Gánt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2011 (VI.10..) önkormányzati rendelete

a családi események szolgáltatási díjáról

Hatályos: 2011. 06. 11- 2017. 02. 07

Gánt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2011 (VI.10..) önkormányzati rendelete

a családi események szolgáltatási díjáról

Az Alkotmány 44/A (2) bekezdés e.) pontjában, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében valamint az anyakönyvi eljárásról szóló 1982. évi 17. tvr 42/A § (4) b) pontjában kapott felhatalmazás alapján Gánt Község Önkormányzati Képviselő-testülete a családi események szolgáltatási díjáról a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Gánt Község közigazgatási területén történő házasságkötési eljárás és egyéb családi események társadalmi megünneplése kapcsán az e rendeletben megjelölt szolgáltatásokat igénybe vevőkre terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület Zámoly-Gánt Községek Körjegyzőségi Hivatalában (Gánt, Hegyalja u. 25.) gondoskodik a házasságkötésre, illetőleg a családi események társadalmi ünneplésére alkalmas hivatalos helyiségről.

(2) A házasságkötésen és egyéb családi esemény társadalmi megünneplésén a biztosított alapszolgáltatás: az anyakönyvvezető hivatalos közreműködése (jogszabályban rögzített hivatalos szöveg és eljárás) a gépi zeneszolgáltatás és emléklap.

(3) A (2) bekezdésében meghatározott alapszolgáltatáson túl egyéb kiegészítő szolgáltatásokat az önkormányzat nem tud biztosítani. Amennyiben az alapszolgáltatáson felüli egyéb szolgáltatásra igény jelentkezik, annak biztosításáról a házasulóknak, illetve a családi esemény egyéb szervezőjének kell gondoskodni.

3. § (1) Rendkívüli körülmény esetén a házasságkötés és egyéb családi esemény a hivatalos helyiségen kívüli helyszínen is biztosítható, amennyiben:

  • a) az anyakönyv biztonsága és épsége, védelme, annak kiszállításától visszaszállításáig
    folyamatosan biztosítható,
  • b) a rendezvény ünnepélyes jellege megvalósul

(2) A hivatali munkaidőn kívüli, illetve a hivatali helyiségen kívül tartandó házasságkötés és családi események esetében a többletszolgáltatás ellentételezéseként díjat kell fizetni, melynek mértéke 25.000,- Ft + Áfa.

(3) Az anyakönyvvezető a többletszolgáltatás ellentételezéseként megfizetett díjból bruttó 15.000,-Ft munkadíjban részesül, házasságkötésenként, családi eseményenként, ha hivatali munkaidőn, illetve hivatali helyiségen kívül dolgozik.

A díjat házasságkötés illetve a családi esemény tervezett időpontja előtt legkésőbb 15 nappal meg kell fizetni az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára.

4. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.