Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 41/1999.(XII.16.) önkormányzati rendelete

a prostitúció kezelésének egyes közrendvédelmi helyi szabályozásáról

Hatályos: 2000. 01. 01- 2020. 01. 30

(egységes szerkezetben)


Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló 1999. évi LXXV. törvény 8. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:


1. §

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megállapítja, hogy a prostitúció tömeges megjelenése Keszthely város közigazgatási területén az 1999. évi LXXV. törvény 4. § j.) pontjában foglalt értelmező rendelkezés fogalmai szerint nem áll fenn.

A prostitúció Keszthely város területén történő tömeges megjelenésének megelőzése, illetőleg a prostitúció kezelésének egyes közrendvédelmi szabályainak alkalmazása elősegítése érdekében azonban szükségesnek tartja a törvény által meghatározott védett övezeteken kívül további közterületeken megtiltani a prostituáltak tevékenységét.


2. §

A Képviselő-testület megtiltja a prostituáltak tevékenységét a rendelet mellékletében felsorolt, az 1999. évi LXXV. törvény 7. §-a alapján a törvény erejénél fogva a rendeletalkotás időpontjában védett övezetnek nem minősülő további közterületeken.


3. §

 Ez a rendelet 2000. január 1-jén lép hatályba.




                                   Vincze Józsefné dr. s.k.                       Dr. Szabó Imre s.k.

                                               Jegyző                                          polgármester


Mellékletek