások (lakott külterület,üdülőhelyi feladatok) :

60

Az önkormányazat egyes költségvetési kapcsolataiból származó működési bevételei összesen:

27244

4. melléklet

Költségvetési engedélyezett létszámkeret

Önkormányzat

Kormányzati funkció

Intézményüzemeltetéshez kapcsolódó

Szakmai tevékenységet ellátó

011130 Önkormányzati jogalkotás és igazgatási tev.

0,5

1

066010 Zöldterület-kezelés

1

066020 Város-és községgazdálkodási szolgáltatás

1

082044 Könyvtári szolgáltatások

0,15

Összesen:

2,65

1

Közfoglalkoztatás

Kormányzati funkció

Intézményüzemeltetéshez kapcsolódó

Szakmai tevékenységet ellátó

041232 Téli közfoglalkoztatás

0,75

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

6

Összesen:

6,75

0

Intézményi engedélyezett létsámkeret-Gánti NNE Óvoda és Bölcsőde

Kormányzati funkció

Intézményüzemeltetéshez kapcsolódó

Szakmai tevékenységet ellátó

091110 Óvodai nevelés szakmai feladatai

3

091140 Óvodai nevelés működtetés feladatai

4

Összesen:

4

3

5. melléklet

Az önkormányzat előirányzat-felhasználási ütemterve

Bevételek (e Ft)

működési bevétel

közhtalmi bevétel

önkorm. működési tám.

egyéb működési pénzeszközök

felhalmozási bevételek

összes bevétel

hóvégi záró pénzkészlet

3573

január

894

500

2270

3664

1876

február

894

3000

2270

553

1575

8292

3807

március

894

18000

2270

553

14170

35887

13966

április

893

1655

2270

553

9001

14372

9503

május

894

500

2270

553

21399

25616

7359

június

894

500

2270

552

4216

4176

július

894

300

2270

553

4017

1831

augusztus

892

3000

2270

553

6715

2375

szeptember

894

30000

2270

553

33717

3458

október

894

500

2270

552

4216

1313

november

894

200

2270

553

3917

-1131

december

894

3500

10774

553

15721

5410

0

5410

összesen

10725

61655

35744

6081

46145

163923

Kiadások (e Ft)

személyi juttatás

járulék

dologi kiadás

egyéb működési c. kiadások

finanszírozási kiadások

ellátottak pénzbeli jutt.

tartalék

beruházások

felújítások

Összes kiadás

16172

3600

25698

4363

41521

2965

5410

1232

62962

163923

január

1348

300

1090

209

2167

247

5361

február

1348

300

2090

209

2167

247

6361

március

1348

300

2120

802

3934

247

1232

15745

25728

április

1348

300

3090

209

12117

247

1524

18835

május

1348

300

2090

209

2167

247

21399

27760

június

1348

300

2678

659

2167

247

7399

július

1348

300

2090

209

2167

248

6362

augusztus

1346

300

1090

1021

2167

247

6171

szeptember

1346

300

3090

209

5967

247

21475

32634

október

1348

300

2090

209

2167

247

6361

november

1348

300

2090

209

2167

247

6361

decembver

1348

300

2090

209

2167

247

2819

9180

0

összesen

16172

3600

25698

4363

41521

2965

0

1232

62962

158513

6. melléklet

Az önkormányzat által folyósítandó közvetlen és közvetett támogatások

Közvetlen támogatások (eFt)

Orvosi ügyelet hozzájárulás Szfvár TKT

1548

Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal műk.hozz.

812

CSÖT tagdíj

173

CSÖT belső ellenőrzés

175

Vértes TKÖT tagdíj

100

KDVH tagdíj

85

Vértes-Gerecse tagdíj

20

TÖOSZ tagdíj

20

Pénzügyi Keret tagdíj

20

Háziorvosi szolgálat támogatása

960

Civil szervezetek támogatása

450

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása-működési Gánti NNE Óvoda és Bölcsőde

25224

Közvetett támogatások

Adóelengedést és követelés elengedést a költségvetési rendelet nem tartalmaz.

Adókedvezmények beépítésre kerültek, mely a 70 év feletti egyedül élő nyugdíjasok, akiknek a jövedelme nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíjminimum két és félszeresét, és Gánton állandó lakhellyel rendelkező, és a Gánt-Gránásban nem lakás céljára szolgáló ingatlannal rendelkezők kommunális adó mérséklését jelenti a helyi adórendelet alapján.

7. melléklet

Gánti Német Nemzetiségi Egységes Óvoda és Bölcsőde 2015. évi költségvetése

091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

K1101 Óvodapedagógus 3 fő

9448

K1103 Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

300

K1107 Étkezési hozzájárulás és egyéb jutt. 3 fő

432

K1108 Ruházati költségtérítés

45

K1109 Közlekedési költségtérítés

299

K1110 Egyéb költségtérítés (bankszámla hozzájárulás)

36

Személyi juttatás összesen:

10560

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

2758

K2 Cafetériához tartozó adóteher

174

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

2932

K311 Szakmai anyag beszerzése

435

*könyv

75

*folyóirat

70

*irodaszer

60

*egyéb szakmai anyag

80

*játék beszerzés

150

K351 Fizetendő ÁFA

117

Dologi kiadások összesen:

552

Kiadás:

14914

091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetés feladatai

B408 Kamatbevételek

20

B410 Egyéb működési bevételek

50

Működési bevételek összesen:

70

K1101 Közalkalmazott 2 fő "B" fiz. Oszt

3021

K1101 Közalkalmazott 2 fő "d" fiz. Oszt

3344

K1107 Étkezési hozzájárulás és egyéb jutt. 4 fő

576

K1108 Ruházati költségtérítés

100

K1109 Közlekedési költségtérítés

99

K1110 Egyéb költségtérítés (bankszámla hozzájárulás)

48

K122 Megbízási díjas alkalmazott 1 főx3 hó*101.500,-Ft

305

Személyi juttatás összesen:

7493

K2 Munkaadót terhelő szoc.hozzájárulási adó

1648

K2 Cafetériához tartozó adóteher

233

Munkáltatót terhelő járulék és szoch.adó összesen:

1881

K312 Üzemeltetési anyagok beszerzése

400

K313 Árubeszerzés (vegyi áru)

120

K321 Informatikai szolgáltatások igénybevétele

110

K322 Egyéb komm. Kiadások (telefondíjak)

104

K331 Közüzemi díjak

1256

*villamosenergia

156

*víz-és csatornadíjak

300

*gázenergia-szolgáltatás

780

*hulladékszállítás

20

K334 Karbantartás, kisjavítás

300

K337 Egyéb üzemeltetési, fenntartási kiadások

320

K351 Fizetendő ÁFA

705

Dologi kiadások összesen:

3315

Bevétel összesen:

70

Kiadás összesen:

12829

096015 Gyermekétkeztetés

B405 Ellátási díjak

2818

*óvodai int.étk. 24 fő

1739

*iskolai int.étk. 15 fő

1079

B408 Kiszámlázott ÁFA

761

Ellátási díjak összesen:

3579

K313 Árubeszerzés

2148

K351 Fizetendő ÁFA

570

Dologi kiadások összesen:

2718

Bevétel összesen:

3579

Kiadás összesen:

2718

096025 Munkahelyi étkeztetés köznev.int.

B405 Ellátási díjak

630

B408 Kiszámlázott ÁFA

170

Ellátási díjak összesen:

800

K313 Árubeszerzés

465

K351 Fizetendő ÁFA

122

Dologi kiadások összesen:

587

Bevétel összesen:

800

Kiadás összesen:

587

107051 Szociális étkeztetés

B405 Ellátási díjak

1254

B408 Kiszámlázott ÁFA

339

Ellátási díjak összesen:

1593

K313 Árubeszerzés

967

K351 Fizetendő ÁFA

261

Dologi kiadások összesen:

1228

Bevétel összesen:

1593

Kiadás összesen:

1228

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

K816 Központi, irányítószervi működési támogatás

25224

Központi, iránítószervi támogatás összesen:

25224

Bevétel összesen:

25224

Bevétel összesen:

31266

Kiadás összesen:

31266

8. melléklet

Az önkormányzat fennálló adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségei

Megnevezés

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen

Porsche Bank - Kisbusz fin.hitel

10730

1907

0

0

0

12637

Pénzügyi Keret - kölcsön

3800

1900

0

0

0

5700

Összesen:

14530

3807

0

0

0

18337

Gánt Község Önkormányzatának egyéb, több éves kihatással járó döntése nincs.

Gánt Község Önkormányzata külföldi hitelállománnyal, kötelezettségvállalással nem rendelkezik.

9. melléklet

A költségvetési egyenleg kimutatása és a költségvetési többlet felhasználásanak

vagy a hiány finanszírozási módjának bemutatása

Adatok eFt-ban

Működési célú kiadások összesen:

99729

Felhalmozási célú kiadások összesen:

64194

Költségvetési kiadások összesen:

163923

Működési bevételek összesen:

114205

Felhalmozási célú bevételek összesen:

46145

Költségvetési bevételek összesen:

160350

Költségvetési kiadások és bevételek egyenlege:

-3573

Maradványfelhasználás:

3573

működési maradványfelhasználás

3573

felhalmozási maradványfelhasználás

0

Tárgyévi bevételek:

163923

Tárgyévi kiadások:

163923

Külső finanszírozású működési célú hiány*

0

Külső finanszírozású felhalmozási célú hiány*

0

Költségvetési többlet:

0

*A költségvetési hiány külső finanszírozására jelenleg nincs szükség.

10. melléklet

Az önkormányzat saját bevétele és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei

Adatok eFt-ban

Helyi adók

60245

Önkormányzati vagyonból származó bevétel

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

Tárgyi eszköz, részvény értékesítés

0

Bírság, pólék, díjbevétel

1410

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

Saját bevétel

61655

Saját bevétel 50%-a

30828

Saját bevétel 20%-a

12331

Előző években keletkezett éves fizetési kötelezettség

14530

Tárgyévben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

0

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (50%):

23563

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (20%):

9425

11. melléklet

Gánti Német Nemzetiségi Egységes Óvoda és Bölcsőde működési, felhalmozási bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatok szerint

Költségvetési mérleg

Adatok ezer Ft-ban

Eredeti ei.

Eredeti ei.

Működési bevételek

6042

Személyi juttatások

18053

Közhatalmi bevételek

0

Munkaadókat terhelő jár.és szoch.adó

4813

Önkormányzatok működési tám.

0

Dologi kiadások

8400

Finanszírozási bevételek-műk.

25224

Ellátottak pénzbeli juttatása

0

Működési c.átvett pénzeszköz

0

Egyéb működési célú kiadás

0

Működési célú bevételek összesen

31266

Tartalék*

0

Finanszírozási kiadások

0

Felhalmozási bevételek

0

Működési kiadások összesen

31266

Finanszírozási bevételek-felhalm.

0

Beruházások

0

Felhalmozási c. tám.áht-n belülről

0

Felújítások

0

Felhalmozási c. átvett pénzeszköz

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

Felhalmozási célú bevételek összesen

0

Finanszírozási kiadások-felhalmozási

0

Felhalmozási kiadáok összesen

0

Költségvetési bevételek összesen:

31266

Költségvetési kiadáok összesen:

31266

* Általános tartalék

0

Céltartalék

0

Vis maior tartalék

0

12. melléklet

A Gánti Német Nemzetiségi Egységes Óvoda és Bölcsőde előirányzat-felhasználási terve

Bevételek (e Ft)

működési bevétel

finanszírozási bevételek-önk.tám.

összes bevétel

hóvégi záró pénzkészlet

január

569

2500

3069

264

február

569

2200

2769

177

március

579

2200

2779

51

április

579

1925

2504

83

május

582

2102

2684

145

június

569

2000

2569

142

július

2102

2102

272

augusztus

509

2102

2611

11

szeptember

579

1950

2529

18

október

579

1952

2531

27

november

579

2085

2664

17

december

349

2106

2455

0

0

0

összesen

6042

25224

31266

Kiadások (e Ft)

személyi juttatás

járulék

dologi kiadás

Összes kiadás

18053

4813

8400

31266

január

1583

422

800

2805

február

1583

423

850

2856

március

1583

422

900

2905

április

1478

394

600

2472

május

1478

394

750

2622

június

1478

394

700

2572

július

1478

394

100

1972

augusztus

1478

394

1000

2872

szeptember

1478

394

650

2522

október

1478

394

650

2522

november

1480

394

800

2674

decembver

1478

394

600

2472

0

összesen

18053

4813

8400

31266