Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2019.(XI.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok javadalmazásáról

Hatályos: 2019. 11. 14- 2020. 05. 06

Keszthely Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban Mötv.) 35.§ (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el.


1.§ Az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok részére a képviselő-testület az önkormányzat érdekében végzett tevékenységért az alábbi tiszteletdíjakra való jogosultságot állapítja meg.

(1) Az önkormányzati képviselőt havi bruttó 120 eFt tiszteletdíj (alapdíj) illeti meg.

(2) Amennyiben a képviselő valamely bizottság tagja, tiszteletdíja havi bruttó 60 eFt-tal növekszik.

(3) A bizottság elnöke – az önkormányzati képviselőt az (1) bekezdés szerint megillető alapdíjon felül – havonta bruttó 120 eFt tiszteletdíj illeti meg.

(4) A bizottságok munkájában résztvevő, nem képviselő tagok tiszteletdíja havi bruttó 60 eFt.

(5) A bizottsági alelnöki tisztségért külön tiszteletdíj nem jár.

(6) Amennyiben ugyanaz a képviselő két bizottságnak is tagja, a tiszteletdíj csak a magasabb tisztség betöltése után illeti meg.


2.§ A képviselők és bizottsági elnökök, tagok tiszteletdíjára az 1.§ figyelembevételével az önkormányzat éves költségvetésében előirányzatot kell képezni.  


3.§ A tiszteletdíj – igazolatlan távollét alapján történő – csökkentésének szabályait az önkormányzat képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzata rögzíti.   


4.§ (1) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és rendelkezéseit a 2019. október 13-ai önkormányzati választásokon megválasztott képviselők és a 2019. november 8-án megtartott alakuló ülésen megválasztott tisztségviselőkre, valamint az ezt követően később megválasztásra kerülő tisztségviselőkre kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok javadalmazásáról szóló 24/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete.



                         Nagy Bálint                                                                          Dr. Skoda Lilla

                        polgármester                                                                              aljegyző