Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016 (XI.10.) önkormányzati rendelete

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016.(XI.10.) sz. Önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről szóló 2/2014. (II.4.) sz. önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 11. 11- 2016. 11. 11


Somogyzsitfa Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, valamint a Hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Hulladék Tv.) 35. § és 88. § (4) bekezdése alapján hulladékgazdálkodás helyi rendjéről a rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1.§


A rendelet 7. § (1) bekezdése az alábbiakkal egészül ki:


7. § (1) A települési hulladékok közül a háztartási hulladéknak, és háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak minősülő hulladékból a vegyes hulladék /továbbiakban vegyes hulladék/ szállítása a közszolgáltatási szerződésben foglaltak szerint történik: hetente egyszer (évi 52 alkalommal) a közszolgáltatóval egyeztetett napon, amely: szerda.



2. §


A rendelet 24-25. §-a az alábbiak szerint módosul:


24. § (1) Az üdülőingatlanok esetében a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást nem kell igénybe venni tárgyév október hónap első napjától következő év március hónap utolsó napjáig.

(2) A Közszolgáltató az (1) bekezdés szerinti időszakban a szolgáltatásról nem gondoskodik, kivéve, ha az üdülőingatlan használója írásban bejelenti, hogy a közszolgáltatásra meghatározott egész hónapra, illetve hónapokra igényt tart. A bejelentést legkésőbb a közszolgáltatás szüneteltetésének időszakát megelőző 15 napig írásban kell megtenni a Közszolgáltató felé.

(3) Az (1) ponttól elértően a lakóingatlan használó meghatározott egész hónapra, illetve hónapokra kérheti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének szüneteltetését, ha az ingatlant a jelzett időszakban nem használja senki. A bejelentést a (2) bekezdésben meghatározottak szerint kell megtenni.


25. § Az üdülőingatlanok esetén a díj megállapítására a Hulladék Tv. 47. § (4) bekezdésében, valamint a 64/2008. (II. 28.) Korm. rendelet 9. §-ában meghatározottakat kell alkalmazni.



  1. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Somogyzsitfa, 2016. november 10.




                          Papp János                                                  dr. Babina Bernadett

                          polgármester                                                            jegyző







Záradék:


Jelen rendelet Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletében meghatározott módon 2016. november 10. napján kihirdetésre került.


Somogyzsitfa, 2016. november10.                          

                                                                                                             Dr. Babina Bernadett

                                                                                                                           jegyző