Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2005(X.19.) önkormányzati rendelete

A helyi kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről

Hatályos: 2019. 08. 08- 2022. 10. 21

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2005(X.19.) önkormányzati rendelete

A helyi kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről

2019.08.08.

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 10. §-ban biztosított jogkörében eljárva a kitüntetés adományozásáról szóló 1991. évi XXXI. tv. 7. §. (1) bekezdésének rendelkezéseit is figyelembe véve az alábbi rendeletet alkotja:

Általános rendelkezések

1. § Veresegyház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik, (amelyek) tevékenységükkel hozzájárultak Veresegyház város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, kiemelkedően és maradandóan gazdagították a város gazdasági, társadalmi, kulturális, művészeti, sport és egyéb értékeit.

Ennek megfelelően Veresegyház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi cím és díjakról, mint elismerési formákról (a továbbiakban: elismerések) rendelkezik:
-Veresegyház Díszpolgára cím
-Pro Urbe Díj12
-Darányi József Közszolgálati Díj
-Sejtes Vendel Közművelődési Díj
-Fabriczius József Közoktatási Díj
-Szotácky József Szociális és Egészségügyi Díj
-Lisznyay Szabó Gábor Zene- és Előadó Művészeti Díj34
-Bellai János Testnevelési és Sportdíj
-Vankó István Kisközösség teremtéséért Díj5
-Takács József Képző- és iparművészeti Díj67
-Címzetes Igazgató8
-Az év edzője Díj9
-Az év sportolója Díj10

I.

Veresegyház Díszpolgára

2. § (1) A cím annak a személynek adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével a városon belül vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll. A cím annak a személynek is adományozható, aki bármilyen módon hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, Veresegyház közösségének, életének, hagyományainak gazdagításához.

(2) A díszpolgári cím adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető.

(3) A kitüntető címre javaslatot a polgármester, bizottság elnöke, valamint bármely települési képviselő tehet.

(4) A Díszpolgári cím adományozásáról a javaslatokat a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé.

(5) A kitüntető címben részesülő oklevelet és emlékérmet vehet át.

(6)11 Évente legfeljebb kettő díszpolgári cím adományozható, a díszpolgári cím átadásának ideje minden év augusztus 20.-a.

3. § (1) A Díszpolgári oklevél tartalmazza a képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét.

(2) A Díszpolgári oklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

(3) Külföldi állampolgárnak a cím adományozásakor, amennyiben anyanyelve nem magyar, a díszpolgári oklevél hiteles fordítását is mellékelni kell.

(4) A Díszpolgári cím elhunyt személynek történő adományozáskor, a díszpolgári oklevelet és emlékérmet az elhunyt család képviselőjének kell átadni.

(5) A díszpolgár nevét a „Veresegyház Város Díszpolgárai” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

(6) “Veresegyház Díszpolgára" címmel kitüntetett személy nevét, rövid életútja ismertetését és a cím elnyerésének indokát a helyben szokásos módon kell közzétenni. A közzétételről a jegyző gondoskodik.

A Díszpolgári címhez kapcsolódó jogosultságok

4. § 12Hatályon kívül.

(1) A Díszpolgári cím jogosultját az önkormányzat által rendezett hivatalos ünnepségekre meg kell hívni, ahol megkülönböztetett hely illeti meg.

(2) A Díszpolgári cím jogosultja véleményt nyilváníthat a díszpolgári cím adományozásával és visszavonásával kapcsolatban.

A Díszpolgári cím visszavonása

5. § (1) A Díszpolgári címet vissza kell vonni, ha az érintett arra méltánytalanná válik.

(2) Méltánytalanok a kitüntetésre, akik köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítéltek. Visszavonás esetén a díszpolgár nevét és adatait törölni kell a „Veresegyház Város Díszpolgárai” könyvből.

(3)13 Hatályon kívül.

II.

Pro Urbe Díj1415

6. § (1) Pro Urbe Díj adományozható azoknak a személyeknek vagy közösségeknek, - magyar és külföldi állampolgároknak - akik valamely kiemelkedően jelentős munkájukkal, szociális, társadalmi, kulturális, sport tevékenységükkel a városon belül, országos vagy nemzetközi viszonylatban olyan elismerést szereztek, amely hozzájárult Veresegyház Város jóhírének öregbítéséhez, nevének széles körben való megismertetéséhez.

(2) A díj adományozható azoknak is, akik a Város fejlesztéséért a gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a Város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

(3) A díj odaítélésére a bizottságok véleményének figyelembevételével a polgármester tesz javaslatot.

(4)16 A díjban részesülő oklevelet és a kitüntetés szellemi tartalmát jelképező szobrot vehet át.

(5)1718 Évente legfeljebb 3 díj adományozható, átadásának ideje minden év december 31.

(6)19 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Darányi József Közszolgálati Díj

7. § (1) Darányi József Közszolgálati Díj azoknak a személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik a Város közéletében köztisztviselői vagy közalkalmazotti jogviszonyban, szolgálati viszonyban, valamint a településen élő polgárok ügyei intézésében, a biztonság megteremtésének szolgálatában, hosszú időn át kiemelkedő munkát végeztek, vagy valamely jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a közszolgálat színvonalának emeléséhez és ezzel általános elismerést szereztek a szolgáltatást igénybevevők (ügyfelek) körében, szakmai és egyéb környezetében.

(2)20 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság és a jegyző véleményezi.

(3)21 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)2223 Évente legfeljebb 5 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5)24 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Sejtes Vendel Közművelődési Díj

8. § (1) Sejtes Vendel Közművelődési Díj adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik kiemelkedő eredményt értek el a közművelődési munka irányításában, szervezésében, a lakosság közművelődéséért végzett munkában, kitűnnek a város kulturális közéletében való részvételükkel, társadalmi aktivitásukkal.

(2)25 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3)26 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)27 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5)28 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Fabriczius József Közoktatási Díj

9. § (1) Fabriczius József Közoktatási Díj adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik hosszú és tartalmas, a város lakosaira kiható, meghatározó jelentőségű oktatói-nevelői munkájukkal köztiszteletnek örvendenek.

(2)29 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3)30 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)31 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5)32 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Szotáczky József Szociális és Egészségügyi Díj

10. § (1) Szotáczky József Szociális és Egészségügyi Díj azon személyeknek és szervezeteknek adományozható, akik a város lakosságának egészségügyi és szociális ellátása területén kiemelkedő és lelkiismeretes munkát végeztek, ezáltal a szolgáltatást igénybe vevők részéről is elismerésnek örvendenek.

(2)33 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a szociális és egészségügyi területet gondozó bizottság véleményezi.

(3)34 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)35 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5)36 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Lisznyay Szabó Gábor Zene- és Előadói Művészeti Díj3738

11. § (1) A Lisznyay Szabó Gábor Művészeti Díj adományozható azoknak a személyeknek vagy csoportoknak - magyar és külföldi állampolgároknak -, aki vagy akik valamilyen művészeti ágban kiemelkedőt alkottak, alkotásaikkal, szakmai eredményeikkel Veresegyház hírnevét öregbítették. Az elismerés olyan művészetoktatási tevékenységért is adható, amelynek eredményeképpen a pedagógus valamely művészeti területen meghatározó szerepet játszott a felnövő generáció kinevelésében.

(2)39 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3)40 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)41 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5)42 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik

Bellai János Testnevelési és Sport Díj

12. § (1) Bellai János Testnevelési és Sport Díj azoknak a verseny és tömegsportban kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak, csapatoknak, sportvezetőknek, adományozható, akik hazai vagy nemzetközi szinten tartósan kiemelkedő eredményt értek el. Adományozható továbbá azon személyeknek is, akik az egészséges élet és mozgás kultúrájának - a város lakosait széles körben érintő - megteremtésében kimagasló eredményeket értek el.

(2)43 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3)44 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)4546 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év december 31.

(5)47 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Az év edzője Díj48

12/A. § (1) Az év edzője Díj azoknak a személyeknek adományozható, akik akár az adott év folyamán, akár több éves felkészítőmunka eredményeként olyan kiemelkedő teljesítményt értek el az általuk felkészített sportolókkal, amely hazai vagy nemzetközi viszonylatban elismerésre méltó.

(2) A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3) A díjban részesülő oklevelet és névre szóló kupát vehet át.

(4) Évente legfeljebb 1 díj adományozható, átadásának ideje minden év december 31.

(5) A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Az év sportolója Díj49

12/B. § (1) Az év sportolója Díj azoknak a sportolóknak, csapatoknak adományozható, akik az adott évben verseny- vagy tömegsportban kimagasló, hazai vagy nemzetközi szinten rangos eredményt értek el.

(2) A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3) A díjban részesülő oklevelet és névre szóló kupát vehet át.

(4) Évente legfeljebb 1 díj adományozható, átadásának ideje minden év december 31.

(5) A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Vankó István Kisközösség teremtéséért Díj50

13. § (1) A Vankó István Kisközösség teremtéséért Díj adományozható azoknak a személyeknek vagy közösség vezetőjének - magyar és külföldi állampolgárnak -, akik valamilyen helyi kisközösséget alapítottak, hoztak létre, üzemeltettek, üzemeltetnek, tevékenységükkel aktívan segítettek, segítenek a városon belül. Az elismerés olyan tevékenységért adható, amely a közösségi életet erősíti, a társadalmi összetartást fejezi ki. A díj adományozásának feltétele továbbá, hogy a kisközösség hozzájáruljon Veresegyház Város nevének széles körben való megismertetéséhez.

(2)51 A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3)52 A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4)53 Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év december 31.

(5)54 A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Takács József Képző- és Iparművészeti Díj5556

14. § (1)57 A Takács József Képző- és Iparművészeti Díj adományozható azoknak a személyeknek, akik a képző- vagy iparművészeti ágban kiemelkedőt alkottak, alkotásaikkal, szakmai eredményeikkel Veresegyház hírnevét öregbítették, és nevét széles körben megismertették.

(2) A díj odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(3) A díjban részesülő oklevelet és a névadó arcvonását hordozó érmet vehet át.

(4) Évente legfeljebb 2 díj adományozható, átadásának ideje minden év augusztus 20.

(5) A kitüntetett nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.

Címzetes Igazgató58

15. § (1) Címzetes Igazgatói cím adható annak a személynek, aki nyugállományba vonulásakor legalább két vezetői cikluson - legalább 10 éven - keresztül Veresegyház Város Önkormányzata által fenntartott, illetve működtetett köznevelési, közművelődési, szociális és egészségügyi valamint műszaki intézményben intézményvezetői, illetve igazgatói vagy helyettesi tisztséget töltött be és ebben az intézményben munkájával kivívta környezete, az intézmény alkalmazotti közössége és a fenntartó megbecsülését, továbbá nagymértékben hozzájárult az intézmény fejlődéséhez, eredményes működéséhez.

(2) A címzetes igazgatói cím a nyugdíjba vonulást követően is odaítélhető.

(3) A cím odaítélésére érkezett javaslatokat a közművelődés területét gondozó bizottság véleményezi.

(4) A címben részesülő személy díszoklevelet vehet át.

(5) A cím átadásának ideje tárgy év december 31.

(6) A címben részesülő nevét a „Veresegyház Kitüntetettjei” elnevezésű könyvbe kell bejegyezni. A bejegyzésről a polgármester gondoskodik.”

Az adományozás rendje

16. § (1) Az elismerések adományozásánál figyelemmel kell lenni arra, hogy a kitüntetésben részesülők a cím, illetve díjak viselésére magatartásuk, életmódjuk alapján arra méltóak legyenek.

(2) Az elismerések odaítélésére a településen élő bármely választópolgár, önkormányzati fenntartású intézmény vezetője, — jogszerűen bejegyzett — egyesületek, társadalmi szervezetek vezetői, önkormányzati képviselő vagy tisztségviselő tehet javaslatot.

(3) Az elismerések átadásának időpontját az adott díjhoz kapcsolódó nemzeti, városi ünnep vagy esemény szerint határozza meg a Képviselő-testület.

(4) A cím nem adományozható annak a személynek, aki az adományozás időpontjában a Képviselő-testületnek, vagy a Képviselő-testület valamely bizottságának a tagja.

(5) Az elismerések adományozása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

17. § (1) Az elismerésekkel együtt oklevél és tárgyjutalom jár. A tárgyjutalomnak egyedi, elismert művész által készített tárgynak kell lennie.

(2)59 A kitüntetett személyekről és közösségekről a polgármesteri hivatal nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a kitüntetettek nevét, foglalkozását, az adományozás évét.

A kitüntető díjak visszavonása

18. § (1) Az elismeréseket vissza kell vonni, ha a kitüntetett arra érdemtelenné válik. Érdemtelen a kitüntető díjra különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(2) A visszavonásról a Képviselő-testület dönt.

Záró rendelkezések

19. § (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Díszpolgári Cím adományozásáról szóló 9/1995(XII.12.) ÖR. számú, valamint a Kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1995 (VII.27) ÖR. számú rendeletek hatályukat vesztik.

1

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2012. III. 23-tól.

2

Módosította a 15/2015.(IX.9.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2015. IX. 10-től

3

Beemelte a 18/2011.(VI.22.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos:2011. július 1-jétől.

4

Módosította a 16/2016.(VIII.4.) önkormányzati rendelet 1. (1) bekezdése. Hatályos: 2016. IX. 1-től

5

Beemelte a 23/2009. (VII.29.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2009.VIII.01-től.

6

Beemelte a 16/2016.(VIII.4.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése. Hatályos: 2016. IX. 1-től.

7

Módosította a 18/2018.(VII.20.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2018. VII.21-től.

8

Beemelte a 28/2016.(XII.1.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése. Hatályos: 2016. XII. 1-től.

9

Beemelte a 36/2018.(XII.12.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2018. XII. 12-től.

10

Beemelte a 36/2018.(XII.12.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2018. XII. 12-től.

11

Módosította a 14/2019.(VII.24.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2019. VII. 24-től.

12

Hatályon kívül helyezte a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése. Hatálytalan: 2012.03.23-tól.

13

Hatályon kívül helyezte a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 3.§ -a. Hatálytalan: 2012.III.23-tól.

14

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatályos: 2012.III.23-tól.

15

Módosította a 15/2015.(IX.9.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2015. IX. 10-től

16

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

17

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 5.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

18

Módosította a 28/2018.(X.19.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2018. X. 20-tól.

19

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 5.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

20

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 6.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

21

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 6.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

22

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 6.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

23

Módosította a 15/2019.(VIII.8.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2019.VIII.8-tól.

24

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 6.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

25

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet7.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

26

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet7.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

27

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet7.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

28

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet7.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

29

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet8.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

30

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet8.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

31

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet8.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

32

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet8.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

33

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

34

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 9.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

35

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 9.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

36

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 9.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

37

Beemelte a 18/2011.(VI.22.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos:2011. július 1-jétől.

38

Módosította a 16/2016.(VIII.4.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2016. IX. 1-től

39

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 12.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

40

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

41

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 12.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

42

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 12.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

43

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 10.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

44

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 10.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

45

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 10.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

46

Módosította a 36/2018.(XII.12.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése. Hatályos: 2018. XII. 12-től.

47

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 10.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

48

Beemelte a 36/2018.(XII.12.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2018. XII. 12-től.

49

Beemelte a 36/2018.(XII.12.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdése. Hatályos: 2018. XII. 12-től.

50

Beemelte a 23/2009. (VII.29.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2009.VIII.01-től.

51

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 11.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

52

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 11.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

53

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 11.§ (3) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

54

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 11.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.

55

Beemelte a 16/2016.(VIII.4.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2016. IX. 1-től.

56

Módosította a 18/2018.(VII.20.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2018. VII. 21-től.

57

Módosította a 18/2018.(VII.20.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2018. VII. 21-től.

58

Beemelte a 28/2018.(XII.1.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése. Hatályos: 2016. XII. 1-től.

59

Módosította a 16/2012.(III.22.) önkormányzati rendelet 13.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2012.III.23-tól.